Graaiers van de toekomst bezetten Maagdenhuis

‘Rebelsheid in studententijd kan goed zijn voor latere carrière’

Honderden toekomstige graaiers en plucheplakkers houden sinds woensdag het Maagdenhuis in Amsterdam bezet. De kritische high potentials eisen meer inspraak in het beleid van de Universiteit van Amsterdam (UvA).

“Wij eisen meer democratie,” roept Melanie Troost, studente Latin American Studies. ‘Deze generatie kan de wereld veranderen.’ De negentienjarige idealiste met dreadlocks geeft een workshop over autonomie en klassenverdeling en toucheert over 26 jaar als bestuursvoorzitter van Philips een salaris met zes nullen.

“Geld is voor het college van bestuur allesbepalend, dit gaat ten koste van het onderwijs,” zegt Dylan van Straaten, de student culturele antropologie die over 22 jaar als PvdA-minister van sociale zaken de horigheid weer zal invoeren. “We hebben genoeg van de verschraling. Als de UvA geen socialer gezicht toont, hebben we geen andere mogelijkheid dan door te gaan met onze bezetting.”

Louise Gunning, voorzitter van het college van bestuur van de UvA, heeft de demonstranten gewaarschuwd voor de gevolgen van hun acties: “Politiek radicalisme in je jeugd, daar ga je je hele verdere carrière last van hebben.”

Fleur Hovenga, tweedejaars bestuurskunde, legt uit waarom ze het niet met Gunning eens is terwijl ze voor haar medestudenten een vegetarische rijstmaaltijd kookt. “Een klein beetje goed georganiseerde rebelsheid in je studententijd, binnen de grenzen van het betamelijke uiteraard, kun je op je CV prima kwijt onder ‘relevante nevenactiviteiten’. Zo toon je dat je buiten kaders durft te denken.”

Het college van bestuur heeft tot dusver niet met de bezetters willen praten. Gunning: “Wij weigeren aan tafel te gaan zitten met mensen die in 2046 zó schaamteloos de pensioenpot van hun eigen medewerkers leegplunderen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Neen, driewerf Neen, beste Speld! Hier wordt door u onterecht gegeneraliseerd. Deze variant studenten is nadrukkelijk NIET de groep toekomstige graaiers en plucheplakkers. Dit zijn jongelui die een ontbrekende aansluiting op de arbeidsmarkt zoveel mogelijk naar de toekomst verschuiven, hopend op de wederkeer van een hoogconjunctuur zoals al vele jaren beloofd door CDA, VVD en D66. Graaiers en plucheplakkers worden uitsluitend op de RTL-gesponsorde “Business-universiteit Nijenrode” gekweekt. Onder een beschermend klimaat en eenduidige neo-kapitalistische programmering: “Eerst ik en alleen ik”.

Reageer
gravatar

Mevrouw Louise Gunning, voorzitter van het college van bestuur, moet niks zeggen, want ze heeft ook boter op haar hoofd. Toen ze nog studeerde zou ze vele jaren daarna ook een goede baan krijgen en een dito salaris opstrijken.
(Al kon ze niet voorzien dat de Balkenende-norm zou worden ingevoerd… zielig eigenlijk.)

Reageer
gravatar

wil de persoon die dit geschreven heeft eens NEDERLANDS leren? Te veel Engelse woord termen plus nog eens fout Engels ook. Maar Edammer kaas denkt dat ie Cheddar kan! Bovendien te vulgair neerwaardig naar anderen toe. Sneu – vond Speld zo een leuke site

Reageer
gravatar

Geachte mevrouw/mijnheer Kersenpit,

U doelt op het natuurkundige begrip high potentials? Inderdaad schept deze dikdoenerij – “Kijk eens hoe goed ik het Engels beheers” – nogal wat verwarring onder de lezers. Voor het juiste begrip ware het dan ook beter geweest als de schrijver de woorden hoge spanningen dan wel hoge vermogens had gebezigd.

gravatar

Merk op dat de voertaal op Nederlandse Universiteiten aan het verschuiven is van Latijn naar het Engels.
We hebben een tijd lang genoten van een democratische interimperiode waarin wij ons in ons dagelijkse, lokale dialect mochten uitdrukken.

gravatar

Ja ik begrijp ze wel, die studenten. Als ze eenmaal afgestudeerd zijn (voor iets softs natuurlijk) houd hun inspraak per slot van rekening op. Of ze moeten het uitzendbureau gaan bezetten, maar er is natuurlijk een hele goede rede dat men daar niet per maand doch per week betaald.

odz: als je het hier niet leuk vindt, dan ga je toch naar huis!

