ANWB: Vermijd Meppel

Geen files, maar ook geen reden om er heen te gaan

De ANWB geeft automobilisten vandaag een waarschuwing Meppel te vermijden. Mensen die toch in Meppel moeten zijn, kunnen beter thuisblijven. Volgens de ANWB zijn er geen files rond Meppel, maar is er ook geen enkele reden om er naartoe te rijden.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Valt mij weer vies tegen hoe Meppelofoob de reacties zijn. Er bestaan veel misverstanden over meppel. Zo zou Meppel een achtergebleven stad zijn. Niks is minder waar, ook wij hebben verkeersborden. Anderen vinden het een plattelandsgemeente. Niks is minder waar, tussen Meppel noord en Meppel zuid zit maar liefst 10 meter hoogteverschil!

Reageer
gravatar

wtf maakt het uit waar je woont,we zijn allemaal mensen,stelletje zelfingenomen patsertjes,bah status en voorkomen hahahahaha zielig volk.heb overal bijna gewoond, en ieder stadje of streekje heeft zn gewoontes..elkaar in de waarde laten,echt waar gooi maar een atoombom op deze focking egoistische kut wereld,elkaar afzeiken kunnen we alleen maar..we zijn niets,stelletje droeftoeterszoek een leven,en heb respect voor elkaar land en afkomst is niet belangrijk,elkaar steunen ipv afzeiken ……..

Reageer
gravatar

Soms staat er een stoplicht op rood en soms een op groen. In Meppel is heus wat te doen!
Ooit een pitoresk stadje met mooie grachten en prachtige panden, nu na decenia lang rood bewind eindelijk getransformeerd tot een paradijs met strakke architectuur met hier en daar een kale lege vlakte, Allemaal te bewonderen op een rondwandeling over de gedemte grachten. Files komen er niet voor daar Meppel amper werkgelegenheid meer kent. parkeren kan overdekt in een van de vele leegstaande bedrijfspaden.

Reageer
gravatar

Alweer een verkeersinfarct in Meppel…
Al de terrasjes zijn open en het is al weer rokjesdag…
Het is weer als vanouds aangenaam in onze stad…
Kom eens mee genieten… maar vandaag maar even niet!!

Reageer
gravatar

Ik vind wel dat de ANWB een gelijkwaardig alternatief moet aanbieden. Meppel is al jaren een populaire bestemming om zomaar naar toe te rijden. Wij gaan soms twee keer per jaar en we hebben nog nooit iets meegemaakt. En waar moeten al die mensen nu naartoe?

Reageer
gravatar

Met een kleine grenscorrectie in de vorm van een nieuwe grens via een rechte lijn Urk-Hardenberg voegen we in één keer drie provincies bij Duitsland. Moet toch niet zo moeilijk zijn?

Reageer
gravatar

hm dit maakt mij juist nieuwsgierig naar meppel en ben wel zo`n persoon die er juist heen gaat. Het lijkt mij een mooi dorpje met veel weilanden en zonsondergangen.

Reageer
gravatar

Als inwoner van het mooie Meppel ben ik uitermate blij met dit bericht. Ik hoop dat alle onwijzen uit het westen hier gehoor aangeven. Dat houdt Meppel mooi en rustig.

Reageer
gravatar

wat een fantastische post….in jaren is meppel nog niet zo vaak besproken…zelf een Meppeler en zeker eentje met humor wil de ANWB en speld.nl bedanken voor dit mooie artikel. Daarbij verwacht ik dat alle eigenwijze mensen in nederland (wie weer ook belgie) nu toch een keertje zullen stoppen in/langsrijden bij Meppel om er zeker van te zijn dat er echt geen rede is om er naartoe te rijden…

Verder mensen, schelden maakt dom…gebruik de grijze massa en schrijf wat scherps.

