Politiek tevreden over functioneren zonnestelsel

Stelsel nog fier overeind ondanks religieuze bezwaren

Het zonnestelsel functioneert naar behoren en kan in de huidige vorm nog zeker vier, vijf jaar mee. Dat staat in het visierapport ‘Zonneklaar’ van het Sociaal Cultureel Planbureau, geschreven in opdracht van het kabinet.

Het stelsel werd 4,5 miljard jaar geleden ingevoerd om controle te houden over de gevolgen van de inkrimping van een interstellaire afgeplatte gaswolk, die resulteerde in onder andere een zon en een aantal planeten, die daar een elliptische baan omheen beschrijven. Door de jaren heen kreeg het zonnestelsel vooral veel kritiek te verduren vanuit religieuze groeperingen, die een meer centrale rol voor de Aarde eisten in het stelsel.

‘Toch staat het zonnestelsel miljarden jaren later nog altijd fier overeind, en staat liefst 72% van de Nederlanders achter continuering van dit stelsel, eventueel aangevuld met een draagkrachtsbeginsel’, concludeert het SCP na onderzoek.

Ook het gunstige effect op de Nederlandse economie wordt benadrukt in het rapport: ‘Exporteurs van sierbloemen hebben baat bij een stelsel waarin onze planeet om een zon cirkelt, in plaats van dat het in een zwart gat wordt gezogen. Ook voor recreatie, horeca en de tertiaire sector is dit principe van onmiskenbaar belang.’

Het SCP denkt dan ook dat het stelsel nog wel een tijdje mee kan. ‘Maar het blijft natuurlijk belangrijk om het zonnestelsel regelmatig te evalueren met diverse stakeholders.’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Vergeet niet: het zonnestelsel is wel overwegend zwart. Dat kan in de politiek wel een zwaarwegend argument zijn om het concept van het huidige zonnestelsel te heroverwegen en de zwartheid af te zwakken dan wel geel of paars of zelfs wit te maken. Binnen de politiek zijn krachten actief om de zwarte pagina’s in de geschiedenis van het zonnestelsel te verwijderen. Zijn er al Kamervragen?

Reageer
gravatar

Maar ja, de redactie laat met bovenstaande foto zien dat ze het verschil niet weten tussen een zonnestelsel en een melkwegstelsel. Papa is niet boos maar verdrietig…

Reageer
gravatar

Beste Wim; je veronderstelt dus dat de gemiddelde Speldenaar dat wél weet? Als verdrietige Papa nu maar niet aan de drank raakt, of in de stress schiet.

gravatar

Jullie zijn wel heel erg snel tevreden over ons zonnestelsel! Volgens mij kraakt het aan alle kanten. Steeds meer concurrentie van die nieuwe opkomende stelsels. Den Haag doe er wat aan!

Reageer
gravatar

En weer krijgen singulariteiten een slechte naam. Zwart gat kan echt niet meer. Straks krijgen we weer een lamentatie van Prem Radhakishun bij DWDD (en ik was al zo blij hem eens een week niet te hebben gezien op TV)

Reageer
gravatar

Feit is dat Prem R. nog steeds door programma-makers wordt uitgenodigd om gedreven de Stem des Volks te verkondigen. Prem is ooit opgeleid als advocaat, maar heeft daar in zijn optredens geen last meer van: geen “enerzijds, anderzijds”, “woord en wederwoord”: Prem is de ‘blue note’ onder de advocaten; een niche in de markt. Prem doet ook nummertjes op de Belgische tv; van ‘t zelfde laken een pak. Da’s Prem, “de markt vraagt erom”. Kritiek op Prem is mosterd na de maaltijd

gravatar

Nog even iets over “zwart gat” dat (volgens u) écht niet meer kan. Het hangt er van af in welke kont-ekst. “Black hole” is iets anders dan “black bum” maar het wordt beide vertaald met ‘zwart gat’. Zo zien we dat de kont van Zwarte Piet
-taalkundig én kosmologisch- nauw verwant is aan de ingang naar een ander universum. Het kleine en het grote, bien étonnés de se trouver ensemble.

gravatar

Weer iemand met een Amsterdam-centrische visie, sommige mensen blijven geloven in utopieën (Amsterdam, Sinterklaas, democratie, ufo’s) maar ieder zijn meug. Misschien ooit, als de Poolkappen verschuiven, wordt 020 nog eens het centrum van de wereld.

gravatar

Precies, maar nu begrijpt u gelijk de achtergrond van het spreekwoord: “Quod licet Jovi (Jupiter), non licet bovi”. Echter, verkijk u niet teveel op het aantal manen van Jupiter, daarvan gaan er 13 in een dozijn.

gravatar

Toen de aarde nog plat was, was het een stuk eenvoudiger om van bepaalde ongemakken af te komen. Toen duwde men het gewoon over de rand en opgelost. Nu zitten we met een berg plastig in zee, afvalproducten en tuig dat we niet meer kwijt kunnen.

