Coach Dordrecht: ‘Beoefenen voetbalsport is onze zwakke plek’

Hekkensluiter verklaart matige prestaties

Trainer Ernie Brandts van hekkensluiter FC Dordrecht heeft een verklaring voor de tegenvallende prestaties van zijn club in de Eredivisie: “Vaak gaat het mis bij het beoefenen van de voetbalsport. Daar zit onze zwakte.”

Brandts: “We zitten in een proces en zijn ook zeker op veel vlakken vooruitgegaan. Maar ja, als je de beelden goed bekijkt dan zie je dat het met name bij het voetballen misgaat. We moeten voorkomen dat we in dat soort situaties terechtkomen. Zodra er wordt afgetrapt, ben je eigenlijk al te laat.”

“Op dit niveau maken tegenstanders handig gebruik van onze zwaktes: ze wíllen juist dat je tegen ze gaat voetballen, want ze weten dat ze het dan altijd zullen winnen. Het eerste wat een team als PSV gaat doen zodra ze tegenover ons staan, is voetballen. Dan scoren ze bijvoorbeeld twee keer en dan sta je eigenlijk al met 2-0 achter. Maar dat is het hedendaagse topvoetbal, je wordt gepakt op je zwaktes.”

Brandts’ doel is standaardsituaties zo lang mogelijk te rekken: “Uiteindelijk moeten we zo min mogelijk voor de voetballende oplossing kiezen. Op de training lukt dat ook steeds beter. Vaak gaan we dan bijvoorbeeld een dagje karten. Doodzonde dat je dat dan niet terugziet in de wedstrijd, dat heeft echter ook met wedstrijdspanning en de spelregels van de KNVB te maken. Maar als m’n spelers vlak voor een belangrijke wedstrijd toch weer die kleedkamer uitkomen, kan ik me echt kwaad maken in de dug-out. En dat terwijl we in deze fase de punten zo hard nodig hebben.”

De trainer heeft niet overwogen om in de winterstop spelers aan te trekken met voetballend vermogen: “Ik denk niet dat zulke spelers bij de clubfilosofie van FC Dordrecht passen. Bovendien vind ik dat je geen paniekaankopen moet doen op het moment dat het even twintig wedstrijden wat minder gaat.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Toevallig heb ik ze gisteren nog gezien (TV) en ze spelen erg constant.

Een mooie club om snel te verwijderen uit de groep. Wat een enorme bagger loopt daar rond.

Reageer
gravatar

Ernie Brands is een echte visionair, waarbij van Gaal en Koeman maar kleine jongens zijn!
Zonder het te beseffen geeft hij de voetbalsport een nieuwe richting. Karten en darten moeten in het spelregel reglement worden opgenomen. Dit trekt weer toeschouwers naar de stadions. Wil meteen ook Nokiawerpen, hamertje tik en touwtrekken als aanvulling op de spelregels voor stellen.

Reageer
gravatar

En hindernispoepen? Daar kunnen Van Gaal en Koeman nog een puntje aan zuigen! Voordat we het weten zijn ze terug InHolland.

gravatar

Wat mij ten zeerste opvalt dat de meest voor de hand liggende vraag niet gesteld wordt; is hier niet sprake van zeer consequent doorgevoerde ‘matchfixing’? Aanvoeren dat voetballen het zwakste punt van een n.b. een voetbalclub lijkt mij een rookgordijn om de ware reden te verhullen: vermoedelijk krijgen trainer en spelers per verloren wedstrijd een flinke premie van een Chinees gok-syndicaat. Dat er nog geen eigen doelpunten zijn gevallen lijkt me een kwestie van tijd.

Reageer
gravatar

Bij ons is het voetbal toch meer een levensfilosofie. Een cover voor allerhande onderhandse activiteiten op zakelijk gebied. We werken samen met bedrijven op het gebied van sponsoring, mensen die het Westland uitbreiden, banken voor het scheppen van een aantrekkelijk investeringsklimaat en verzekeringsagenten op het gebied van de zorg. Vrijetijdsbesteding op universitair niveau staat bij ons hoog in het vaandel, een breed scala van activiteiten is vanzelf ons handelsmerk. Glastuinbouw heeft een warme interesse gekregen in ons, verwarmde grasmat en overdekt stadion, je kunt de lijn op veel manieren zomaar doortrekken met een goede adviseur erbij. Werving komt om de hoek kijken bij alles wat we doen. Af en toe een trap tegen die bal u bent een gearriveerd man. Noem maar op.

Reageer
gravatar

En we hewwe un woa…..

Nee, krijg het niet uit m’n strot

gravatar

Typisch iets voor een Cambuur-supporter om een “clublied” te adopteren met een tekst die verhaalt over een stel losers die niet gehoord worden door de gemeente en wier “woanskip” uiteindelijk zinkt.

gravatar

Is dat niet die man die op zondagochtend op tv zo slap over boeken ouwehoert? Geen wonder dat het slecht gaat als de trainer al geen 100% betrokkenheid toont.

Reageer
gravatar

Een Dordtenaar zal altijd blijven zingen 😉

Een Dordtenaar zal zingen voor zijn club!

Een Dordtenaar zal altijd blijven zingen,
Een Dordtenaar zal zingen voor zijn club.

gravatar

What the ……

gravatar

Wij zijn de Dordtse Schapenkoppen
Wij zijn door niemand meer te stoppen
We gaan er met zijn allen stevig tegenaan
We vechten door en blijven alsmaar gaan

Groen en wit zijn onze kleuren
Samen strijdend kan ons niks gebeuren
In ons mooie stadion aan de Krommedijk
De tempel der beschaving is ons rijk

gravatar

misschien zouden ze zich moeten gaan richten op gemengd voetbal want dit elftal kun je makkelijk aanvullen met vrouwen die per definitie niet kunnen voetballen en er is nog helemaal geen gemengde competitie dus dan zouden ze kampioen kunnen worden zonder echt te hoeven voetballen

Reageer
gravatar

Het was mij ook al opgevallen ja. Iedere keer als spelers van deze club tegen de bal proberen te trappen denk je toch weer ‘doe dat nou niet, daar ligt je kracht niet.’ Maarja, je moet het begrijpen voordat je het doorhebt.

Reageer
gravatar

Wacht eens even ….. Dit is Oma helemaal niet. Oma sluit haar reacties op een voetbal artikel altijd af met een krachtig “Bah!”.

Ga weg, na-aper!

gravatar

Waar haalt Speld de Gore moed vandaan om commentaar te leveren op voetbal. Als er één is die daartoe gerechtigd is, ben ik dat: Johan Derksen!

Blijf met je tengels van mijn voetballers af. Vuile homohaters.

En als die Papagaai, gaat papageren, stuur ik Mohammed Rabbae op hem af, kan hij die kutgaai voor de rechter slepen.

gravatar

Oma, het gaat nu juist om antivoetbal en daarom moest u een feest geven met een kopje thee en twee lange vingers!

Maar neen, Oma mot nou eenmaal altied ontevrede zijn!