Reageer
gravatar

wat een fantastische post….in jaren is meppel nog niet zo vaak besproken…zelf een Meppeler en zeker eentje met humor wil de ANWB en speld.nl bedanken voor dit mooie artikel. Daarbij verwacht ik dat alle eigenwijze mensen in nederland (wie weer ook belgie) nu toch een keertje zullen stoppen in/langsrijden bij Meppel om er zeker van te zijn dat er echt geen rede is om er naartoe te rijden…

Verder mensen, schelden maakt dom…gebruik de grijze massa en schrijf wat scherps.

Reageer
gravatar

Meppel. Grieks: 弥天大谎 Mepoli, broeinest van neetoren die topografie als belangrijkste criterium noemen om Meppolis op de kaart te krijgen. Maar ANWB heeft het mis. Er leiden geen wegen naartoe, er lijden mensen met een verdringingssyndroom aan meprullaria fictus… Kortom, Meppel zien en dan sterf je direct aan een hypercarnibaton. In dier voege heeft ANWB gelijk om Meppel topografisch dichter bij de Noordkaap te wensen dan Twijzelerheide in Noord Oost Groningen.

Reageer
gravatar

Het schijnt allemaal wel mee te vallen als je er achteruit doorheen rijdt, dan komt het allemaal niet zo op je af. Mijn achteroom heeft dat in 1912 al eens gedaan en vond het toen zelfs al best leuk

Reageer
gravatar

Ik ben de ANWB zeer dankbaar. Ik zat al in de auto, maar heb toch maar besloten thuis te blijven. Als ik de reacties hier zo lees, lijkt met dat inderdaad een verstandige keuze. Het lijkt het me geen gastvrije plek, dat Meppel. In welke provincie het dan ook ligt.

Kunnen we het eventueel cadeau geven aan Poetin in ruil voor een kuub gas?

Reageer
gravatar

e.e.a kan logisch verklaard worden uit de geografische ligging tussen Staphorst / Zwartsluis / Steenwijk en Hoogeveen in. Eigenlijk doet Meppel het gezien die omstandigheden nog best goed.

Reageer
gravatar

Ach ja, onder de niet-Meppelers is Meppel-bashen populair. Daar staan wij als TOM ver boven. Nu al zijn we één van de toonaangevende steden in Drenthe. Ik zeg u: vandaag Drenthe, morgen Nederland, overmorgen de rest van de wereld!

Reageer
gravatar

Om zeker te zijn dat ik niet op plekken kom waar ik liever niet ben en mijn auto heel wil laten, heb ik een paar accessoires ingebouwd.
Zodra ik Drenthe in rij gaat de vering omhoog om de gaten in de zandwegen op te vangen. Kom ik over de grens van Groningen, gaat hij automatisch over op LPG. Kom ik te dicht in de buurt van Friesland, slaat de motor af.

Reageer
gravatar

Als iedereen die hier loopt te verkondigen niet naar Meppel te willen dan ga ik er wel naar toe. Kom ik in ieder geval geen zeikerds tegen! 🙂

Reageer
gravatar

Meppel is inderdaa d de moeite waard om met een grote boog te mijden.
In de periode 1948 tm 1964 heeft de rijksoverheid daar in het geheim bovengrondse kernproeven gehouden.
De concentratie radioactief fijnstof overschrijdt daar nog steeds de normen met factor 12.
Vele Meppelaren lijden dan ook aan het ‘kort-voor-de-kar’ syndroom.
Vanwege deze gevaren is Meppel dan ook niet aangesloten op het internet. Isoleer de problemen is het devies.
PS. In Oud-Beijerland heersen soortgelijke…

Reageer
gravatar

Meppel wordt op de eerste donderdag van augustus overspoeld door zo’n 1200 Amsterdamers en in de Jordaan zijn kroegen dicht omdat het dan Mokum in Meppel dag is .

Reageer
gravatar

Loop niet te zeuren .
Wees gewoon eerlijk
Ik heb 10 jaar in Meppel gewerkt.
Mijn bevinding…..
Super toffe mensen om mee samen te werken.
Een gezellige stad om te winkelen .
En mega gezellig voor een avond uit .
Van restaurant tot cafe en kroeg.
Meppel is gewoon GOED.

