FC Dordrecht pakt drie heel belangrijke aanknopingspunten

‘Hier kunnen we op voortborduren’

Het geplaagde FC Dordrecht heeft uitstekende zaken gedaan. De hekkensluiter nam afgelopen week afscheid van trainer Ernie Brandts en pakte zondag meteen drie heel belangrijke aanknopingspunten.

Onder het interim-duo Gérard de Nooijer en Rogier Molhoek ging Dordrecht zondag met 3-0 onderuit bij PSV. De nieuwe trainers zagen desondanks veel strijdlust en passie. Bovendien kwamen enkele terugspeelballen bij de juiste keeper aan. De Nooijer: “Daar kunnen wij de rest van het seizoen op voortborduren. Als we tegen beter weten in geloven in onszelf, dan kunnen we omhoog blijven kijken.”

De morele overwinning blaast de hoop op overleven in de Eredivisie dus nieuw leven in. Tegelijkertijd verstevigden de Dordtenaren hun koppositie in het aanknopingspuntenklassement. Dordrecht heeft daarin nu een voorsprong van zeven aanknopingspunten op de belangrijkste achtervolgers Vitesse en Go Ahead Eagles.

Komend weekend staat voor Dordrecht de cruciale zesaanknopingspuntenwedstrijd tegen Go Ahead Eagles op het programma. De Nooijer: “Die moeten we zeker met aardig voetbal verliezen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ze zouden in Dordt opnieuw Gert Kruys moeten contracteren. Na elke verloren wedstrijd ziet die altijd “lichtpuntjes”. Bovendien is Gert Kruys specialist in het verliezen van wedstrijden.
Ziedaar de ideale ingrediënten om Dordt een glorieuze terugkeer naar de ‘Zjuupliek’ te laten maken: louter verliespartijen, veel aanknopingspunten en bovendien lichtpuntjes.

Reageer
gravatar

ach Verwarde Harrie – het grote voordeel voor jou is dat jouw sexpop niet om een condoom vraagt. De naam mag dus worden aangepast in ‘ervaren Harrie’

gravatar

Dordrecht? Dat ligt vlak bij de Rome ruïne slopers / architecten met een IQ van nog geen 010? Daar kan toch überhaupt geen goeds van komen???

Reageer
gravatar

Op de foto van de 20 jarige Rob Bijlsma is het verderfelijke effect van Meppel op de menselijke persoon duidelijk te zien.

Ter correctie: Meppel ligt in Friesland, evenals Drenthe trouwens. Hierover blijkt soms nogal wat onwetendheid te bestaan. Dat komt omdat men Meppel terecht liever vergeet dan rijk is.

gravatar

Uit de wiki leaks is gebleken dat er kruisraketten in Meppel staan. Gelukkig blijkt ook dat deze raketten op Meppel zelf gericht zijn en dat de omgeving niets te vrezen heeft.

gravatar


FC Meppel is wegens succes al sinds het vierde jaar van het betaald voetbal uitgesloten van deelname.

Niemand zal immers zijn geïnteresseerd in het spel, als elk jaar al bij de aanvang van de competitie vaststaat welke ploeg aan het eind eerste zal zijn.

gravatar

Jammer is wel dat sommige FC Dordrecht atleten niet wisten dat zij voetbal moesten spelen.

Ze waren van mening dat ze zich bij een biljartclubje hadden aangesloten en waren verbaasd dat er op een veld gespeeld zou worden.

Maar, zo solidair als men alleen in Dordrecht kan zijn, waren ze bereid tegen dat ronde ding te trappen.

Reageer
gravatar

Het zal eens een keer in de Speld niet over voetbal gaan. Bah!

gravatar


Oma heeft groot gelijk.

Voetbal leidt immers tot verstandsverbijstering.

Het is immers een vechtsport, waarbij een moedwillige aanslag op iemands lijf en leden niet door het openbaar ministerie voor de rechter wordt gebracht.

Het effect daarvan op aanhang en jeugd is desastreus.

gravatar

Mogelijk zit er meer in tegen de Go Ahead Eagles ! De taktiek moet zijn de Eaglesverdedigers te dwingen de bal op de keeper terug te spelen, liefst hard en binnen het doelvlak.
Voor je het weet gaan er een paar in en als deze de onvermijdelijke tegenscores compenseren zit er zomaar een gelijkspel in !

Reageer
gravatar

Sandèr,

Zeg toch in gewoon Nederlands, dat ze op het veld nog niet eens vijftig schaduwen van hun grijze verleden kunnen maken.

Dan begrijpen de andere lezers ook wat jij bedoelt.

gravatar

Kijk, als je een aanknopingspunt heb, dan heb je ook een vastknopingspunt nodig. Anders heb je een loshangend probleem, wie vastgemaakt moet worden. Het is heel simpel ofschoon je het wel eerst moet zien, maar das logisch

Reageer