Van Gaal briljant – ‘Dat zijn jouw woorden’

'Jij wilt mij nu opzadelen met het imago van goede trainer'

Bondscoach Louis van Gaal is tevreden over de geweldige prestaties van het Nederlands elftal op het WK: “Dat is jouw conclusie. Jij gaat nu weer een duiding geven aan wat je gezien hebt. Terwijl wij volgens mij heel goed gespeeld hebben in de eerste drie wedstrijden.”

De bondscoach is vooral te spreken over de manier waarop zijn geniale tactiek tot nu toe heeft uitgepakt: “Ik ben niet degene die begonnen is over tactiek. Jij moet weer zo nodig suggestieve vragen over tactiek gaan stellen, maar ik probeer dus de hele tijd uit te leggen dat onze tactiek juist heel goed gewerkt heeft.”

Van Gaal lijkt bezig aan een van zijn beste periodes als trainer: “Nu ga je dus te ver. Dit zijn weer van die persoonlijke kwalificaties waarmee je mij wilt opzadelen met een imago van goede trainer. Zodat je weer een zinnetje hebt in de media, om mij neer te zetten als iemand die goed is in zijn vak. Maar ik ben dag in dag uit met mijn vak bezig, dus ik denk dat ik dat beter kan beoordelen dan jij. En volgens mij ben ik heel goed in mijn vak.”

De ontspannen ogende bondscoach was heel blij met de knappe overwinning op Chili: “Ja, maar dat is een overwinning die tot stand gekomen is door individuele prestaties. En zoals je weet, praat ik nooit over individuele presaties, dus waarom stel je dan deze vraag?”

Wat je ook van Van Gaal vindt: vriend en vijand zijn het erover eens dat hij er op briljante wijze in geslaagd is om het maximale rendement te halen uit het beschikbare spelersmateriaal: “Jij poneert nu een stelling, maar dat is dus weer nergens op gebaseerd. Nou dan.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Sorry, de ‘koken met al je vrienden-sessie’ liep hevig uit, omdat ie te laat kwam. Kan iemand de notulen van het werkoverleg onder #1 en #16 even doorsturen?

Reageer
gravatar

Notulen zijn onderweg Kaapse Gaper, vervelend van die kooksessie.

Ik had ook een keer een leuk etentje en een avondje uit geregeld, een vriendinnen-onder-elkaar avondje, weer eens lekker gek geiten als meiden onder mekaar leek me wel wat, irritant voor andere mensen maar leuk voor ons.

Had ze geen oppas.. die smoes gebruikt ze overigens al sinds haar kind geboren is.

Maar nu hij zelf voor de 3e keer vader is geworden begint het in mijn argwanende ogen toch wel een beetje op een smoes te lijken.

Volgende keer confronteer ik haar gewoon, daar ben je tenslotte al tientallen jaren beste vriend(in)en voor.
Het zal mij benieuwen hoe ze zich daar uit gaat kletsen!

Ze zal best veranderd zijn ondertussen, de laatste keer dat ik haar zag was met de kroning van Beatrix.
Als ze geld wil lenen mailt ze altijd terwijl ze op 5 minuten lopen hiervandaan woont.. dan kan ze toch ook een sms’je sturen?

Wel zo persoonlijk, zeker als beste vrienden onder elkaar. In dit geval beste vriendinnen maar dat spreekt eigenlijk vanzelf al een beetje dacht ik dus laat ik kort en bondig mijn reactie geven.

Done!

Medelijdende/meelevende groet,
Annie

gravatar

Louis van Gaal zou ook een goede linkse politicus zijn. Maar gelukkig hebben we hem als trainer. Zit nu al dagen samen met de straat voetbal te kijken waardoor ik niet mee zo vaak de Speld lees.

Aan al die reacties te zien zijn de linkse gekkies weer behoorlijk op dreef.

Even kijken., wie zijn dat ook alweer? Oh ja., daar zit ook die dikke linkse troel Haagsche Annie bij. Dat gekke mens dat vindt dat de pedofiel Sytse van der V best wel boven een kinderdagverblijf mag wonen. Dat ze een hekel aan het woord fatsoen heeft kan ik wel begrijpen.

Corrie

Reageer
gravatar

Wanneer ik mijzelf als heldervoelend paragnost in opleiding inschakel op de foto van Haagsche Annie dan zie ik een zelfingenomen obsessief in complotten gelovend gekkie voor mij. Ze denkt een soort dagboek over haar zelf te moeten bijhouden in de vorm van reacties op een satirische website.

Ze woont waarschijnlijk op een kamertje in een psychiatrisch ziekenhuis in Den Haag

Groetjes van Barbie van het RTL5 programma “Doe effe paranormaal”.

gravatar

Sorry Jo, je krijgt van mij geen duimpje.

Persoonlijk vind ik het een messcherp antwoord.
Leuk toch, groeibriljant? Ruimte voor groei.. Kostelijk!
En dus, daarom en zodoende m.i. geen duimpje waard.

Volgende keer beter.

ps: mocht er lezers zijn die meer over groeibriljanten willen weten: Dhr. Jeettje weet er álles van, voor vragen kun je bij hem terecht.

gravatar

Lieve Annie,

Men kan de damesseniorenkorfbalsport gerust een groeibriljant noemen. Daar mogen wij deel van uit maken. Een geweldig gevoel, vind je ook niet?

Vrijdag spelen we thuis tegen de Greuninger Gretige Grootmoeders uit Sittard. Deze dames hebben grote magen. Hou je daarmee rekening in verband met het beslag voor de befaamde, overheerlijke niet-roze rozekoeken?

Moet ik even komen helpen met bakken? Ik beloof je dat ik jouw stalker Viesman niet mee naar binnen zal nemen.

