Uitslagen WK pas na drie dagen openbaar

GeenStijl stuurt doelpuntentellers naar wedstrijden

De uitslagen van het wereldkampioenschap voetbal zullen pas drie dagen na afloop van de wedstrijden openbaar worden gemaakt, zo maakte de FIFA vrijdag bekend. Nederland had tijdens vorige WK’s nog een uitzonderingspositie en mocht de score live op het scherm weergeven.

Volgens FIFA-woordvoerder Flávio Oliveira da Sousa is de maatregel nodig om te voorkomen dat andere voetbalwedstrijden door de uitslagen beïnvloed worden: “Dit zijn regels die we als FIFA met elkaar hebben afgesproken. Nederland moet zich daar gewoon aan houden, maar het staat fans natuurlijk altijd vrij thuis zelf de score bij te houden.” Weblog GeenStijl heeft inmiddels al aangekondigd naar elke wedstrijd een doelpuntenteller te sturen.

Voetballiefhebbers hebben veel kritiek op het besluit, maar daar wil Da Sousa niets van weten: “Het is helemaal niet ongebruikelijk om sportuitslagen pas langere tijd na de wedstrijd bekend te maken. De officiële uitslagen van de Tour de France worden bijvoorbeeld pas jaren later bekendgemaakt.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Mijn dochter komt net uit vanuit rio. Zij is van meningdat er geen wedstrijden zullen plaats vinden! De electriciteit op de luchthaven werkt niet. Weliswaar lijkt er bij iedere stoel een stopcontact te zitten maardatwerkt niet! Brazilie is door de financien heen en vraagt nu om eu steun! Brazilie moet minimaal 3 wedstrijden volgens afspraak winnen! Het mag niet zo zijn dat het gastland bij de eerste rondes verlies lijdt!

Reageer
gravatar

Oh fleur bellefleur, dat is toch die komieke travestiet? Wie is dan wel niet de butler van rutte?zou hij ook al blij zijn?vreemd je geeft hen de leiding, en je weet niet van wie zij thuis leiding krijgen? Nu snap ik pas de bezwaren van gwert over de islam! Ik ben blij dat ik geert kan begrijpen!

Reageer
gravatar

Bij de FIFA heeft D66 ook al gewonnen! Hier is D66 voor de gekozen burgemeester en dus heeft ex-gekozen burgemeester van Nijmegen De Graaf (geen familie van PVV’er De Graaf) voorgesteld om voortaan ook bij de FIFA met een gekozen voorzitter te gaan werken. Enige struikelpunt is nog de bezoldiging.

Reageer
gravatar

Hey Speld,
Gefeliciteerd met jullie nieuwe eindredacteur. Moet echt een enorm selectieproces zijn geweest om ergens op een vuilstort een gestoorde te vinden met een IQ gelijk aan de buitentemperatuur. (in Celsius natuurlijk want Fahrenheit is al te veel hulde)

Reageer
gravatar

Het schijnt dat Xerxes over drie dagen een melig grapje wil gaan maken over de doellijntechnologie en de bijpassende joystick voor Blatter. Meer konden we niet uit hem rammen, sorry.

Reageer
gravatar

Is het wellicht een idee de wedstrijduitslagen vooraf bekend te maken? Stuk rustiger voor de spelers, de scheidsrechters en vooral voor alle amateur voetbalofielen die het achteraf altijd beter wisten. Bovendien is het probleem van ‘gekochte westrijden’ ook meteen de wereld uit.

Reageer
gravatar

Daar kan ik geheel en al mee instemmen Kaapse Gaper!! Ik zou dat idee van u graag nader willen uitwerken. Het komt aardig in de buurt van mijn idee om eerst kruis of munt op te gooien om te bepalen wie er wint. Kunnen wij met z’n tweeën hier niet verder over brainstormen? Misschien wil Oma ook wel meedoen dan hebben we al een trio. Laat maar iets weten dan kunnen we wat afspreken.

gravatar

Stuurt Geenstijl maar één enkele doelpuntentellert? Lijkt mij een beetje karig, hoor! Het lijkt mij minimaal nodig om per doel een aantal lieden aan te stellen. Daarbij zal er ook een doelpuntentellert nodig zijn die controleert of de door zijn collega’s geconstateerde doelpunten ook daadwerkelijk worden geteld door achtereenvolgens de scheidsrechter, diens collega’s langs de lijnen, het scorebord en door de fifa. Daarvoor is toch wel een behoorlijk aantal mensen per wedstrijd nodig.
Ik ben trouwens wel benieuwd of de spelers tijdens het scoren van een doelpunt ook een selfie mogen maken. En als dat mag, wil ik ook graag weten of dat ook mag bij het scoren in eigen doel.

Reageer
gravatar

Bus,

Doelpuntentellerd schrijft men met de d van Willem op het end. Net zoals voetballerd, kieperd en scheidsrechterd, slogisch.

gravatar

Drie dagen na afloop? Da’s dus een verschil van zes dagen, want ik weet (als neef van Sepp Blatter) de uitslag altijd al drie dagen van tevoren! Zo moet ik wel erg lang op mijn gokwinst gaan zitten wachten, terwijl de Russen altijd meteen geld willen zien. Dat kon me wel eens wat vingers gaan kosten?!

