‘Ik dacht dat ik ja of nee moest stemmen’

Verwarring bij kiezers door lijst met namen

De Europese verkiezingen hebben voor verwarring gezorgd bij de Nederlandse kiezers. Veel mensen gingen naar het stemhokje om ‘ja’ of ‘nee’ tegen Europa te zeggen, maar werden geconfronteerd met een lijst met partijen en namen.

Sabine Ketting (38) uit Veghel dacht op weg naar haar werk snel even de EU af te kunnen serveren, maar kwam bedrogen uit: “Ik heb de campagne intensief gevolgd en was eigenlijk best trots dat ik zo’n duidelijke en overwogen keuze had gemaakt. Bleek ik ineens op een mens te moeten stemmen. Wist ik veel.”

Maastrichtenaar Kees van der Vegt (60) was blij met de heldere berichtgeving over de verkiezingen: “Ik las in de krant wel over de ophoging van de minimumtarieven voor vennootschapsbelasting en de richtlijnen voor emissierechten tot 2020. Dat werd op televisie gelukkig teruggebracht tot een eenvoudig ja of nee. Maar ja, dan krijg je opeens zo’n ingewikkelde lijst voor je neus. Ze kunnen me wat, ik heb gewoon ‘ja’ erop geschreven.”

SP-lijsttrekker Arnout Hoekstra is nog steeds in de war: “Ik ging vol goede moed stemmen, maar kreeg een onbegrijpelijke lijst voorgeschoteld vol met namen van mensen die ik niet ken. Sta je daar met je goede gedrag en je rode potlood. De naam ‘Azmani’ klonk vaag bekend, dus dat hokje heb ik maar ingekleurd.”

De NOS komt in de problemen door de kieslijst. Hoofdredacteur Marcel Gelauff: “Wij willen zondag gewoon kunnen zeggen of het ja of nee is. Nu moeten we de uitslagen van partijen bij elkaar op gaan tellen. Partijen als VVD, PvdA en CDA weigeren echter ook off the record een duidelijk ja of nee uit te spreken. Probeer dan je werk als journalist maar eens te doen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Tis te hopen dat je dan in Apelfoort Guy Verhofstadt zijn zwijnerij wil gaan betalen. Van hier zal het niet meer komen.

Ik weet niet hoe ze hun geld eigenlijk opkrijgen? Pak nou hoeren en zwijnerij. Tis wel veel.

Enkele dingen toch : hou je eigen ambassades voor jezelf. Je mag die dingen niet gaan delen.

De Republiek Vlaanderen moet ZELFBEDRUIPEND zijn. Ik denk wel dat ze dat zijn,

Het zal me niet verbazen als ze terug treinen beginnen te bouwen en aan Italië leveren. HOE raken die Italianen ZELF thuis vraagt men zich af?

Terwijl de werkloosheid bvb in Eindhoven ook al niet van de poes is. Gaan ze in Italië totaal onwerkzame treinen gaan proberen te kopen.

Samen dan nog. Ok het was in België dat ze uitvonden dat één toilet per 80 personen te weinig is voor de huidige maatstaven.

DRIE BLAADJES PER KEER ANDERS IS ER DE VOLGENDE KEER NIKS MEER;

Reageer
gravatar

En waarom moet er onder een centrum-rechts kabinet überhaupt nog met een ROOD potlood worden gestemd, die socialistische kleur is in Nederland toch al sinds Wim Kok verbleekt en van haar ideologische veren ontdaan?

Reageer
gravatar

Ingrid, beste meid, heeft men jou niet verteld dat je NOOIT aan giftige, rode, potloden moet likken? Je weet ten eerste niet wie er vóór jou aan heeft gelikt en tweede: pas op, via jouw speeksel aan het potlood en dat op het stembiljet zou men -via een eenvoudige DNA-test- jouw stemgedrag kunnen achterhalen. Dan kun je net zo goed gelijk een selfie maken waarin je jezelf en jouw politieke keuze duidelijk maakt, net zoals die ijdele ‘kwast’ van Pechtold.

gravatar

Nou, ik heb al 49 jaar mijn diploma kleuterschool. Ik ga ECHT niet nóg een keer 347 van die rondjes inkleuren, bekijk ‘t lekker!

Reageer
gravatar

Overigens snap ik die hele hype over selfies in een stemhokje niet….als je een selfie doet, wil je toch een beetje privacy? Maar goed, ik wil best met mijn tijd meegaan, mits er aan een paar basisvoorzieningen wordt voldaan: Ten eerste stel ik een gordijntje op prijs, wens ik wat spannender lectuur mee te krijgen en daarnaast een zachter papiertje voor na afloop. Een prullenbakje in het hokje zou niet misstaan, zodat je na gedane zaken niet helemaal met je handen vol naar de kliko hoeft te lopen, die bovendien niet in het volle gezicht van de ballotagecommissie geplaatst hoeft te worden. Verder vind ik het ook erg flauw, dat je maar een keer mag en je daarna maar moet zien te redden. Hoe zit het trouwens met al die jongeren van zestien en zeventien, die graag aan selfies doen? Die komen er hier niet in! Een referendum aangaande deze problematiek zou ik in Europees verband niet willen uitsluiten, een simpel Ja of Nee zou volstaan, me dunkt

Reageer
gravatar

Viespeukje: jouw hint naar alternatieve activiteiten in het stemhokje brachten mij een onvergetelijke scene uit “Spitting Image” in herinnering, Die waarin Ronald Reagan uit het stemhokje komt met een flesje urine en naar Nancy roept dat het allemaal is gelukt.

gravatar

Wat zijn sommige mensen dom. JA of NEE!? Men zal een beetje meer moeite moeten doen. De kieslijst die iedereen thuis heeft ontvangen is hetzelfde als het stembiljet. Politieke desinteresse!

