Iedereen blij

Partijleiders reageren op verkiezingsuitslag

Iedereen is blij. Dat hebben de leiders van de politieke partijen vandaag bekendgemaakt. De partijleiders reageren met hun blijdschap op de uitslag van de Europese Verkiezingen.

Alexander Pechtold is blij: “We hebben misschien niet de meeste zetels, maar wel de meeste stemmen.” Nederland koos afgelopen donderdag als één man vóór Europa. “Ik ben daar opgetogen over,” aldus Pechtold.

Ook Geert Wilders is blij: “Ik ben opgewekt over het feit dat we toch vier zetels hebben behaald.” Nederland koos afgelopen donderdag eensgezind tégen Europa. “Daar ben ik natuurlijk heel content mee,” aldus Wilders.

Ook Sybrand Buma is blij: “We zijn toch weer de grootste geworden. Daarom ben ik vrolijk gestemd.”

Ook Diederik Samsom is blij: “De groei van het verlies is afgenomen. De dalende curve vlakt af. Dat bezorgt mij een goed humeur.”

Ook Marianne Thieme is blij: “We hebben een zetel. Mooi. Daarom ben ik verheugd.”

Ook Henk Krol is blij: “We hebben geen zetels gehaald, maar procentueel gezien zijn we gestegen ten opzichte van de relatieve daling in de voorlaatste peiling. Dit is puur genieten.”

Ook de mensen die gestemd hebben, zijn blij. “We hebben gebruikgemaakt van ons democratisch recht. Onze dag kan niet meer stuk.”

Ook de mensen die niet hebben gestemd, zijn blij. “Wij hebben een duidelijk signaal afgegeven dat wij niets moeten hebben van dat hele Europa. De politici kunnen dat nu niet meer negeren. Daar worden wij nou gelukkig van.”

Ook Fleur Agema is blij, maar wilde niet vertellen waarom: “Sommige dingen zijn gewoon privé.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Heineken adverteert al op tv met “een keer per 4 jaar zijn wij allen één”, hooguit in het samen slempen van het ochtendwater van zwangere kamelen dat men Heineken’s Pils noemt, of de uilenzeik die Amstel heet. Iedereen Blij, met straks weer die fijne Oranje massa-hysterie op de buis. Echte mannen staan dan weer lang lallend boven of naast het sanitaire porselein, om al dat mannelijk ingenomen bier weer te lozen. Brood en Spelen, houden ons nationaal-chauvinistisch bezig, we zijn weer even allen één in stompzinnige platheid die diepzinnig zal worden nabeschouwd en geanalyseerd door de Van Gelder’s, de Derksen’s, de Gijpen en de Genée’s. Maar ook dat gaat weer voorbij en Sepp Blatter (gelijk Oom Dagobert zwemmend in het geld) zal -mét CocaCola en MacDonald- bevinden dat het goed was. Op naar de Olympische Spelen,: Altius, Fortius, Enzovoortius .

Reageer
gravatar

Stelletje geforceerde doorgeprogrammeerde positieve pipo’s. Het negatieve hoort er ook bij anders krijg je onechte mensen. Ik stem er niet meer op want ik ben niet dom hoor. En hun maakt het niet uit want ze blijven blij. Geloven ze.

Reageer
gravatar

Geloof ik niks van. Ik ga juist niet stemmen omdat die politici van ons zo blij zjin. Die minister-president van ons, niets dan grinniken, schuddebuiken en schateren in de 2e kamer. En dat moet ons uit de crisis sleuren..

Reageer
gravatar

Misschien is het een leuk idee wanneer politici een libdub maken op het liedje Because I’m Happy van Pharrell Williams. Het lijkt me te gek wanneer onze volksvertegenwoordigers swingend door het Binnenhof gaan. Mijn stelling is dat wanneer de Nederlandse bevolking ziet dat politici leuke gezellige mensen zijn ze meer gaan stemmen.

Reageer
gravatar

Ik ben niet blij. Met de 560 ton radioactief besmet afvalwater welke Japan nu in de oceaan gaat dumpen.
Laten we ophouden met dat oeverloeze nutteloze nationale en Brussels politiek geleuter en ons gaan bezighouden met de dingen die er echt toe doen in deze wereld. Voor onze generatie en voor de generaties die na ons komen.

