Bron YT - Australian Open

Nederlanders ceremonieel uitgeschakeld op Australian Open

Opening kent traditioneel karakter

In Melbourne is de Australian Open begonnen. Het tennistoernooi wordt traditioneel geopend met de uitschakeling van alle Nederlanders. De ceremoniële uitschakeling van Nederlandse tennissers is sinds jaar en dag traditie. Het gebruik is overgenomen van Roland Garros, Wimbledon en de US Open.

Igor Sijsling woonde vannacht de opening bij: “Toen ik uitgenodigd werd om aanwezig te zijn bij de uitschakeling in de eerste ronde hoefde ik niet lang na te denken. Ik ben ook op andere grandslamtoernooien vaak uitgeschakeld in de eerste ronde, maar uitschakeling in de eerste ronde op de Australian Open blijft altijd iets speciaals. Het is een unieke manier om het tennis te ervaren, juist omdat je tennissers van wereldklasse van zo dichtbij kunt zien spelen. De ambiance, het publiek, het stadion en na een paar uur weer naar huis: het blijft magisch.”

In de tenniswereld is men blij met de rol van de Nederlanders. Titelkandidaat Novak Djokovic: “Als de Nederlanders uitgeschakeld zijn, weet je dat het gevecht tussen de professionele tennissers echt gaat beginnen. Vanaf dat moment kun je van elke tegenstander verliezen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De hoofdspons-oren van de KNLTB; Dunlop, Nike, Jaeger LeCoultre, Adidas en Ricky’s Frituur hebben in een gezamenlijke verklaring aangekondigd hun giften m.i.v. 01-03-2015 terug te brengen tot circa 15 % van het huidige niveau. Directe aanleiding daarvoor is de zeer korte periode waarin hun shirtreclame zichtbaar is op tv, ten gevolge van de aanhoudend vroege uitschakeling van het team tijdens (en vaak nog vóór afloop van) de eerste ronde. Zelfs matchfixing bracht geen verbetering van de resultaten.

Reageer
gravatar

Inderdaad, helemaal mee eens.
Het is geniaal, heb het drie keer gelezen en moet er steeds weer om lachen.
Zoek een andere website om te lezen als je geen humor hebt.

gravatar

Hé Aziz, habibi, reuze tof van jou dat jij op het vlak van tennis zo geïntegreerd bent. Sport verbroedert, nietwaar?
Salaam aleikum.

gravatar

Van wedstrijdtennis bakken wij in Nederland inderdaad niet zo veel, buiten de familie Krajicek, maar qua nonprofit-tennis slaan wij echt ons balletje wél mee in de Europese top: ik wijs hier slechts op Gerard ‘Topspin’´ Trommelaer; geriatrisch kampioen van de Benelux, of een man als Alois `’Ace’ Nimmersatt, onze nationale kampioen rollator-tennis en uiterst bekwaam vijfsetter en -last but not least- Leonie van Dubloen-Ponteneur; onze grand old Tena-lady of the centrecourt. Ik bedoel maar, beste Diederik, kijk om je heen, al die verbale zelfhaat is niet nodig; wij tellen internationaal écht wel mee.

Reageer
gravatar

Vind het persoonlijk maar een vaag verhaal. Kiki Bertens is door naar de 2de ronde en volgens mij moet morgen nog een Nederlander beginnen aan de 1ste ronde partij.

Reageer
gravatar

Gedurende de Grand Slams spelen wij met toepen geen drie blind, vier voor de pakker, maar fifteen love en je kunt nu ook een ace toepen. Naar verwachting kan in 2197 met toepen evenveel prijzengeld verdiend worden als met tannis. De dames zullen zich echter blijvend moeten beperken tot het kwartetspel en hamertje tik.

Reageer
gravatar

Australie bestaat niet. Satire, weet hij wel.

gravatar

Erg lollig! Bijna jammer dat dit ‘bericht’ niet klopt, want Kiki Bertens is uitgerekend dit jaar voor het eerst doorgedrongen tot de tweede ronde.