Reageer
gravatar

Wat is hier aan de hand jongens? Ik snap hier echt helemaal niks van, waarom zou je meppel vermijden, ik ben er gister nog geweest en er was verder niks ergs aan de hand daar…

Reageer
gravatar

Staat er toch?
Er is gewoon geen rede om erheen te gaan, dus gisteren was je aanwezigheid daar ook overbodig.

Maar ja, het is dan ook maar advies van de ANWB, dus je kan gewoon je kop in het zand steken. Maar niet achteraf gaan piepen van “Ik wist het niet, hoor”

gravatar

Tom Tom en Garmin hebben inmiddels contact opgenomen met de ANWB en na overleg is besloten om in de komende updates Meppel te laten verdwijnen. Inwoners van Meppel zelf en hun buiten Meppel wonende verwanten kunnen tegen betaling de kaarten downloaden waarop hun woonplaats wel is vermeld. Dit om onnodig lijden van onschuldigen te voorkomen. De gemeenteraad van Meppel zegt het besluit van Tom Tom en Garmin te betreuren maar wel te begrijpen.

Reageer
gravatar

Hmm zegt er iemand Meppel ligt in friesland….dan moet ik je teleurstellen dat dat niet het geval is…je topografie is niet helemaal in orde 😉

Reageer
gravatar

deze waarschuwing geld al eniger tijd voor de gehele provinsie flevoland met in het bijzonder lelystad en almere genoemd. stemmen zijn opgegaan de droevernij weer onder te laten lopen.
waterberging en geen flevoland, een actie dubbel resultaat

Reageer
gravatar

Meppel is meppel in friesland of drenthe
ben je er geboren ben je een meppelermug
en niet anders.
Het is mischien niet groot maar wel gezellig.
Want met bevoorbeeld de woldstraat maakt samen met de kleine winkeltjes heel sfeervol.
En dan heb ik nog niet eens over DMD gahad (Donderdag meppel dag ) mensen minder denken en kom het zelf bekijken en dan mag je beoordelen

Reageer
gravatar

Gelukkig maar dat niet iedereen naar Meppel wil, en ook gelukkig dat er onbenullen zijn die niet weten waar het ligt. We willen Meppel graag zo prachtig houden als het is !!

Reageer
gravatar

Oh-oh. Nu heb ik te vaak achter elkaar het woord Meppel gelezen en wordt t me helemaal surreel voor de ogen. Meppel Meppel meppelmeppel mep pel. Zie je? Als dat nog maar goed komt.

Reageer
gravatar

MENSEN UIT MEPPEL KUNNEN SLECHT TEGEN KRITIEK. ‘ Met de crisis hebben we het al zo moeilijk’, aldus iemand uit Meppel. ‘Psychiaters maken overuren. Daarbij komt dan ook nog eens de stemmingmakerij van de Speld bij. We hebben al zoveel spijt van alle mooie gebouwen die hier zijn afgebroken.
We hebben hier menig winkelfiliaal, een molen, één discotheek en de beroemde Meppelse koek. Wij zijn uiterst tevreden hier. Het is een wereldplek. Het is juist buiten Meppel juist een en al Sodom en…

Reageer
gravatar

Je bent een stiekeme import Meppeler. We hebben twee (lees 2) molens en zeer zeker geen Meppelse koek, wel Meppeler koek. Conclusie: je bent een Meppelaar, geen Meppeler zoals de autochtone bewoners genoemd worden. Meppelaars hadden bij een vorige melding van de ANWB deze stad gewoon moeten mijden!

gravatar

En in de zomer maanden komen ze allemaal naar meppel voor de meppeldagen! Blijf dan ook maar met z`n allen weg uit meppel!

Meppel is de gezelligste stad van drenthe!