Reageer
gravatar

Je moet mensen niet zo snel veroordelen: als men juist uit politieke interesse alle tv-programma’s heeft bekeken, alle kranten heeft gelezen, alle radioprogramma’s heeft beluisterd én het commentaar in de Elsevier heeft bestudeerd, dan wéét je niet beter of de politieke zwambaasjes hebben de keuze teruggebracht tot “ja” of “nee”.

Eigenlijk zeg je hiermee dat jij degene bent met politieke desinteresse, toch?

gravatar

Ja, een KIESlijst heb ik wel gekregen, maar nu ging het toch echt om STEMmen in een STEMbureau. Maar goed, als ze het zo willen aanpakken dan zal ik er bij de volgende verstemming rekening mee houden.

gravatar

Het was ook wel mooi weer laatste tijd, dus snap wel als weinig mensen de tv hebben gezien.. maar kom op, onder welke steen heb je gelegen als je dacht dat het om een ja of een nee ging.. als je luisterd zeggen ze idd ja of nee tegen Europa, en vervolgens: stem dus op PvdA, CDA of SP etc. Een spotje af luisteren is natuurlijk wel erg moeilijk.. weer zonde van al dat belastinggeld met die tv en radio spotjes.. ik heb overigens niet gestemd, dat hele Europa kan me de boom in.. is gewoon een poppenkast wat schandalig veel geld kost..

Reageer
gravatar

Ergens in deze kolom ontstond er een klein dispuut over het verschil tussen democratie en schijn-democratie. Onze versie van democratie is gebaseerd op het idee van one man – one vote. Ik opteer toch voor het begrip schijn of schijtdemocratie. Onder élk politiek regime blijken ‘oneigenlijk dus onwettig’ samenlevende minima-oudjes strafbaar en gaan de Heren Libor- en Euriborfraudeurs ongestraft -want niet hoofdelijk aansprakelijk- met miljoenenbonussen aan de haal. In een democratie is iedereen gelijk; behalve dus in strafrechtelijk (klassen-justitieel), financieel en fiscaal verband.

Reageer
gravatar

Ik vind het schandalig hoe je wordt gedwongen in hardeurwijk tegen te stemmen door alleen een rood potlood neer te leggen!

Reageer
gravatar

Naast Ja en Nee had ik de vakjes Mwoah en Tja verwacht. Ik was vastbesloten om Mwoah te kiezen. En idd ook hier een badlaken met namen. Daar sta je dan. Na een kwartiertje zoeken zag ik dat Vincent Bijlo en bij stond. Volgens mij is hij de enige die het Euromatig allemaal goed ziet.

Maar goed dit was natuurlijk de repetitie, want zondag gaan we pas allemaal voor het echie stemmen. Dan zal ik weer van de partij zijn.

Reageer
gravatar

Mark op twee:

Kom ik uit de kast ..? Ja of nee……?

….Ik bied mijn verkontschuldigingen aan het nederlandse volk….

….Deze vraag zat zo in hun hoofd dat ze dachten hier een antwoord op ter moeten geven..

Reageer
gravatar

Erg bizar dat er mensen zijn die dit niet begrepen.
Ik ben 18 en wist vorige week al op welke persoon van welke partij ik ging stemmen.

Reageer
gravatar

Mark: Holtor 12 meldt u….

Holtor 12: Nee Mark wacht nog even….ik smul nog van de Gordon Blue… .of is t white…

….geen vakje rood… een geheel vel roze en vak wit…

Reageer
gravatar

Ik herkende ook niemand op die lijstenbrij, behalve dan die man bij wie de winden er door z’n mond uitkomen. Heb er toen maar gewoon ‘Superstaat Ja!’ op geschreven, met dank aan Emiel die dat ook voor zich zag, maar dan natuurlijk op de ‘tegen!’-manier, waar ik niet voor ben. Superstaat, zo van ‘ik voel mezelf in een superstaat!’. Klinkt lekker toch?

Reageer
gravatar

Ja dat dacht ik dus ook! Ik ben tegen Europa en denk dat ik asiel ga aanvragen in Eritrea. Weet ik tenminste waar ik aan toe ben, in tegenstelling tot deze schijn-democratie!

Reageer
gravatar

Evelientje,

Het heeft er alle schijn van, dat jij niet goed hebt opgelet in de klas, zodat jij niet weet wat schijndemocratie betekent. Ik zal proberen het jou uit te leggen.

Let dus even goed op!

Jouw pappie en mammie mogen allebei af en toe kiezen wie hen ergens gaat vertegenwoordigen. Wie genoeg mammies en pappies achter zich krijgt mag mee praten. Dat heet democratie.

Maar in een schijndemocratie maakt het niks uit wat mammies en pappies hebben gekozen, want de baas trekt er zich toch helemaal niks van aan.

Jouw pappie en mammie zullen het helemaal niet leuk vinden dat jij naar Eritrea wilt, want daar hebben de mammies en pappies schijndemocratie.

Schrijf voor straf deze tekst honderd maal over.

gravatar

Schijn

1) doen alsof
Voorbeeld: schijnwerper
Iemand die doet alsof hij iets of iemand werpt.

2) lichtglans
Voorbeeld: maneschijn
Maan die doet alsof hij de zon is.

gravatar

Toen ik dat hokje binnen stapte kreeg ik ineens een ontzettende diarree aanval maar helaas had iemand de toiletpot er weggerukt (Willem Alexander?).

