Vrije Noorden vreest terugkeer radicale carnavalgangers

‘Blijheidsstrijders bedreigen provincies boven de rivieren’

De AIVD beschikt over signalen die wijzen op een terugkeer van grote aantallen carnavalgangers naar het Noorden. Het gaat veelal om Brabanders en Limburgers die vanwege hun werk of studie al jaren boven de rivieren wonen, maar recent naar hun thuisprovincie zijn afgereisd om het heilige feest mee te vieren. De terreurdreiging is tot nader order opgeschaald naar code ‘slutty nurse’.

Op diverse openbare websites zijn authentieke filmbeelden te zien van blijheidsstrijders die in uniform trainen voor een gevecht tegen de bierkaai. Een haarscherpe foto van een man in wortelkostuum die twee kinderen koelbloedig in de lach schiet deed dit weekend veel stof opwaaien op internetfora. Op Facebook circuleert een video waarop tientallen strijders de naam Allaaf scanderen.

Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid Dick Schoof is bekend met de beelden: “Het gaat om een groep mensen die we al langer in de gaten houden. Dat ze beschikken over een hoge organisatiegraad en modern materieel blijkt wel uit beelden van een soort militaire parade in Geldrop. Daar zagen we een grote stoet high-tech voertuigen in de vorm van een draak, SpongeBob en een Roy Dondershoofd voorbijrijden.”

Schoof instrueert de autoriteiten dan ook om zeker niet met zachte hand op te treden wanneer de Brabanders en Limburgers terugkeren naar de provincies boven de rivieren: “Mede door wat ze daar in korte tijd hebben meegemaakt, zijn deze mensen volstrekt onaangepast aan de normen en waarden die horen bij het vrije Noorden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Misschien omdat de zeespiegel stijgt en tegelijkertijd de bodem in heel Nederland daalt terwijl die in de Achterhoek, Brabant en Limburg juist stijgt? Zodat jullie huizen met een jaartje of 20 diep onder de golven verdwenen zijn? En dan bij ons aan komen kloppen zeker. In je dromen. Je koopt maar een boot.

gravatar

Dat kunstje is al eens gedaan door Noach. Enfin, je weet hoe dat afliep; één en al incest op die boot en een begin van een nieuw volk. Wij blij!

gravatar

Noach kocht geen boot, die bouwde er een. Dat zie ik die metromeisjes uit de randstad niet doen. Dat ding is al gezonken ver voor de eerste broek op de enkels hangt.

gravatar

In een z.g.a.n. Maastrichter platen-Hoes zeker? En in kleine oplage gesigneerd door Albert Verlinde en 2 (?) plaatselijke toyboys.

gravatar

Kunnen we niet een driehoeksruil doen met Brazilië en Venezuela? Dan geven we Noord-Brabant en Limburg aan Brazilië, Venezuela verhuist naar het zuiden en wij nemen Venezuela over. Hebben we gelijk wat meer land bij onze ABC-eilanden daar 🙂

Reageer
gravatar

Inderdaad een goed idee! Het lijkt mij, dat we de onderhandelingen hierover alleen wel iets scherper kunnen inzetten. We kunnen van Brazilië best verlangen dat zij dan Zeeland, Kootwijkerbroek en Meppel er ook bijnemen. Als zij ook bereid zijn dat amsterdam erbij in te lijven, zijn wij op onze beurt weer bereid Argentinië in te lijven, waarbij het de plaats mag innemen van de drie provincies die naar Brazilië zijn gegaan en zich uitstrekt over België en Frankrijk heen.

gravatar

Tja, dezelfde problematiek als bij terugkerende Syrië-gangers die z.g. familie bezoeken in Turkije en IS-Syrië. Hun uitkering loopt -van rechtswege- gewoon door en paspoort innemen helpt niet; een nieuwe naam, nieuw BSN-nummer en nieuw paspoort zijn zo aangeschaft in theocratische samenlevingen beneden de grote rivieren. Heropvoeding volgens Noord-Koreaans model wellicht of mbv waterboarding? Je kunt weliswaar (streng gequoteerd) Brabo’s en Limbo’s uit Brababwe en Limbabwe toelaten maar hoe haal je het fundamentalistisch/nationalistisch DNA uit deze etnische Medelanders?

