UvA: ‘Wereld draait toch niet om Amsterdam’

Ontdekking heeft grote gevolgen voor Amsterdammers

Natuurkundigen van de Universiteit van Amsterdam (UvA) hebben een schokkende ontdekking gedaan. Volgens de onderzoekers zou de rest van de aarde niet om Amsterdam draaien, maar draait de hele planeet in een ellips om de zon. Als gevolg van deze ontdekking zullen veel Amsterdammers voortaan hun grote bek moeten houden.

Ras-Amsterdammer Sjaak Ruiter gelooft niets van de ontdekking van de Amsterdamse wetenschappers. “Welke geinponems hebben dat nou weer bedacht? Wat een klinkklare onzin, joh. Ze hebben er echt geen sjoege van! Die gladjanussen kennen wel denken dat ze goochem zijn, maar laat ze lekker oppleuren met hun onderzoek!”

Voor Thea van Doorn (49) uit Almere-Haven wordt hiermee een vermoeden bevestigd. Ze vertrok uit Amsterdam omdat ze meende dat de wereld niet ophield bij de ring. “Ik had niet eens een visum nodig om de stad uit te gaan. Dat zet je wel aan het denken.”

Toch denkt de 31-jarige Woody van Leusden, woonachtig in De Pijp, nog steeds dat de wereld om Amsterdam draait. “Ik woon nu drie jaar in Mokum. Met al die leuke koffietentjes, barretjes en al die toffe mensen hier. De huizen, met stenen. Hoeveel bewijs wil je hebben?”

De Amsterdamse wetenschappers trekken zich niets aan van de kritiek. Ook niet van de bewering dat Galileo Galilei al veel eerder ontdekt zou hebben dat niet Amsterdam, maar de zon het centrum van ons zonnestelsel is. “Galileo? Nooit van gehoord. Waar woont die gluiperd dan? In Noord zeker?”, aldus één van de wetenschappers.

De Wereld Draait Door ruimt vanavond de hele uitzending in om over de kwestie te praten. Professor Robbert Dijkgraaf zal uitsluitsel geven over de positie van Amsterdam in het heelal.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

UvA?.. dat is toch die, eens redelijk goede, vrijdenkers universiteit van vroeger, die nu is omgebouwd tot moskee en Jodenvrije haathut?

Of haal ik de angel uit de grap, door zo feitelijk te zijn?…

Reageer
gravatar

Pleur lekker op met Amsterdam, Rotterdam the place to be. Gister ook weer met de jaarwisseling. Helaas zijn de Amsterdammers altijd arrogant. Daar hebben wij geen last van in Rotterdam!

Reageer
gravatar

Gisteravond op Brava zitten genieten van de herhaling van het concert in de Rotterdamse Veerhaven. Waarom dat niet de NPO-zenders haalt? Omdat het niet in Amsterdam is!

Reageer
gravatar

Als je de moeite neemt om heel even buiten de box te denken en het idee loslaat dat ergens omheen draaien altijd in een cirkel of afgeplatte variant (ellips) moet gebeuren, dan kun je ook wel inzien dat het heelal inderdaad om Amsterdam draait.

Reageer
gravatar

Bij het stuk dat! Amsterdammers voortaan hun grote bek moeten houden!!! Begon ik dit artikel heel interessant worden! Dus niet wat een raar iets!!

Reageer
gravatar

Eng artikel. Goebels was vroeger ook goed in het stigmatiseren van Joden. Als je dan de reacties ziet, dan kan je de haat richting Amsterdam en haar bewoners ervan aflezen. Een dergelijk artikel bevestigt hun gedachtengoed en legitimeert hun reacties om haat te openbaren. Nu ben ik van Joodse komaf en Amsterdammer, maar noch ikzelf noch mijn directe omgeving denkt dat de wereld om Amsterdam draait. Dus ik kan mijzelf totaal niet vinden met de bizarre inhoud van dit artikel. Eng om te lezen!

Reageer
gravatar

Nog argumenten, behalve je gevoel?
Overigens wordt naar steden verwezen met een mannelijk voornaamwoord, dus “Amsterdam en zijn bewoners”.