Veel liefs van Oma en groetjes van Opa

gravatar

Tegen een tariefje Annie: dat ding groeit natuurlijk niet zomaar en voor niks en ik heb nog een dure taxirit te betalen: 660 voor amper 3 kilometer. Nog een geluk dat zwaailicht en toeter niet werden gebruikt; was het nog duurder geweest.

gravatar

Maar goede Jeettje, ben uiteindelijk wel afdoende ontkoold? Ik vroeg me al dagen af waar je dat gefixed hebt: de Daniel den Hoed kliniek, de Jellinek, een zekere instelling in Bloemendael, of een gewoon ziekenhuis in geval van holstrontverklontering. Of nog ergens anders natuurlijk, zo uitgebreid is mijn menselijke ontkolingskennis nou ook weer niet. Hoe dan ook: leuk dat je nog bestaat!

gravatar

Jeettje, ik doelde eigenlijk op de groeibriljant die niet gegroeid was maar gekrompen aan het eind van de rit, een poosje geleden alweer.
De ring die mijn moeder ook had gehad van mijn vader ooit. De Groeibriljant. Slapend rijk worden enzo.

Dit klinkt als ‘ambulance’, gadver. En dat meen ik.
Nu weer thuis en aan de beterende hand hoop ik?

Een virtuele fruitmand, bos bloemen of een robuuste plant en een echt leuk cadeautje dan maar, nee zelf openmaken, ik zeg niet wat het is maar.. enfin, kijk zelf maar.

Ik zal morgen ook nog wat ijs langsbrengen, beetje hetzelfde recept doen maar?
Ik fax wel even als ik onderweg ben, tot dan!

Liefs,
Annie

gravatar

Lieve Oma, ter geruststelling: de nietroze roze koeken bak ik in taartvormen want inderdaad, die vrouwen zijn echt niet goed hoor, 2 kilo koek p.p. gemiddeld!

Ik doe er eerlijk gezegd wat heel fijn zand door, en ijzervijlsel. Ze proeven het toch niet, hooguit wat geklaag over zwaar op de maag liggende koeken.

Zeuren ze eindelijk eens een keer over iets waarvan ik denk: daar hebben ze helemaal gelijk in.
Verder hou ik me rustig, ik wil niet weer geschorst worden.

U hoeft dus niet te komen helpen, ik heb alles onder controle. Nou ja, sommige dingen.
Wat kwart over 12 alweer?

Liefs Oma, groetjes aan Opa, nog een hoop te doen!
Annie

gravatar

Wordt er ergens bijgehouden welke woorden Van Gaal aan wie geeft? Voor je het weet gebruik je woorden die hij al aan iemand anders heeft gegeven. Dat dat allemaal zomaar kan trouwens, had die man niet gewoon trainer kunnen blijven?

Reageer
gravatar

@dhr Doof, B.
Je probeert mij nu een uitnodiging om m’n nek te hangen, maar die ligt dus gewoon helemaal bij jou. Ik voor mij lijkt het me een beter idee om in de kantine te gaan zitten.

gravatar

Wanneer jullie het zo oneens zijn met het duimpjes beleid van de Speld waarom begint de vaste clan reactieschrijvers geen groep op G+ ? De clan reacties zijn toch alleen maar voor elkaar bedoeld.

Het onderlinge geneuzel over duimpjes enzovoort is voor een lezer die de Speld leest vanwege de satire echt niet grappig.

Doe ons een plezier en open onderling een G+ groep.

Reageer
gravatar

Nee hoor, discriminatie en censuur doen we niet aan; je mag het gewoon weten en lezen. En je mag ook gewoon tekenen – de link staat wel ergens.
Wie die ons is, is me een raadsel, ben jij woordvoerder van die ‘ons’ of is dat een eigen verzonnen functie? Geneuzel is hetgeen jij doet, maar dat is al zo vaak uitgelegd dat het vermoeden rijst dat je eromheen hebt gelezen, anonimus.

Bovendien is de Gspot nu wetenschappelijk bewezen een verzinsel

gravatar

Eh… het werkoverleg was toch onder nummer 1? We waren daar net toe aan de koffie. Kunnen we het gelijk over die Gspot hebben bij het agendapunt “Wat verder ter tafel komt”. Wellicht met een inleiding van de Heer Viesman.

gravatar

ik meld me af. NIet omdat ik niet wil maar omdat de rest er nog niet is.

Ik lees wel terug en zal reageren als ik kan ook al behoor ik nog ergens toe. Mss in of op een ander plaats voortzetten..

We hebben een Coach nodig… Annie? jij al aan de koffie met Louis?..

En ik weet dat mijn stem nog niet echt draagt…

gravatar

Ja wat gaan we nou krijgen?

De koffie is klaar, ik heb al antwoord gegeven elders; ik ga mezelf niet lopen plagiaten.
Dat zou belachelijk zijn.

Dag Speldlezert, het is goed met jullie!

ps: Benny, we zitten in de kantine!

gravatar

Zich zelf Speldlezer noemende speldlezer,

Zijn wij dat niet allemaal, speldlezers? Een meer passende, unieke naam voor jou zou De Speld-drammer kunnen zijn.

Als jij wat beter had opgelet, had je geweten dat je hier niet in ‘n Speld bent beland, maar in De Speld. Dan had jij de mooie, passende naam van ons gewaardeerde internetblad niet verkracht. Ons e-blad, dus niet de jouwe, al pretendeer jij dat.

Overigens mijn persoonlijke dank voor jouw bijdrage in de moeder van alle petities. Toch de petitie ondertekenen getuigt van sportiviteit.