Gelukkig was er wel papier.

Op de een of andere manier leek het me allemaal heel toepasselijk.

Reageer
gravatar

“SP-lijsttrekker Dennis de Jong is nog steeds in de war: “Ik ging vol goede moed stemmen, maar kreeg een onbegrijpelijke lijst voorgeschoteld vol met namen van mensen die ik niet ken. Sta je daar met je goede gedrag en je rode potlood. De naam ‘Hans van Baalen’ klonk vaag bekend, dus dat hokje heb ik maar ingekleurd.”……………………….

Dat betekent voor mij dat de SP sowieso mijn stem niet krijgt. Als een , notabene, lijsttrekker van de SP al niet weet waar hij mee bezig is, en daardoor zijn stem schenkt aan de VVD zegt dat voor mij genoeg over deze partij…….Het wordt toch maar de anti-EU Partij want Wilders gaat me echt te ver.

Reageer
gravatar

Na een welbevallen tussendemiddagslaapje en vervolgens nog een zonnebad er achteraan voel ik me weer in staat om verder te reageren.
Maurice, is u er u wel van bewust wat er allemaal op uw schouders rust na deze onnagedachte reactie? Er worden al plannen gesmeed om u de zwarte piet aan te smeren. Eerst doen en dan denken is u kennelijk vreemd. Voortaan op uw tellen terugstappen hoor.

gravatar

Waar is de tijd gebleven dat het ‘in Europa’ ging over DING-FLOF-BIPS? Thans is bijkans het gehele alfabet van toepassing… Zie dat maar eens in goede, en goedbetaalde, banen te leiden.

Reageer
gravatar

Nou en of beste Kaapse,

Zo stem ik dus al jaren in dat hokje!

Eerst het goede vakje uitzoeken, en dan mikken maar!
‘Shitshelling ™’ noemen we dat, net even leuker dan het maken van een stemfie.

gravatar

Hoe discriminerend: Als je geen Piet heet, wordt je automatisch uitgesloten van deelname, en met een verbod om er überhaupt op te mogen solliciteren!

Ook in het EU-Parlement wordt deze discussie op de voet gevolgd, en waar nodig zal men met wetgeving komen!

http://tinyurl.com/pf5cuet

Reageer
gravatar

Dit is het bewijs dat de EU alles moeilijker maakt: vroeger was multiple choice gewoon met vier vakjes per vraag, nu zijn mijn kansen aanzienlijk kleiner.

Bij de Partij voor de Dieren had ik bijvoorbeeld “hond” of “koe” verwacht, maar al die dieren zijn bij naam genoemd – als ik dat had geweten was ik wel wat eerder gaan studeren. Nou moest ik maar wat gokken (ik dacht bunzing, dus).

Reageer
gravatar

Gelukkig mag ik in België stemmen; daar krijg je geen rood potlood, maar mag je met je lijst over een vast gemonteerd potlood heen en weer gaan. Als tegemoetkoming zijn de in te kleuren hokjes wel een stuk groter dan elders.

Reageer
gravatar

Ik weet al maanden dat ik op Buma stem; ra-ra waar staat zijn naam ?
Dan maar op die ene onduidelijke persoon gestemd; is tenslotte kei-moedig om zo voor joker te staan.

Reageer
gravatar

ik snap die mensen niet, je krijgt een stempas thuis en die hele lijst die je daar in moet vullen krijg je ook thuis.
Hoe dom kun je zelf wezen hahahahahahaha vet grappig dat wel.

Reageer
gravatar

Jeroen, welke mensen snap je niet en wat is er vet grappig? En waarom?

Ik snap het eerlijk gezegd ook niet.. geen idee hoe dom je zelf kunt wezen ook..

Tijd om te gaan stemmen, best vervelend dat het kennelijk overnieuw moet al kan ik het wel begrijpen al met al.
Was een beetje pijnlijk allemaal die Gemeenteraadsverkiezingen, ben benieuwd wie vandaag wint en waar!

gravatar

Jeroentje Jeroentje: pas uit bed gekomen? Met het verkeerde been opgestaan mijner inhorens. Maar heel rap terug dan.

gravatar

Tja en ik ging met me pasje en die lijst die ik had gekregen naar het stem buro.

Bleek dat ik die lijst niet had hoeven in te vullen….
Waarom krijg ik dat ding dan thuis??

gravatar

Annie,

Nadat meneer Jansen tijdens het sjoelen drie schijven de stembus in heeft gesjoeld, hebben we hem gediskwalificeerd. Nu is ‘ie totaal ontstemd, spreekt van kloteverkiezingen, alleen maar omdat ik heb gewonnen.

Maar nu je het toch over hebt, ik zal gelijk eens zo’n velletje gaan bevlekken met het loodje, anders moet ik dát weer de komende weken aanhoren van die ouwe bromtol!

Maar éh, waar was je nou vanmorgen? Jouw Bossche Bal hebben we bewaard; inmiddels ingevroren, dat wel.

gravatar

Ha Trendvolger, is het gelukt met stemmen?
Ik moet nog maar wil niet.. 2 min. lopen naar het stemlokaal dus het kan nog makkelijk.

Balen dat ik het vanochtend he-le-maal vergeten was..
De Bossche bal in de vriezer rolt niet weg hoor, die kom ik z.s.m. opknabbelen voor Mw. Meulman hem te pakken krijgt.

Ze mag het gewoon niet hebben van de dokter, klaar.
Net als meneer Jansen, hoe ouder hoe gekker zeggen ze weleens en dat is maar weer eens gebleken als ik dat zo lees..
Het is een jolige baas, enthousiast ook maar als de temperatuur buiten met een 2 begint word hij bokkig én baldadig.