Ik ga maar even niet in op de gedachte dat joodse Amsterdammers denken dat de wereld om hen draait.

gravatar

Timo, het is het beste De Speld cum grano salis te nemen. Er zit inderdaad een hoop oude rancune in quasi grappig bedoelde opmerkingen, maar dat is de manier waarop sommigen reageren; een mens springt niet verder dan diens polsstok lang is, in satirisch opzicht. De Speld is in die zin -naast een soort gemeenschappelijke hondenuitlaatplek- ook een functionele uitlaatklep, waar iedereen zich vrijelijk mag ‘uit-drukken’ zonder van ‘opzettelijke vervuiling’ te worden beschuldigd.

gravatar

Vroeger dacht men dat Jeruzalem het centrum van de wereld was, maar dit moet uiteraard de Jordaan zijn, eindelijk ook wetenschappelijk vastgesteld middels onomstotelijk zeggen dat het zo is, buiten de ring hebben normale mensen niks te zoeken, je hoeft geen paspoort mee als je Amsterdam uitgaat, zeker niet als je opzout naar Almere, strik en eromheen en oprotten, we zijn wel vrij selectief over wie er terug mag komen, aangezien mensen die Amsterdam verlaten helemaal mesjokke zijn

gravatar

Wat een onzinnig onderzoek. Natuurlijk draait de wereld om Amsterdam. Waarom denk je dat de Zuidas de Zuidas heet? Precies, omdat daar precies het de lijn zit waarom de aarde draait, en daarmee de hele verdere kicksaus. Heelal ja.

Reageer
gravatar

Moet het er nu op uitdraaien dat een Amsterdammer het laatste woord gaat krijgen? Ik als Fries ben hier tegen, ook
al omdat ook wij hier in Friesland dit middelpunt der aarde onder onze voeten weten.

gravatar

Mijn dochter zei ooit tegen me, ze was geloof ik drie, “Papa, de wereld begint toch waar je woont? ” Zij woont in Amsterdam dus voor haar draait de wereld daarom. Lijkt mij in orde als je je ook maar kunt voorstellen dat voor iemand anders de wereld om Oostknollendam of Ferguson draait

Reageer
gravatar

Ik snap trouwens niet waarom de joden weer de schuld moeten krijgen. Volgens mij hebben die volop hun best gedaan om Amsterdam tot draaipunt te maken.

Reageer
gravatar

Als we nou de dijken rond Holland doorsteken, dan kunnen we vanzelf zien wat er waar is van dit verhaal. Ik gok er op dat er GEEN draaikolk boven het verdronken Amsterdam ontstaat!

Reageer
gravatar

Ze hebben het zéker verkeerd. Onlangs ben ik erachter gekomen dat deze as zich inderdaad niet in A’dam bevindt en ook niet in iets dat betiteld wordt met ‘de Zon’.
Tijdens een etentje met mijn vrouw in ‘de koperen hoogte’ te Zwolle is mij duidelijk geworden dat dit het epicentrum moet zijn. De as steekt daar zelfs de grond uit. In Zwolle zijn ze zo gek dat ze er een restaurant op hebben gebouwd en als je daar bent zie je de aarde er omheen draaien.

Reageer
gravatar

Klopt, maar het betreft hier niet het fysieke centrum maar cultureel centrum. Het eerste kan duidelijk berekend worden aan de hand van de massa in het heelal, gekoppeld aan de plek waar deze massa zich bevindt. daarom weten we dat het niet zo is, maar het 2e kunnen we wel degelijk weten omdat madame Tussaud op de Dam gevestigd is.
Het enige wat ik nog even moet berekenen is waar het zwaartepunt van het heelal zich bevindt, zodra ik klaar ben horen jullie het.

gravatar

En dan zeggen ze dat Brussel het probleem is? Bij een splitsing van België weten ze niet wat daarmee aanvangen? Het zit vol EU ambtenaren en andere opdringerige bedelaars van allerlei slag.

Reageer
gravatar

Ik heb de as waarom de wereld draait mogen waarnemen op de bovenste verdieping van het pand Marnixstraat 34 te Amsterdam in de jaren vijftig van de vorige eeuw. Het was een goed gesmeerde as, geen kraakje noch piepje te horen. Af en toe moest de heer A.W. Schreier met een lapje naar boven om met fenomenale precisie de lagers te olieën. Geen sinecure voor een man die aan het ene oog blind was en aan het andere een nare blinde hoek had zitten. Naar mijn stellige overtuiging zit die as daar nog!