Reageer
gravatar

Ik ben dit compromis dat we rond de zon draaien nu wel beu. Ik heb vandaag duidelijk gezien dat de zon om ons heen draait. In ieder geval een halve draai, wat er na 8 uur gebeurde kon ik niet meer zien.

gravatar

Beste Vuvuzela,

bedoeld u na 8 uur zon of na 8 uur ‘s avonds. In beide gevallen kon u blijkbaar niet meer zien wat er gebeurde omdat de zon dan kennelijk achter een gebouw dan wel boom verdween of omdat u wat later bent opgestaan. U kunt langer kijken naar wat er gebeurt door op een ladder te gaan staan…

gravatar

Dus het Sociaal Cultureel Planbureau concludeert na onderzoek dat het zonnestelsel goed functioneert… en plaatst er een foto van twee sterrenstelsels bij! Dat schept niet veel vertrouwen in dat onderzoek. Zo vreselijk goed functioneert dat zonnestelsel dan ook niet. Denk bijvoorbeeld aan het gemak waarmee leden kunnen worden geroyeerd, zoals Pluto onlangs nog, zonder dat er van enig laakbaar gedrag sprake was.

Reageer
gravatar

N.B. Pluto werd ook al in eigen Disney-kring structureel als stiefkindje behandeld; Goofy mocht wél op twee poten rondlopen; Pluto moest elke dag op alle vier en een halsband dragen. Anderzijds moet ook wel worden opgemerkt dat Pluto zich ijzig stil hield in zijn (om)loopbaan. Je hoorde hem nooit klagen over zijn lange uitlaat-routes. Vervreemdingsverschijnselen kunnen dan ineens toeslaan, familie trekt zich terug. Tja. na ruim 6 jaar crisis: een Nieuwe Tijd, nieuwe normen: Umwertung aller Werte

gravatar

Is dat visierapport ‘Zonneklaar’ van het Sociaal Cultureel Planbureau wel openbaar? Of is er weer eens gelekt? Je weet het tegenwoordig niet meer.
Toch ben ik blij dat het zonnestelsel naar behoren functioneert op een enkele zonne-uitbarsting na.

Reageer
gravatar

Het is in feite met dat zonnestelsel zoals met ons belastingstelsel; het is ooit ontworpen door partijen die bij de constructie ervan belang bij hadden. Die partijen worden stelselmatig elke generatie rijker en hebben dus alle belang bij het continueren van maatschappelijke verhoudingen.Het is niet comme il faut namen te noemen, dus denk bij ‘continuering’ vooral aan VVD-groeperingen zoals Rotarians en Odd Fellows. Parvus numero, magnus merito: klein in aantal, (maar) GRÓÓT in geld.

Reageer
gravatar

Ik vind dat we wel onderscheid moeten maken tussen soennitische en sjiitische zonnestelsels.

Om maar niet te spreken over boeddhistische , christelijke en islamitische galaxies.

Dit speelt IS in de kaart.

En zij maken daar nu al een halszaak van.

Reageer
gravatar

Ik ben tegen het zonnestelsel. Er is nooit democratisch over besloten en zoals met al die stelsels die ze daarboven bedenken, dijt het maar uit. Op termijn gaat dat vreselijk mis en dragen wij burgers de gevolgen. Weg ermee!

Reageer
gravatar

Stelselmatig worden die hangplaneten naar andere hoeken verbannen, maar in de Melkwijk zie ik alleen maar mars, mars, mars…. Willen wij minder Mars? Minder…minder….minder….!

Reageer
gravatar

Ik denk niet dat het zonnestelsel geïnteresseerd in de politiek en ik vermoed dat het kabinet zelfs onbekwaam is om een gestoelde mening over een bankstelsel te vormen.

Politici zijn helaas per definitie incapabele laag bij de grondse leugenachtige valse arrogante minderwaardige streberige wereldvreemde idioten met een aangeboren smerige karakter.

