Sterfelijkheid weer helemaal hip

Doodgaan beleeft revival

Het mag weer: doodgaan. Was heengaan in het verleden nog iets van vroeger, tegenwoordig is sterfelijkheid weer helemaal hip. Wie erbij wil horen, gaat dood.

Volgens trendwatcher Adjiedj Bakas is het ideaal van het eeuwige leven op zijn retour: “De laatste jaren zagen we een massale fascinatie voor medische vooruitgang die onsterfelijkheid mogelijk zou moeten maken. Wat we nu zien, is een herwaardering voor de eindigheid van het bestaan. Beroemdheden als Michael Jackson en Nelson Mandela hebben hierin de rol van trendsetter vervuld.”

De 42-jarige Mariëlle Hogema besloot twee weken geleden dat ze niet per se onsterfelijk wil worden, ook niet als dat medisch mogelijk zou zijn: “Ik zag er best tegenop om voor mijn zelfgekozen sterfelijkheid uit te komen, ook omdat het lange tijd niet sociaal geaccepteerd was. In mijn vriendenkring was doodgaan echt not done. Gelukkig is daar verandering in gekomen en kun je het tijdelijke weer op een hippe manier met het eeuwige verwisselen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Afgelopen week ben ik met veel steun van mijn naaste familie dan eindelijk uit de kist gekomen. Ik ben sterfelijk.

Ik kan iedereen aanraden het ook te doen.
Sterfelijkheid is weer oké!

Henk-Jan de Wit uit Zandvoort

1972 – 2055

Reageer
gravatar

Hogema pleegt plagiaat. En Corrie ook. Alweer! Ik heb hier al enige tijd geleden patent op aangevraagd. Erg onsportief. Maar wij zijn gelukkig goed verzekerd.

Reageer
gravatar

Hogema pleegt plagiaat. En Corrie ook. Alweer! Ik heb hier al enige tijd geleden patent op aangevraagd. Erg onsportief. Maar wij zijn gelukkig goed verzekerd.

gravatar

Dit komt allemaal door die aflossingsvrije leningen. Pas als je dood gaat, ben je er van af. Dan mag de belastingbetaler er weer voor opdraaien & die werkt zich vervolgens dood. Duidelijk een vieze neuzen cirkel.

Reageer
gravatar

Ik weet het niet hoor met die sterfelijkheid. Ik heb het een paar keer geprobeerd, maar ik ben er steeds weer van teruggekomen. Ik bedoel, alleen in een kist ergens 6 voet diep onder de grond in je uppie is ook niet alles.

Nee, ik denk dat ik gewoon maar niet meer dood ga.

Reageer
gravatar

Precies Corrie!
Hij zou er wel raad mee weten. Een hellfire raketje hier en daar zet toch geen zoden aan de dijk, kom nou toch… Wilders zou het veel grootser aanpakken, zoals het een groots leider betaamt.

gravatar

Beste likoed. Doe nu even niet alsof Israël trendsetter is. Het erkennen en zelfs het willen bewijzen van de sterfelijkheid van mensen met een ander geloof/levenswijze en van groepen mensen die op een plek willen wonen waar anderen ook willen wonen is iets dat eeuwen oud is en eigenlijk nooit uit de mode is geraakt.

gravatar

Mag ik vast mijn medeleven betuigen aan de nabestaanden van al die kuthipsters die nu snel even willen doodgaan voordat het grote publiek zich op deze trend stort?

Reageer
gravatar

werd dood gezwegen, dood gekeken, dood verlegen, kwam echter steeds weer terug.
ben niet sterven’s moe, ‘t was een heel gedoe, ‘k leef heel opgewekt en kijk vrolijk toe..
ZWARTE PIET..

Reageer
gravatar

Volgens het huidige kabinet wordt het zelfs weer verplicht.
Wie op 67 jarige leeftijd noch niet is heengegaan wordt bezocht door een ambtenaar van het Min. v. Volksgezondheid met een DHZ [pakket om de natuur een handje te helpen. Bijgesloten zit een foto van Martin van Rijn bij het zien van die foto wil je natuurlijk onmiddellijk het aardse voor het eeuwige verruilen.

Reageer
gravatar

Wel graag tijdig een afspraak maken ik heb het al zo druk.

gravatar

ROKEN IS DE OPLOSSING

Te lang leven is niet goed. Te veel mensen zullen dan met pensioen gaan, wat allemaal maar weer opgebracht moet worden door de werkende jan-lul.
Roken is slecht voor de gezondheid, te veel en te vet eten ook niet. Als bejaarden- en verzorgingshuizen, alsmede ziekenhuizen, zich laten bevoorraden door fastfood ketens en onbeperkt roken aanmoedigen, lost het probleem zichzelf op!

Ik stem rechts!

gravatar

Daar speelt mee dat de actie “zwangerschap en roken gaan écht niet samen” tot een grote toename van onvrijwillige abortussen en zelfs postnatale ingrepen zal gaan leiden, wat ook de kindersterfte eindelijk weer eens zal laten stijgen.

gravatar

Een logisch gevolg, na de trend dat iedereen een boek wil schrijven om zo enige vorm van onsterfelijkheid te bereiken. Dat streven is bij vrijwel iedereen, behalve bij de meertalige autobiografie ‘Ik, Frans Timmermans (deel 1, 2 en 3)’, uitgelopen op een fikse deceptie (het boek kwam niet af, was onleesbaar, of totaal oninteressant). Nu is het accepteren van sterfelijkheid – ja, zelfs het omarmen er van – een logische volgende trend. Leve de dood!

Reageer
gravatar

Ik weet wel een paar mensen die ik van harte toewens om met deze trend mee te doen.

gravatar

Ik ben het volkomen eens met dit artikel. Ik ben onlangs ook doodgegaan en ik moet zeggen, het bevalt mij goed.
Mijn vrienden en familie zeiden dat ik mij niet zo moest aanstellen, maar ik verwacht dat zij binnenkort ook ineens allemaal doodgaan; stelletje meelopers.

Reageer
gravatar

Ik ben al een hele tijd geen mensen meer tegen gekomen die later zijn doodgegaan dan op hun vastgestelde tijdstip van overleiden …. vreemd!

gravatar

Ja hoor, daar heb je weer zo’n grafwijf.
Pleur toch op met je verbeteringen, daar zit niemand op te wachten in deze discussie. Als ik wat vout wil sgrijven dan doe ik dat, met of zonder DT. Pisnijdig van al die bemoeizucht!

Niks in de hoek, jou zal ik straffen door je vleesgrot uit te wonen met mijn ‘lulletje’ en je vervolgens achter het behang te plakken!