Gelukkig ben ik geen lid meer van de anwb, anders had ik het per direct opgezecht!

gravatar

Wat een geweldig advies. Ik zou echt niet weten wat ik had moeten doen in mijn leven zonder dit advies.
Nu is het zo dat je langs Meppel moet als je vanaf Zwolle naar het noorden wil… dus eigenlijk zegt dit bericht gewoon meteen ontwijk Drenthe, Friesland en Groningen?
Helaas staat mijn huis in Meppel… Dus is de vraag.. is dat wel een legitieme reden om naar Meppel te gaan?
Ja weet het.. u vraagt zich nu af, wie wil er nou in Meppel wonen? Tja als Drent weet ik natuurlijk niet beter..

Reageer
gravatar

Dit bericht kan niet juist zijn, de ANWB is niet actief in Duitsland. Maar even on-topic, het zal met de nieuwe tolplannen bij onze oosterburen wel steeds onaantrekkelijker worden om naar Meppel te gaan.

Reageer
gravatar

Zolang er geen spoorlijn over de Afsluitdijk ligt is omreizen niet mogelijk. Als oplossing heeft de NS de zogenaamde Intercity uitgevonden. Met name de trein Zwolle – Ljouwert slaat Meppel over ten faveure van Steenwijk voordat er voorzichtig een poging gedaan wordt om Fryslân te betreden. Om Drenthe toch niet geheel te isoleren stopt de Intercity Zwolle Groningen in Assen. Dat nog wel.

gravatar

Paspoortcontrole in de trein tussen Steenwijk en De Fennen (Heerenveen). De stop in Steenwijk is dus eigenlijk alleen maar om de lokale koddebeiers toegang tot de trein te verlenen.

gravatar

Meppel is geen streek, maar een stadje in de buurt van Ruinerwold.

gravatar

Wat een onzin zeg. En de mensen met negatieve reacties: blijf lekker waar je nu bent en kom vooral niet naar Meppel!
Negatievelingen zitten wij hier toch niet op de wachten.

Reageer
gravatar

Wat een onzin zeg. En de mensen met negatieve reacties: blijf lekker waar je nu bent en kom vooral niet naar Meppel.
Negatievelingen zitten wij hier toch niet op de wachten.

Reageer
gravatar

Afgesproken. Meppel is niet bepaald het reisdoel van een globetrotter. Afpersers en hillbillies zijn het. Positief in de maling genomen, dat is wat jelui wel wilt? Nou dan heb je aan mij een slechte. Laatst deed ik op Facebook een testje strikvragen vermijden en ik scoorde 98% Lekker puh, ga maar een onverschillige Fries afpersen!

gravatar

Het feit dat sommige reageerderenerers (lees: Meppelingen/Meppelerikken/Meppelers/Meppelaren/Meppelezen) dit bericht van de Speld zo serieus nemen stemt mij diep teleur.

Reageer
gravatar

Mij niet. Meppelaria kunnen berichten niet serieus genoeg nemen! Laat hen alsjeblieft dit bericht serieus nemen en er zó hard en woest van gaan stampen, dat de zwerfkeien ze om de oren stuiteren, ja, de bodem in Grønn er van verzakt. Há, dat zal hen leren! (Meppelunia, het mocht wat……)

gravatar

Ik vind ook dat de ANWB een waarschuwing moet plaatsen opdat je niet in Zeeland. Overigens ligt Meppel op het kruispunt Groningen Friesland en Drenthe en Overijssel. Dus er is wel degelijk iets te zien. Ook heeft Amsterdam het IJ en Drenthe de Aa. En beide zijn vanuit Meppel goed te bereiken en op geschikte afstand.

Reageer
gravatar

Hoe zinvol het advies Meppel te mijden ook mag zijn, er schuilt een heel groot gevaar in: men zou zich daardoor kunnen begeven naar dat amsterdam, Kootwijkerbroek of Swifterbant. Mogelijk strandt de argeloze automobilist zelfs in Venlo! Voor al deze plaatsen geldt het advies: mijd ze! Mijd ze nu, vandaag, morgen en altijd. Voor de zielenrust van de mensch in zijn algemeenheid en de wereld in het bijzonder ware het beter die plaatsen af te steken en als sanctie cadeau te aan Rusland of Syrië.