Reageer
gravatar

Op zich sta ik wel positief over functioneren van het zonnestelsel maar de zwarte gaten vind ik een toenemend beangstigend probleem worden.

Zwart staat voor het kwaad, de vernietiging van alles wat ons dierbaar is.

Het lijkt mij verstandig dat meneer Wilders van de PVV kamervragen gaat stellen over het zwarte probleem.

Een wet over het behoud van zwarte Piet is de PVV niet gelukt maar dit is een zo groot probleem dat iedereen het wel met ons eens moet zijn.

Corrie.

Reageer
gravatar

We kunnen hier wel wetten voor maken, dat is het probleem niet. Ook kunnen we verkeersborden maken die duidelijk dat zwarte gaten weg moeten blijven. Het punt is echter dat die borden in een baan in het heelal komen, waardoor ze maar eens in de zoveel tijd langs de aarde gaan. De kans dat die zwarte gaten het bord te zien krijgen, is dus vrijwel nihil. Op deze wijze heeft dat dus geen enkele zin. We zijn nog op zoek naar betere technieken en zodra we hebben, laat ik het weten. Okay ?

gravatar

Wat maakt het uit of het haalbaar is of niet. Het gaat erom een statement te maken.

Kun jij een politicus noemen die een statement heeft gemaakt dat wel haalbaar is?

Trouwens, het wordt wel een intiem buurtje op de weblog. Van Hiernaast, Van Hiero, enz. enz.

Misschien kunnen we een clubje opzetten en over iets gaan zeiken en zeuren. Zoals waarom je op de weblog een silhouet van een man krijgt toegewezen wanneer je geen eigen afbeelding gebruikt.

Corrie.

gravatar

Je weet dat Wilders niks van zwart moet hebben en al helemaal niet van hun gat. Daarom schijt hij er dan ook op. Zou jij wat hij uit z’n blanke gat produceert wel pikken?

gravatar

God, dat is voor Je zus niet nodig, u zit in mijn broekzak voor als ik u nodig heb, net als uw collega’s. De mogelijkheid dat ze op de er boven staande reactie reageerde kan maar beter over het hoofd gezien worden

gravatar

Dit rapport is niets anders dan een excuus om alles daarboven te laten zoals het is. Feit blijft dat men gewoon geen geld of andere middelen heeft om het zonnestelsel te wijzigen, om te gooien of te verbouwen. Daarbovenop komt dat het niet aan het SCP is om conclusies te verbinden aan dit soort wetenschappelijk onderzoek, daar hebben we Algemene Vergadering van de Verenigde Naties voor. Er zijn zelfs mensen die geloven dat wij hier helemaal geen zeggenschap over hebben.

Reageer
gravatar

Als al die asteroïden als maan gaan fungeren en net zo dichtbij komen wordt het ‘s nachts veel te licht en kan ik mijn werk niet meer goed doen. Zou inderdaad bij de wet verboden moeten worden.

gravatar

Vandaag op het Malieveld heb ik geëist dat we ons losmaken van die brandhaard vol ongecontroleerde vlammenwerper afvurende fascisten. Onafhankelijkheid voor alles!!! Stukje bij beetje worden we opgeslokt door die grote Rode Reus en de politiek staat er maar een beetje bij te lachen! En wat kost het allemaal niet aan gasbaten om dat ding aan de gang te houden???

Reageer
gravatar

Zo kun je direct na het lezen van dit artikel, dat ze vroeger toch veel meer gebruik maakten van duurzame producten dan tegenwoordig. Het blijkt dus dat ze veel langer meegaan dan de wettelijke garantie periodes van 1 of 2 jaar die we tegenwoordig hanteren. Diep en diep respect daarvoor. Daar kunnen we in onze wegwerpmaatschappij nog een puntje zuigen en dit voorbeeld overnemen

Reageer
gravatar

Nee, maar het verschil is dat we het nu zien aankomen.
Zo kunnen we bezems maken om de hemel schoon te vegen. zodat het niet zo lang donker blijft. Zowel op deze wijze als volgens deze methode en door deze techniek kunnen we de schade beperken, Zo niet dan verzinnen we een andere manier. Ik heb zelfs al gedacht aan airbags voor de plekken waar kometen in gaan slaan. Dan komen die klappen wat minder hard aan. Welnu, als ik dat kan verzinnen, volgt er vast nog wel iets beters, denkt u ook niet ?