Wat is overigens G+ waarover jij eindeloos zeurt?

Voorzitter
Stichting Vrienden van De Speld

p.s. Als toevallig passerende bezoeker van De Speld weet je wellicht niet, dat je kunt klikken op de onderstreepte passage in mijn tekst.

gravatar

Ik wild zo wat een duimpje omhoog doen en bedacht dat ik daarmee jou reactie als niet leuk bestempelde….
In welke kantine? ik ga op tijd zijn.

Tot zo, straks, hoor je zo als ik te laat binnen kom.

Streep maar weg en laten weten als ik binnen ben. Ik ben er in ieder geval.

Liefs. André B.

gravatar

Corrie, zolang je me niet echt tegen gekomen ben hoop ik dat je me Benny blijft noemen.

Ik reageer echter niet op je.

gravatar

Even een punt van orde…. Gaan we hier verder met het werkoverleg of gaan we door onder nummer 1 waar we waren begonnen?

En waar komt Corrie nu weer vandaan? We zitten al met die Speldlezer bij nummer 1 en nu Corrie op nummer 16?

gravatar

Iemand nog iets voor de rondvraag? Nee? Dan sluit ik hierbij de vergadering.

Ho ho, wacht even. Ik wil op de valreep alle leden verzoeken de volgende keer op de juiste plaats, dus op #1, en op tijd aanwezig te zijn.

En nu een borrel!

De voorzitter
Stichting Vrienden van De Speld

gravatar

Meneer de Voorzitter!
Ik was onder #1 al met mijn reactie in tweede termijn begonnen, en nu schakelt u gewoon mijn microfoon uit? Mag ik u erop attent maken dat u door óns in deze functie bent verkozen? En dat wij u ook net zo makkelijk weer uit uw functie kunnen ontheffen? Dat u in dat geval géén aanspraak kunt maken op de wachtgeldregeling?

Hijsfijn!

gravatar

Zeg here, dames, even tot de orde:
Gaan we het nog over bloody foebele hebben te ja dan wel te neej? Dit is eigenlijk een foebal item, maar ik zie hier alleen slap gelul van 1 dronken aarbei (zelfs meerdere), dusss… Wat?
Ik hecht wel aan een relevante zinnige discussie hier aan het Tjeukermeer in Almere, want een café-calva zit er niet in omdat ze nog nooit van calvados (appelsap, red.) hebben gehoord. Point is: blieft van Gaal ook een koekje bij de koffie, of laat-ie dat liggen voor een verwend snotkind van een spelert van het NL elftal?
Dat soort vragen ja, over het Leven en de Liefde, dat is wat verder ter tafel zou moeten komen, ja toch niet dan?

gravatar

Beste Reactieraad,

Ik was wat in slaap gedommeld. Is er nog koffie, of kijken we wat er onder de kurk zit. Heb ik nog iets gemist?

gravatar

Ik was ook even iets langer weg dan ik verwacht had en iedereen is gewoon naar huis gegaan!

Nou ja, het was wel beregezellig en nuttig, volgende week weer?
Wel thuis en ik hoop dat jullie niet met zoveel drank op zijn gaan autorijden, dat kan je je rijbewijs kosten.

Allemachtig, ik brak mijn nek bijna over de lege flessen. Blij dat ik niet hoef op te ruimen. Geen idee wie wel, ik weet alleen dat die persoon niet te feliciteren is..

Ik ga rijden, teveel op als je met politiemaatstaven meet maar wat willen ze eraan doen, mijn rijbewijs afpakken? Heb ik niet, mij kan derhalve niets gebeuren.

Dank voor ieders inbreng, volgende week weer wat mij betreft!

gravatar

Tuurlijk An, gezellig hoor!

Het eerste deel heb ik ook gemist; ik was met iets anders bezig. Het tweede deel was wat minder formeel, en we hebben wat afgelachen zeg! Er waren er zelfs een paar die na afloop met de duimen omhoog de kantine zijn uitgelopen, omdat iedereen het er over eens was dat een subforum geen toegevoegde waarde zal hebben.

Het Bossche Ballenvraagstuk is door de dynamiek vanmiddag niet meer aan behandeling toegekomen, maar zal zeker als eerste punt op de agenda staan volgende week, zo is mij verteld, nadat ik mij nuttig had gemaakt bij het vullen van de glazen.

Oma is later met applaus én open armen ontvangen, omdat zij d’r virtuele generator buiten de deur heeft gezet, en haar neef Viesman heeft belooft op dezelfde weg te zullen doorgaan.

Nou Annie, wat wil je nog meer?

Groet, Trendvolger.

gravatar

Trendvolger bedankt voor de aanvullende info vwb het overleg, ik was er ook niet steeds echt bij.
.
De eerste helft was ik druk met de koekjes vooral, en koffie zetten (dat laatste doe ik echt liever zelf, minste kans op ongelukken zoals slap slootwater).

Ook ijsblokjes gehaald tussendoor en toen dat geintje met die laffe bejaarde.. nou voor dat opgelost en uitgepraat was kon je dat ook van het werkoverleg zeggen.
Sloeg nog hard ook, een blaffende bejaarde die wel degelijk beet, zo’n dag is het vandaag voor mij, de hele dag al… ik meende er echt een laffe bejaarde in te herkennen. Geen blaffende.

Wat ik nog meer wil? Meer werkoverleg, en vooral de tweede helften.

En Oma is een lieve schat, zie je nou wel? Soms moet je haar een beetje laten pruttelen, vrijdag weer een straffe korfbalwedstrijd gelukkig om weer even de overbodige adrenaline te lozen.

Even iets heel anders, onder ons gezegd en gezwegen: het valt me op dat als de Speldlezert namens Wij en Ons komt klagen en commanderen CVH in geen velden of wegen te bekennen is.