Goed om hem te diskwalificeren, dat zal hem leren met die gekkigheid van hem.
Straks hangt hij weer aan die lichtbak in de kantine te slingeren om indruk te maken op de dames die toch al rode wangetjes hebben van de vele advocaatjes mét.

Nou ja, als ze maar genoeg thee en water gedronken hebben.. ik hoop het maar.
Volgende keer ben ik er zeker weer bij, ik hoop de bewoners ook (nog).

O ja, morgen ook nog. Ik sms nog wel even of ik het morgen wél ga redden ok?

Vrolijke groetjes,
Annie

gravatar

Hoi Annie,

Jazeker, gestemd en wel, verreweg de meeste hokjes op rechts laten liggen, ‘t vod in de kliko gesjoeld, bovenop Jansen’s stenen.

Overigens, dat ‘Ik Hou Van Holland Festival’ kan van mij gestolen worden; compleet callisch geworden van dat lijzige gebral met die Nederlandsche volksmelodietjes, die de hele dag werden meegegalmd. En nog het meest door de dames Meulman en Van der Kraats.
Na afloop is er de bovenste helft van een kunstgebit gevonden tijdens het vegen, en morgenvroeg wordt er gekeken wie het ding mist in de steradent.

Het sjoelen is ook uit het basispakket gehaald; het lijken wel hooligans, zoals daar met die schijven gesmeten werd joh!

Edith Schippers dachten we tactisch ervan de schuld te geven, waarop meneer Jansen gelijk begon te schreeuwen dat de overval op het bonkaartenkantoor in de Nieuwe Dwarsstraat terstond moest worden ingezet!

Toen toch maar de Duitsers de schuld gegeven, en hem beloofd dat de uiteindelijke bevrijding op handen is, misschien al voor de kerst.

An, de volgende verkiezingen na de zomer dit jaar laat ik schieten. De uitslagen van die verkiezingen zullen waarschijnlijk net zo rampzalig zijn als de chaos van vandaag, maar die bekijk ik dan wel vanuit m’n luie stoel. En dáár kijk ik nu al naar uit.

Tot slot krijg je de hartelijke groeten van iedereen, met de vraag erbij of je toch een keertje op bezoek komt. Dat wordt op zeker zéér gewaardeerd!

En met een groet van mij erbij,
Trendvolger 😉

n.b. Annie, als je dat Donderspak wilt hebben, ga ik voor je meesparen met de zegeltjes van de jumbo.

gravatar

Hoi Trendvolger, is de eigenaar M/V van het missende kunstgebit al gevonden? Je zou denken natuurlijk maar er gebeuren wel gekkere dingen in bejaardenreservaten, dat hebben we nu wel deskundig vast kunnen stellen zeg… pfff…

Zal ik eens iets opbiechten? Ik ben niet gaan stemmen, ik vond het argument van J. Jooker op #8 wel oke, wie stemt stemt toe dus dat argument gebruik ik nu ook.
(met dank aan J. Jooker)

Doe iedereen de groeten terug en zeg maar dat ik echt binnenkort weer een avondje naar de bingo kom, of koekjes kom bakken.

Dat juichpak was maar een grapje hoor, hoewel ik het donkerbruine vermoeden heb dat er binnenkort echt mensen in die pakken los buitenlopen.

Ik hoop maar dat ik geen echte niet te onderdrukken lachbui van de aanblik krijg; sinds mijn grote lieve doch gevaarlijk uiziende moordhond er niet meer is moet ik beter op mijn tellen (en woorden, dat vooral eigenlijk) passen.

gravatar

Dat laat ik je nog even weten Annie,

Of het ding is herenigd met de onderste helft, of dat er iemand sinds vrijdag vloeibaar voedsel krijgt aangereikt hoor ik volgende week wel. Ik ben namelijk nog aan het bijkomen van dit, zeg maar rampzalige feest der democratie.

Waar sjoelschijven tot werpsterren zijn verworden, de race met de scootmobielen een gebroken heup heeft opgeleverd, en waar de advocaat tot hoog in de vitrage gespetterd zat. Dit alles begeleidt door een schallende radio waaruit liedjes uit grootmoeders keuken over de drukte gestort werd. Bah!

Sommigen werden zo blauw als een tientje naar hun kamer gerollatord, waarna de nachtzuster de volgende morgen zich tamelijk overspannen heeft ziek gemeld.

Maar Annie, toch lekker, hier op De Speld. Heerlijk om de frustraties van je af te schrijven, wetende dat er mensen zijn die dit dan lezen, en je er nog voor waarderen ook!

Zo, dat lucht op, en morgen weer helemaal de oude!

En een groet, Trendvolger

n.b. De kans dat je die juichpakken binnenkort inderdaad ziet rondlopen is groot!

http://tinyurl.com/p5z5238

gravatar

Het is en blijft een uitputtingsslag Trendvolger, nu even bijkomen maar.
Ik heb wel wat gemist zeg! Tóch een beetje jammer..

Dat die – ieder jaar weer nieuwe slachtoffers eisende – scootmobielenrace gewoon nog mag begrijp ik niet.
Zeker nu er niet meer gesjoeld mag worden.
Dat gaat nog eens helemaal uit de hand lopen, als er een dartbord komt te hangen sta ik niet voor de gevolgen in; levensgevaarlijk.

Inderdaad, lekker hoor zo’n klaagmuur en zeker nu alles weer soepel werkt, je plempt je frustraties neer en fluitend ga je verder met waar je mee bezig was.

In mijn geval een reactie geven op het artikel (hartelijk dank voor de link; zelf had ik het nooit gevonden) wat maar niet lukte.
Of er staan er straks een stuk of 4, 5. Allemaal ong. hetzelfde.

In dat geval zullen ze me een vervelende trol vinden maar ach, ik begrijp die fashionata met meerdere oranje jurkjes én een pak ook niet..

Goh,dat lucht echt op zeg, even mopperen op het www.

En natuurlijk krijg je er een puntje bij, als dat wel lukt.
Keep on smiling, al dan niet in Juichpak!

De jurkjes hebben ze groter gemaakt las ik ergens, voor ranke hertjes hebben ze gewoon niks.
God zij geloofd en geprezen; ik pas ze toch niet en heb zodoende nu al vrijstelling gekregen.
1 – 0 voor Annie Zelluf!

gravatar

Geweldig Annie, van mij ook een puntje erbij;
comfortabel met 2-0 voor, en de winnaar is bekend.

Overigens, op dat blog sta je momenteel met 3-0 voor.

Dat ga ik de komende dagen eens in de gaten houden An. Niet alleen op straat, maar dat forumpje gaat ook nog wat te lachen opleveren denk ik zo maar. En lachen is gezond! Dat juichpak zou dus wel eens een hele gezonde en positieve uitwerking kunnen hebben.

Annie, op naar de zomer. Tot aan de uitschakeling van Oranje zitten we geramd!

gravatar

Aan de Redactie van De Speld.

Beste Redactie,

Waarom zij wel een lijst met de laatste reacties, en hier niet?

http://tinyurl.com/p5z5238

De waardering van Speldenaars zal groot zijn wanneer u deze functie herimplementeert.

Alvast dank, en met een groet,

Trendvolger

gravatar

Trendvolger, DE ontdekking van het WK voetbal ’14, die website.

En nog overzichtelijker/duidelijker/mensvriendelijker dan de hele Speld bij elkaar met die laatste reacties overzichtelijk rechts in beeld; om jaloers op te worden!

De puntentelling hapert ook nog hier, ik wilde je een punt geven, wieletje draaien en de stand bleef gewoon 0.
Nog een keer en dan komt die sjaggo-oom van de nerd weer met zijn kippige kop: nee, je hep al gestemp opzouten! wanna-be internetcrimineel met je dubbele gevote. Het mankeert er nog aan dat je…. en dan klik ik het weg hoor.

Maar: Laaik dan maar, wat: 20 likes! Door al dat gepraat over wedstrijden, winnen en verliezen raak ik zonder dat ik dat eigenlijk wil toch in een soort wedstrijdmodus merk ik.

10 likes voor mezelf; ik neem aan dat velen mij willen laaiken maar de techniek niet meewerkt.

In werkelijkheid: weg met de duimen (jij krijg toch verreweg de meeste, samen met de hoofdreacteur en de famielje Paulussen) en terug dat bord met laatste reacties.

Desnoods, voor de liefhebber de optie om mail te ontvangen als er iets geplaatst is; ik had er een speciaal spam-account voor aangemaakt.
Dat account zit nu te mokken in een hoekje van mijn pc; vannacht kwam er Juichpakkenmail, het leek zo gezellig allemaal weer, net als vroeger en nu niets meer..

Ik ga later nog iets posten daar, dat ik het een must-have vind en niet verschrikkelijk of lelijk.

En bedenken wat ik rustig in kan vriezen of lang bewaren zodat ik voor 50 zegels kan boodschapperen, meiertje erbij en wollaaa 10 Juichpakken in da house.
Ik hoop dat ze de juiste koffie hebben, daar heb je nooit teveel of genoeg van en mits goed verpakt of bevroren gaat het niet schimmelen.

Ja, ik ben enthousiast aan het worden, nog even en ik ga vlaggetjes over mijn puntdak hangen of dat van de buren. (het laatste maar.. het gaat om het gebaar nietwaar?).

Groetjes, tot morgen voor de Jumbo als we staan te wachten tot die zijn deuren opent.
Gezellig!
Nu op de oranje(!!!) Reactie plaatsen- knop drukken, kijken wat er gebeurd, gaattie:

gravatar

Ik heb een mooie giraffe getekend en ingekleurd (heb de hele kleurenset meegenomen) hopelijk gaan ze dat rode potlood niet missen.

gravatar

Dat er vandaag gestemd kan worden is helemaal nieuw voor me, onbegrijpelijk dat men zoiets niet eerder bekend maakt!

Misschien ga ik dan morgen wel want vandaag heb ik juist een dagje vrij.

Reageer
gravatar

Dat is niet serieus te nemen. Als je dat niet wist dan heb je onder een steen geleefd of gewoon bewust het nieuws ontweken.

gravatar

Stefan, groot gelijk; ik kan het ook bijna niet geloven.
Waarom anders de Speld-stemwijzer onlangs; ik dacht tóen al meteen aan verkiezingen.
De datum stond er zelfs bij!!

Gelukkig gaat Zült Y. alsnog stemmen morgen, de opkomst is al zo laag.

Het gaat wel ver om hem te beschuldigen van het bewust ontduiken van het nieuws; dat kan ook helemaal onbewust zijn gegaan.

gravatar

Eerlijk gezegd dacht ik dat het morgen zou zijn: donderdag is toch geen dag om te gaan stemmen?!
Het overvalt mij dus; ik ben er nog niet klaar voor. En omdat ik dus net terug ben van een Grieks eilandje -waar men helemaal niet aan belangstelling voor deze verkiezingen doet- gooi ik het maar op jet-lag.
Volgende keer moeten ze toch maar duidelijk en vroeg genoeg beginnen met aankondigen.
Misschien ook iets op de tv organiseren?

