Eerste haatscholen van start

'Wij haten onder ons niveau'

Vandaag gaat in verschillende steden in Nederland het Haatdragend Voortgezet Onderwijs (HDVO) van start. Op de zogeheten haatscholen zullen leerlingen vanaf 12 jaar worden toegerust met voldoende haatdragende bagage voor de rest van hun leven. De nieuwe onderwijsvorm is nodig om de internationale ontwikkelingen bij te benen.

Jacco de Haan, voorzitter van Stichting Haatdragend Onderwijs Nederland (SHON), zegt dat er geen tijd te verliezen is: “In delen van het Midden-Oosten is een basisvorming in haat een voorwaarde om te slagen in de maatschappij. Ook in Oekraïne maakt men grote sprongen, maar Nederland blijft ondertussen het braafste jongetje van de klas.”

Volgens De Haan heeft Nederland een achterstand opgelopen na de jaren zestig: “Tijdens de verzuiling was haat veel meer verankerd in de maatschappelijke verbanden. Het wegvallen van de zuilen leek aanvankelijk gunstig, maar mensen beseften niet dat daarmee ook veel haat verloren ging, met alle gevolgen van dien. We haten nu echt onder ons niveau, ook omdat veel haatdragend talent verloren gaat naar het buitenland. Op den duur worden we overspoeld met mensen die over een veel geavanceerdere afkeer beschikken dan wij.”

De leraren op de haatscholen gaan doceren, zijn volledig haatbevoegd, zegt De Haan: “Al onze mensen hebben de rancune en de blinde woede in huis om hier iets moois van te maken. Als leerlingen ’s middags weer naar huis fietsen en denken ‘Iedereen moet dood’, dan hebben we het goed gedaan.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat moet je nu met haat? Wat een naar artikel is dit!

Het zou toch een veel beter initiatief zijn wanneer we het oranje gevoel van afgelopen maanden proberen vast te houden.

Het geven van lessen over het oranjegevoel in plaats van haat is veel zinvoller en leuker.

Met een gezellig Nederland is iedereen mee gebaat

Reageer
gravatar

Vraag me af waarom Jacco de Haan zo haatdragend is. Is hij toevallig familie van de plofkip die als megaknaller zo vaak negatief in het nieuws is?

Reageer
gravatar

En nijd dan? De focus ligt altijd maar op haat. Maar deze begrippen moeten niet los worden gezien in het onderwijs. Hiervoor pleit ik al jaren, maar de hoge heren in Den Haag hebben natuurlijk weer allemaal verborgen belangen te verdelen in hun achterkamertjes politiek. Ik als hardwerkende belastingbetaler heb daar niks over te zeggen, in tegenstelling tot al die straatsloebers die tijd hebben om te protesteren!

Reageer
gravatar

Wel als het aan mij ligt. Alle dragers van het links gedachtengoed hebben immers de neiging om te benijden wat anderen hebben (maar er zelf niet voor willen werken).

gravatar

Veel haatdragend talent gaat inderdaad naar het buitenland. Dat is natuurlijk de schuld van al die kutbuitenlanders in het buitenland. Om dit in de toekomst te voorkomen stel ik voor het buitenland aan te vallen.

Reageer
gravatar

Wij voelen ons niet aangesproken. Jij noemt ons buitenlander, maar wij noemen jullie ‘talent’ buitenlanders (die onze banen inpikken).
En als je ons aanvalt en ons land bezet, dan moet je opeens beleid maken voor de ‘oorspronkelijke bevolking’ of ‘regionale minderheden’. De geschiedenis leert dat dit nog niet zo makkelijk is.

gravatar

Ik ben al aardig op weg,
Ik haat spruitjes,
Ik haat werk
Ik haat mijn schoonmoeder
Ik haat verkeershufters
Ik haat de slingerkoers van de politiek
Ik haat slecht weer
enz…
daar heb ik geen school voor nodig

Reageer
gravatar

Je denkt misschien dat je geen school nodig hebt, maar er zijn nog steeds veel bedrijven die toch echt diploma’s willen zien. Dan kan je nog zo hatelijk zijn, maar veel bedrijven zullen je niet de kans geven om dat te tonen.

