Twente trots op schulden: ‘Nu horen we bij de Europese top’

Tukkers warm welkom geheten door Barcelona en Real

FC Twente is trots dat het aansluiting heeft gevonden bij de Europese top. Dankzij de grote schuldenlast hoort de club nu bij een select gezelschap van clubs als Barcelona, Real Madrid en Manchester United.

“Een prestatie van formaat”, jubelt vicevoorzitter Aldo van der Laan. Hij is inmiddels gefeliciteerd door diverse bestuurders, onder wie de president van Barcelona: “De heer Bartomeu heeft mij gebeld om ons te complimenteren met ons financiële wanbeleid. Hij kijkt uit naar meer gezonde concurrentie in ongezond beleid.” Van der Laan heeft warme woorden over voor voorzitter Joop Munsterman: “Wij hebben dit succes vooral aan hem te danken. Jammer dat hij aan het einde van het seizoen vertrekt.”

Tot op heden wisten Nederlandse clubs nooit door te dringen tot de absolute top van het schuldenbal. Het laatste succesje staat op naam van SC Veendam, dat in 2013 een mooie schuld van 675.000 euro bereikte.

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *