Solo Jamai, ME grijpt in

Liveblog The Passion

Speciaal voor de Volkskrant houdt De Speld een liveblog bij. Vanavond wordt voor de 1982e keer op rij The Passion uitgezonden. Het inmiddels traditionele live-spektakel vindt dit jaar plaats in Groningen.

22:08 Tot zover het bijbelverhaal van deze week. Volgende week zijn we live bij Leviticus op de Grote Markt in Haarlem. Hans Kazan speelt dan de rol van Mozes.

22:04 Heb je gemist hoe je iemand moet kruisigen? Lees de zeven stappen nog eens na op www.eo.nl/kruisigen-in-7-simpele-stappen

22:00 Jack van Gelder: ‘Ja, welkom terug bij Gein op ‘t Plein, mooi kruis geworden. Gaan jullie voor de originaliteitsprijs of voor de snelste tijd?’

21:52 Mensen die er in het jaar 33 in Jeruzalem bij waren, kijken echter met weemoed terug op de eerste editie. Elise de Koel uit Heerhugowaard was er 1981 jaar geleden ook al bij. De show heeft een onuitwisbare indruk op haar gemaakt: “Het was zó echt. Ik ging er bijna in geloven.” Volgens De Koel was het bijwonen van het spektakel destijds voor veel mensen een ‘haast religieuze ervaring’. Ze vindt dat het niveau van de uitvoeringen van The Passion sindsdien gedaald is: “Natuurlijk, ik geniet er nog steeds van. Maar zo goed als toen wordt het nooit meer.”

21:42 Jack van Gelder: “Welkom, Co, Pierre, Ronald, Jan. Ja jongens, Jezus van Nazareth, kruisigen of vrijlaten: zeg het maar.”

21:40 Kluun werkt momenteel aan een boek over The Passion. “Zo’n inspirerend verhaal heeft alles in zich om een bestseller te worden.”

21:33 Stanley Burleson beweert tot drie keer toe dat hij echt nog nooit van Jan Dulles heeft gehoord.

21:30 De lijnen staan NU open. Wie is de winnaar van The Passion 2014, is dat de charmante Jan, of is Jamai, net als in de eerste editie uw favoriet? Bel 0900 665 voor Jan, bel 0900 666 voor Jamai.

21:29 Solo Jamai, ME grijpt in.

21:20 Oekraïne stelde eerder vandaag strenge beperkingen in voor Russen die het land in willen. Ook mannen die op de Krim wonen worden geweigerd. ‘Discriminerend en onvriendelijk’, noemde Lavrov het zojuist vanuit Genève. Rob de Nijs heeft hier ooit het nummer Banger Hart over geschreven.

21:14 Het kruis dat Jezus van Nazareth draagt is gemaakt van bio-based kunststof. Kunststof heeft als voordeel dat het lichter is (dus makkelijker te dragen) en bovendien trekt het bloed er niet zo in. De gaten voor de spijkers zijn al geprepareerd, waardoor het eenvoudig vaker te gebruiken is. Ook splinters zijn verleden tijd, waardoor het draagcomfort optimaal is. Het kunststof is voorzien van een coating met een patroon dat goed afsteekt bij zijn okergele habijt.

21:00 In het Glazen Huis zitten de discipelen al 40 dagen zonder eten. De opbrengst gaat ook dit jaar naar het Rode Kruis.

20:57 De verslaggeving van Lieke van Lexmond is historisch juist, in de Romeinse tijd werd deze stijl ook al gebruikt, men noemde het toen vox populi, of kortweg voxpop.

20:51 De tekstschrijvers wijken hier af van de bijbeltekst: daar staat “vijf broden en twee vissen” en niet “vijf keer bowlen en dan vissen.”

20:43 De Groningse burgemeester Ruud Vreeman: “Het lijdensverhaal is een essentieel onderdeel van de Groningse geschiedenis. Fantastisch om dat op deze manier dichter bij de burger te brengen.”

20:39 Jack van Gelder heeft zojuist de mensen welkom geheten bij ‘Gein op ‘t Plein’.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nog niet: dit is een cliffhanger. Joop van den Ende en Albert Verlinde maken hier een musical over en daarin wordt de winnaar onthuld.

Overigens wel weer mooi dat de EO zoveel zendtijd ter beschikking stelt aan de gemankeerde medemens: mantelzorg optima forma, hoewel het optreden van de Jostiband jammer genoeg niet echt uit de verf kwam.

gravatar

Even geduld Gekke Henkie.
Over een dag of drie volgt een speciale aflevering van Bones, rond de opstanding van Jezus restanten uit de graftombe.
En daarna beginnen we helemaal opnieuw, met de realitysoap Adam en Eva op RTL.

gravatar

Ik heb hier geen mening over, want ik kijk niet. En ik kijk niet, omdat dat valse gezever je in je kruis trekt. En m’n kruis, dat draag ik graag nog wat langer. Passie, Pasen, of wat dan ook!

Reageer
gravatar

Wees blij Jeetje, wees blij. Of zoals ze in Hosanna-taal zeggen: Rejoice, Jeetje, Rejoice! De eindsong was toevallig gecomponeerd door Bolland en Bolland, dus typisch uit Holland. Gemist? Daar is niets aan verloren gegaan hoor! Ik zou als ik jou was de Solex nog maar eens ontkolen. Is ie op z’n Paasbest, zullen we maar zeggen!

gravatar

Banger hart is niet geschreven door Rob de Nijs. Rob is de Elvis van Nederland, die schrijven nooit hun eigen liedjes.

Reageer
gravatar

Tja beste Jeettje, dat zou ik ook wel eens willen weten. Maar wat te denken van dat scheefwonen in dat glazen huis? En van welke melkert is dat huis eigenlijk? Zeer benieuwd wie het spoeddebatje hierover zal gaan aanvragen.

gravatar

Artificiële splinters zijn te moeilijk blijkbaar. Je reinste propaganda weer…

Reageer
gravatar

Goed dat ik vanuit het buitenland toch de finale kan volgen. Gaat Jezus nu ook nog van een duikplank af, of is dat een ander programma?

Reageer
gravatar

Wij probeerden te kijken, maar raakten niet geboeid! Zo veel herhalingen zijn werkelijk overbodig en onnodig! Zouden de auteursrechten verlopen zijn?

gravatar

Jezus, wat slecht! Hij is toch echt de Uri Geller van zijn tijd geweest! En Judas was James Randi, maar dan zonder miljoen dollar prijs.

Reageer