Reageer
gravatar

Twijfelachtig… Dat is het toe-eigenen van de naam van de grote denker Erasmus… Deze zgn beroemde Rotterdammer heeft hoogstens 3 jaar als baby in Rotterdam gewoond. Zijn moeder kwam uit Gouda en vluchtte omdat die Erasmus een bastaard was. Familie zou er schande van spreken vandaar de vlucht naar Rotterdam. Wat hij wel gemeen heeft met de huidige Rotterdammers is dat ie ook een hekel had aan de ‘neuzen’… Oftewel de joden.. Ajacieden Superjoden!! Erasmus was geen Rotterdammer. Een wijs man.

gravatar

Natuurlijk draait heel alles om AmSTERdam. Een ander bewijs dat het hier om een echt hemellichaam gaat is dat niemand ontkent dat het ook een RING heeft.

Reageer
gravatar

Woon al jaren niet meer in A,dam maar kom er nog ieder weekend er is een STAD en dat is AMSTERDAM.Er is voor een ieder iets te doen een stad waar je je nooit hoeft te vervelen

Reageer
gravatar

Reactie op Salem, en de vreedzame religie……. aangevuld met zou maar 2 x uitkijken alvorens je vanavond in je auto stapt….hoe vreedzaam is dit…klinkt als een bedreiging in ieder geval niet iets liefs.

gravatar

Hij heeft wel degelijk een naam hoor: Octopus Paul, vuvuzela! De ware Schepper van diepzee, hoogland en wolkenluchten.
Over Amsterdam laat Hij Zich zo min mogelijk uit.

gravatar

Amsterdam is niets meer of minder dan een vergissing van de geschiedenis. Er is nog nooit iets goeds uit dat uit de kluiten gegroeide vissersdorpje aan het IJ voortgekomen. Het enige positieve aan dat oord is dat er elk half uur een intercity naar Leiden gaat.

Het mag ook wel eens gezegd worden: De NS is meer dan alleen megavertragingen en treinstellen waarin je in de spits als sardientjes in een ton opeen gepakt staat. Dankzij de NS kan men tenminste uit die negorij ontsnappen

Reageer
gravatar

Freek, aan je naam te zien ben jijzelf een vergissing. Of wist je moeder niet meer of het nr 146 of 147 was? Wat is er positief aan een Intercity? Heb je geen auto?

gravatar

Amsterdam is bezet door boeren! Echte amsterdammers zijn gevlucht naar kamp bakkum en of almere! Wij mokummers lachen ons een kriek uit eigen moestuin om al die boeren in die smalle straatjes in bedompte woninkjes en zich verbeelden dat zij stadse lui zijn! Ik schrijf ditvanuit de boerderette in boerengat! Aangevuld met yacoozi, airco sauna en ererwarming.

Reageer
gravatar

je heb helemaal gelijk,n echte amsterdammer zit niet meer in amsterdam het zijn die provinciaaltjes met hun grote bek en al dat buitelandse meuk die de boel lopen te verstieren net als in rotterdam en den-haag

gr n rotterdammer

gravatar

Een Amsterdammer die verhuisd naar buiten is voor mij Amsterdammer af. 21 woon nog bij me ouders omdat ik t vertik om in Diemen te gaan wonen. Waarom? Omdat daar geen moer te beleven is, een moestuin is haarlemmerdijkies als je Het mij vraagt. Ik haal me groenten bij de turlsegroentenboer op de dappermarkt lekker en vers en daarbij hoef ik dan niet met me klauwen in de aarde(doe mij maar asfalt) geniet van je airco Sauna en jacuzzi, wel voor 6en naar de supermarkt anders is ie dicht

gravatar

wel je hoeft niet zo universum te denken dat de wereld om Amsterdam draait het is heel simpel uit te leggen dat dit niet zo is wel als je alle wereld steden op een rij zet kwa grote en kwa aantal inwoners dan is Amsterdam echt niet meer dan een middelmatig dorpje hoor

Reageer
gravatar

Je trekt hier een verkeerde conclusie Ruis. Voor een wereldstad heb je niet perse een grote stad nodig. Ook niet het aantal inwoners bepaald dat. Kijk je mee? Chengdu – 7.677.122 inwoners
Chongqing – 7.457.600 inwoners
Dongguan – 8.220.937 inwoners
Wuhan – 9.780.644 inwoners
Shenzhen – 10.357.938 inwoners

Iedereen in wereld kent Amsterdam, dus is Amsterdam wel een wereldstad. Wat is trouwens universum denken Ruis?

gravatar

De aarde draait om zijn eigen as en eclipseert rond de zon met de nodige gang. Die as zou best op de Dam in Amsterdam kunnen liggen. Waar het mis gaat is de import waaruit UvA bestaat. Geen Amsterdammer werkt er meer, dus krijg je aberraties als bovenstaand anomalia.