Ik wil er niets mee suggereren, maar omdat zij ook altijd in de pleuritis majesteituris-vorm sprak en namens ‘anderen’ flitste toch even door mijn hoofd.. zou ze..zou het kunnen zijn dat…. volgens die docu over trollen is dit exact wat je kan verwachten als ze echt geen poot aan de grond krijgen.
Als dat zo is krijg ik waarschijnlijk nog een paar sneren na, en probeert ze me woedend te maken door me dik te gaan noemen en lelijk, zoals eerder al het geval was.

Toch ben ik ronduit een rank hertje te noemen, tis de kift, alweer…
Het laatste stadium voor ze elders voer gaan zoeken, namens ‘velen’ haar (M/V, dat weet ik niet zeker) grieven spuien, als dat niet helpt.. dan is de lol eraf, nu even stug volhouden.
Als het zo is hoor, ik gok maar wat en ben een enorme complotdenker moet ik toegeven maar een enkele keer is het gewoon zo.

Je weet het nooit zeker; maar ga er gerust vanuit.
Gewoon, voor de zekerheid.

Trusten allen of goeiemorreguh, lezen wat van toepassing is,
Annie

gravatar

Beste Annie,

‘Hiernaast’ en ‘Barbie’ zijn synoniemen van dezelfde persoon, en waarschijnlijk zal er nog wel een derde of vierde aan vastkleven.

Hoe dan ook, hét zie je gewoon al van een afstandje op je af komen. Let op het taalgebruik (waar is de Juf als je haar echt nodig hebt?), dan een stapje opzij, en het raast al pruttelend voorbij.

Voor het ware lulverhaal is er altijd nog het vragenuurtje, da’s toch een stuk interessanter om je over op te winden, ja toch?

No worries mate,

Trendvolger

gravatar

Mogen degene die hierboven zich weer druk maken over een re-post misschien in een box apart, of zo?
Het is tegenwoordig zoeken/scrollen naar een reactie op het geplaatste artikel.

gravatar

Bij de VV ‘Apelfoortse Boys’ hebben we in de kantine e.e.a. gezamenlijk doorgesproken en kwamen we tot de volgende conclusies:
1. Met beperkt materiaal, met name in de verdediging en op het middelveld presteert het Nederlands elftal en dus ook Louis van Gaal subliem.
2. Dat maakt Louis van Gaal als bondscoach geweldig.
3. Fantastisch.
4. Uitmuntend.
5. Een betere trainer dan Johan Cruyff was.
6. Weergaloos.
7. Enz. Daarbij moge aangetekend worden dat wij vinden dat van Gaal de tijdgeest ook briljant gevat heeft in zijn tactiek. De tijdgeest is ‘wees uitgekookt’ (en haal binnen wat je binnen kunt halen) en veel uitgekookter dan het Neerlands elftal kun je niet spelen! En de overwinningen? Die zijn binnen!

Reageer
gravatar

Deze Apelfoorter heeft zijn almachtige Heere God gevonden, de nieuwe Verlosser uit zijn armzalig bestaan.

J.C. doet er niet meer toe! Die is door deze Apelfoorter verbaal gemarteld en gekruisigd.

Amen

gravatar

Verdwaalde gelovige Apelfoorter,

Mag ik jouw er op attent maken, dat Apelfoort geen vrouwenvereniging (v.v.) heeft onder de naam Apelfoortse Boys. Je verzint maar wat!

Zelfs als er een dergelijke v.v. zou bestaan in Apelfoort, dan zouden ze niet zo dom als jij ouwehoeren over een puur commerciële activiteit die veel mannen ten onrechte sport noemen.

gravatar

Het probleem ligt natuurlijk niet bij Von Gaal, maar bij Bertje Maalderink. Dat is een superzuiger die echt van alles in de mond neemt. Ook bij het schaatsen is ie maximaal irritant.

Reageer
gravatar

1974 / 1978 : Het concept is Totaalvoetbal
2010 / 2014 : Het concept is Totaal-geen-voetbal.
Gelukkig compenseert de persoonlijkheid van Van Gaal dat, omdat iedereen het hem zo gunt. De ontwapenende warmte die deze volksknuffel uitstraalt is een voorbeeld voor de gehele natie. Eén persconfertentie van dit genie doet de medemenselijkheid meer toenemen dan 69 jaar verenigde naties.

Reageer
gravatar

Arjen en Fytse,

Als ieder van jullie iets niet in zich heeft, dan moet je je er ook niet aan wagen. Bij jullie is dat humor.

Laat humor over aan de deskundigen, want jullie maken van zoiets prachtigs als een geslachtsorgaan, waarmee zoveel genoegen is te beleven, tot iets banaals.

Nou vraag ik jullie: in de mond nemen!

Goorder kunnen jullie het haast niet zeggen. Een warme piemel kan men aftrekken en zelfs laten pijpen door iemand van geslacht en leeftijd naar keuze. In de mond nemen doet men echter met een koud roestvrijstalen geval, de lepel.

gravatar

Mijn beste Trendvolger,

Nu jij het toch over Luis Alberto Suárez hebt, kan ik jou een nieuwtje verklappen!

Hij heeft vanochtend onze petitie getekend! Echt waar. Hij schreef als commentaar het volgende:

Als Louis [Van Gaal, petitiered.] meedoet, kan ik natuurlijk als wereldberoemde bijter voetballer niet achterblijven.

De vertaling uit het Spaans was natuurlijk weer van ons onvolprezen talenwonder Frans Timmermans. Wat zouden wij zonder hem aan moeten?