Reageer
gravatar

Inburgeringscursus en intergreren die hap.
Een verplichte vrijwilligersbaan in Walibi Bruto met behoud van uitkering op de koop toe
Ja, voor wat hoort wat.
Wie het goed doet, is goed ontmoedigt

gravatar

Wat? Blijheidsstrijders? Alcoholverslaafden en zuiplappen dat is wat het zijn. Dronken lorren. Gootafval. Hoe verzin je het om van zo iets negatiefs toch nog wat positiefs te kunnen maken. Harddrugsgebruikers!

Reageer
gravatar

Ik snap nu ook het volgende omroepbericht in de trein als je in noordelijke richting de Moerdijkbrug passeert:
“Dames en heren, wij komen aan in Dordrecht, welkom terug in het beschaafde deel van Nederland.”

Reageer
gravatar

Nou, nou. Kennelijk is carnaval voor veel mensen een reden om stoom af te blazen. Het is net Ajax tegen PSV, maar als oranje speelt staan we gebroederlijk hand in hand. Als Amsterdammer is Carnaval niet echt mijn ding, daarom ga ik er niet heen. Discussie gesloten!

gravatar

Ik las weer net wat artikelen in de krant in Engeland (in Nederland bestaat geen persvrijheid, de censuur is zelfopgelegd), waarin het meest waarschijnlijke type catastrofe wordt besproken die een einde maakt aan het bestaan van de aarde, een boeiend vraagstuk waar de wetenschap zich tegenwoordig urgent in verdiept. Mogelijk zullen alle opties tegelijkertijd samenwerken, maar in ieder geval is het zaak dat men in Nederland beter carnaval viert.

Reageer
gravatar

Een boeiend onderwerp, Arie, ik vier het carnaval dit jaar in de Cariben, daarna spreken we elkaar een keer in Brussel. De vastentijd mag ook best wat uitgebreider gevierd worden, vind ik. Je kent mijn standpunt. Belastingverlaging voor de hogere inkomens had altijd onze wederzijdse interesse. Carnaval is eigenlijk meer iets voor onze categorie, de onderklasse moet beter gesnoeid worden. Ze moeten iets hebben om naar toe te leven, anders doen ze niets. Maar de verwachting moet centraal staan. Dat wel.

gravatar

Beste Fytse, Een carnavalvrij Meppel blijft desondanks (helaas!) een Meppel. Een Meppelvrij carnaval blijft weliswaar een carnaval, maar heeft daarentegen het pré, dat het Meppelvrij is. Het beste lijkt te zijn het carnaval en Meppel tezamen te storten in de holle ruimte die ontstaat als wij toch iets meer gas nodig hebben. (Om dat te stimuleren heb ik zojuist een voertuig op LPG aangeschaft)

gravatar

Het ergste vind ik nog de negatieve afstraling op gewone alcoholisten. Verder vind ik dat we in gesprek moeten blijven met gematigde zuiderlingen. Het blijven toch mensen, tot op zekere hoogte.

Reageer
gravatar

Wanneer weet ik niet, wel waar, namelijk in Meppel. Meppelaren zijn de watergeuzen van de huidige tijd. Bij Meppel begint de overwinning! op naar de victorie!

gravatar

Dit is duidelijk een goed gebruik dat tot een afgodendienst is gedegenereerd. Alaaf is geen god maar een afgod, als zodanig is hij bij deze dus god af. Tegen de bierkaai vechten is ook geheel onnodig, als je tijdens carnaval de betreffende kaai gewoon netjes om het bier vraagt, dan krijg je dat omdat hij het bier heeft omdat het opgedronken moet worden, tijdens het carnaval. Dat begrijpen ze zelfs in het noorden, dus waar het in het zuiden naar toe gaat…Joost mag het weten.

Reageer
gravatar

Ik maak me nu toch wel zorgen.. het komt op deze manier wel heel dichtbij.
Weet iemand of ze wellicht financiële steun krijgen van Rusland? Het zal me niks verbazen!

Reageer
gravatar

Ik wil hier toch wat van zeggen, als Limburger van geboorte. Ik woon al 20 jaar boven de rivieren. Hoewel ik mijn geboortestreek nog vaak bezoek, voel ik me volledig geïntegreerd in midden-Nederland.