Reageer
gravatar

Ik zou Amsterdam niet te gauw afdanken! Er lopen namelijk nog altijd inheemse Amsterdammers rond, wat tegenwoordig bijzonder te noemen is. Belangrijke kenmerken van zo’n inheems exemplaar zijn de luidruchtigheid, ze zijn egocentrisch, extreem gierig en de meeste hebben een grote bek. Er worden safaritochten georganiseerd door de grachten om zo een homo sapiens te ontmoeten, Naast de inheemsen staan ook de Turk, Surinamer, Marokkaan en de jood (zeldzaam) in de Big 5 van Amsterdam.

gravatar

@ safarigids Katja,

Amsterdam als (avonturen-)vakantiebestemming! Ik heb Floortje Dessing er nog geen programma over zien maken, dus voor massatoerisme hoef je er niet te vrezen. Wel schijn je wat voorzichtig te moeten zijn (of in het kader van het grote avontuur misschien juist wel niet) met bepaalde genotsmiddelen die er op straat worden aangeboden, anderzijds zijn vaccinaties dan weer niet nodig.

gravatar

Eeh meneertje Bram … Meppel heeft wel degelijk stadsrechten … uitgegeven door Napoleon in hoogsteigen persoon ! … Wikipedia 😉

gravatar

Ik heb altijd geprobeerd Meppel te vermijden, maar daar stak het CBR een stokje voor. Door een handig politiek spel van deze instantie, wellicht gesteund door lokale partijen, zijn vele jongeren uit de wijde omgeving van dit zwarte gat genoodzaakt Meppel in te rijden om in aanmerking te komen voor hun rijbewijs.
Schande!
Gelukkig is er nu dit advies van de ANWB en uitzicht op verbetering van deze situatie.

Reageer
gravatar

ONGELOFELIJK!!! Wat een achterlijk advies. Zijn vast Westerlingen die zo dom zijn te denken dat alles voorbij Zwolle niet goed is. Blijf er maar lekker, meer leefruimte voor degenen die hier met veel plezier wonen. Gelukkig zijn we geen lid meer van de ANWB en zullen het nu nooit meer worden.

Reageer
gravatar

Inderdaad, alles voorbij Zwolle en aan gene zijde van de Afsluitdijk is territorium waar je als beschaafd Nederlander zonder geldig visum niet binnenkomt.

gravatar

Wij in Meppel moeten lachen om zoveel onnozele reacties en genieten van het leuke stadje!
Welkom allemaal, maar neem wel je goede humeur mee en Dalment Rubbers vergeet niet je Tom tom aan te zetten want topografie is niet je sterkste kant!

Reageer
gravatar

Ik probeer Amsterdam ook zo veel mogelijk te vermijden, het is er praktisch even ellendig, onsmakelijk en onguur als in Meppel. Maar, wil je het land uitkomen dan moet dat helaas dikwijls via de aars van Nederland, of te wel Amsterdam.

gravatar

Groot gelijk, Amsterdam is nog veel erger dan Meppel, in Amsterdam wil je nog niet ….. gevonden worden.

Een geboren Meppelaar!

gravatar

In Amsterdam will ik dood niet gevonden worden. Als men ergens bekrompen is dat is het wel in Amsterdam. Stelt in de wereld helemaal niets voor.

gravatar

Dat Meppel echt helemaal niets voorstelt weten we uit de emigratielanden. Daar heb je bv. New Amsterdam, New York, New Haven, New England, Oude Pekela etc, maar nergens in Zuid-Afrika, Australië, Canada de VS of Irak zie je een ‘New Meppel’ op de kaart staan.

Reageer
gravatar

Dus omdat t niet de grootste stad van nederland is is t meteen kut ? Wedden dat je gwn zelf in een kutdorpje woont en gwn jaloers bent ? Little bitch

gravatar

Leuk verhaal Ycrut. Maar als je lollig wilt zijn doe het dan wel goed. Helaas voor jou, deze mislukte grap. Er is een Meppel in de USA. Daar was geen ‘New’ bij nodig…..

gravatar

Het is in Meppel zo leuk wonen dat mensen geen behoefte hadden om te emigreren ! Daarom dus geen New Meppel ergens in de bush van Australië !

gravatar

Beste Ycrut. U ziet de Canadese vlag over het hoofd: de Meppel Lief, geïnspireerd natuurlijk op…. De nu zo bekende slogan IloveNY is gewoon een eerbetoon aan het Friese Meppel.

gravatar

Zelfs bij het oh zo fijne Monopoly spel is er geen plaats voor Meppel! Terecht! In plaats van naar de gevangenis zou u anders naar Meppel moeten met een algemene fondskaart in uw zak.

