NVU vecht demonstratieverbod in kalifaat aan

Extreemrechtse organisatie stapt naar shariarechter

De Nederlandse Volks-Unie (NVU) wil in september toch gewoon kunnen demonstreren in de Iraakse stad Mosul. De extreemrechtse organisatie is het niet eens met het demonstratieverbod dat is opgelegd door de Islamitische Staat (IS), de autoriteiten in de stad.

NVU-voorzitter Constant Kusters vindt de voorgenomen anti-islam-betoging ‘juist in het kalifaat van groot belang’. Hij wil het verbod daarom door de shariarechter laten toetsen: “De rechter moet maar aangeven wat wel en niet kan.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik woon in een voormalig kalifaat (Córdoba, Zuid Spanje) en de voormalige grote moskee is hier sinds de 15de eeuw een cathedraal. In Al-Andalus woonden Arabieren, Christenen en Joden bij elkaar. De religie die door de pedofiele analfabeet Mohamed uit zijn duim gezogen is, heeft nu echter zijn aanhangers onder nieuwe inwoners van democratisch Europa en onze linkse medeburger doet er alles aan om hen te ondersteunen in het ondermijnen van alles waar Europa voor staat en voor gestreden heeft.

Reageer
gravatar

Inderdaad daar woonden Moslims (Moren = Berbers en Arabieren), Christenen en Joden eeuwenlang in vrede bij elkaar…. totdat de katholieke koningen Isabelle en Ferdinand in 1492 de Reconquista voltooiden. Kort na de verovering van het Alhambra in Granada vaardigden zij het Verdrijvingsedict uit. Joden kregen de keuze voorgelegd om binnen 4 maanden Spanje verlaten te hebben of zich te bekeren of op de brandstapels van de Spaanse inquisitie te eindigen.

gravatar

Inderdaad daar woonden Moslims (Moren = Berbers + Arabieren), Christenen en Joden eeuwenlang in vrede naast elkaar ….totdat de katholieke koningen Isabella en Ferdinand van Aragon en Kastilië in 1492 de Reconquista voltooiden. Direct na de verovering van het Alhambra in Granada vaardigden zij het Verdrijvingsedict uit. De Joden werden voor de keuze gesteld om binnen 4 maanden Spanje te hebben verlaten, zich te bekeren of op de brandstapel van de Spaanse inquisitie te eindigen.

gravatar

Inderdaad daar woonden Moslims (Moren = Berbers + Arabieren), Christenen en Joden eeuwenlang in vrede naast elkaar ….totdat de katholieke koningen Isabella en Ferdinand van Aragon en Kastilië in 1492 de Reconquista voltooiden. Direct na de verovering van het Alhambra in Granada vaardigden zij het Verdrijvingsedict uit. De Joden werden voor de keuze gesteld om binnen 4 maanden Spanje te hebben verlaten, zich te bekeren of op de brandstapel van de Spaanse inquisitie te eindigen.

gravatar

Ja, die wilde kalief worden in plaats van de kalief!
Maar het NVU wil juist demonstreren tegen het kalifaat, dat wil een eigen dictatuur vestigen.
Origineel fundamentalistisch!

gravatar

Waarom niet demonstreren in de Schilderswijk, dat is ook veel minder belastend voor het milieu.

Weg met die snoepreisjes, vandaag is het Mosul, morgen Pyongyang en dan weer Malé op de Maldiven, of Assen in Overijssel.

B A H !

Reageer
gravatar

Jullie denken zeker grappig te zijn van de Speld! Maar in die landen mag je helemaal niet demonstreren en christelijke kerken zijn er ook verboden! Daar zouden jullie eens aandacht voor moeten hebbe in plaats van onnozele grappen te maken over een kalifaat! Dat ze hier met een ISISvlag wel mogen demonstrere en dat dit terroristen benne! Dat die van de ISIS islamofscisten zijn alsof die een rechtstaat willen met een echte rechtbank. Zeker lekker met je rode designerbrillen op je websitie gezet!!!

Reageer
gravatar

Hoho, Nol de Trol. Uit welk jaar kom jij? Welkom in 2014. Iedereen weet toch dat anno nu designerbrillen niet rood zijn? Rood waren ze voor het laatst op 17 december 2013. Dat was dan nog zelfs in een afgelegen oord. In leuke nieuwe tentjes waren designerbrillen voor het laatst rood op 28 februari 2013, Rode brillen heb je na die tijd nog wel, maar dat is gewoon geen designerbril meer.

gravatar

Het is niet “benne” maar het is “zijn”; je moet je eigen eens Nederlands leren schrijven! Hoe kom jij erbij dat je niet mag demonstereren in Irak? Oké; die jongens van het kalifaat in de Schilderswijk zijn vast ook geen lieverdjes, maar op zich zijn het geen Islamofassisten. Zowel in Irak als in Schilderswijk kun je gewoon demonsteren (mits toestemming van de shariarechter) als het maar wel vreedzaam is, want islam is vrede. Moge Allah (vzmh) genadig met jouw ongeïnformeerdheid zijn!

gravatar

Geachte meneer de Trol,
In het betreffende artikel is toch duidelijk te lezen dat de NVU wenst dat de shariarechter hier een oordeel over velt. En geloof me, als de shariarechter akkoord gaat dan mag er gedemonstreerd worden.
En de shariarechter is een heel redelijke man, die verbied niets als daar geen reden voor zijn. Ik heb er daarom ook het volste vertrouwen in dat de NVU toestemming zal krijgen.