Reageer
gravatar

Achhetzalwelmeevallen,
Overeenweekoftweezaleendergelijkzelfdeonderzoekdooreenandereuniversiteitgedaanworden,bijvoorbeeldinLondenofzowaaruitweerblijktdatdeaardeergensandersomheendraait.Enja,sorry.Spatiebalkisechtstuk

gravatar

Respectloos ….
De Speld, hier mag je geen grappen over maken, erg ongepast! Bij deze heb ik de Speld ook van mijn Facebook verwijderd, erg jammer maar dit gaat me te ver!

Reageer
gravatar

Aan de Volkskrant valt weinig meer te vervuilen. Die is inmiddels afgezakt tot telegraaf-niveau en richt zich enkel nog tot de onderbuik van de lezer.

gravatar

Vreemd. Ik heb altijd de volgende theorie aangehouden: Die hippe Amsterdammers hebben zo’n zwaar ego, dat door de hoge concentratie binnen de ring daar een zwart gat ontstaat (dat is ook de reden dat de Amsterdammers de stad niet uitkomen), waar de rest van de wereld omheen draait. Blijkbaar heeft de ring een stabiliserende werking of zo.

Reageer
gravatar

Natuurlijk wordt de misvatting van de Amsterdammers wel versterkt door het feit dat ze in Rotterdam, Utrecht en Den Haag ook alleen maar over ‘nul twintig’ kunnen praten.

Reageer
gravatar

020, wat is dat?????? In Den Haag wordt helemaal niet over amsterdam(mers) gepraat. Dat voegt namelijk niets toe aan een goed gesprek…..

gravatar

ga met een bus op vakantie naar spanje (of waar dan ook)
zet er 3 amsterdammers in en de hele bus dreunt op zijn grondvesten van het geluid wat deze malloten voortbrengen met hun grote muil. het lijkt wel of nederland alleen uit die k..stad bestaat, dat is echter NIET zo, ze krijgen de grootste subsidie van het rijk onze zgn.”cultuurstad” logisch dat je een hekel krijgt aan amsterdammers. in rotterdam wordt het geld verdient in amsterdam wordt het uitgegeven. ze weten alles beter .

Reageer
gravatar

Wie gaat er nu nog met de bus op vakantie?
En heb je al eens Amsterdammers buiten Amsterdam gezien?
En in Rotterdam wordt geld verdient??? Yeah Right!

Nee Bliv, ik vind dit geen serieuze reactie

gravatar

Nou nou, k…stad?! Om Amsterdam nou de schuld te geven van het feit dat jij te stom bent om genoeg geld te verdienen of over te houden waardoor je met de bus op vakantie moet…En een Amsterdammer kan je tenminste nog normaal verstaan! Misschien een LOI-cursusje volgen of zo, gewoon blijven hopen, wordt het misschien nog wel is wat met je! (En anders kom je toch weer gezellig onze rommel opruimen als we weer landskampioen zijn? Jaloerse kakkerlak!

gravatar

Jiskefet zijn dat niet die drie Amsterdamse mannen? En wat een fabel is dat… Dat in Rotterdam het geld verdient wordt? BNP Amsterdam 14% Rotterdam 8%. Zelfs in Eindhoven en Utrecht wordt meer verdient dan in die stinkhaven. Over dat pauper accent maar te zwijgen. O ja hoe zit het met dat voetbalklupje uit Rotterdam? Worden jullie na 15 jaar weer eens kampioen? Zal eens tijd worden. 33x Ajax 14x fey

gravatar

In de wetenschap moet men vragen durven stellen. Dus, bij deze.