Reageer
gravatar

Zijn weke mondje meppelde maar wat.

gravatar

Ik geef eigenlijk iedereen de raad om nooit naar Meppel te gaan, je kunt die mensen daar toch niet verstaan en ze zeggen ook niets belangrijks.

Het is een van de lelijkste dorpen van Friesland en mocht Friesland onafhankelijk worden dan is een van de strikte voorwaarden dat het Meppel daarbij meeneemt.

Minder Meppel!

Reageer
gravatar

Ik geef eigenlijk iedereen de raad om betere topografische kennis op te doen. Je kunt die mensen anders toch niet vertrouwen en ze zeggen ook niets belangrijks.

Het is een van de lelijkste eigenschappen om dingen te roepen zonder er iets van af te weten. Het zou fijn zijn als iedereen volgens strikte voorwaarden zijn Aardrijkskundige toetsen behaald, en Meppel daarin meeneemt.

Meer topografie!

gravatar

Even ter uwe kennis. Meppel is 1 van de 3 STEDEN van DRENTHE. De andere 2 zijn Assen en Emmen. Meppel is echter meer ingesloten door Overijssel dan Drenthe en raakt Friesland NIET. Meppelers praten daarom in het algemeen ABN zonder dialect.

Met vriendelijke groeten uit Meppel

gravatar

Beetje topo kennis kan geen kwaad, Meppel is de kleinste stad in Drenthe, maar dat vind je vast niet belangrijk.

gravatar

Ik lees hier vele stellige beweringen over de precieze ligging van Meppel. Vast vriendelijk bedoeld, maar zij gaan alle aan één ding voorbij: Meppel wordt telkenmale opnieuw verbannen. Elke keer als Meppel denkt: “Ik blijf nog even liggen.” wordt het verbannen en moet het zijn heil elders zoeken. Gelukkig maar! (Je moet er toch niet aan denken dat dat zich blijvend bij jou om de hoek vestigt!)

gravatar

Hahahahaha oke dit was echt dom !! Je geeft je mening over een naam. In dit geval Meppel. Toch vraag ik mij af hoe en waar je al die fantasie vandaan hebt. Ik vind het ongelooflijk achterlijk dat mensen hun mening geven waar ze niks van af weten. Grote bek, maar een intelligentie van een ééndagsvlieg. Ik ben een echte Drent ! En trots dat Meppel in Drenthe ligt. Ik weet dat mensen een mening hebben over het noorden, of zij wel eens in het noorden geweest zijn is en blijft een vraag.

gravatar

Briljante reactie Mr. Rubbers, en iedereen maar denken dat je geen topografische kennis hebt. Je blijft lachen om die serieuze reacties op satirische berichten of reacties 🙂

Maar.. misschien kunnen we Meppel beter toevoegen aan Groningen wanneer ze die provincie gaan afsteken en weg laten drijven. Want als we moeten wachten op de onafhankelijkheid van Friesland kunnen we lang wachten ben ik bang.

gravatar

Waar slaat dit op? Ten eerste leer topografie voor je je belachelijke mond opentrekt. Ten tweede durf ik te wedden dat je nog nooit in meppel geweest bent. ten derde ik woon ook in meppel en ik praat gewoon zonder accent dus stop talking please. En btw het is altijd gezellig in meppel met je een van de lelijkste . Doehoei/

gravatar

Meppel mag dan wel in de achtergebleven hoek ten noordoosten van Utrecht liggen, maar de achterhoek ligt toch echt zuidelijker dan Utrecht en ligt dan ook in zn geheel in Gelderland… Ik begin het sterke vermoeden te krijgen dat het voor een zeer veel voorkomende enkeling hier beter is om voor zijn beweringen eerst Google te raadplegen..

gravatar

Wat een stomme opmerkingen, komt zeker uit de randstad.