De voorzitter van de Stichting Vrienden van De Speld

gravatar

Arjan,

Een bruikbare penis van een levend manspersoon kan niet van massief goud zijn. Dus ik denk dat de penis van Van Gaal volgens de Goldfinger-methode is verguld.

Gouden penissen zijn overigens in Saoedi Arabië heel gewoon. Wij noemen dergelijke peperdure kunstpenissen onbetaalbare dildo’s.

gravatar

Verdorie Pleegfijn,

Wat doe jij me nou! Hierover kan onze vaste vertaler Frans Timmermans nog weleens flink wat bonje krijgen in de door jou genoemde absolute monarchie. De Saoedische koning, vele prinsen en talloze sjeiks in dat land houden niet van grapjes over hun dinges.

Mijn god, hoe moeten onze brave Frans en de ambassadeur in Riyad zich hier nu weer uit lullen.

De Hoofdreacteur,
mede namens de Reactieraad, Louis van Gaal, Geert W. c.s., de Directie, de Investeerders, de Adverteerders, de Redactie, de Letterzetters, de werkloze Correctoren, de Stichting Vrienden van De Speld, de Studenten van de TH Apelfoort, de families Paulussen en Theunissen, Jeettje, Haagsche Annie, Trendvolger, en alle andere Abonnees, kortom het ganse Nederlandse Volk m.u.v. Corrie Tokkie

gravatar

Zonder Van Gaal te schofferen zou ik de NS willen voorstellen zijn systeem over te nemen.
D.w.z.: een paar stations overslaan, het aantal Sprinters beperken tot twee, en iedereen is binnen negentig minuten thuis.

Reageer
gravatar

Trendvolger,

Je vergat de noodzakelijk plaspauze halverwege vanwege het ontbreken van toiletten op het veld en in de Sprinter.

gravatar

Hoi Annie,

Ik ben man en heb ook een EQ.

ik hoop dat je me hierdoor beter begrijpt en niks ten nadele van jou is..

Ach ja in de beste …… laat maar.

Ik doe gewoon m’n best

André, of te wel Benny

gravatar

‘Voor goede donaties neem ik altijd wel op!’

Hoe weet je tevoren dat de telefoon overgaat voor een goede donatie? Het kan ook zijn omdat je kind is doodgeschoten, je auto verkeerd geparkeerd staat, je vergeten bent je broek aan te trekken, noem maar op!

gravatar

Nou Richard, goeie vraag, maar met bellen omdat ‘ie vergeten was zijn broek aan te trekken zijn ze gestopt. Dát gebeurde zo vaak. Een dubbele bonus is leuk, maar ook die raakt een keer op…

gravatar

Jammer dat dit bijna geen satire meer is. Je zou kunnen aannememen dat ome Louis dit inderdaad gezegd heeft. Dan rijst de vraag: “Hoe persifleer je iemand die eigelijk zelf al een persiflage is?”

Reageer
gravatar

Goedemorgen lezers, hier is tante Paulien speciaal voor De Speld rechtstreeks vanuit Dordrecht

Hedenochtend heeft de heer Van Gaal vanaf het terras van kampeerplaats “Het Loze Vissertje” alhier, waar zijn voetbalploeg tot zaterdag logeert, de aanwezige kampeerders toegeroepen “Wie aar tse best netionaal tiem of Aadorp ent Aagtekerke ent Aalden ent … U zult begrijpen dat ik niet het geduld had om tot Zijtaart te blijven luisteren.

Zodra er meer nieuws is, kom ik graag bij u terug. Ten minste als u niet te massaal het rechthoekje/duimpje linksonder als afwijzing aanklikt.

Dit was tante Paulien speciaal voor De Speld rechtstreeks vanuit “Het Loze Vissertje” in Dordrecht.

Reageer
gravatar

Goedemiddag lezers, hier is tante Paulien weer speciaal voor De Speld rechtstreeks vanuit Dordrecht

Zo juist is bekend geworden dat Louis van Gaal persoonlijk de petitie heeft getekend! Voorwaar een grandioos succes voor Annie en de Stichting Vrienden van De Speld! Hij schreef:

We winnen de strijd!
Wie zegt dat ik niet mee had willen doen met deze petitie? Lezers van De Speld? Ben ik nou zo slim of zijn zij zo dom?
Lezers van de Speld, we gaan de strijd nu weldra winnen dankzij mijn onbaatzuchtige, geweldig deskundige inzet. Zegt het voort!

Dit was tante Paulien speciaal voor De Speld rechtstreeks vanuit “Het Loze Vissertje” in Dordrecht.

gravatar

Aha beste Tante, zó komen we er wel!

De beste man zou de politiek in moeten.

Zijn beleid dient één op één terstond te worden overgenomen, en samen met een paar gouden wissels van zijn hand halen we niet alleen een prima resultaat in Den Haag, maar ook linksom en/of rechtsom in Europa. De ware V.O.C. mentaliteit: Geen woorden maar daden! HouZee!

gravatar

Oma!!
Kom op nou, even goed lezen wat er staat.
Deze meneer spreekt echt onze taal, ik keek – ook toen ik nog helemaal een hekel aan voetbal had – wél naar hem.
Om te leren.

Jeettje heeft gelijk; dit is – wat mij betreft – de nieuwe korfbalbondscoach.
Die voetballers doen altijd zo labiel dus vandaag is hij de liefste van allemaal, morgen is het weer een stuk onbenul in hun ogen.

En dan pikken wij hem in.
Ik ga even bellen of dat mag volgens de regels, een man als coach.
En ik hoop vurig dat hij van thee en koekjes houdt..