Reageer
gravatar

Alleen een paar vingers?
Man, dat is een waarschuwing vooraf bij die boys…

Om je voor te bereiden op wat je te wachten staat als je een paar minuten later dan afgesproken met je geld op de proppen komt.

Maar waag gerust een gokje, hoe geduldig is de Russische gokmaffia bijvoorbeeld.
Veel spannender dan alle voetbalgokjes op kantoor bij elkaar!

Yolo, toch?

gravatar

Dan ken je de chinese maffia nog niet; je wilt niet weten waarvan ze in voorkomende gevallen de saté maken (eet smakelijk).

gravatar

Oma, juuter jij effe lekker op ja?! Dit is een WK-zomer en dan moet het vrouwvolk gewoon per definitie de bek dicht en de dop op de pen houden. Ga ‘s naar de keuken en haal een lekker koud pilsje voor me… en rap een beetje!

gravatar

Geachte redactie,

Willen jullie rekening houden met andersdenkenden, zoals oma? Zij hebben immers op grond van de grondwet er recht op om niet geconfronteerd te worden met miljonairs in korte broek die tegen een bal en elkaar schoppen..

Zo goed, oma?

De Hoofdreacteur

p.s.
De leden van de Reactieraad wilden een familielid niet begunstigen, want tegenwoordig wordt men al te snel van nepotisme beschuldigd.

gravatar

Oma, ik ben aangenaam verrast; ik wilde u al om hulp vragen.
Het houdt maar niet op. Voetbal voetbal en nog eens voetbal.

Spuit elf kan een draai om zijn oren krijgen; beter kom ik hem voorlopig niet tegen in zijn Roy Donders juichpak. En ik durf nog wel een stapje verder te gaan, luister oma:

Binnenkort komt mijn neef een weekend logeren, hij woont al 32 jaar op de long-stay van het Pieter Baancentrum en komt mij (dat mag soms) weer even bewijzen dat hij daar niet voor niets zit; zal ik zijn medicatie afpakken en ‘even niet opletten’ als ik een frisse neus ga halen met hem?

Het is een boefje, zeker, maar zulke taal gaat zelfs hem te ver.
Zo’n toon aanslaan tegen een dame op leeftijd.. zeker de oorlog niet meegemaakt.
Ik lust hem rauw! Nou ja, bij wijze van spreken.
Mijn neef lust hem écht rauw.

Ook de Hoofdreacteur: niets dan lof!

Spuit elf: je had beter een valse- of nickname kunnen gebruiken… dom dom dom!

gravatar

Tja, smaken verschillen, dus wie dat wil mag voetbal haten.
Wellicht houdt Oma wel van Rugby ? Is zo handig om je agressie af te reageren. Zet ‘m op Oma, pak ze !!

gravatar

Nee Evert, Oma (en ik) zijn fervente damesvolleybalfans en verheugen ons altijd op de thee met koekjes na afloop.

Echt gezellig, en pas op voor Oma; als het moet is ze een lean, mean fightingmachine.
Vraag maar aan Opa, die krijgt niet alleen de wind van voren als hij uren later dan beloofd terug is van een fietstochtje.

gravatar

Opa, Opa toch ! Iedere oudere fietser weet dat je altijd met wind tegen moet starten, zodat de terugweg eenvoudig met de wind in de rug is af te leggen (tenzij de wind ondertussen is gedraaid, maar dat is een duivelse uitzondering).
Dus zo voorkomt u dat u bij thuiskomst de wind van voren heeft.

gravatar

Maar dan ook geen wielrennende kortebroekenmiljonairs wekenlang zich in het zweet trappend laten zien, heer Hoofdreacteur!

Damesbeachvolleybal lijkt mij het hoogst haalbare, zonder u van nepotisme te beschuldigen. Doet Plien dan ook mee?

gravatar

Het is terecht dat SPUIT ELF GEEFT MODDER oma haar plaats wijst. De reactie van DE HOOFDREACTEUR, DIT KEER NIET NAMENS DE REACTIERAAD is typisch een voorbeeld van een metrosexueel, mannen die zittend hun plas doen. Op Tv heb ik eens een keer gezien dat een man een koud pilsje voor zijn vrouw ging halen. Walgelijk was dat, waar gaat het naartoe met de Nederlandse normen en waarden?

gravatar

Precies; dames doe hier niet aan mee en haal alleen nog maar warme pilsjes voor HH voetbalfanaten !

gravatar

Oele, ik ben blij met je bijval en de oplossing is verrassend simpel én afdoende.

Toch moet ik protesteren tegen het serveren van warm bier. Dat is echt smerig en gaat wat mij betreft net even iets te ver.

Daar maak je geen grappen over..

We lossen het samen wel niet op, net als roken. Eerst roepen: nah, uhmm, ach, liever niet maar ok, nietteveel dan.
2 jaar later: controles in cafe’s én woonkamers op de temperatuur van het gebodene.
Geen asbakkentsjek maar een dorre ambtenaar met een thermometer.

Griezelig hoge boete’s mochten er geen lekkere kouwe kletsen voor je neus staan maar lauwe uilenzeik.
Best een goeie zaak op zich, of zou je dan moeten stickeren hoe laat je dat biertje besteld hebt?

Als je het zelf een uur in de zon laat staan is de boete voor de besteller, vind ik. Drink dan fris met ijsblokjes.

Ben benieuwd of dit plan bijval vind hier. Toch fijn die duimpjes!!

gravatar

Zijn zogenaamde exit-polls aan de uitgang van de spelerstunnels wel toegestaan, zodat er enigszins een indruk is van welke kant het opgaat?

Reageer
gravatar

Kunnen ze niet gewoon tegen elkaar voetballen zonder de score bij te houden? Bespaart een hoop ruzies en officials en ze kunnen toch leuk tegen elkaar spelen.

Reageer
gravatar

Al die geheimzinnigdoenerij. Straks blijkt na afloop van het toernooi dat Volkert van der G. bij Oranje in de basis stond. Niemand weet immers waar die gast uithangt.

Reageer
gravatar

En vergeet de tegenstanders niet; die schijnen met name hem graag onder het gras te willen schoffelen.

gravatar

Waarschijnlijk speelt Volkert voortaan structureel slechts uitwedstrijden onder de zon van Zuid-Amerika, Seychellen of de palmeilanden van Dubai. Daar knellen enkelbanden veel minder. En de reclassering is toch ook per e-mail bereikbaar? Want politieke moordenaars opgelet: Ivo Opstelten en Fred Teeven, veraangenamen uw post-penitentiaire leven. Wel lullig voor Mohammed B. dat die nu net buiten deze regeling valt. Maar ja, Pim F. was een groter politiek obstakel dan die jongen van Van Gogh.

gravatar

Ik zou het het mooiste vinden als de uitslagen helemaal niet bekend gemaakt worden :-/ Geen camera’s bij de wedstrijden, geen pers. Dan hoeven de jongens ook niet nerveus te worden of ze wel goed op beeld komen te staan en zo.
Gewoon, wedstrijdje spelen, van te voren kruis of munt opgooien wie er gaan winnen en lekker spelen.

Reageer
gravatar

De propositie van Reaguurder spreekt mij aan: geen camera’s , geen pers, geen ruchtbaarheid, geen uitzinnige reclame-acties, geen Heineken Holland House, geen brul-shirts, geen Laderhosen, geen massa-hysterie, geen misplaatst nationaal-chauvinisme, kortom geen much-ado-about-nothing. Gewoon zoals op de vorige WK:, kans-, punt- en geruisloos naar huis, waar voetbal-exegeten zullen uitleggen dat deze uitkomst onvermijdelijk was gezien de door Louis gekozen strategie 5-5-1 en de tactische variant daarvan: 10-1, c.q. met alles in de doelmond.

gravatar

Lijkt mij een gevaarlijk voorstel: bij FC Eindhoven gaat het er al jaren op die manier aan toe, en dat heeft hen tot nu toe alleen maar windeieren gelegd.

gravatar

Pas over drie dagen mag u de inhoud van mijn wel zeer snedige reactie lezen. Dit om de reacties van anderen niet te beïnvloeden, zoals u zult begrijpen.

Reageer
gravatar

De vergelijking met de Tour is verdacht, straks gaan ze ook nog aankondigen dat de WK uitslagen de komende jaren nog veranderd mogen worden…

Reageer
gravatar

Maar natuurlijk ! De einduitslag van 1974 dient nog altijd herzien te worden, aangezien het zeer duidelijk was dat enkele, niet nader te noemen, nederlandse verdedigers sloom toekeken hoe Duitsland de beslissende treffer scoorde. En die duitse penalty was ook verdacht.

gravatar

PETITIE,!!! EN ALS NEDERLAND DAN NIET WINT DAN GAAN WE DE DEUREN LANGS OM VAN IEDEREEN DIE VOOR ORANJE IS EEN HANDTEKENIG OP TE HALEN EN DAN STUREN WE DAT CORRUTPE ZOOTJE VAN DE FIFA NAAR HUIS.

Reageer
gravatar

Het WK is geen democratisch proces. Iedereen weet dat de uitslagen gekocht worden en dat de scheidsrechters gecorrumpeerd zijn.
Nu al is uitgelekt dat Brazilië wereldkampioen wordt.
En daar komt bij dat ik als onbezoldigd GeenStijl Stemmenteller niet mee mag naar Brazilië omdat er te weinig geld voor is. Daar baal ik stevig van.

Reageer
gravatar

Je had me bijna met je “het WK is geen democratisch proces”. Grappig.
Een GeenStijlwaardige reactie, mijn complimenten. Alleen het aantal hoofdletters en de juiste toepassing van taalfouten kan nog beter.

je krijgt een duimpje van mij. Overigens gefeliciteerd met je eerste plaats.