Al-Baghdadi stapt op bij verlies Kobani

Slechtste reeks als kalief sinds Abu Bakr in 632

IS-leider Abu Al-Baghdadi zal zijn kaliefschap neerleggen als de troepen van IS er niet in slagen de stad Kobani te veroveren. In de media kwam de positie van de kalief ter discussie na het recente verlies van de vriendschappelijke veldslag bij Mosul. Al-Baghdadi beleeft hiermee de slechtste reeks als kalief sinds Abu Bakr in 632.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als je het mij vraagt staat het opstappen van Al-Baghdadi allang vast. Waarom denk je anders dat goudzoeker Dick Advocaat dit weekend is opgestapt als bondscoach van Servië?

Reageer
gravatar

Nou waarom zouden we Sinterklaas en zwarte Pieten kwijt willen??
En wat moeten we met deze Abu Al-Baghdadi? Brengt hij ook cadeautjes? Spreekt hij Nederlands? Is hij een beetje kindvriendelijk? (voor kinderen val alle gezindten)

gravatar

Hij heeft nu eenmaal geen betere spelers die goed in het vijandelijk gebied kunnen penetreren. Ik denk dat je het hem nauwelijks kwalijk kunt nemen. Misschien moet hij van de Jihad school overstappen naar een wat verdedigend systeem. Die grove overtredingen die ze maken spreekt natuurlijk niet in hun voordeel.

Reageer
gravatar

Luister eens goed naar mij Luttelgeest.

Ik ben in het geheel niet onder de indruk van de schijnvertoningen van die twee Nederlands F16’s boven de Baltische staten. Desnoods bezetten mijn troepen op een vrijdagnamiddag ook even dat landje van jullie.

En Zweden natuurlijk. Waarom denk je anders dat ik een onderzeeër vermomd als een Nederlandse Walrus voor de Zweedse kust laat patrouilleren?

Vertaald door Frans Timmermans, talenwonder

gravatar

Luister eens goed naar mij Luttelgeest. Ik ben in het geheel niet onder de indruk van de schijnvertoningen van die twee Nederlands F16’s boven de Baltische staten. Desnoods bezetten mijn troepen op een vrijdagnamiddag ook even dat landje van jullie.

En Zweden natuurlijk. Waarom denk je anders dat ik een onderzeeër vermomd als een Nederlandse Walrus voor de Zweedse kust laat patrouilleren?