Stel, dat Amsterdam slechts een luchtspiegeling is, of een optische illusie. In dat geval is Amsterdam gewoon weer de hel, dus bij definitie het binnenste van de aarde. Hoe de draaiingsas dan ook ligt, de aarde zal dan altijd om Amsterdam draaien.

Die ring om Amsterdam is dan slechts een zeer praktische omsluiting. Het hierboven gestelde ontsnappingstrucje via Schiphol is waarschijnlijk gewoon een “bug”.

Reageer
gravatar

De UvA, dat is toch dat Gebedshuis, waar men nog denkt dat de aarde plat is? Waar vrouwen inferieur zijn en aparte ruimtes hebben en de islam als enige weg naar vrede gezien wordt, als een ieder is onderworpen of uitgeroeid…?

Reageer
gravatar

Alweer aan het trollen, Dave? Probeer je weer de Islam in een kwaad daglicht te zetten???? De Islam is toevallig een mooie, vreedzame religie. Maar jij bent waarschijnlijk te stom om dit in te zien ….. Ik zou maar 2X nadenken voor je vanavond je auto start!!!

gravatar

Ja, zeg dat wel: gebedshuis. “Gebedshuis” klinkt bijna net zo achterhaald als “Maagdenhuis”. NB in een kring van 1 km. rond dit bolwerk van universitaire opstandigheid is er sinds 1969 al geen maagd meer te bekennen. Het is mij overigens nog steeds onduidelijk waarom pedofilie in het Christendom wordt vervolgd en een Oosterse profeet probleemloos een meisje van 6 jaar kon huwen; vroeg volwassen waarschijnlijk.

gravatar

Wat belachelijk weer, nutteloos onderzoek zonder enige bruikbare resultaten en wordt zoals beschreven in dit artikel ook gelijk in twijfel getrokken. En waar worden de kosten op verhaald? Zal wel weer de eenvoudige belastingbetaler wezen.

Enige waarheid in dit geheel is dat Amsterdammers inderdaad “hun grote bek moeten houden”.

Reageer
gravatar

Als je rondjes draait, en je kijkt achterom, dan zie je jezelf van voren …. Toch altijd leuk om te zien. Tenzij je er niet leuk uit ziet, dan is het een ander verhaal

gravatar

Een mooi voorbeeld van overmatige decibels is die aan drank en drugs verslaafde mongool André Hazes.

Wanneer die schurftige dwerg zijn opengescheurde schaamlip open trekt breekt er een massale gekte bij die kankerlijers uit.

Corrie.

gravatar

Amsterdammers zijn dom… Aan je taalgebruik en krachttermen te zien zou je dus kunnen concluderen dat jij een geboren en getogen Amsterdammer bent. Wist trouwens niet dat André Hazes schaamlippen had?! Heb jezelf weleens naar beneden gekeken?

gravatar

“Volgens de onderzoekers zou de rest van de aarde niet om Amsterdam draaien, maar draait de hele planeet in een ellips om de zon.”
Maar? Hoezo maar? De aarde draait om z’n eigen as EN in een ellips om de zon. Dus als je ontdekt dat de aarde in een ellips om de zon draait, is nog steeds nader onderzoek nodig om vast te stellen dat de aarde niet om Amsterdam draait.

Reageer
gravatar

Dit weten wij in het zuiden van het land al heel lang, maar door het taalembargo konden we ze er niet van overtuigen dat dit de waarheid was , ik ben zo verheugd te vernemen dat ze er nu zelf achter zijn gekomen , en dat ze nu ook de stad uit durven te gaan om andere inboorlingen te ontmoeten , ik zeg Bravo Amsterdam u loopt nu nog maar 100 jaar achter

Reageer
gravatar

Was ooit bij Ajax-NAC in de Meer, smadelijk met 2-0 door geelzwart verloren, maar de enigen die sfeer brachten in het stadionnetje, waren een handjevol Bredase Supporters.
Het enige wat de Ajax harde kern daar tegenover kon zetten was een schorre kreet die klonk als “Boeren, Boeren.”
Zal ze volgende keer bij NAC-Ajax eens een koekje van eigen deeg geven en met gelijke munt terugbetalen.
Jammer dat Picornie er niet meer bij kan zijn.

gravatar

Toch kijkt de hele wereld nu weer naar Amsterdam, de plek waar ook dit weer als eerste wordt ontdekt. Dus al draait de wereld fysiek niet om Amsterdam, toch maar gewoon bussen blijven inzetten richting Amsterdam, voor de ontwikkeling van de rest van Nederland.