En nee, niet zoals deze Stefan 1010 scheur ik post van de Gemeente gelijk open voordat ze al op de mat ligt. Doet de Gemeente met mijn post ook niet.

Skiros heet dat eilandje Annie, moet je ook eens heen gaan – ligt in de Sporaden. Het enige wat ze niet hebben daar is Himalayazout – zelf meenemen dus.

gravatar

Ja, leuk Jeettje, iets op tv organiseren!

Met een giro 555-actie erbij, om bv. Europa en de Euro te redden.

En zo’n gala laten presenteren door bekende Nederlanders; een Caroline Tensen, een Beau van Erven Dorens en natuurlijk Gordon zouden daar uitermate geschikt voor zijn.

Thema: Wij Hebben Europa Hard Nodig, En Europa U. Kortom, Europa NU!

Na afloop van dit festijn gaan we met z’n allen sms’en, om te stemmen. En diegene die gewonnen heeft mag dan een jaar de voorzitter leveren, want die blijkt dan het beste verhaal te hebben.

Mocht het een travestiet zijn die wint, dondert niet, want iedereen is, en heeft gelijk!

Hét toonbeeld van de ware democratie: Europa 2.0 . Leuk!

gravatar

Jeettje, gelukkig zijn de stembussen tot morgenavond 22.00 uur geopend.
Niks aan de hand dus: dat micro-jetlagje is geen reden om niet te gaan stemmen.

Dat van die gemeentepost is waar, niemand rukt zulke post open als was het een envelop mét inhoud van je steenrijke tante Miep uit Nederweert.
Stefan is de uitzondering die de regel bevestigd denk ik.

Maar Skiros dus, ik dacht Skyros maar ik heb het echt uit mijn eigen grijze cellen naar boven gelepeld en dat is ook niet niks.
Ik bedoel: 6000 eilandjes ong., dan vergeef ik mezelf die ene foute letter.

Toeval bestaat niet: ik heb lang, láng geleden een keer een werkstuk gemaakt (voor de juf) over R. Brooke die daar begraven ligt.
Dat moest, voor/van school. Engelse poezie.

Ik dacht nou, de man is niet erg oud geworden dus hup Annie, even de sokken erin en dat werkstuk is zo klaar.
Al snel bleek mij dat hij niet echt stilgezeten had in zijn toch zo korte leventje..

Gestorven aan een ontstoken muggenbeet terwijl hij een beetje zat te onthaasten op Skiros, wat een suffe dood..
En dat voor iemand die geprezen werdt om zijn gedichten over WO I. (schrijve: eerste wereldoorlog).

Nog vóór hij zelf een keer ten strijde zou trekken.
Al met al helemaal niet slecht gedaan eigenlijk.
‘Soldier’ was een heel bekend gedicht van zijn hand.
O ironie..

Ik ga zo op Wikipedia kijken of ik de MAX-geheugentrainer al nodig heb, spannend!

Trendvolger, ik heb al gestort hoor en niet te weinig.
Altijd goed giro 555 en Europa: Niks mis mee. Moet blijven.

Net als het Roy Donders Juichpak, drop, Jamai, voetbalvrouwen, vuvuzuela’s, Griekenland en hagelslag extra puur.

Sms-en zou ik zeker doen, nog nooit gedaan, ook niet de eerste keer dat die mogelijkheid bestond, stemmen per telefoon/sms. (ik had BHBH, vandaar).

Henny Huisman gooide destijds immers (onvoorzien) urenlang het gehele telefoonnet plat om op democratische wijze een play-backende Onbekende Nederlander tot beste plagiater van het jaar uit te kunnen roepen.

Kejje nagaan als heel Europa aan het sms-en slaat, verheug me er nu al op!

Sieneke met een leuk pauzemuziekje, met draaiorgel en sjalalie sjalala voor een Hollandse tintje?
Vader Abraham die voor de nodige commotie zorgt door niet te kunnen kiezen uit een blokje Old Amsterdam met roodwitblauw-vlaggetje of Spaanse tapas?

Dries Roelvink wint natuurlijk en zingt zijn grootste hit:
‘Ik ben de man uit jouw doktersroman’.
Iedereen is en heeft toch gelijk? (hèhè)

Ik heb er zin in Trendvolger, echt!!

Groetjes,
Annie

ps. ik ga overigens nergens naartoe zonder een handige portieverpakking Oer-Himalayazout, dat spreekt bijna vanzelf, geen zorgen Jeettje!

gravatar

Och Annie, i of y; ze zullen je er niet om aankijken. Dank overigens, je hebt me inspiratie gegeven voor een nieuwe impressie – ga ik uitwerken. Deze is over het graf:
—-
Bij het graf

  van Rupert Brooke heerst de sfeer van lieflijk oud Engeland.
Vreemd, want olijfbomen versperren na 100 jaar het uitzicht op de Egeïsche Zee

Toch die zweem van Engeland rond 1890; zou het? Heeft Rupert gelijk:
‘the soil enriched by the body of a son of England’ ?

Geen rosegarden, maar olijfbomen
geen greenfields, maar ruwe rots tot brokken versplinterd

En toch, zou een dame in pasteltintige hoed met linten verschijnen
zal zij versmelten met de zang van de Griekse cicaden
of het altijd zo geweest is en zal zijn

Evenzo de bezoeker de dode kan benijden om zijn uitzicht,
en de sfeer waarin hij rust –
de bezoeker gedoemd terug te keren naar zijn eigen tijd;

de escapist heeft onvrijwillig
de mooiste plek gevonden
—–

Tja, je moet er geweest zijn dus. Vreemde plek.

