Amsterdam de komende vier jaar zonder oppositie

‘Zonder tegenstand krijg je meer gedaan’

De gemeente Amsterdam heeft de komende vier jaar geen oppositie. Dat is de uitkomst van twee maanden coalitieonderhandelingen. Informateur Roger van Boxtel: “De gesprekken tussen D66, PvdA, VVD, GroenLinks, SP, Partij voor de Dieren, CDA en Partij voor de Ouderen bevinden zich in een afrondende fase.”

Van Boxtel spreekt van een ideale constructie. “Vanaf het begin hebben we hierop ingezet. De kiezer heeft gesproken. Een kleinere coalitie zou geen recht doen aan de uitslag. En zonder tegenstand krijg je meer gedaan.”

Critici menen dat de constructie zo wankel is, dat de oppositie er zo doorheen zou prikken. Dat wijst van Boxtel resoluut van de hand: “Er is geen oppositie.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Oppositie in Islamopolie?

De achterlijke linkse kerkPartij voor de Arabieren en de idiotenpartij van de gek Pechtold zijn toch met z’n allen smerige muntthee aan het zuipen in een afgrijselijke moskee, terwijl een fundamentalistische imam met baard en in witte jurk voorleest uit een smerige koran die met bloedvlekken is bedekt, om de bedreigende islamisering van onze prachtige monocultuur meer vaart te geven in onze verziekte hoofdstad Marokkocity.

Dat allemaal omdat ik, als toekomstig dictator van Nederland in Amsterdam geen kandidaten met voldoende grote kerfstok voor mijn eenmanspartij kon vinden.

Voorts ben ik van mening dat de EU vernietigd moet worden.

Reageer
gravatar

Joh, houd toch eens op met dat anti-intellectueel geswaffel. Als je wilt weten wat een democratie inhoudt, ga eens een paar weken op vakantie naar Noord Korea of Brunei: dan leer je het wel.

Dan leer je ook dat democratie niet afhangt van een gekozen burgemeester: leer dat dan weer van die gekozen burgemeesters in de UK of USA.

En misschien, als je je echt verdiept in bestuurlijke verhoudingen, kom je tot de conclusie dat het burgemeestersambt in Nederland zo verschrikkelijk is uitgekleed, dat het méér zin heeft om wethouders te kiezen dan een dickerdack.

Sla dus eens een boekje open, lees en leer wat en staakt uw populistisch geblaat tot die tijd.

gravatar

Lieve Jeettje,

Als jij mij duimpjes omhoog geeft, doe ik dat voortaan ook bij jouw reacties.

Afgesproken?

Zou Annie uit Den Haag ook mee willen doen met onze samenzwering? Wat denk je?

gravatar

Ach Jeettje,

Zalig zijn de armen van geest, die louter de leugens en prietpraat van een geblondeerde “politicus” kunnen papegaaien. Het is bovendien niet fatsoenlijk om een geestelijk minvermogende de les te lezen, vooral omdat hij niet in staat is om lessen te leren.

Overigens, ik doe mee met mijn zussie. Jij ook?

gravatar

Jeettje, ik woon toevallig in een land met gekozen burgemeesters en dat is een prima systeem. Om kennis te vergaren is het echt niet nodig om van alles te lezen. Noord-Korea is een dictatuur en ook daarvan bestaan vele gradaties. Nederland is in toenemende mate ondemocratisch, of misschien merken we dat nu pas, nu er meer communicatiemogelijkheden zijn. En indirecte benoemingen van de 1e (en overbodige) kamer, comissarissen van de koning etc. en het benoemen van burgemeesters is niet democratisch te noemen. En dan menen die burgemeesters zich nog allerlei vrijheden te kunnen veroorloven, bv. in de wind slaan van wetgeving betreffende ‘vluchtelingen’. En dan krijgen wij ondanks een referendum toch een EU op ons dak, wat een poffertjesdemocratie is dat!

P.S. wij zijn zó democratisch dat een koning met alleen maar duitse voorouders ons staatshoofd is.

gravatar

Heej Alfons, ik ben absoluut niet blij met die koning. Maar dát ie er is, dat heet dan weer tolerantie!

En Jeetje: hulde voor de term intellectueel geswaffel. Klinkt erg democratisch!

gravatar

@PLIEN: Driewerf NEEN!!!

Ik heb besloten me een beetje afzijdig te houden van dat stemmen; ik heb het al ergens geroepen maar als ik met een kwis mee ZOU doen, of een wedstrijd-iets-achtigs dan alleen als e.e.a. door Fred Oster gepresenteerd wordt.

Ter plekke besluit ik om mijn eerste duim omlaag uit te gaan delen, aan jou Plien. Deze actie siert je niet; gelukkig gaat Jeettje er ook niet op in. +1 voor Jeettje!

De eerste keer dat ik denk goh, toch wel handig die duimpjes, kan ik gewoon Plien een duim omlaag geven en… o wacht…