Reageer
gravatar

Laatst wilde ik Amsterdam uit met de auto, maar na 2 kilometer buiten Amsterdam (waar overigens niks te zien was), hield de verharde weg op. Buiten Amsterdam is dus toch echt helemaal niets.

Reageer
gravatar

Het is allemaal een kwestie van perspectief. De aarde draait om de zon en de zon draait om Amsterdam. Dus indirect draait de aarde ook om Amsterdam heen.

Reageer
gravatar

Ik moet toch wel enigszins bezwaar maken tegen uw constatering als zou alles om Nieuw Zeeland draaien. Nieuw Zeeland is zover overal vandaan dat dit overigens prachtige land nooit en te nimmer het middelpunt der aarde zal kunnen zijn, al doet het Hobbit verhaal anders vermoeden.

gravatar

Amsterdam is een planeet met een ring eromheen, net als Saturnus. Daarbuiten is heelal. Of de aarde om de zon draait doet er niet toe. Geen Amsterdammer die dat interesseert. Amsterdamse wetenschappers, ammehoela. Komen vast uit Brabant.

Reageer
gravatar

Amsterdammers staan toch al niet bekend als de meest slimme Nederlandse bevolkingsgroep. Ontwikkelingshulp vanuit de slimmere regio’s zal geen overbodige luxe zijn. De wereld gaat verder dan een ring die altijd vast staat. Er is nog hoop

gravatar

Jawel; dat kán! Kijk maar naar de centrifuges waarin melk wordt ontdaan van biologische verontreiniging; door de middelpuntvliedende kracht worden politieke en biologische verontreinigingen van 020 Noord Holland in geslingerd. Purmerend, Hoorn en Heerhugowaard zijn met name getroffen door rondvliegende inboorlingen uit deze bij uitstek moreel gehandicapte enclave. Hun genetisch materiaal stamt rechtstreeks van de holenmens.

gravatar

Niet meer dan de UvA zich verlaagd met het binnenhalen van- en een podium geven aan- een religie van dood, geweld en onderwerping.

Aparte ruimtes voor mannen en vrouwen om religie te belijden in 2014
Op een onderwijs/wetenschapsinstelling nota bene…

gravatar

Boyd, De Speld is toch echt 3e persoon enkelvoud, dus verlaagt is met een T.

Dave, voor jou geldt hetzelfde. En die rare houding van je jegens een zekere religie ga ik niet eens proberen te verbeteren. Ciao.

gravatar

Van NAP naar NAD. Daar komt bij dat het heelal in het algemeen en de Aarde in het bijzonder om mij draaien en ik bezweer u, dat is niet in Amsterdam hoewel ik dat betreur…

gravatar

Alle Amsterdammers of would-be-Amsterdammers op transport naar de Haarlemmermeer, 5 meter beneden Amsterdams Peil, en de dijken van de Ringvaart doorsteken.
Zijn we van de luchtvervuiling op Schiphol af, en leren ze eindelijk eens hun grote bek te houden.

gravatar

Ze hebben een robot buiten de ring gestuurd, die is het landschap nu aan het verkennen. Grappig detail is dat deze robot ooit een selfie heeft gemaakt op het onherbergzame gebied buiten de ring.

gravatar

Ja…. jullie ook bedankt voor je nuttige bijdrage aan dit forum, Kunnen jullie je offtopic-reacties niet voor je houden, wordt zo’n zootje hier

gravatar

Ik zeg een hek om dat dorp en laat die gasten daar nooit meer kunnen ontsnappen, voordat ze nog meer schade kunnen berokkenen en hun virus kunnen verspreiden. Het is al aan het overslaan naar Almere, nou ja, dan ook daar maar een hek omheen!

Reageer
gravatar

helemaal mee eens, die KUT amsterdammers denken dat ze het uitgevonden hebben in de wereld, wie zijn ze dan stelletje mafkezen.

gravatar

Als je ergens lang genoeg overheen draait, draai je er uiteindelijk vanzelf vanaf. In tegenstelling tot ergens omheen draaien …. Dat gaat en gaat maar door, dus doorgedraaid zeg maar.