Nederlander vestigt wereldrecord blindsimultaan-Wie is het?

‘Is het Charles?’

Wie is het?-grootmeester Frits van den Boogaart heeft zonder een partij te verliezen het wereldrecord blindsimultaan-Wie is het? verbroken. Verslaggever Joep Schreuder sprak van een ‘masterclass’: “In drieënvijftig uur raadde hij geblinddoekt achtentwintig grootmeesters stuk voor stuk van het bord, zeer indrukwekkend.”

Van den Boogaart domineerde van begin af aan door zijn Moldavische opening, waardoor hij acht grootmeesters ontdeed van Claire. Door vervolgens door te stoten naar Bill, en Susan op links uit te sluiten op haarkleur, creëerde hij een moeilijk te doorbreken barrière die hij ook bij andere tegenstanders wist op te werpen. Uiteindelijk verloren maar liefst vier tegenstanders op Alfred.

Het is kenmerkend voor het offensieve spel van Van den Boogaart. Hij oefent vanaf het begin druk uit op zijn tegenstander en deinst er niet voor terug meteen naar geslacht te vragen. Hiermee brengt hij tegenstanders van hun stuk, waardoor zij zich niet meer onder de druk uit kunnen vragen.

Om het wereldrecord te vestigen, moest Van den Boogaart minimaal twintig partijen winnend afsluiten. Toen hij na drieënvijftig uur de verlossende woorden ‘is het Charles?’ sprak, had hij ruim voldaan aan deze eis. Naast de achtentwintig overwinningen eindigden zes partijen in een remise.

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het is vervelend, ik weet het, maar ik meld toch maar even dat het weer uitsluitend de mannelijke kampioen is die (over)belicht wordt. Bij de Vrouwen werd een méér dan vergelijkbare prestatie geleverd door Jantien Beukinga-Hoekstra die (geblinddoekt!) in krap 47 uur, 23 minuten en 15 seconden 86 internationale meesters en grootmeesters punt- en kansloos naar huis zond. De ELO-Rating commissie heeft nog een hertelling geëist en gekregen, onder notaristoezicht uitgevoerd door KPMG. Uitslag: OK.

Reageer
gravatar

Maar Jantien wist dan ook als geen ander precies de juiste vragen te stellen! Zo was haar openingsvraag verrassender wijze: “Heeft die van u gisteren na het eten twee paracetamolletjes ingenomen ter verlichting van opkomende hoofdpijn?” Ook haar “Draagt die van u thuis bij voorkeur een huispak van Roy Donders?” hakte erin! Haar voorsprong was dankzij die twee gerichte vragen al zo goed als onoverbrugbaar.

gravatar

Ja zeker wel: Helena door Paris, niets over gehoord? Die zaak is inmiddels stilzwijgend geseponeerd door Ivo Opstelten en Fred Teeven; Paris was lid van de VVD en Mark Rutte en Halve Zoolstra kunnen zich zo kort voor de verkiezingen niet een zoveelste omkoopschandaal binnen de VVD veroorloven. De echtgenoot van Helena heeft geseponeerd na een donatie uit de partijkas.

gravatar

Wordt lid van de VVD ! Ieder jaar tot 3 fraudes vrij te plegen zonder vervolging.
Het gouden lidmaatschap is wat duurder, maar dan mag jaarlijks in totaal tot 3 miljoen worden gefraudeerd, in plaats van een half miljoen.
Voor het platina lidmaatschap moet je als notabel apart worden uitgenodigd.

gravatar

Net zoals Frits van den Boogaart begin ik ook altijd te vragen of ze origineel van het vrouwelijke geslacht is. Je weet immers maar ooit nooit niet met al die ombouwingen van tegenwoordig.

Reageer
gravatar

Ik heb de partij via de tribune meegemaakt. Het verslag klinkt spannend. De time-outs, rust, blessure behandeling en de opgedrongen commercials, waren in de kantine toch een stukje spannender

Reageer
gravatar

Sinds wanneer zijn er vrouwelijke reactieleden bij de Speld?

En zelfs als er vrouwelijke reactieleden zouden zijn, zouden ze zeker niet Corrie van Hiernaast heten en evenmin op onze eigenste Corrie lijken.

Hier is bedrog in de Speld in het spel.

Hoe onvoorstelbaar dom rechts zij ook is, ik wil de echte Corrie terug. Ik kon mij zo lekker aan haar ergeren.

gravatar

Ach jeetje (waar is die eigenlijk gebleven?), ik bedoelde natuurlijk:

vrouwelijke redactieleden

p.s.
Geachte medelezers,

Ik heb jullie de moeite bespaard door de Speld en uiteraard mijn oom Viesman aan te melden bij alle antivrouwendiscriminatiemeldpunten en -autoriteiten van ons land, de Benelux, de EU, de VN en het Vaticaan.

gravatar

Gedicht voor Corrie van Hiernaast.

We missen je.

Ik vraag me af of ik jou ooit nog terug zal zien
Of je ooit nog naar me zal lachen
Ik zou naar de hemel klimmen
Om jou terug bij ons te hebben
Maar leven zonder jou lukt ons niet
Ik hou van jou, waarom moest jij ons verlaten
Ik weet niet waar je nu bent
Dus waar moet ik zoeken
Ik heb overal al gezocht
Maar ik vind jou niet terug
Ik weet niet of ik het nog lang vol hou
Dus alsjeblieft kom terug

gravatar

Ik was afgelopen nacht blind simultaan 50-shades-of-grey aan het spelen, helaas kwam mijn vrouw thuis voordat er gepresteerd was.