Hologram Drees lijsttrekker Europese Verkiezingen

PvdA kiest voor jong talent

Het hologram van Willem Drees wordt de PvdA-lijsttrekker bij de Europese verkiezingen. Het is voor het eerst dat een hologram zo hoog op de lijst staat bij de sociaal-democraten. Ook Felix Rottenberg en het hologram van Felix Rottenberg leken lange tijd belangrijke kandidaten.

Partijvoorzitter Spekman noemt Drees een droomkandidaat: “Wim staat aan de wieg van de Europese samenwerking en zijn hologram kan dat als geen ander uitdragen.”

Gisteravond kondigde Drees’ hologram in Nieuwsuur de speerpunten aan voor zijn campagne: “Ons werelddeel staat thans voor grote beproevingen ten aanzien van kolen, staal en cybercrime. Dientengevolge dient de Europese volksvertegenwoordiging al wat in haar macht is aan te wenden deze zo gewichtige onderwerpen haar volle aandacht te geven.”

De PvdA-lijsttrekker is niet bang dat hij als hologram in het nadeel zal zijn tijdens de verkiezingsdebatten: “Ik zie uit naar de verscheidene redekavelingen in het verschiet van deze nog zo jonge verkiezingscampagne.”

Drees’ hologram beantwoordde enkele tweets van kijkers, met name over het anti-Europasentiment: “Sedert nine eleven is het besef verhevigd dat samenwerking der vrije volkeren ter verzekering der collectieve veiligheid nimmer onderschat mag worden. Alzo ook vormt global warming een krachtige aansporing tot transnationale daadkracht die wij in vervlogen tijden zo node gemist hebben. Derdens dienen wij grondig te kijken naar het tekort op de betalingsbalans.”

Gistermiddag werd Drees op een campagnebijeenkomst geprojecteerd in Groningen, waar hij de aanval opende op de SP: “Nu de bezettingsjaren voorbij zijn, hebben wij ons opnieuw aan te gorden, ter bescherming onzer volksaard en ons liberale drugsbeleid. Denkelijk zullen deze woorden niet eenieder bekoren, maar het is wel het waarachtige verhaal.”

Voormalig PvdA-minister Jan Pronk is sceptisch over de nieuwe lijsttrekker: “De realiteit is dat Drees’ hologram weinig tot geen politieke ervaring heeft. Vooralsnog is het altijd een belofte gebleven.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

In en in triest dat de PvdA ouwe Drees als stemmentrekker gebruikt, en Spekman hem als droomkandidaat bestempeld. Helemaal als je bedenkt dat Drees zijn lidmaatschap van de PvdA heeft opgezegd en VVD heeft gestemd.

Reageer
gravatar

Gaat nog leuk worden, samen met de Fortuyn-bot die de TU momenteel ontwikkelt. Die kan al, geheel natuurgetrouw lichtjes achteroverleunend met het hoofd in de nek uitroepen: ..ach, kòm nou toch mijnheer.. en is dus zo goed als klaar voor debat. Enkel de rollende ogen die de uitroep moeten begeleiden lopen nog niet altijd synchroon, wat een nogal ontkrachtend effect schijnt te geven. Nog enige programmatechnische finetuning en Pim(bot) zal als vanouds schitteren in de politieke arena.
groetjes,
Pam.

Reageer
gravatar

Juist ja. Nog veel beter is deze: Troelstra hoopte dat de monarchie met Wilhelmina zou uitsterven, in die tijd zag het er namelijk naar uit dat koningin Wilhelmina en prins Hendrik kinderloos zouden blijven. Toen minister-president Heemskerk in de Kamer een medische verklaring voorlas over de te verwachten geboorte van een troonopvolger, sprak de Kamervoorzitter een gelukwens uit die werd gevolgd door een luid gejuich. Troelstra nam het woord om te verklaren, dat de gelukwens niet namens alle leden was uitgesproken
http://nl.wikipedia.org/wiki/Pieter_Jelles_Troelstra
Troelstra for president!!!

