Telegraaf: ‘Hongerwinter op komst’

Amateurmetereoloog waarschuwt voor Duitse bezettingsmacht

De komende winter wordt de eerste hongerwinter in 70 jaar. Dat meldt De Telegraaf. De krant baseert zich op de Engelse amateurmeteoroloog Jonathan Powell.

We spreken van een hongerwinter als er in De Bilt minstens vijf aaneengesloten dagen niets te eten is in de periode tussen 1 november en 1 maart én er een Duitse bezettingsmacht is. In de winter van 1944/1945 was hier voor het laatst sprake van. Destijds duurde de honger ruim vier maanden. Andere bekende hongerwinters zijn die van 1912/1913, 1876/1877 en 1657/1658.

De Telegraaf kondigde de afgelopen tien jaar vaker hongerwinters aan, maar dit bleek uiteindelijk iedere keer mee te vallen. Nederlanders reageren dan ook lauw op de jongste verwachtingen van de krant. Greta Luyckx (53) uit Emmen: “Vorig jaar raadden ze ons ook aan bloembollen in de vriezer en Joden op zolder te bewaren, ‘voor het geval dat’. Uiteindelijk kwam alleen de crème fraîche op de bon.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik zit preventief al twee maanden in de schuilkelder. Als Speld zegt dat ik weer tevoorschijn mag komen. Andere serieuze media kun je in deze tijd nauwelijks vertrouwen.

Reageer
gravatar

Bloembollen in de vriezer!
Prima, maar welke? Smaken verschillen. Tulpen?
Joden op zolder!
Wat voor type joden? Gematigden of extremen?
Slecht advies als je niet weet welke soort van ieder je moet inslaan.

Reageer
gravatar

Wat een onzin!
Dat jullie zulke nonsens publiek maken kan ik met mijn kop niet bij. Dacht dat er wel dingen in de wereld gebeuren die meer aandacht van de pers verdienen dan deze onzin.

Reageer
gravatar

Lieve Janneke,

Probeer vanavond voordat je naar bed gaat te visualiseren dat je de dag erop met het andere been uit bed stapt dan je vandaag hebt gedaan. Doe dat gedurende 90 minuten. Denk daarna gedurende 120 minuten aan glooiende vergezichten in Zuid-Limburg. Voel hoe de warmte in dat been langzaam naar boven trekt en laat het bezit van je lichaam en uiteindelijk ook van je geest nemen. Sta het toe en geef je over.

Als we morgen niets van je horen, weten we dat alles goed is gekomen.

Succes!

P. Rikker is de naam. Aangenaam,

gravatar

Je kunt altijd een extreme voorspelling doen. Als je ongelijk hebt, zijn mensen het snel vergeten, maar als je gelijk hebt dan is ‘t gelijk KASSA!!!

Reageer
gravatar

Wij hebben het vet al van de schaatsen gelikt en in de kelder liggen kisten bloembollen klaar.

Wat zou het prachtig zijn als de hongerwinter nu eens samenviel met een elfstedentocht in Noord Holland!

Reageer
gravatar

Nou ja, de Telegraaf zal wel juist ingelicht zijn voor wat betreft de Duitse bezettingsmacht maar aan die honger valt te twijfelen of men moet geloven dat er een causaal verband zou zijn…

Reageer
gravatar

Ik vind de eis van een Duitse bezettingsmacht voordat er sprake kan zijn van een hongerwinter vrij dubieus. We hebben in het verleden ook bezettingen vanuit o.a. Frankrijk en Spanje gekend.
Ik vind dat indien er in De Bilt honger wordt geleden door bijvoorbeeld een dictaat uit Brussel, dit moet kunnen gelden als hongerwinter.

Reageer