Ook nooit buiten je eigen regio geweest zeker. Maar goed dat er navigatiesystemen zijn!

Meppel, mooi hanzestadje ligt niet in Friesland maar in Drenthe, waarschijnlijk weet je toch niet waar dit ligt, dus blijf maar mooi thuis.

Jullie dialect is moeilijker te verstaan dan onze regionaal erkende talen, zoals het Saksisch en het Fries.
Weet je trouwens dat het Saksische met haar dialecten langs de noordkust van Europa gesproken…

gravatar

Nee ik ben het eens met Dalment!
Lelijk dorp man! En inderdaad weiniger Meppel!
Je kunt ze toch niet verstaan met dat Fries wat ze daar praten!

Meer of weiniger Dalment! Meer, meer!

gravatar

Hahaha ik woon vlak bij meppel ze niet kunnen verstaan weet niet welk taaltje jij dan spreekt hahaha battie

gravatar

Kijk, waar Meppel ook ligt, het is een Friese anomalie. Friezen zijn kattenmeppels, Meppelaars meppelen graag, dus Meppel lijkt me een dorpskern van Twijzelerheide in NOFLOL. Meppel een stad? Stadje of een samenraapsel van Vogelaarwijken? Het laatste denk ik. Meppel moet afgedreven worden. ANWB hulde voor fase Oranjerood!

gravatar

Hellocath,
Je valt iemand aan op zijn topografische kennis maar helaas moet ik je teleurstellen dat de jouwe ook zeker niet optimaal is. Meppel een van dedrie steden waaronder Emmen en Assen? Meppel is inderdaad een stad maar de enige echte stad in Drenthe daarnaast is Coevorden. Assen kreeg pas in de Franse tijd de titel van stad.

gravatar

Ik zie diverse mensen reageren dat Meppel een stad is, maar de juridische status van een stad bestaat niet meer. Volgens mij is met een nieuwe grondwet de gemeente als juridische entiteit aangewezen. Alleen Amsterdam bestaat nog als stad omdat daar zonodig de koning gekroond moet worden.
Verder eens met de verstandige adviezen van de ANWB

gravatar

Ik woon al 12 jaar in Meppel en heb nog nooit iemand Drents horen spreken en ik raad je van harte een top o cursus aan

gravatar

Al die reacties och och, ik ben nog nooit in meppel geweest, wel langs gereden (expres om het te vermijden ) maar gvd meppelaren acc dit bericht en ga niet elke josti afzeiken met jullie haat en ga fappen ofzo

Groeteh vrolijke kuukenaar

gravatar

Je kunt een hoop grappen maken over Meppel, maar zeggen dat het bij Friesland hoort vind ik beneden alle peil!

gravatar

Normaal gesproken heb ik het niet zo op die waarschuwingen van de ANWB en het KNMI. Maar in dit geval vind ik het niet meer dan verantwoord van de ANWB, dat zij dit advies geven. Als we dan toch een code moeten geven, dan lijkt mij code rood hier tenminste op zijn plek.

Ik vind dat de overheid ook moet overwegen om het leger in te zetten om deze noodsituatie zo spoedig mogelijk op te lossen.

Reageer
gravatar

De spraakverwarring ligt voor de hand: “Meppel” is Drents voor Nieuw-Vennep.
De waarschuwing en advies behelsen dus het mijden van Nieuw-Vennep.

gravatar

Ons leger komt met de JSF’s over Meppel heen voor een “show of force”. Hierna komen Nederlandse tanks Meppel binnenrijden om de orde te herstellen.

gravatar

Janine h. Lekker bijdehand haha! Nederland heeft geen tanks! Maar cv90 pantservoertuig 😉
En ook geen operationele F35 en X35! Nobody likes a smartass, you earned this one