Reageer
gravatar

Hm, het is toch jammer dat Jolande Sap destijds is opgestapt. Haar vooruitziende blik is blijkbaar nooit opgemerkt binnen de PvdA. Dit had een homerun voor Groenlinks kunnen opleveren, om daarmee op zeker de race winnend af te sluiten!

http://tinyurl.com/qaddt7q

Reageer
gravatar

Ik denk Romme.

gravatar

Hier maak je toch geen grappen over, laat de beste man rusten in zijn graf

Reageer
gravatar

Actieve deelname in de politiek voorkomt wellicht het constant ‘omdraaien in zijn graf’ waar Drees eigenlijk al sinds 24 mei 1971, ver voor zijn dood, aan leed. In 1988 kreeg hij een speciale kist om overlastklachten van ‘grafburen’ te voorkomen.

gravatar

Een hologram met virtuele knuffelwaarde, en fysiek niet in staat tot kreukbaarheid, per definitie verlicht. De ideale politicus is geboren.

Reageer
gravatar

Ik vind, met alle respect, een hologram een beetje kil. Kunnen we niet eerst eens nagaan of er misschien onlangs ergens een beeldje van Willem Drees of Joop de Uyl is gaan bloeden? Of misschien een rode roos die is gaan bloeien in een vaasje met het portret van Ad Melkert erop? Het mag desnoods op de Antillen zijn of in Den Haag.

Reageer
gravatar

Als alle andere hologrammen mogen stemmen kan de Pv/dA wel eens op een gigantische verkiezingszege afstevenen met wellicht ca. 30 miljoen stemmen in Nederland. Slim hoor !

gravatar

Is Drees dan weer lid geworden van de PvdA? Ik heb het laatst hier http://www.speld.nl/2014/03/24/cohen-stapt-op-als-oud-partijleider-pvda/ ook al gememoreerd, maar Drees heeft al in 1971 bedankt voor het lidmaatschap van de partij.
Dat geldt trouwens ook voor Jan Pronk, die heeft ook bedankt, maar natuurlijk niet al in 1971. Wat die dan nu nog te zeggen heeft over interne kwesties van de partij, begrijp ik niet.

Reageer
gravatar

Dat klopt Jeettje, maar daarvan is hier geen sprake. Pronk uit zijn scepsis over het lijsttrekkerschap van Drees hologram, terwijl hij zich beter zou kunnen uitlaten over het hologram van Daan Monjé, de voormalige leider van de partij waartoe hij zich nu schaart.

gravatar

Zekers Haes, helemaal gelijk. Toch denk ik dat Pronk, bij nadere beschouwing, onbewust zijn twijfels heeft bij het hologram omdat het in spiegelbeeld is: men draagt het lintje van verdienste in die kringen toch meest in het andere knoopsgat; aan de linkerkant?

gravatar

Oh, dat is het dus. Ik vond al dat hij als hologram nogal op Prins Bernhard leek.

gravatar

Hololoos! De pvda bestond en bestaat uit leden die niet of niet meer arbeiden! Net zo als een hologram! Ik stel voor de partij te restylen! Geen hologrammen geen rode rozen maar echte arbeiders! Laten wij zorgen voor echte banen! Mijn uitkering zal door iemand verdient moeten worden! Uiteraard ben ik geen lid!

gravatar

De PvdA en hol gaan al jaren samen. O gramschap van de oude Drees!

Reageer
gravatar

Hm ja, Jan Pronk heeft natuurlijk een begin van gelijk, zoals altijd, maar het moet me van het hart dat dit hologram er menselijker, eerlijker en echter uitziet dan de buigbare plastic poppetjes die nu hoogtij vieren.

Reageer
gravatar

Juist Heer Jeettje en nog netjes gekleed ook….kun je van Spekman niet zeggen. Kleren maken toch de man…..