Oma echt, deze moeten we hebben al is het alleen maar voor de komische noot. Nogmaals, toen ik nog geeneens wist wie of wat hij was luisterde ik al naar zijn gesprekken met de pers.
‘Ben ik nou zo slim of ben jij nou zo dom’ heeft ie van mij gejat, daar maakten mensen me attent op en toen ben ik gaan luisteren als hij op het nieuws was.

Ik geloof dat ik een beetje verliefd op hem ben… maar dat weet ik niet zeker.
Eerst maar eens uitzoeken of dat kan, Louis als nieuwe bondscoach.
Zodra het Nederlandse elftal eruitvliegt is hij werkeloos en dan bieden wij hem een mooi contract aan.

En thee natuurlijk, met koekjes.
Oma geloof me, niemand kijkt in september nog naar voetbal; dameskorfbal is het nieuwe voetbal.

Onder Louis’ bezielende leiding komen we er wel.

Liefs, Annie

ps. u deed weer expres niet open vanochtend; ik heb het wel gezien maar doe net of ik gek ben (tot de bom barst en dan vliegen de roze koeken weer door de sportzaal maar dat is van later zorg).

gravatar


Bovenstaande reactie van … Haagsche Annie … is automatisch gegenereerd/genegeerd*) door Soxwa 2.01b (Soccer exit ware, versie 2.01b).

*) doorhalen, wat niet van toepassing is

gravatar

Stelletje uilskuikens van de Technische Hogeschool Apelfoort!

Wat hebben jullie nu van Oma’s programma gemaakt! Ik weet dat het taalniveau van Nederlandse studenten heel laag is, maar dit slaat alles: doorhalen, wat niet van toepassing is.

Anders gezegd staat er: doorhalen is niet van toepassing!

Naar jullie hogeschooldecaan met mijn advies om groep drie van het basisonderwijs over te doen. En nu, hup allemaal wegwezen.

gravatar

Als je het op de keeper beschouwt, is er weinig van toepassing. Op de linksback beschouwd daarentegen valt er niet veel door te halen. Dat soort lieden is altijd veels te serieus

gravatar

Hoezo elke keer de petitie? ik vind het juist een goede zaak dat je iemand’s reactie kan waarderen. het aantal duimpjes wat je krijgt motiveert je tevens ook om de volgende keer weer een net zo geniale reactie neer te zetten. Krijg je 0 duimpjes dan weetje dat er werk aan de winkel is.

De eindeloze reacties met die petities, daar wordt ik nou zat van. Zo verziek je de speld wel ja.

gravatar

Zinloze petitie. Als hier 100.000 bezoekers zijn, dan stellen die 150 nee-stemmen van jou geen reet voor. Je zou toch minimaal de keuze moeten bieden, wel of niet tegen. Dus steek die petitie maar fijn in je ….

gravatar

Heren heren nou toch..

Lieve Arjen, je legt de vinger precies op de zere plek; je kan iemands reactie niet waarderen met een duimpje.
Een duimpje hier betekent: lazer op, doe normaal, boeeee, slechtttt deze reactie.

Dus 0 duimpjes is prima.

Rude, ik heb al eerder uitgelegd dat het fijne van de petitie is dat je ook kunt weigeren te tekenen en tóch de gelegenheid om bij de opmerkingen aan te geven waarom je niet tekent, de petitie stom vindt of wat je lievelingseten is.
Waar ik de petitie moet steken is me niet helemaal duidelijk, je werd kennelijk even afgeleidt.

Hoor ik het nog van je? En heb je al getekend, Arjen, Rude? Vast wel! Bedankt, ook namens de reactieraad.

Lieve groetjes, Annie

ps Wat vinden jullie van het idee om de laatste 10 reacties weer op het scherm te krijgen? Even los van de duimpjes, rechthoekjes en code’s? Geen idee?
Wacht maar tot ze er weer staan, zul je zien hoe handig dat is!

gravatar

Benny, vriend!!!

Weer op #1, dat gaat lekker zo.

Lucky number, zeg dat wel. Ik lees net dat enkele mensen er niets van snappen en geen idee hebben waar de petitie over gaat.
Ze denken zelfs dat het door de petitie komt, de achteruitgang van de Speld.

Dat je met duimpjes een compliment geeft (proest, dan is zij van hiernaast samen met Lievekoekje de allerleukste hier op de Speld..) Whahahahaha, yeah, right, wat een leippies hè Benny?

O wacht ja, je hebt gelijk, 2x zelfde manier van schrijven.. het is 1 persoon.

Iemand die graag duimpjes wil. Proest..
Die krijgt dan nu, behalve de duimpjes die hij of zij zichzelf al gegeven heeft nog een duimpje van mij erbij, op beide reacties.

Fijne dag Benny, zo eens kijken; echt al 150 nu?
We gaan nog ff door, de reactieraad denkt ook nog niet over stoppen dus…

Liefs,
Annie

Nog een keer maar voor de zekerheid mochten ze het niet gezien hebben/snappen: met je muis klikken op de link, tekenen, evt commentaar geven et voila.

http://www.petities24.com/speld-stemknop_nee_overzicht_laatste_reacties_terug_svp

gravatar

Oh ja, we zitten nu echt helemaal te wachten op de goedkeuring van arjen van gaal en andere naamloze nullen. Een beetje volwassen persoon hoeft geen stempeltje van de juf om nog beter zijn best te doen: die kan zelf namelijk beoordelen wat hij doet en kan het geen moer schelen of hij populair is of niet: het is geen wedstrijd.