Reageer
gravatar

Waarom nog inspraak na het inschrijven?
Gaan we dan ook weer bellen in plaats van appen?
Weer gewoon fysiek met het hele lijf naar V&D i.p.v. ff surfen naar Bol.com?
Soms moeilijk te volgen, die nog niet afgestudeerden…

Reageer
gravatar

Er bestaat een stug misverstand bij de Nederlander dat je klaar moet komen. Afstuderen is er echter bij mij niet bij, de eeuwige student daar kan ik wat mee, er is geen einde, noch aan onderzoek noch aan studie, dat was altijd al zo, niet zo met de gedetecteerde eendagsvliegen in het insectarium, al worden we wel met een secte vergeleken; steeds weer een andere spelling verandert daar niets aan en ook geen Engels aan de universiteit, het universum is één.

Geen woorden maar daden.

Reageer
gravatar

Ze blijven toch allemaal alleen maar mee-tellen, de letters en nullen. Ik zie graag een open ruimte, in de geest maar ook graag aan de UvA. Ik bedoelde dat altijd praktisch. In het hele heelal is er nog nooit iemand afgestudeerd.

Reageer
gravatar

Maitreya,

“In het hele heelal is er nog nooit iemand afgestudeerd.”
En die zogenaamde wijsheid wist jouw leermeester Siddhartha Gautama Boeddha 24 eeuwen geleden al? Knap hoor zo zonder ruimtetelescoop!
Volgens mij zit op Venus een afgestudeerde.

gravatar

Lieve Maitreya,

Ik zit hier sinds 1968 buiten tussen de sterren in het heelal als werkloze zonder basisinkomen en niks fatsoenlijks te eten uit mijn neus te vreten, omdat heilige nullen de hemel al eeuwenlang bezetten.

Telt dat ook mee als afgestudeerde in het heelal?

gravatar

DR JOERI GAGARIN, AFGESTUDEERDE ASTRONAUT

Oh, dat was jij?
Ja, ik zag je al een keer voorbijkomen geloof ik.

Al die angst overal, dat gaat over wie je zelf bent.
Wie heeft het recht je te vragen om een bewijs ervan?
Legitimatie moet je nooit op zak hebben maar in je ziel.

Ziehier de zielloosheid op de UvA, zo boven, zo beneden.

gravatar

En nog een keer, maar trek het u niet aan DipLing, ze weten niet beter.

Valt me nog mee dat er niemand een reactie op de niet aanwezige cv van Roland Suinman geeft en dat in de winter.
Diegene zal dan ook wel nooit een kaderfunctie krijgen.

gravatar

Namens de Stichting Vrienden van de Speld wat anders:

Wanneer worden de redactielokalen van de Speld weer bezet, want er wordt nog steeds niet naar de lezers geluisterd!

Of kunnen we stellen, dat de bezetters van toen de stukjesschrijvers van nu zijn?

Reageer
gravatar

Ola mevrouw Naaijkens,

U vraagt, en niet geheel ten onrechte.

Saludos cordiales, vanuit een zonovergoten Canarisch Eiland, vanwaar een aantal ‘bezetters’ als zodanig in metta-retraite getreden zijn.

