Trijntje overweegt boycot Songfestival vanwege misstanden Oostenrijk-Hongarije

‘Vrijheid van meningsuiting beperkt in Donaumonarchie’

Trijntje Oosterhuis overweegt het Eurovisie songfestival in Oostenrijk te boycotten. Ze weet niet of ze het optreden in Oostenrijk wel los kan zien van de gruweldaden van het Oostenrijk-Hongaarse Rijk.

Volgens de zangeres zijn er gedurende een halve eeuw vreselijke misstanden geweest in Oostenrijk-Hongarije: “De vrijheid van meningsuiting was zeer beperkt in de Donaumonarchie en aan persvrijheid had meneertje Franz Jozef helemaal een broertje dood”, aldus de zangeres.

Het achtergrondkoortje laat weten gewoon naar Oostenrijk te gaan. Anouk, die het nummer schreef en meezingt in het koortje, vindt dat de misstanden sterk worden overdreven. “Je moet dit geheel wel in de juiste context zien. Franz Jozef was misschien een absoluut monarch, maar het was geen wrede man. Hij had juist de intentie om verder te decentraliseren. Daar hoor je niets over in de media.”

De organisatie heeft laten weten dat het festival gewoon in Oostenrijk zal worden gehouden. Volgens perswoordvoerder Ernst Schlickzupfl staat popmuziek volledig los van de Europese politiek voorafgaand aan de Eerste Wereldoorlog.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Meer Borsebollen tijdens de uitzending –
Dat was een van de vele ontboezemingen van de programmaleiding die alles over de organisatorische heuvel moest leiden – over de heuvel aan gekomen zag men in de opening van de eerste zangeres dat dit er dan in moest..

We zien het wel zitten zo..

Reageer
gravatar

Ach, dat decolleté is maar een uitklapbaar uithangbord waarover ze trouw de gemeentelijke (recent verhoogde) precariorechten betaalt. Maar loenst ze niet allerliefst? Dat is toch ook een aanmoediging waard. Even snel naar Pearl, niet dan?

Reageer
gravatar

Wanneer “grote neus” Trijntje Oosterhuis vanwege principiële bezwaren niet naar het Songfestival wilt vind ik dat prima.

Een goed alternatief zou Frans Timmermans zijn. Hij schrijft pakkende teksten en weet grote meutes te beroeren.

Toch jammer dat hij van de verkeerde partij is.

Corrie.

Reageer
gravatar

Corrie toch!

Gut meid, niet zo generaliserend doen wil je?

Frans Timmermans weet jouw grote meute te beroeren, en ik vind het prima.

Wat kan jouw het schelen dat ‘ie van de verkeerde partij is, zolang hij zijn werk maar goed doet!

Benny 😉

gravatar

Ik ben eigenlijk in alles Trijntje’s tegenpool, maar in dit geval ben ik het wel met haar eens.

gravatar

Jonge jonge dit is echt lachwekkend dom. Ze moet het inderdaad in de juiste context plaatsen. De Donaumonarchie bestaat al bijna een eeuw nietmeer, goedemorgen. Haar plastische chirurgie is toch ook gedaan met Chineese producten? Dat land is ook niet echt het voorbeeld van vrijheid blijheid, en dat is wel hedendaags

Reageer
gravatar

Beetje slap dat Trijntje terugkrabbelt van deelname aan het jaarlijkse EU-megalomanohomopropagandaspektakel. Volgens mij voelt ze er gewoon niks voor om haar baard te laten staan. Bitch.

Reageer
gravatar

Ik heb alle films uit de docusoap Sissie gezien en geloof werkelijk helemaal niets van die misstanden. Het zullen niet allemaal schatjes zijn geweest, maar om je hier nu druk over te maken
De winnares van verleden jaar, de vrouw met de baard. Hoe zit het met de evolutie?
Dat je vrouw jouw scheerspullen gaat gebruiken, daar moet je je druk om maken.

Reageer
gravatar

Viesman, jouw opmerking snijdt hout. Uit de Over-oceaanse Bakermat onzer Westerse Beschaving stamt de opmerking: “There’s nothing to keep a man walking on his toes, than a plunging neckline”. Ach ja, tits and ass winnen altijd van brain en consiousness.

gravatar

Namens mijn verre voorvader Karel Martel bied ik mijn welgemeende verontschuldigingen aan aan de nazaten van alle moslims die door mijn voorvaders toedoen bij Wenen in de pan zijn gehakt in de 8e eeuw.

Reageer
gravatar

Flauwekul. Hoelang geleden?? En wij dan met de Apartheid, Indie…!!!!! Duitsland met zijn verleden? 80 jaar spaanse oorlog?? De Romeinen…kom op zeg!!Goed op de keper beschouwd kan je alleen in Gibraltar nog sport en cultuur evenementen doen. Btw, als ik aan iemand wel een hekel heb is het aan Trijntje….lol. Wat een eng mens!!

Reageer
gravatar

Je kan de gruwelijkheden in Oostenrijk-Hongarije natuurlijk niet vergelijken met alle positieve ontwikkelingen die elders hebben plaatsgevonden onder de noemer geschiedenis is geschiedenis.

Vooral van de Spaanse overheersing en de Duitse geschiedenis hebben we nog jaarlijks plezier. Neem bijvoorbeeld Carnaval en de Dodenherdenking. Dat willen we toch niet meer missen?

En zonder apartheid had Zwarte Piet geen rol meer gespeeld tijdens het Sinterklaasfeest, ere wie ere toekomt zeg ik…

gravatar

Als ik ooit een Pot en een Ketel heb gezien!
De zangeres die haar hele artiestennaam heeft gewijd aan de trein die in de Tweede Wereldoorlog mensen een huis in het Oosten opdrong… en uitgerekend díé moet klagen over de enigszins onfrisse zaken waar mijn vader een eind aan wist te maken? Ga je schamen!

Reageer
gravatar

Popmuziek is protestmuziek, of het is saai. Misschien kan Trijntje de Eerste Wereldoorlog voorkomen. Dit jaar werd dan de honderdste verjaardag in Groot-Brittannië gevierd, en ook in België waar de kern van het slagveld ligt. Nederlanders zijn minder geïnteresseerd in de Eerste Wereldoorlog, ze waren toen neutraal. Iemand zei dat het zo’n smerige oorlog was, de Tweede was eigenlijk pas het echte werk, strategisch gezien. Ook was de techniek veel verder ontwikkeld.

Reageer
gravatar

Nou, je zult bij je geboorte toch maar Adolf Schicklgruber heten en later uit pure schaamte die belachelijke Oostenrijkse achternaam kunnen veranderen in ‘Hitler’ omdat de eer van je ongehuwde moeder toch nog gered werd door iemand met een echte Ausweis.

gravatar

Bagger of Gabber.. als vrouw dan weer “rave-teef” te noemen.
Ik heb het lied nog niet gehoord dus geen idee of het in die categorie past.