Kamp: Groningse zzp’ers moeten meer pensioen opbouwen

Kwetsbare groep moet sparen voor reparatie huis

Minister van Economische Zaken Henk Kamp wil dat zzp’ers in Groningen meer pensioen gaan opbouwen. Het gaat volgens de minister om een kwetsbare groep die de komende decennia te maken krijgt met extra hoge kosten voor de reparatie van hun huis.

“We zien nu al veel zzp’ers met scheuren in hun huis, op termijn wordt dat alleen maar erger. Groningers zijn te veel gericht op de korte termijn. Het kabinet wil dat Groningers, waar nodig, gedwongen worden meer te sparen”, aldus Kamp. “In Groningen staan unieke stolpboerderijen. Dat is nationaal erfgoed en dat zetten zij willens en wetens op het spel.”

Kamp hekelt de Groningse ‘pluk de dag’-mentaliteit: “Groningers die een paar centen verdiend hebben, brengen dat geld al snel naar de dorpskroeg. Het kabinet heeft contracten voor gaslevering voor de komende dertig jaar vastgelegd. Wij verwachten dat de Groningse zzp’er ook op die termijn denkt. Anders hebben we straks een hele generatie met een huis dat op instorten staat.”

Deze week opende minister Kamp een kliklijn voor Groningse zzp’ers met een tekort aan pensioen. Wie een scheefgezakt huis ziet en vermoedt dat daarin een zzp’er met een pensioengat gehuisvest is, kan dit doorgeven aan 0900-303030. Er wordt dan gecontroleerd of zijn pensioen volstaat om funderingsherstel te bekostigen. In geval van Groningse bellers wordt het tipgeld in een pensioenfonds gestort.

Wiert van Kluvel, zelfstandig loodgieter in Loppersum: “Ik ben blij dat het kabinet met me meedenkt. Ik ben veel geld kwijt aan medicijnen voor mijn spierziekte. Wat overblijft, gaat al snel op aan aan brood, elektriciteit en verwarming. Misschien zou ik dat geld beter opsparen voor reparaties aan mijn ingezakte huis.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Groningers moeten niet zo moeilijk doen over de aardbevingen. Eerdaags scheurt Groningen zo ver open, dat het geheel van de aardbodem verdwijnt. Hier kan bv weer een recreatie plas of natuurgebied met ontelbare mogelijkheden uit ontstaan.

Reageer
gravatar

Werkelijk van de zotte. Helemaal de realiteit uit het ook de familie Kamp. Laat ze een boek over haar man schrijven, getiteld “mijn Kamp”. Meneer heeft als klusje: ‘zoveel mogelijk gas uit de groningse grond trekken en de mensen aldaar zolang mogelijk aan het lijntje houden’. Niet meer en niet minder. En dat vrouw Kamp de groningers ‘boerenpummels’ noemt is ronduit respectloos en geeft exact de houding aan. Het gaat niet alleen om geld, het gaat om veiligheid! En het wegnemen van de…

Reageer
gravatar

Het beleid van de Nederlandse regering, Beun de Haas-Rutte en consorten is: zzp’rs moeten niet zeuren maar hard werken. Groningers moeten helemaal niet zeuren over scheuren maar nog harder werken. En allebei moeten ze heeeel veel belasting betalen. De vraag van onze regering wordt dan: hoe kunnen we aan onze Groningse zzp’rs nog veel meer geld verdienen?

Reageer
gravatar

Omdat de vaste kliek forumleden aan het radicaliseren zijn met gerichte doodsbedreigingen aan mijn adres durf ik niet meer te reageren op dit artikel.

Wanneer neemt De Speld actie tegen deze terroristen? Voor hen moet vrijheid van meningsuiting toch ook een belangrijk goed zijn?

Corrie.

Reageer
gravatar

Corrie,
NIET lopen zeuren! Je hebt volledige vrijheid van meningsuiting. (Dat wil zeggen: jij hebt de volledige vrijheid mijn mening te verkondigen en zelfs te delen)

gravatar

Lieve Corrie,

Ik begrijp jouw reactie niet helemaal. Een groep forumleden radicaliseert volgens jou.
Hoe heet die groep? Wie zijn de leden? Zonder die informatie blijft zo’n reactie in de lucht hangen.