De Luistergoeroe.

gravatar

Bezetters van toen? Is uw reflectie bedoeld als zelfcompliment? Of de onverwerkte afgunst naar uw progressievere studiegenoten die u alsnog probeert in te halen door uw privacy, het isolement van toen tot iets van revolutionaire orde te verheffen? Is het nostalgie naar het koor? U hebt vast goede ouders gehad die altijd naar uw problemen hebben geluisterd in het weekend, na uw eerste ongelukkige liefde met geslachtsziekte. Anders zou u uw tekst niet arceren als iets van bijzondere betekenis.

gravatar

De vooroordelen waarmee het onderbroekengevoel van Nederland wordt gevoed zijn overtrokken. Het is net als met de krakers destijds, die hebben mening monument of net-niet-monument gered van de speculanten die nu heel Amsterdam beheersen. In het Maagdenhuis mogen geen hoeren komen, het moeten maagden blijven. Het mag geen Casa Rossa of Yab Yum worden, ook niet als er Britten inkomen. Die nemen mij ook in de maling. Het gaat uiteindelijk alleen maar om de nullen.

Reageer
gravatar

STIJNTJE F

Wat verstaat u onder vals? Het hele puntenstelsel deugt niet. Daar gaat het hier toch over?

Vele laatsten zullen de eersten zijn. Stilstaan is het verkeerde antwoord.

gravatar

wat heeft dit nu weer met Britten te maken? Menig 12 jarig Nederlands meisje laat zich al neuken dus steek hand eens in eigen boezem stom gezwel

gravatar

KERSENPIT

Onthullend, hoe de kaarten liggen hier. Hoe het zwaard des onderscheids werkt! Hoe we hier op het late uur zomaar een bekentenis krijgen. (In het zojuist ontruimde Bungehuis komt een Britse besloten club.) Was u naar iemand op zoek op uw datingsite, meneer kersenpit? Dat u hier ineens terechtkomt? Voor uw bekentenis kunt u echter terecht op het kantoor.

gravatar

Na de vele onthullingen tot en met Westminster ‘paedophile rings’, stelselmatige seksuele exploitatie van kinderen in het Britse parlement, maar ook in onderwijs, media, ziekenhuizen enz. enz. om maar een greep te doen, komt nu dan eindelijk de high society overwaaien naar Nederland met persoonlijke onthullingen.
Zo snelal.

KERSENPIT • 26 FEBRUARI 2015, 23:59

gravatar

Misschien lult hij nog anders als iemand die stropdas eens flink aantrekt, maar weer niet te hard, anders krijgen we problemen met de Partij voor de Dieren.

gravatar

De rust is weergekeerd. Ze mogen een zetel bekleden in de Raad van Bestuur en als vrijwilliger krijg je voor dat baantje 5 ton per jaar voor 1 uur vergaderen per maand. Diederik Samsom is benoemd tot buitengewoon hoogleraar “Van actievoeren tot zakkenvullen”. Wouter Bos geeft regelmatig gastcollege Toegepaste Linguïstiek met als onderzoeksopdracht “Links lullen rechts vullen”. En mag Wim Kok voor het vak Graaiconomie de toegepaste wetenschap “Exhibitionistische zelfverrijking” adstrueren

Reageer
gravatar

Als Wim Kok ieder kwartje heeft mogen houden per verkochte liter benzine, komt hij zakken tekort om te vullen.

gravatar

De declaraties zijn hier vast niet in meegerekend.
In de toekomst is studeren alleen nog toegestaan voor sympathisanten van de VVD en D66.

gravatar

Dip-ling Paulussen,

Toen ik de OP plaatste stond er nog geen enkele comment. Dat komt door 1) Mijn internet 2) De Speld 3) Putin 4) Obama en 5) Die 5 minuten ‘aanvraag’ waarin de AIVD het controleert.

gravatar

De hamvraag is waar de maagden uit het Maagdenhuis zijn gebleven. Zijn ze er nog of heeft er een natuurlijke decimering plaatsgevonden ?

Reageer
gravatar

Beste Jos,

Een beetje jihadist verbruikt de portie maagden die hem als heldhaftig strijder toekomt, al op aarde voordat hij tot Allah wordt geroepen. Hij weet immers maar nooit of die veeleisende god wel voldoende te spreken is over zijn halsbrekende daden.

gravatar

Mij doet het aan dansles denken, maar werken bij de organisatie van Tango-benzinepompen kan natuurlijk ook. Of anders bij onze vrienden van Amigo.