‘ISIS besmeurt reputatie moslimterroristen’

Radicaal-islamitische leiders veroordelen terreurorganisatie

ISIS vertegenwoordigt niet de ware extremistische islam en bezorgt het echte moslimterrorisme een slechte naam. Dat zegt een groep extremistische moslimleiders in een gemeenschappelijke verklaring.

Al Qaida-leider al-Zawahiri vindt dat de term moslimterrorist gekaapt is door radicaal-islamitische extremisten: “De ISIS-strijders zijn boeven die de goede naam van organisaties als Al Qaida, Boko Haram en al-Shabaab besmeuren. De meeste extremistisch-jihadistische rebellenleiders doen geen sjiiet kwaad en houden zich gewoon aan de sharia.” Volgens al-Zawahiri is er sprake van een hetze tegen de jihad: “Er is gewoon een kruistocht gaande tegen de Heilige Oorlog, alleen omdat een minderheid van monsters het verpest voor de grotere groep barbaren.”

President Obama schaart zich achter de verklaring van de gematigde terreurorganisaties. Volgens hem zijn de Amerikaanse bombardementen op ISIS geen aanvallen op het extremisme, maar op de uitwassen daarvan: “Deze mensen zijn geen ware moslimterroristen. Het zijn barbaren die zich moslimterrorist noemen en de bloedige interpretatie van de sharia naar hun eigen hand zetten.”

Yusuf Ngogwe (27) is strijder van Boko Haram in Nigeria. Hij merkt dat hij sinds de opkomst van ISIS vijandelijker wordt bejegend door het Nigeriaanse regeringsleger: “Ik heb de sfeer zien omslaan in de laatste maanden. Als islamitisch extremist word je tegenwoordig met de nek aangekeken als je een dorp uitmoordt. Dan kan ik nog zo vaak uitleggen dat ik de wandaden van ISIS veroordeel, maar in de beeldvorming is het kwaad dan al geschied.”

ISIS-leider al-Baghdadi betreurt de opstelling van de extremistische moslimleiders: “Het is allemaal gebaseerd op vooroordelen en onthoofdingsfilmpjes. De discussie wordt altijd maar gevoerd óver ISIS-strijders maar nooit eens mét ISIS-strijders. Ik zeg: ga gewoon het gesprek aan. Behalve je hoofd heb je niets te verliezen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Waarom is er nog geen internationaal keurmerk voor extremisten? Gewoon een handboek bijhouden met daarin al je procedures, eens per jaar een audit door een onafhankelijke auditor, keurig net verslag achteraf en vervolgens een certificaat. Dan is het gelijk voor iedereen duidelijk wat je van een groepering mag verwachten.

Reageer
gravatar

Het verbaast mij dat er nog geen patentstrijd is losgebarsten tussen de verschillende partijen. IS heeft duidelijk technieken afgekeken van de andere terreurmakers en toegepast in hun eigen product. Als ik Boko Haram was, zou ik een flinke claim neerleggen!

Reageer
gravatar

Die Kroonenberg van “Alles went, behalve een vent”? Dan begrijp ik dat abstineren van varkensvlees niet zo goed; de meeste mannen zijn toch varkens, zowel in haram- als in halal-uitvoering?

gravatar

Al Qaida’s Al Zawahiri moet de zaak gewoon aanhangig maken bij het Internationale Hof in Den Haag, dan kan Al Baghdadi duidelijk maken hoe hij tracht losse benden lustmoordenaars om te scholen tot ware “Euro-Helden van de Islam” (LBO-niveau). Daarbij worden hersens en geweten operatief verwijderd en vervangen door krachtige 1 Tb 2½ kiloton bomvesten, die vanuit een centraal punt geactiveerd worden. “Brussel” heeft al onderwijssubsidie toegezegd. Vliegen met El Al wordt afgeraden.

Reageer
gravatar

eindelijk een groepje jongelui die t goed menen, en recht voor hun (door velen ten onrechte niet gewaardeerde) mening durven uitkomen, en gelijk vallen hele bevolkingsgroepen over hun heen.
laat die jongens toch, ze willen graag soldaatje spelen, zoals wij vroeger ook, en worden gewoon wat laat volwassen, dit gaat vanzelf wel weer over.
en wat hun visie op de islam betreft, daar is iedereen toch vrij in?
ze zijn gewoon niet slimmer, hun naam, IS (Incredibly Stupid) spreekt hier boekdelen.

Reageer
gravatar

Helemaal gelijk. De discussie wordt gevoerd over de hoofden van de echte terroristen, die hebben het immers veel te druk met het uitmoorden van andersdenkenden. Ze komen zogezegd niet meer toe aan een goed gesprek met hun slachtoffers, omdat die tegenwoordig steeds sneller afscheid nemen van hun ontvoerders zonder dat ze de tijd hebben gehad om een Stockholmsyndroom te ontwikkelen. Die gehaastheid om video op YouTube te kunnen zetten. Daar moet eens een eind aan komen.

Reageer
gravatar

Mijn buren zijn ook gematigde moslimterroristen en dat zijn toch echt keurige mensen mensen. We hebben ook prima afspraken kunnen maken over eerwraak, rituele schaapslachting en oefenen met pijpbommen – elke avond tussen acht en half negen mogen ze even herrie maken op het balkon en daar houden ze zich keurig aan. Sinds kort wonen er ISIS-strijders aan de andere kant en die eisen minimaal een uur per dag. Dat vind ik persoonlijk dan weer wat ver gaan, maar Allah.

Reageer
gravatar

Dat moslimterrorisme pakt ook iedere kans aan om weer eens in het nieuws te komen, wat een stelletje zeikerds, zeg. Zou eens op moeten houden.

Zelfs het preventief onthoofden van journalisten houdt het moslimterrorisme niet uit het nieuws.
What’s next, preventieve bombrief naar ‘De Speld’??

Reageer