Ja och, stemmen: ik hoor ze gelukkig niet maar er schijnen aardig wat mensen te zijn die denken dat een rood potloodje dé remedie is.

Maar polletiek is veel te belangrijk om aan politici over te laten die zichzelf wijs hebben gemaakt dat ze enorm goed werk hebben geleverd: in Nederland hebben ze pak ‘m beet vanaf het begin de boel binnenlands genegeerd en nu opeens mag, nee; moét men stemmen. Want anders …..
Jaja.

gravatar

Jeettje, na Wiki geraadpleegd te hebben weet ik een paar dingen zeker:

– aan mijn geheugen mankeert niets,
– Skiros, Skyros, het mag kennelijk allebei
– ik moet daar inderdaad maar eens gaan kijken; er zit niets anders op.. wat mot mot zeg ik altijd maar.

Inspiratie verschaft; nou jij ook want nu heb ik een Plan, vakantietechnisch.
Ik ben een slechte beslisser maar nu heb ik een Doel voor ogen. Als ik mijn doel bereikt heb, het graf van R. Brooke bezoeken, zal ik als bewijs foto’s maken.

Met een beetje geluk hoor ik stemmen poezie mompelen en murmelen waar anderen alleen het geruis van de olijfbomen en de zee menen te horen.

Ik hou wel van vreemde plekken, nog immer rondwarende geesten en hun graven.

Wordt vervolgd!

gravatar

Gut Annie, ik voel mij vereerd;
zelden heb ik een dame geïnspireerd
tot iets anders dan een scheiding,
al dan niet onder rechterlijke leiding.

Ik zadel je anders wel op met een hele onderneming, want je moet er wel wat moeite voor doen om er te komen, maar dat is mede de charme.

Ben je er eenmaal, moet je op zeker naar museum Faltaits – er is Niko die daar veel meer van weet en rondleidingen verzorgt: Niko Sikkes op facebook.

Ik schreef er dit over:

Faltaits

een geesteskind
groeiend op oude cultuur

agora voor muzen herbouwd –
nieuwe laag op oude stad

archeologie in wording

gravatar

Mijn hartelijke dank Jeettje, ik had het al gezien.
Eerst nog gewoon naar Schiphol, stukkie vliegen en dan begint het nietwaar?
Varen, klimmen, klauteren en een stukje zwemmen voor je leven (pas op voor rotsen vlak onder het wateroppervlak) en dan uitgeput arriveren. Heerlijk.

Of je hebt pech en het vliegtuig vliegt; we gaan het zeer binnenkort zien hoop ik.
Niko is mijn a.s. held daar begrijp ik, altijd handig. Moet ik nu facebook nemen?
Nah jah, wie weet, het is nu redelijk mooi weer en een rustdag. Niet teveel gepieker dus over fb ja ofte nee.

Dat schrijven doe je goed, maak er je beroep van! Zou ik ook wel willen, zolang het warm en zonnig is en er staan palmbomen vind ik mijn werkplekje wel.
Internet doet de rest.
Dat zegt men soms tegen mij maar dat is gewoon in de hoop dat ik ga emigreren volgens mij.

Zou ik op zich best willen: ik doe het stukken beter op warm chronisch mooi weer en schoon zwemwater, een zee vol als dat niet teveel gevraagd is.

Sterker nog: ik ben meteorologisueel (in het verkeerde klimaat geboren) en dat verhelp je niet met een operatie.
Alleen permanent verhuizen helpt.

Hopen dat ik ook ooit goed genoeg leer schrijven; dagelijks lees ik teksten waarvan ik denk: dat kan ik beter en dan meen ik het nog ook maar ja, zelf vinden ze het puik schrijfwerk dus… beetje jammer.

En ja, inspiratie… kreeg ik ook van een Haagsche meneer die ik verder niet ken (nooit mee getrouwd geweest i.i.g.) maar zijn ideëen zijn prima.

Woont ook al jaren in het zonnige Spanje, gelijk heeft ie. Met één simpel lied heeft hij mijn leven een drastische wending gegeven; ik vond het een goed idee, affijn luister zelf:

http://youtu.be/kwQfdqyIUZE

gravatar

Had je nog geluk dat er een rood potlood lag! Ik kwam in het stembureau en vond daar alleen een zwart potlood ….. Ik heb alle bovenste namen maar doorgestreept, ik denk dat dat wel voldoende was. Toen heb ik mijn telefoonnummer er nog onder gezet dus als het niet goed is kunnen ze me nog bereiken. Maar niet tussen 13 en 14 uur want dan slaap ik even bij.

Reageer
gravatar

Lastig hoor. Op zich wil ik best pro europa stemmen, maar ik vertrouw Brussel niet.
En omdat we er nu al zover inzitten wil ik eigenlijk even niet meer toegeven voordat we eens iets positiefs horen.
Ik wil dat die 6 miljard die we elk jaar geven verantwoord wordt, maar dat willen de anderen landen (die het ontvangen) niet. Dit gaat al 19 jaar zo.
Onze politici zeggen dan “daar werken we aan”. Maar dat vind ik niet acceptabel. Stoppen met geven, dan gaan ze vanzelf snel verantwoorden.
Is gewoon niet normaal hoe het gaat en ondertussen worden sommige mensen slapend rijker

Reageer
gravatar

Hallo Stefan,

Die zes miljard die jij en de belastinginspecteur jaarlijks afdragen aan Brussel, wordt samen met het geld van de we’s uit andere landen van Brussel in een grote geldpot gestopt.