Die groep zou jouw adres met de dood bedreigen, zodat jij niet meer durf te reageren.
Wat schiet die groep letterlijk en figuurlijk op als het te vermoorden adres onbekend is? Bovendien spreek je door te reageren jezelf tegen.

Tot slot noem jij de vrijheidsstrijders terroristisch. Dat is een contradictie.

gravatar

Beste Bøs Showfør. Jouw mening is fout en achterhaald. Het getuigt nogal van een zwakbegaafdheid. Of zoals het politiek correct klinkt heb je een verstandelijke beperking.

De kans dat ik ooit jouw mening zou verkondigen of delen is heel klein. Daarvoor ben je teveel een Paulusje. (een grote moralistische zeikerd)

Voor een echte intellectueel, een aanpakker, moet je toch echt bij meneer Wilders van de PVV zijn.

@Paulussen. De groep heet Stichting vrienden van De Speld

Corrie.

gravatar

Ach lieve Corrie,

Je hoeft voor mij jouw grote genegenheid voor Bøs Showfør en Paulusje niet te verbergen, hoor. En zeker niet op deze puberale wijze. Een beetje slimme lezer doorziet dat meteen.

De geblondeerde alleenheerser van de Partij tegen Vrede en Vrijheid (PVV) wilde overigens onder schuilnaam lid worden van de SVVdS. Dat hebben Truus en Oma gelukkig verhinderd. Wist je dat dan niet?

gravatar

En het raaskalt maar door met dat zielige geleuter. Vrijheid van meningsuiting? Dat zeker, maar iedere keer hetzelfde riedeltje opdreunen duidt op een ziekte, en op alcoholmisbruik. Het Corrie Lult Ernaast syndroom.

Dus Cor, hup naar binnen en je bakkes houden. Blijf van die fles af en ga eens op dieet. Het dieetniet wil wel eens verassende resultaten bieden.

Gewoon doen Cor. Jij blij, wij blij, iedereen blij!

gravatar

Brigadier, ik heb alles geprobeerd. Maar zelfs de wijkagent in Kootwijkerbroek heeft niemand kunnen vinden. Het verhaal gaat dat een Bøs Showfør aldaar het verder vertikt om de enige halte aan te doen.

gravatar

Tsja misschien was het ook niet zo handig om iedereen te laten weten dat je hiernaast woont, aan de andere kant is dat ook wel weer dapper en het heeft je wel mooi een trileitje opgelevert. Dat maakt een hoop goed toch?

gravatar

Inderdaad jammer Paulus, maar de lijfwacht van Henk. K. controleert vooraf alle schuiframen tijdens huisbezoeken van deze VVD-coryfee. De VVD koestert deze eerste onder de adepten van huis-demagoog Wiegel en wil deze niet onder een willekeurig Loppersum’s valraam verliezen. Op de foto is goed te zien hoe deze lijfwacht (rechtsachter ) het raam openhoudt. Tevens valt hier op hoezeer Henk Kamp en Gerrit Zalm op elkaar lijken: kapsel, gelaatstrekken, grimlach, maatpak en gouden bril zijn identiek

gravatar

Ludieker had geweest het raam 24 uur lang te fixeren. Henk had dan zeker ook binnensraams nattigheid gevoeld. Maar de kans was groot dat dan de plaatselijke Rotary-miss hem geholpen had, als typiste.

gravatar

Eerst en vooral vind ik het heel erg voor de betrokkenen. DIT krijg je nooit meer teruggemaakt. Ook niet met geld hé.

In Haïti zijn de mensen wel blij met de Nederlandse hulp. Komt meer poen vanuit Nederland dan vanuit elders.

Reageer
gravatar

‘Mijn Kamp” is Het Beste wat VVD én Vrije Ondernemingsgewijze Productie ons land te bieden hebben; emotioneel immuun voor slachtoffers (losers), principieel van mening dat iedereen de eigen broek moet ophalen en ideologisch geschoold in het afwijzen van alle NAM-verantwoordelijkheid voor verzakkingen in Groningen. Henk is de drone van NAM in dit kabinet; de juiste man op de juiste plaats. Wiert van Kluvel heeft gewoon pech, had-ie maar niet ziek moeten worden, Henk K. zelf is nóóit ziek.