Reageer
gravatar

Don’t worry. Be happy. Vast en zeker vinden wetenschappers wel een pil uit waardoor we de vis rondom de zeeën van Japan zonder problemen kunnen eten.

gravatar

Dank je wel Corrie voor je stralende bijdrage.
‘k Wist niet dat je van het dagelijks drinken van Yakult zo grenzeloos optimistisch wordt. Ik krijg er alleen maar meer darmkrampen van.

gravatar

Hoi O.B.E.N.B.

Inderdaad drink ik dagelijks mijn flesje Yakult. Wees nou eens eerlijk, wat kan 560 ton (ongeveer 560 kubieke meter) radioactief water voor een kwaad doen in een oneindig grote zee?
Meneer Graus van de PVV zegt dat je het kunt vergelijken met een alternatief geneeskrachtig drankje. De heilzame stof zit er nagenoeg niet in en toch wordt je er beter van.
Voor je maagkramen raad ik je aan Japanse thee te drinken. Dat schijnt goed te helpen het dood alle bacteriën .

Wanneer we met z’n alle afspreken dat we niet zo negatief moeten denken dan zal de wereld er een stuk beter uit zien. Toch?

gravatar

Oeps, er schijnt inderdaad iets te zijn met De Jong en Fleur Agema en een ontbijtje enne..

gravatar

Uiteraard, Heer Spaland. En het aardige van die petitie is, dat, wanneer men een pseudoniem gebruikt, men méérmaals kan stemmen – meer dan met zo’n stem rechthoekje.

Het wachten is op een petitie van de redactie welke zich tegen kritische lezers richt.

gravatar

Mag ik nog even?

Vóór de redactie denkt dat men – net als met het duimpjessysteem – alle regels van het Eerlijke Stemmen en Tekenen van Petities aan zijn of haar laars kan lappen wil ik alvast wel verklappen dat de computer ook onbarmhartig aangeeft hoe vaak er vanaf een enkel IP-adres handtekeningen komen.

De laatste keer dat ik keek waren er 16 handtekeningen waarvan slechts 2 van hetzelfde IP-adres. Dat is redelijk. Ik was het niet trouwens.

Oke, op het werk wellicht nog een keer maar verder behoorlijk betrouwbaar dus beste redactie!

Ik verheug me zo op het aanbieden van de petitie, ik ben nog bezig met ‘De Dop’. Daarover later nog.
Ik zeg: Parkpop, toch al veel bezoekers, De Dop moet ook komen én blijven.
Opdat we nooit zullen vergeten weet u nog?

Maar nu eerst deze petitie voordat de redactie terug gaat proberen te slaan met hun petitie..

gravatar

Pollens, een tegenpetitie van de redactie. Dit vraagt om krasse maatregelen. Men meent kennelijk onschendbaar te zijn. Welnu, laat ik dan even aan de vergetelheid ontrukken dat ooit de burelen van De Telegraaf werden bezet. Enne… was het niet de geschiedenis die zich herhaalt?

Die Parkpop zal helaas even moeten wachten tot rustiger tijden. Eerst dient de openbare orde te worden hersteld.

gravatar

Spuit elf: dat is weer een hele seksistische opmerking uit jouw spuit. Heb je het gisteren te laat gemaakt of te veel gedronken (of allebei natuurlijk).
Jouw spuit spuit modder hoor spuit.
Iedereen blij ….. niet meer iedereen blij

gravatar

Wij zijn niet blij. De titel ” Iedereen Blij” is absoluuts misleidelig. Wij zijn namelijk nooit blij. De titel “Iedereen Blij” kan derhalve niet kloppen zolang wij bij de levenden zijn, en zelfs in overleden toestand zijn wij niet blij, dus tot in de eeuwigheid der eeuwen kan de titel “Iedereen Blij” in de mottenballen gestopt worden.”Iedereen triest” maakt nog wel een kans als titel.

Reageer
gravatar

Maar bij Sybrand en mij is dat net zo en ik zie veel mensen met hun neus van voren (en hun oren opzij). Dus waar hebt u het over ?

gravatar

Ik ben blij, want ik ga op vakantie naar een land waar ze niet aan voetballen doen (wel aan ijshocky), wat niet bij de EU hoort (maar wel eigendom van de UK is) en waar ik mij altijd verstaanbaar kan maken, of ze nu de ene of de andere officieel gangbare taal spreken.