Een deel van de pot wordt uitgegeven aan de organisatie en het personeel van Brussel. Een klein deeltje daarvan gaat naar de huur van vergaderkamers in Straatsburg in Frankrijk om de we’s in dat land te vriend te houden.

De ministers van alle Brusselse landen maken samen een begroting. Dat is een velletje papier waarop staat waar de rest van het geld heengaat. Er is ook een parlement met mensen die door volwassen mensen in de landen van Brussel elke vier jaar gekozen worden. Die mensen moeten dat velletje papier goedkeuren. Of afkeuren natuurlijk, want dat kan ook.

Er zit ook een groepje mensen van Brussel in Luxemburg. Die mensen zijn heel goed in rekenen. Ze zitten samen in een kamer die daarom Rekenkamer heet. Daar wordt bijgehouden hoeveel centjes uit de geldpot waar naartoe gaat.

Als je wilt weten hoe die zes miljard die jij en de belastinginspecteur jaarlijks afdragen aan Brussel, werd besteed, raad ik jou aan om hier op internet te kijken.

gravatar

Hoi Paulusje,

Een sprankje hoop maakte zich van mij meester maar door de link aan te klikken, werd mijn woede weer es goed aangewakkerd…. Een oerwoud van bullshit links naar ‘wie zijn wij’ ‘wat is onze verantwoordelijkheid’ etc etc etc…… Nergens ‘uw bijdrage aan huur kosten, verhuiskosten, vertaal kosten, inkomens, vergoedingen, etc etc etc’……

Mijn motto blijft dat europa een leuk idee is, maar wanneer we niet eens zoiets basaals als 1 vergaderlocatie kunnen kiezen of ‘alles voortaan in het engels’ je niet eens aan die kermis moet willen beginnen….

….dus: waar was dat ‘nee’ vakje?

gravatar

Hoezo: alles in het Engels?
De meest voor de hand liggende taal in Europa is (nu nog) het Duits. Het land met de meeste buurlanden en de taal met de meeste sprekers.
In Europa is Engels, net als Spaans, een grote taal, maar een taal aan de rand.

gravatar

Ook goed! 1maal, andermaal… Duits! is het geworden dames en heren! Het eerste echte besluit binnen de EU… om te oefenen! 😉

….jammer, moeten we nog steeds veel vertaalwerk doen om met de nietEU landen te communiceren (die beheersen over het algemeen het Engels beter dan het duits) maar desalniettemin…..

Helaas is een bovenstaande beslissing een utopie… WEL zal er naast die fantastische rekenkamer (het feit dat dat ding bestaat geeft al aan hoe verrot het model in elkaar zit) een taal-analytisch bureau worden opgericht dat over een tijdsduur van 50 jaar gaat adviseren over een voorzichtige invoering van het esperanto……

gravatar

Duidelijk is een nieuwerwets woord en ik hou helemaal niet van nieuwerwetse woorden. Mijn overgrootvader zei het al: nieuwerwets is de appel die de emmer doet overlopen. En zo is het.

gravatar

Nouja op een mens stemmen? Kun je zo’n declaratievreter nog wel een medemens noemen? Eerder een parasiet lijkt mij.

Ik hoop op een opkomst beneden 30%. Het gaat niet over mij dat EU-circus! Wie stemt, stemt toe.

Reageer
gravatar

Nee, het was een grote meerkeuzevraag, maar met maar een goed antwoord. Meerdere vakjes aankruisen wordt fout gerekend.. Ik hoop dat ik t juiste antwoord gegeven heb, helaas is de kans klein dat ik daar ooit achter kom.

gravatar

Het is idd véél te ingewikkeld gemaakt met al die namen. Voor je het weet stem je op een onsympathieke figuur met een een bochel en onwelriekende adem: je kunt ze per slot niet allemaal even inspecteren.

Gezien het verwarrende gekrakeel in de media had het allemaal veel simpeler gekund:
twee hokjes: 1. Géén Geert Wilders en 2. Geert.

Uiteindelijk komt het in de simpele Nederlands politieke termen daar op neer.

Reageer
gravatar

Tja Jeettje, zo is het helaas wel. Men had Geert zo’n sticker op zijn giechel moeten plakken, en hem daarna minder minder moeten laten roepen. Dan had zelfs de Profeet zich nog omgedraaid in zijn graf van het lachen.

gravatar

Geert naar Brussel lijkt me prima. Minder media aandacht voor Geert en minder Geert in Nederland.

gravatar

“gewoon ‘Ja’ er op geschreven…” Nou, dat was dus helemaal fout, hè! Onze onverlichte wannabe dictator Geertje is faliekant tegen, en dus moeten wij dat ook zijn. Toch?! Hier met die guldens!
(Heb overigens nog gezocht naar de Solex-Ontkool-Partij SOP, met lijsttrekker Jeetje, maar heb ‘m niet gevonden…..)

Reageer
gravatar

Ach, dat is nu aardig. Maar onze famille-eer verbiedt politiek gekonkel.
Buiten dat hebben we daar ook geen tijd voor: ontkoold moet er worden. Niet lullen, maar poetsen, zoals wij in Rotterdam met opgestroopte mouwen zeggen.

gravatar

In Apelfoort besloten we vandaag met zijn allen gewoon eens niet te gaan zeiken en wél te gaan stemmen. Omdat Apelfoort in Europa ligt. Zo doende.

Reageer
gravatar

Jammer voor de apelfoorters dat ze daar kennelijk eerst moeten stemmen en dan pas zeiken. Een beplast stemhokje is niet uitnodigend, hoor.
In Amersdoorn is eenieder vrij in willekeurige volgorde al dan niet te stemmen en/of te zeiken.