Ziehier de uitwerking van facebook en kleuterprogramma’s die wedstrijdjes maken van dingen die daar niet voor geëigend zijn: de infantilisering is een feit.

gravatar

Zeer juist beste Jeettje,

De ganse commune op de zgn. sociale media, zoals like-me- “”book daar een voorbeeld van is, kwakt intuïtief van alles en nog wat op dat forum, met als doel de duimpjes omhoog te ontvangen. Er zijn diverse gevallen binnen die familie Van Plempenstein bekend, waar na drie dagen duimloos door het leven te zijn gegaan de antidepressiva is voorgeschreven.
Welnu, de ervaring leert ons hier wat daar de bijwerkingen van zijn.

Negeren is vooruitzien maar.

Met een groet, Trendvolger.

gravatar

Ha Jeettje, hoe gaat het met je? Wat beter hoop ik?

Welbedankt voor de kort maar krachtige uitleg, infantiel was het woord waar ik even niet op kon komen.

Ach, ze hebben hun duimpjes, zolang het nog kan.
Louis van Gaal heeft getekend, de lieve brombeer.
Hij wel.

Nu weet hij meteen waar hij aan de bak kan als het voetballen weer gedaan is.

Een vraagje: zijn Arjen en Rude voetballers? Ik denk het wel; altijd een grote bakkes maar als ze struikelen zitten ze een kwartier met wijdopengesperde mond midden op het veld te bleren om een pleister voor op hun knie… weer 5 minuten wachten.
Dat is dan een volwassen vent… een schop en ze doen het weer, 3 seconden later sprinten ze weer rond of er niets gebeurd is.

Een potje tegen de Helsche Oma’s en ze hebben een bloedneus.
En ik denk gebroken duimen (ja hé Oma hihi).

Daarna durven ze alleen nog maar te schaken. O nee, dammen, schaken is best moeilijk.
En dammen is ook topsport: ik zeg Jannes vd Wal.
Die vergeet ik echt nooit meer, wat een man was dat!

Jammer dat hij zo vroeg gestorven is, ik bedoel een WK missen omdat je in de trein in slaap gesukkeld bent… dat is uniek te noemen.
Zie ik een voetballer niet doen, die halen ze voor de zekerheid met bussen op.

Eerbetoon aan Jannes met dank aan de Boegies:

http://youtu.be/hirHl4I0bZ4

gravatar

Heer Van Gaal, net zo geniaal als uw ontboezeming onder nommertje 10? Geeft u nog maar eens een gil als u uit de puberteit komt.

Tja, de vaste schrijvers hier hebben een petitie lopen. Mogen ze? Ik heb nooit begrepen dat toestemming van de lurkers daarvoor een vereiste is. Als de stukjes daarover u niet bevallen, dan kunt u ze toch overslaan? De Speld zelf heeft er kennelijk geen moeite mee, want zij zouden de artikeltjes daarover kunnen verwijderen. Dat mogen ze, zeker na een kennisgeving dat het gezeur over moet zijn. Het is immers hun website, nietwaar?

gravatar

Hoi Beste Annie,

Ik ben me gelukkig van geen kwaad bewust, wat zou de Speld er zoveel mooier uit kunnen zien.
“Sommige leippies” zullen het wel nooit snappen maar wel goed dat ze reageren en dan weer uitgelegd krijgen hoe het hier echt werkt. Dit is alleen maar weer verhelderend voor alle lezers hier.

Ja en dan Jannes van der Wal. Die is dus wel mooi wereldkampioen in Brazilië geworden!!!
Ik zal ook nooit zijn interview bij Mies Bouman vergeten. Klein stukje dan.. lange link dat dan weer wel..
https://www.google.nl/url?sa=t&source=web&rct=j&ei=hMWqU-nUHYqt0QWQ6YH4DA&url=http://m.youtube.com/watch%3Fv%3DOHs70SJITDE&cd=1&ved=0CBwQtwIwAA&usg=AFQjCNEfIdjjYnQfNtf_uSkfCFlAZXDIsQ
Echt iemand die wijselijk z’n mond kon houden.
Nou ja ik hou maar op. “Spreken is goud, zwijgen is duc-tape”

Ps. http://www.petities24.com/speld-stemknop_nee_overzicht_laatste_reacties_terug_svp

gravatar

Ha Benny,

Ja dat was echt top-TV, de grappigste sportman ooit.

Zou het de kift zijn?
Hij won gewoon allessss in Brazilië, dat moeten we van de voetballers nog maar afwachten en die zijn nog met veel meer ook.

Geweldig met Mies Bouwman, ik word er tenminste helemaal vrolijk van.
Ik denk dat Louis van Gaal een onbedaarlijke lachbui krijgt als hij dit ziet.
Ik hoor hem denken: ‘kijk, zo kan het dus ook!’
Niet van dat serieuze altijd, en waarom vertellen hoe oud je bent? Stomme vraag. (is ook zo).

Laat ze maar piekeren, ze had haar huiswerk moeten doen en wikipedia dit soort vragen moeten stellen.

Hoe oud ben je Jannes… als je dat aan Louis van Gaal vraagt, vlak nadat zijn team wereldkampioen is geworden in Brasil kan je wel meer commentaar verwachten dan wat gegiechel, denk je niet?

gravatar

Kift? Annie?

Ik denk dat veel mensen niet begrepen in wat voor wereld hij leefde en dat het Jannes een zorg zou zijn. En waarom zou hij ook. Hij was uniek!

Wie wint nou “zomaar” alles zonder dat er aan je getrokken wordt.

Ik denk dat Louis ook zo in elkaar steekt op dat vlak.
Blijf maar lekker jezelf en laat andere maar lullen.

“Hoe oud ben je”?

Dugout

Zoiets denk ik.

gravatar

Wanneer jullie het zo oneens zijn met het duimpjes beleid van de Speld waarom begint de vaste clan reactieschrijvers geen groep op G+ ? De clan reacties zijn toch alleen maar voor elkaar bedoeld.

