In Beeld: dingen in landen

Prachtige plaatjes die voor zich spreken

Heb jij ook een ding in een land gezien? Laat het ons weten!

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat betreft die speedboot, nog bedankt voor de tip, Arie, die heb ik gekocht. Ik zit nu een weekje op Aruba, er zitten wel veel van die negers hier, maar vooruit, die kunnen we straks allemaal naar Nederland sturen als ze onafhankelijk worden, begrijp je wat ik bedoel? Ik ben dan toch al arrivé. Mijn vrouw stuurt je wel een mailtje met de details. Maak je geen zorgen, alles komt goed. Morgen fax ik de premier even. Ciao.

PS. Hou wel de wind goed in dat verhaal van discriminatie. Je weet hoe je dat moet doen.

Reageer
gravatar

Hollanders zijn zo buitengewoon geïnteresseerd in hun ‘eigen ding’, dat meent een bepaalde onafhankelijke geest aan te moeten duiden, dat een criminoloog uit Madrid die hier enkele jaren onderzoek deed voor de EU, zich er zorgen over begon te maken hoe ze hier ooit een toekomst moeten hebben, ze hebben niks, ze zijn sociaal vaak volledig afgesneden, zei hij. Over het uitgesproken isolement van materialisme waar de Nederlander zich in bevindt, bestaan geen enkele vraagtekens.

Reageer
gravatar

De enige humaniteit die met enorme krachtsinspanning onttrokken zou kunnen worden aan het roestige oppervlak van de ziel van de Nederlanders is de derde wereld waar ze echter ook rondlopen met die fascinatie voor allerlei dingen die ze zien, zonder enig gevoel. Dat patroon zie je zelfs nog als ze hun goeroe in India bezoeken.

gravatar

Het probleem is inderdaad aanzienlijk, destijds hebben we dat nog proberen bij te werken door wat asielzoekers aan te trekken, natuurlijk was het doorgestoken kaart, opzet, de Surinamers en de Marokkanen die we hier speciaal naartoe hebben gehaald mochten ook al niet baten. We dachten nog wel dat die juist zo grappig waren, en dat ze wat vriendjes zouden krijgen, maar ook dat bleek een misrekening.

gravatar

Het idee was aanvankelijk een open natuurpark, zoiets als De Hoge Veluwe, waar de Nederlander zich kon ontspannen, dit hebben we later aangepast. Zoveel verschillende soorten, daar zullen ze niet snel op uitgekeken zijn, dachten we. Ook dachten we dat buitenlanders allemaal natuurmensen waren, dat bleek zich te beperken tot de rosse buurt. Grotere beperkingen in onze maatschappij bleken onvermijdelijk. Integratie in onze structuren bleken die volledig te ondermijnen, zodat we uiteindelijk gekozen hebben voor een soort dierentuinmodel.

gravatar

Ja, nu u dat zegt gaat me een licht op, ik kan me herinneren hoe, uiteraard, de uitheemse soorten ook iets nodig hadden om zich mee bezig te houden, het spelelement is belangrijk dachten we nog voor de inboorlingen, en hoe we hen toen onze sociale structuren cadeau hebben gedaan.

gravatar

Zo een prachtige rapportage! Kan je zo van landen in dingen.
Heel anders dan bijv. afdingen op het aflanden. Meer de stilte van intieme dingen, voor zover je daar op zo’n VALENTIJNSDAG nog een beetje in kunt landen. Kleur! Er is zoveel kleur in het leven! Bloedrood, verbrand zwart, het groen van de huidschimmels, het blauwpaars na de klappen. Nou ja, volgende keer ook nog een ei op een eiland?

Reageer
gravatar

En hier begon de censuur, waarmee de ‘meest liberale krant ter wereld’, The Guardian (het alter ego voor de Volkskrant) met hun stalinistische moderator op ‘comment is free’ (Cif) honderdduizend minder kranten verkocht. Met aan de knoppen een sympathieke, gewetensvolle studente van de International School for Humanities.

Reageer
gravatar

Ik mag van de minister van justitie denk ik niet zeggen waar ik voor Valentijnsdag die dildo voor mijn nieuwe vriendin heb gekocht. Public relations.

gravatar

Ik zou toch graag willen opmerken dat er abusievelijk een foutje is geslopen in deze indrukwekkende serie. Het bijschrift bij de stoffer luidt “zonder blik”, maar dit is niet geheel juist. Hoewel enigszins op de achtergrond en wat vervaagd op de achtergrond, kan er met enige fantasie toch een blik op de achtergrond waargenomen worden. Ik weet dat uit een betrouwbare bron (de maker) die ik sprak in Chicago.

Reageer
gravatar

Nou niet grof worden kerel. Ik bedoel gewoon dat ‘gezond, broodJE. EEN verpakking en dat in Amerika, een beetje veel is van het goede.

gravatar

Ja ik bedenk zoiets ook niet hè.. ik weet niet wie (of wat) het vreemde fenomeen op mijn pad bracht, maar het is zoals gezegd heel erg onverwachts, bijna een wonder.

Ik ben na dit alles in elk geval mormoon geworden.

gravatar

Laatst zag ik een vreemd gevormd stukje metaal, waarmee je een aantal vellen papier bij elkaar kunt houden.
Heel apart. Het was gewoon in Nederland

Reageer
gravatar

Die berm is helemaal niet in Venezuela, het licht en de herfstige boom kloppen niet. De foto is genomen op een fietspad bij Beekbergen.

Weer is de Speld bezig met zijn smerige leugens. Vandaag een berm, morgen de derde wereldoorolog of het songfestival.

Reageer
gravatar

Bij het plaatje ijsland heb ik toch nog wel een opmerking.

‘schoen’ moet ‘schoenen’ zijn.

Verder heeft iemand nog een plaatje van de surinaamse kanarie in Nederland?

gr

Reageer
gravatar

Sommige bijschriften zijn echt wel nodig! Zo was ik enorm verrast dat de vork gevonden was in Zuid-Afrika. Ik had die vork juist verwacht in dat amsterdam, daar men dat attribuut aldaar pleegt te hanteren om mee te schrijven.