Reageer
gravatar

Klikspaan, boterspaan,
je mag niet door m’n straatje gaan,
hondje zal je bijten, poesje zal je krabbelen,
dat komt van al je babbelen.

gravatar

Toch knap dat ze net uitgerekend is en dan ook nog eens doordrongen wordt van een 2e ronde.

Wist niet dat C1000 ook in Austrlië zat …. Da’s de wereld op zijn kop

gravatar

Dit heb in principe met de opleiding hier te maken natuurlijk. De meeste Nederlandse tennissers houden het veld niet breed en bouwen op over de vleugels in plaats van door het centrum. Zo heb je nooit een overtal situatie. Daarnaast is de Nederlandse service ook slecht, ofschoon dat meer door de opleiding van de KNVB-trainers te maken heb dan met de tennissers zelf, maar das logisch.

Reageer
gravatar

Is het een idee Tom Okker en Richard Krajicek uit te nodigen mee te doen om eens twee Nederlanders de eerste ronde te laten overleven? De Daviscup zal nog wel buiten bereik blijven, maar we kunnen onze opmars versnellen door Djokovic, Nadal en Federer een Nederlands paspoort en totale belastingvrijdom aan te bieden. Ons land is toch hét belastingparadijs voor multinationals, steenrijke belastingvluchters, wapenhandelaars, maffia en corrupte bankiers, waarom niet voor vermogende tennissers?

Reageer
gravatar

Eh ja, waarom ook niet.

Nederland, hét tennisparadijs.

Huur een pand af op een of ander industrieterreintje,
één internetaansluiting, en één rekeningnummer met de bijbehorende e-card reader volstaat, en de indiening van de verzoeken tot teruggave kan beginnen.

Game, set en kassa!

gravatar

Friesland denkt er nu over in plaats van de elfstedentocht ook een grand slam te organiseren. Meppel zou dan als net van de tennisbaan dienen. Critici betogen echter dat in dat geval alleen rolstoeltennissers, geestelijk gehandicapten, lammen en manken, geamputeerden en onthoofden mee zouden kunnen doen.

Reageer
gravatar

En dan te weten dat je als kijker iets unieks meemaakt. Dat je als enige kunt zeggen dat je zo’n wedstrijd gezien hebt!

Het duurt gelukkig meestal niet lang. Hooguit 2 flinke mokken sterke koffie, soms zelfs korter…

Reageer
gravatar

Er wordt ook overwogen om haar Nederlanderschap af te nemen. Dit is niet langer te accepteren!

gravatar

Game, set en matchfixing? Het lijkt me toch sterk dat zulks alleen bij voetbal, veld- en ijshockey, volleybal, baseball, darten, wielrennen, schaatsen en kunstzwemmen zou plaatsvinden. Er zijn al verdenkingen ten aanzien van het Tata-schaaktoernooi in Wijk aan Zee. Er is al een roep om dopingcontrole.

gravatar

Hanks, jij bent een klikspaan, boterspaan,
je mag niet door m’n straatje gaan,
hondje zal je bijten, poesje zal je krabbelen,
dat komt van al je babbelen.

gravatar

Tsja, die Bertens had zich verslapen en kwam te laat voor de ceremoniële uitschakeling, waardoor er ineens toch een Nederlander in de tweede ronde zat. Gelukkig heeft ze het goedgemaakt en heeft ze na enig aandringen van haar tegenstandster het toernooi alsnog verlaten.

gravatar

Tja, maar je kan moeilijk van de tegenstanders eisen dat ze met opzet van de nederlanders verliezen, dus blijven ze respectloos en ongepast van ze winnen.

gravatar

Dat Australië verhaal is oud nieuws.

Het actuele nieuws is Ronald Koeman. Hij heeft zich laten omkopen door de Chinese Gokmafia. Koeman heeft zijn team – Southampton – opzettelijk laten winnen. De televisiebeelden van de wedstrijd tegen Manchester U zijn geanalyseerd en tonen het bewijs.

Met die manipulaties heeft Koeman 231 M euro verdient.

Een grote schoft die Koeman en die arme van Gaal is het slachtoffer geworden, of – erger – hij zat in het complot.

Sport = gokmafia = vies