Het onderlinge geneuzel over duimpjes enzovoort is voor een lezer die de Speld leest vanwege de satire echt niet grappig.

Doe ons een plezier en open onderling een G+ groep

gravatar

@ vorige reactie,

we zijn het juist niet oneens echter kan jij hier ook op reageren en niet de juiste bedoeling begrijpen.

Dit is een open forum waarin duidelijkheid juist op z`n plaats is.

Dat is toch niet zo moeilijk te bevatten…. hoop ik.

Dus wat wil je nou?

gravatar

@ Henk uit Schiedam “denk ik”,

Zal toch wel!

Groet,

André (Benny die altijd onder zijn eigen naam reageert)

gravatar

Ik ga ff zien of ik weer mijn best heb gedaan Annie!

ik hoop op vele handtekeningen..!

Greetsels,

Benny A.B. Doof

gravatar

Speldlezert,

Als ik jou was zou ik een petitie tegen deze petitie het www opslingeren, iets met: Duimpjes op de Speld, ja gezellig!

Of wacht…. dat had een andere Speldlezert al geprobeerd.
Zonder succes overigens. Maar wie het nog een keer proberen wil.. ga je goddelijke gang!

Ok, volgende punt:

Henk, melk en suiker? André, homemade zelfgebakken kakelvers damsteentje erbij?
Er staan nog 2 roosters vol af te koelen dus tast toe, er is genoeg voor iedereen.

Lekker (al zeg ik het zelf) en helemaal glutenvrij voor de glutenintolerante reacteurs onder ons.

Groetjes, Annie G. (zonder +)

In de blessuretijd: Benny, je zal je ogen niet geloven!

gravatar

Beste haagse annie,

ten eerste mijn volle begrip voor jou standpunt.
ik volg de speld al een tijdje maar sinds die duimpjes zijn reageer ik hier wel eens ja.

Ik vind die duimpjes een goed beloningssysteem. Dat het een kleutermanier van aandacht is ruikt een beetje naar pure onzin vind je niet?

Op mijn school krijg je ‘studiepunten’ voor als je een leuk tentamen aflevert. hoe genialer het tentamen hoe meer punten je krijgt.

Nu ben ik niet zo verlekkerd om punten op mijn prestaties te krijgen wat wel te zien is aan mijn punten op school.

Mijn standpunt is met name dat elke keer die petitie reacties de speld geen goede doet.
1x is leuk
2x is leuk maar minder leuk
3x is al niet meer leuk

Schrijf desnoods een heel artikel over petities en pietities enzo. En laat iedereen daar een petitie reactie onder plaatsen.
Zo weet iedereen wat jullie standpunt is en hoeven we die reacties hier niet meer te aanschouwen.

Tenslotte teken ik de petitie alleen als jullie stoppen met de reacties hieronder.
Anders voor straf altijd duimpjes op je reacties

gr arjen

gravatar

Gossie wat zit er in de clan toch leuke mensen en zo gevat. 🙁 Het lijkt wel of ze niets anders te doen hebben.

Als een groep vormen op G+ niets voor de clanleden is dan is een andere optie een betaalde baan zoeken. Bij de koffiecorner wordt ook veel geneuzeld en automatenkoffie is best lekker.

gravatar

U hebt een aangeboren neiging om anderen te zeggen wat zij moeten doen? U hebt het kennelijk voor het zeggen? Anderen dienen door hoepels te springen? Indien zij dat niet doen, dan zullen het wel nietsnutten zijn?

gravatar

Oké Annie,

Bij Mies Bouwman stonden er ook zelfgebakken damstenen bij. Soort fondantjes… Lekker volgens Jannes.

Ik hou het wel bij mijn eigen naam.

Groetjes,

Benny

gravatar

Beste Speldlezer,
Even serieus nu: het staat je vrij om zélf op G+ een ‘clan’ (zoals jij het noemt) op te zetten, lijkt me. Of ben je bang dat je dan de hele avond naar een leeg beeldscherm zit te staren? Doorscrollen – zoals al eerder geopperd – is ook een optie.

Voor de goede orde: ik was niet van plan weg te gaan. Als jij dat ook niet van plan bent, en jezelf wilt ergeren: ook gewoon lekker doen. Míj interesseert het geen moer, eerlijk gezegd.

Koffie en een roze koek, of liever thee met een Maria- kaakje? De “lievere-koekjes” zijn helaas op, en worden voorlopig niet gebakken.

gravatar

Beste Arjen van Gaal,

Nog even je 2e reactie: Precies, we zitten hier niet op school en het is geen wedstrijd ‘wie is vandaag het leukst’.
Daarom geen duimpjes maar daar is echt wel genoeg over gezegd me dunkt..

Verder schrijf je: (even copy/paste)
‘Schrijf desnoods een heel artikel over petities en pietities enzo. En laat iedereen daar een petitie reactie onder plaatsen.
Zo weet iedereen wat jullie standpunt is en hoeven we die reacties hier niet meer te aanschouwen’

Sorry, maar die moet je echt even uitleggen.. het lijkt mij – voor zover ik het begrijp – een vorm van forumvervuiling, her en der petities terwijl je daar een site voor hebt, kijk hier eens:

http://www.petities24.com/speld-stemknop_nee_overzicht_laatste_reacties_terug_svp

Wie belangstelling heeft moet maar even de moeite nemen om door te klikken naar de petitie-site.

En duim er gerust op los, zolang het nog kan.
Al zou ik mijn energie in mijn studie steken; daar krijg je inderdaad studiepunten waar je nog eens wat aan heb later, die duimpjes zijn waardeloos, letterlijk.

Doehoeg,
Annie