Die gaan voor degene die cum laude is afgestudeerd in Algemene Haatwetenschappen of Technische Haatkunde. Dat haat ik zelf aan de samenleving trouwens… altijd maar die hatelijke papieren nodig hebben.

gravatar

hey gasten, luister. Mopje tussendoor. Moet kunnen toch? Ik hoor al zo vaak hier dat ik te serieus ben enzo. Komtie:

Weten jullie wat het verschil is tussen een Jood en een pizza?

Reageer
gravatar

beste mijnheer Likoed,
dit is noch de plaats, noch de gelegenheid om misplaatste grappen te maken.
een goede grap is niet gericht op een persoon of een groep,
maar dat zal dan wel weer te moeilijk zijn
succes met jouw komische loopbaan

gravatar

Dus voor een ieder die hier niet op ingaat omdat we politiek correct moeten zijn.
Dit is nederland en bovenal de speld. Cant take it leave or don’t read this shit. politiek correct doe wel al genoeg maar natuurlijk bent u van harte welcom om naast zeurpiet te gaan zitten op het beklaagde bankje

gravatar

Zie je de raakvlakken zelf ook eindelijk Wilma? Wel jammer dat je het antisemitisme noemt, het is hooguit anti-zionisme in de huidige vorm.

gravatar

Likoed, met dit soort opmerkingen diskwalificeer je niet alleen jezelf (wederom), maar ten onrechte ook zeer veel joden wereldwijd die wél voor rede vatbaar zijn (en vaak ook gevoel voor humor hebben) en bovendien lang niet altijd pro-Israël zijn.

Gojim!

gravatar

Waarom moet je het antisemitisme hier nou weer bijhalen? Door het met dit soort haatscholen te associëren zet je het alleen maar in een kwaad daglicht, kan het antisemitisme niet voor 1 keer voorbij gaan zonder benoemd te worden? En in zo’n pejoratieve zin nog wel. Ik begrijp heel goed dat mensen er tegen zijn als er zó over gepraat wordt!

gravatar

@Wilma van der Gok: Ik niet. Ik dacht eerder aan een artikel over moslimscholen die haat zaaien tegen de verderfelijke westerse samenleving.

De opmerkingen van Drs Phill en G. Wiltjer zou je je eens ter harte kunnen nemen.

Het onterecht aanhalen van nazi’s wordt een Godwin genoemd. Is er een term voor het onterecht aanhalen van antisemitisme??

gravatar

Maar is er ook hoop voor ouderen, die in hun vroegere opleidingen lessen en praktika in haatdragendheid hebben gemist ? Misschien een gat in de markt voor LOI, NTI en NCOI ?

Reageer
gravatar

Gewoon naar een bewegingsbijeenkomst van de PVV gaan. Het levert helaas geen certificaat op. Maar het is een goede crash course!

gravatar

Mogelijk is de IS bedreven in aanschouwelijk praktijk- onderwijs, maar hum theoretische en paedagogische capaciteiten lijken mij gering.
Weinigen van hen zullen een master- of zelfs maar bacheloropleidng hebben in BHT (Blind Hate & Terror).

gravatar

Bè je gek, er zijn academisch gevormde haat-imams die hun eigen naam niet kunnen schrijven en die toch vele zeloten hebben in Schilderswijk en andere prachtwijken. Hun aanhang: schooldropouts die principieel weigeren zich te conformeren aan grondwettelijk vastgelegde Nederlandse scholingsconventies. Die terecht principieel volharden in een arbeidsloos inkomen en die dan maar de onvermijdelijke gonzende horden welzijnswerkers en hulpverleners op de koop toe nemen. Burgerlijk verzet. Chapeau!.

gravatar

Prima! Zullen we die spandoeken dan ook veranderen van ‘De scholen zijn weer begonnen: matig uw snelheid’ naar “De scholen zijn weer begonnen: duw dat gaspedaal in idioot!’

Reageer
gravatar

Dit vind ik wel grof, zou je alsjeblieft zo vriendelijk willen zijn jouw bericht te verwijderen? Verkeer ligt nogal gevoelig bij mij omdat ik er zelf ook wel eens deel aan neem, en het komt dus wel erg dichtbij zo..

gravatar

Ik geef ‘m maar een duw.

Ik ben nog geen spandoek tegengekomen.
Sigarentijd voorbij? Of toch verder kijken als Corrie van Hiernaast doet?

Slecht stukje als jezelf niet kan denken dus.
Zoals Corrie v H.