Reageer
gravatar

Dank Trendvolger voor het aansporen tot stemmen; ik had er zelf geen tijd voor vandaag maar zie nu tot mijn grote blijdschap dat steeds meer mensen de petitie tekenen en – onderbouwd(!) – waarom in veel gevallen.
Allemaal verschillende IP-adressen, staat ook wel zo overtuigend bij het inleveren.
Ik verheug me er nu al op!

Hartelijk dank allen en nee, we zijn er nog lang niet;
allemaal tekenen dus!
Mocht je ooit heel baldadig niet gestemd hebben, EU ja of nee, Gemeenteraad ja of nee: dit een uitgelezen kans om je karma weer in balans te krijgen.

Of je schuldgevoel daarover met een paar muisklikken weg te drukken, voor de pragmatici onder ons.

Bedankt voor zover, met een beetje geluk wordt alles weer gewoon zoals het was!

Toch maar een Juichpak bestellen alvast?
Nah.. juichen kan ook zonder speciaal pak en ik zag per ongeluk dat R. Froger, BN’er, die dingen zit te maken met een Singer naaimachine die mijn oma ‘redelijk modern’ noemde in 1932.

Daar vallen de gaten in nog voor je hem helemaal uit de verpakking hebt ben ik bang en verder lopen alleen mensen met een taakstraf te schoffelen in een dergelijk pak; wat moeten de buren wel niet van me denken?

Liefs uit het mooie Den Haag,
Annie

gravatar

Ik liep vanmiddag door de Jumbo, loop je gelijk tegen een kartonnen Donders op met zo’n mal ding aan. Kleine kinderen die al ‘wk-zegeltjes’ bij je lopen te ronselen voordat je de broodafdeling voorbij bent, en glurende ouders die dat doodnormaal vinden.

Maar dat malle pak is niet het enige enge ding waar die Donders zich mee bemoeit heeft binnen de keten. Je krijgt er zelfs bij aankoop ervan een extra zegeltje bij, bah!

Het Roy Donders Worstenbroodje.
http://tinyurl.com/mvmsyec

Ineens wist ik het zeker; we eten spruitjes vanavond, met een echte met de hand gedraaide bal gehakt en goudbruin gebakken aardappeltjes.

Morgenochtend na het eerste bakkie ga ik ervoor. Na afloop kijk ik even achterom. Op zeker, daar ligt ‘ie dan: dé perfecte -niet van echt te onderscheiden- imitatie van het
Roy Donders Worstenbroodje. Zonder wk-zegeltje, dat wel.

Maar An, o.a. een groot deel van de familie Paulussen dient nog geactiveerd te worden de petitie te tekenen, en niet te vergeten die malle achter-achterneef van ze uit Den Bosch. Zojuist mevrouw Viesmans comment gelezen op de petitiesite, en haar gevraagd wat familieleden te mobiliseren hiervoor.

Want inderdaad, we zijn er nog lang niet!

Groetjes van je op de barricade staande Trendvolger.

gravatar

Trendvolger, blij dat ik nooit bij de Jumbo kom want ik zou het ene lachsalvo na het andere afvuren vrees ik..

Een kartonnen Roy Donders.. het idee! Wie verzint zoiets?

Die broodjes! Niet te geloven.
Ook niet geschikt voor consumptie want over de datum, een blik op de verpakking doet de rest.

Gadver.. je kan toch beter eetlustopwekkende reclame maken op de verpakking of ben ik nou gek?

Het zegeltjesgezeur, groepen kinderen die spaardingen willen; begrijpelijk als je 7 jaar oud bent maar later gaat het snel vervelen, klopt.

Tip van Annie: voor mij werkt het prima om eerst een willekeurig kind uit een wachtend/smachtend groepje spaardertjes te plukken en hem al mijn spaardingen te beloven mits hij de andere kinderen bij me vandaan houdt.

Bedankt voor het enthousiast aanmoedigen van de lezers M/V om te tekenen, wij reactanten zijn er nog niet maar we komen er wel, let maar op!

Nu even grondig uitlachen om het Jumbo-spek(broodjes)takel, sinds de WildersWuppies niet meer zo gelachen om een supermarkt!

Herstel: dit is nog veel grappiger, echt heel blij mee. en zo eindig ik toch nog enigszins on-topic.

Iedereen weer blij!

gravatar

Fleur Dinges,

Ach nu begrijp ik jouw boosheid als jouw lieve baas wordt tegengesproken, pardon wordt gedemoniseerd.