Man met ernstig informatietekort opgenomen in NRC

Slachtoffer na dagen zonder nieuws opgevangen

Een man (34) uit Slotervaart is opgenomen in de NRC nadat hij onwel was geworden door een ernstig informatietekort. Mogelijk heeft de man dagen zonder fatsoenlijke nieuwsvoorziening geleefd.

Om de privacy van de patiënt niet te schaden wordt zijn identiteit geheim gehouden. De man heeft volgens hoofdredacteur Peter Vandermeersch langdurig niet de aanbevolen hoeveelheid MB informatie tot zich genomen. De redactie van de NRC zal hem gedurende enkele dagen voorzien van het nieuws van de afgelopen weken.

“Oekraïne, Gaza, ISIS, de bucketchallenge, de man wist echt helemaal niets. Hij had nog wat vage herinneringen aan het WK, verder moesten we echt bij nul beginnen,” aldus Vandermeersch.

De Telegraaf heeft een speciale Dave Roelvink-injectie gestuurd om de man er weer bovenop te helpen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat mij betreft is een injectie uit de reeks D & D Roelvink toch wat teveel overgedoseerd, Dave en Dries sudderen lijdend nog na over die beschuldiging van seks met minderjarigen en wederrechtelijke toeëigening van eigendommen van de ouders van deze minderjarige. Ware niet beter begonnen met de structurele onrust in de gelederen van Telegraaf-personeel, dat al jaren constant in onzekerheid verkeert door doorlopende reorganisaties onder de bezielende leiding van het (mis)-management.

gravatar

Zalig de armen van geest’ is vaak uitgelegd als een pleidooi voor kleinheid, bescheidenheid, een middel om mensen dom, gehoorzaam en onderdanig te houden (dat was in ieder geval Nietzsche’s interpretatie) – en misschien heeft de Kerk dat soms ook in die richting gebruikt. Maar goed begrepen is het een heel emanciperende en bevrijdende uitspraak: we worden bevrijd van onze streverijen, onszelf-moeten-bewijzen, ten koste van alles moeten uitblinken boven de ander, constant op onze tenen lopen,…

Reageer
gravatar

En weer een schrijnend voorbeeld van het verkeerde ziekenhuis voor de verkeerde kwaal.

Had deze man (34) uit Slotervaart niet gewoon in ‘het’ Telegraaf opgenomen kunnen worden?
Daar worden per jaar de meeste informatie-ingrepen uitgevoerd, dáár zitten de specialisten met kilometers. Die weten tenminste hoe ze verantwoord in feiten moeten snijden en deze informatie hapklaar of zelfs vloeibaar toe moeten dienen aan matig- tot niet-geïnformeerden.

Lang leve de zorgstaat hoor, chapeau!

Reageer
gravatar

Ook het omgekeerde kan funest zijn, namelijk losse onontdekte rondzwervende informatie die zich voor langere tijd niet aan mensen heeft kunnen hechten.
Een ernstige identiteitscrisis kan het gevolg zijn en zelfs heftige twijfel aan het eigen waarheidsgehalte. Uiteindelijk kan deze informatie geheel verschrompelen.

Reageer
gravatar

Mocht de Dave Roelvink injectie niet helpen, sturen we zijn vader inclusief gele speedo. Als je daar niet van bij je positieven komt helpt er niets meer

Reageer
gravatar

Integendeel Eppootje, Dries Roelvink in gele Speedo zou in fatale O.D. tot gevolg hebben. Stel je eens voor dat jij, net bijgekomen van een zware nacht, dit beeld voort ogen zou krijgen. Dan moet je toch met de grootste spoed naar de detox van de Jellinek?

gravatar

In deze donkere tijden kan onwetendheid een zegen zijn en nu wordt deze arme man ineens overal van in kennis gesteld. Dit soort schoktherapieen… dat is toch niet meer van deze tijd? Ik kan het nieuws van de Speld amper behappen.

Reageer
gravatar

Ik heb voor dit soort noodgevallen altijd een rantsoen Donald Ducks klaarliggen.

Daarna toon ik slachtoffers recentelijk nieuws op videotape, bv. dat Poulidor weer tweede is geworden en dat Juliana aan aftreden denkt.

Ik ben nu eenmaal een goed mens.

Reageer
gravatar

Als u het echt gedegen wilt aanpakken raad ik u aan eerst informatie over de amerikaanse burgeroorlog en de beide wereldoorlogen aan te bieden.
Ook artikelen over de Titanic zou ik niet zomaar overslaan. Infomatie over de kruistochten en de napoleontische tijd lijken mij echter overbodig.

gravatar

Levensgevaarlijk! In dit soort situaties moet het slachtoffer per direct naar specialisten worden overgebracht, dus naar de redactie van de speld. Uw vaste prik voor betrouwbaar nieuws!

Reageer
gravatar

Deze persoon, wij zullen zijn naam niet noemen, dacht zomaar ongestraft op vakantie te kunnen gaan zonder kennis te nemen van het nieuws etc.

Zelfs op zijn vakantiefoto’s (ook op dat Portugese naakstrand in Abosta) liet hij zich altijd met een balkje voor zijn ogen fotograferen.