Reageer
gravatar

Door regelmatig hoerenbezoek in Groningen draag ik al behoorlijk wat scheurensubsidie af.
Maar verzakkingen op dat gebied kan je natuurlijk niet voorkomen op de lange termijn.
Ben heel blij met de zzp-mevrouwen in Grunnen. Laat het hier maar eens open en bloot gezegd worden.

Reageer
gravatar

Wat mooi dat Henk dit initiatief neemt ! Hij is zo een sociaal beest. Wat dat betreft doet hij niet veel onder voor Ivo Opstelten, die het fantastische en zeer realistische besluit nam om paal en perk te stellen aan het vuurwerk op oudejaarsdag. Geweldige mensen beide!

Reageer
gravatar

Beste Hans,

Je hebt het helemaal verkeerd begrepen.

Ondergetekende wil het vuurwerk dat een keer per jaar enkele nachtelijke uurtjes mag worden afgestoken verplaatsen van 31 december naar 31 januari. Dat lijkt hem een geschiktere datum. Dat is toevallig ook zijn verjaardag.

Drs Ivo Opstelten
Schaamteloos VVD’er

gravatar

Beste Charlie,

Ik wil als alleenheerser van de PVV de vrijheid van niemand helemaal niet inperken. Behalve natuurlijk van alle mensen die het niet met mij eens zijn. Da’s logisch. Anders blijft het een rotzooitje in dit land.

Na mijn glorieuze verkiezingsoverwinning dit jaar mogen alle Nederlanders denken en zeggen wat ze willen. Binnen mijn grenzen natuurlijk; het zou anders in dit land een links en islamitisch rotzooitje blijven. Dat willen we toch niet?

p.s. Groeten aan Corrie, mijn trouwe volgelinge van het eerste uur.

gravatar

Die Geert kan zijn overwinning mooi in de bajes gaan vieren. Mohammed Rabae zal hem graag een handje helpen.

gravatar

Ah geweldig! Henkie heeft de wind eronder, en probeert de Groningse goudmijn weer helemaal terug op de kaart te zetten.

Is je huis scheefgezakt, dan kun je ze bellen. Als antwoord krijg je dan dat het een kwestie van tijd is, en het probleem is opgelost. Bij een volgende beving zakt de andere kant van je huis ook in, dus staat het weer recht.

Wel is er meer geld nodig. Voor de ontwikkeling van zzp’ers, en de werkgelegenheid die dat met zich mee brengt.

Henk ziet dat goed. De Groningers kunnen weer rustig gaan slapen, want die koe is nog lang niet uitgemolken.

Reageer
gravatar

Je kunt je afvragen of Henk Kamp nog wel van deze tijd is. In het buitenland is men vaak al veel verder en redt men het uitstekend zonder Henk Kamp.

gravatar

Lieve Berta 34,

Natuurlijk heb je hier een punt. Het is echter niet alleen die Haagse Kamp, maar hét Haagse kamp wat graag rooft, en er vervolgens de laatste druppels uit probeert te wringen.

Geld, zoveel als mogelijk, en geldingsdrang zijn daarbij de drijfveren, ook wel V.O.C.-mentaliteit genoemd.

Welnu, sinds kort is er een burgerinitiatief gestart, die weliswaar en vooralsnog op het graaigedrag van banken gericht is, maar daarmee ook de publieke zaak in Groningen raakt:

http://tinyurl.com/mh7vfnj

Ik zou zeggen: teken, en laat zoveel mogelijk anderen dat ook doen. Want elk begin voor de verandering van deze perversiteit is van groot belang, ook in het uwe.

Met een groet, Trendvolger

gravatar

Lijkt me het beste als Groningen gewoon wordt afgestoten (Eerst dat gas eruit, uiteraard)

Dan hebben we ook geen last meer van dat terugkerende gezeur over Meppel, hier op de Speld!

gravatar

En dan vergeet u er nog aan toe te voegen dat mijn man, Henk Kamp, de inkomstenderving van de teruggeschroefde gaswinning niet eens op die Groningse boerenpummels heeft verhaald. Dus laat ze nu alsjeblieft niet zeuren dat ze geldtekort hebben. Mijn man is een maecenas, een weldoener, als ik er aan denk, schiet ik alweer vol…

Reageer