Ik spreek de taal, doe mee aan het arbeidsproces en sociaal leven..en toch zie ik me door dit soort berichten in een verdomhoekje gezet.

Dat ik carnaval een warm hart toedraag, maar er niet openlijk afstand van neem, wil niet zeggen dat ik me zonder zelf na te denken in zuippartijen stort…

Reageer
gravatar

Beginnersfout. Laat je nooit en dan ook nooit door de Speld in een hoekje zetten. Daar krijg je spijt van !

gravatar

Wel, beste Tim, als jij al twintig jaar boven de rivieren woont, wordt het tijd dat je nu eindelijk eens in een van die sloten plettert, waardoor je murf vol water loopt en wij daarmee van je twijfelachtig commentaar bespaard worden.
Hup, in de plomp, in je carnavalspak of liever nog, beide tegelijk!

gravatar

Nee Tim, zo werkt dat niet. Iedereen kan wel een beetje gratuit boven de rivieren gaan wonen. Het zou je sieren als je juist wel publiekelijk je excuses aan zou bieden namens hen die het voor de overgrote meerderheid verpesten.

gravatar

Om de gaten op te vullen in Groningen zeker? Laten we niet intolerant zijn. Straks kunnen de Groningers zelf nergens meer naartoe. Ze zullen wel moeten leren carnavalvieren, ook met de stijging van de zeespiegel op korte termijn is er voorlopig niet veel te zoeken in het noorden van Europa.

Reageer
gravatar

Ernstige situatie, ik vind dat er een visumplicht moet komen voor alle Brabanders en Limburger die weer terugreizen naar het noorden. Mochten ze toch in een polonaise gesignaleerd worden, direct op de trein zetten en terugsturen naar het zuiden.

Reageer
gravatar

Bij ons hebben de radicale carnavalsgangers een enclave gesticht en die moet streng beveiligd worden, kijk beejte zuipen kan geen kwaad, maar die katholieken beginnen met verkleden en voor je het weet zitten ze aan kleine jongentjes. IK hoop dat de overheid optreedt.

Reageer
gravatar

We mogen nog van geluk spreken dat die achterlijk provincialen in grote getale in 020 werken en wonen. Ze voelen zich tussen de inheemse 020-mongolen thuis.

Het beschaafde deel van de Nederland wordt daardoor nog enigszins ontzien.

Corrie.

gravatar

Wees eens specifieker, Corry. Bedoel je met “achterlijk provincialen” toevallig brabanders en limburgers ?
Vooral de limburgers hebben decennia als kippen zonder kop op de KVP en later het CDA gestemd en zijn nu massaal overgestapt naar jouw geliefde PVV.
Dus iets klopt hier niet. En bedoel je met “inheemse 020-mongolen” de goed geïntegreerde eigenaars van de vele chinese restaurants in Amsterdam ?
Wees dus wat duidelijker, als het even kan. Doeiig.

gravatar

Volgens mij snap je niet dat het hier over een algemeen bericht gaat.
Niks of niemand die zich hier druk over hoeft te maken.

gravatar

Zou fijn zijn idd. En gelijk bij België of Duitsland doen. Wij ( Brabant en Limburg) horen toch noet bij de rest van het tuig van boven de rivieren!

gravatar

Goed idee, afscheiden van het achterlijke gepeupel daar in het noorden. Grote bek over het zuiden terwijl de meerderheid nog nooit geprobeerd heeft mee te maken wat wij op dit moment aan het doen zijn. Ik bedoel, wat weten jullie over carnaval? Oppervlakkig een zuip partij als ik mijn vrienden daarboven hoor maar er zit zoveel meer achter waar jullie geen weet van hebben. Voor je oordeelt verdiep je eerst in de materie.

gravatar

Beste Arjen, je vergist je, want bosnegers wonen zuidelijker dan Nederland. Voor afrikanen met kapmessen moet je toch echt in Brussel zijn.

gravatar

Ik vind dat we een groot hek moeten plaatsen om Brabant en Limburg zodat al die mensen van boven de rivieren hun heil niet hier kunnen komen zoeken en we onze mensen hier houden!