‘RKC Waalwijk mocht geen kampioen worden’

Hoofdsponsor doet boekje open

Ben Mandemakers heeft in de Telegraaf openhartig verteld hoe het er de afgelopen jaren aan toeging bij RKC Waalwijk. Volgens de hoofdsponsor kregen opeenvolgende trainers van de directie te horen dat het niet de bedoeling was dat de club zich zou mengen in de strijd om het landskampioenschap.

“Er hing binnen RKC heel duidelijk een sfeer van: een kampioenschap is hier niet aan de orde”, aldus Mandemakers. “Trainers met ambities werden meteen teruggefloten. Wie openlijk sprak over de Champions League, kon erop rekenen dat hij snel weer aan de kant werd geschoven. Dat was duidelijk not done.”

De KNVB heeft aangekondigd het ‘niet direct nodig te vinden’ een onderzoek in te stellen naar de gang van zaken bij RKC Waalwijk.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hoezo kan RKC geen kampioen worden? Het is toch gewoon een hartstikke goede club! Als jullie nu zulke leugens gaan schrijven over RKC vind ik dat een belediging voor de club en de fans. Ik eis hierbij dan ook een paar welgemeende excuses dat jullie RKC zo in de grond boren. Ook al staan ze niet eerste. Ik vind het erg demotiverend dat jullie hier zo zonder vertrouwen over schrijven.

Reageer
gravatar

Van mij mag iedereen winnen met alles! Maar kunnen wij dan wat minder voetbal op t.v.zien? Het loopt werkelijk de spuigaten uit.! Gewoon korte samenvattingen zonder verdere commentaren. 3 minuten per wedstrijd lijkt mij voldoende!

gravatar

Inderdaad..

De zenuwslopende finale Keukenkampioenen vs. Bruynzeel Keukens is door geen enkele omroep uitgezonden. Schande!

Ik dacht echt even dat keramisch ging winnen maar op het laatste moment het gas wat hoger; fantastisch!
Die flambeermove… hoe vaak je het ook ziet in slow-motion: het blijft indrukwekkend.
En meteen niet meer te verslaan, we schreeuwden en zongen onze kelen schor daar in Susteren.
Blij dat ik erbij was dit jaar.

Gelukkig hebben we de Engelse sporten nog, al moet je daar ook naar zoeken; spannend is het wel zeg!! Dan wil je geen voetbal meer zien wegens veel te saai..

http://youtu.be/Gb97e1ZGx-g

gravatar

Nee, dat was niet de bedoeling van Ben Mandemakovitjs. Ajax, AZ, PSV en FC Twente zaten ook in het complot de afgelopen 15 jaar. Welke club is er dan al 15 jaar geen kampioen geworden? Dat is de huiskamervraag.

gravatar

Dat is nu niet echt makkelijk te beantwoorden JNWLWK. Er zijn in Nederland zo’n 30.000 clubs, waarvan er redelijkerwijs in 15 jaar zo’n 15 in theorie kampioen kunnen worden. Om dan te vragen naar al die overige clubs wijst niet echt op praktisch inzicht.

Het aantal clubs y dat geen kampioen is gewoorden de afgelopen 15 jaar is gelijk aan 30.000 – M, waarbij M staat voor het aantal clubs dat wel kampioen is geworden de afgelopen 15 jaar. M kan gezien worden als een functie van geluk, geld, Russische eigenaren, de factor ‘Van Gaal’, proportie dopinggebruik, en scheidsrechters, en kan daarom uitgedrukt worden als:

10log(v)-3x^u(34r)² / 4sD.

De clubs die dus GEEN kampioen zijn geworden kunnen dus samengevat worden, uitgedrukt in y, als
y = 30.000 – (10log(v)-3x^u(34r)² / 4sD.

Onder voorbehoud utieraard dat de logaritmische standaarddeviatie van de verklaarde variantie niet-kampioen-clubs onevenredig gecorreleerd is met de frequentie waarop Van Gaal zijn nagels knipt. Dit hangt af van het jaargetijde maar kan voor het gemaakt benaderd worden met 1/t met t als onafhankelijke variabele van de gemoedstoestand van zijn vrouw Truusje.

gravatar

Zeer juist, Metuse, doch ik zou toch nog een hyperbool aan de vergelijking willen toevoegen: het bekijken van een uitzending van Voetbal International die handelt over JUICHEN!!. Dit kan haast niet anders dan een significante bias opleveren, toch?
Zeker als Truus vanwege spasmen in de teen knipt in plaats van in de nagel.

gravatar

In aansluiting op de mathematische analyse van collega Metuse doch kijkend vanuit een sociologisch paradigma naar de deelname van RKC aan (en in) de Eredivisie, ontwaart men een enigszins incoherent, zelfs atrofisch aandoend beeld. In het begin van de competitie lijken zich een prestatiedrift en collectieve bezieling voor te doen die zich kenbaar maken in participatie in het linker rijtje, echter al vrij snel gevolgd door het begin van regressie naar het gemiddelde. Duidelijker significant althans dan -vergelijkenderwijs- bij Brabwaanse streekgenoten als PSV, Willem II en NAC.
Het effect van stimuli als ‘variabele overwinningspremies’, ‘gratis geplaatste keukens’, ‘op woensdagavonden ná de training in de kantine gratis onbeperkt worstenbroodjes eten’ en ‘tijdens de Bingo gratis koffie’ is weliswaar structureel aanwezig maar moeilijk te kwantificeren. Verleggen we echter de focus naar FC Den Bosch of naar Helmond Sport dan moet worden geconstateerd dat bij deze clubs het falen door “pré- en post carnaval-gerelateerde mentaliteit en subculturele omgangsnormen” een hogere incidentie kent. RKC Waalwijk kan blijkbaar nog niet de keuze maken tussen stad en dorp (Urbi et Orbi) en leidt daardoor een schizofreen bestaan tussen deze twee dimensies in. Echter, tenslotte dient hier nog wel te worden gememoreerd dat -wat er ook gebeurt met RKC in de Nederlandse competitie én in de Champions League- RKC altijd de onbedreigde Keukenkampioen zal zijn. In die zin is het dus niet waar dat RKC géén kampioen zou mogen zijn. Een belangeloze tip mijnerzijds: RKC, benader John de Mol (als co-sponsor) voor een Waalwijkse variant van Masterchef, een format dat hoog zal scoren, in ieder geval in Walluk en Kètsheuvel.

gravatar

Ja hoor daar hebben we weer een onzinnig voetbalartikel! Ik ben het volledig met haagse annie eens! Ik ben fanatiek koersballer maar daar hoor je niemand over! Kan die rudolf juliusniet ingeruild worden voor die deskundige mart smeets! Bovendien draagt mart gezellig gebreide truitjes en spreekt sociaal in de wij vorm! Willen wij meer of minder voetbal in de speld?

Reageer
gravatar

“(…) heeft in de Telegraaf openhartig verteld (…)”
Tja, de Telegraaf… Waarom geloof ik dit artikel nu niet? Waarom doet de redactie zelf geen onderzoek? Er is wel een reputatie van betrouwbaarheid hoog te houden hoor.

Reageer
gravatar

Rudolf Julius bewijst met dit artikel niet geschikt te zijn voor de functie van journalist: http://tinyurl.com/kn2492w
Haagse Annie heeft dus alle reden om (opnieuw) te klagen over een voetbalartikel in De Speld.
Om deze afgrijselijke blunder enigszins goed te maken dient De Speld zich niet alleen te excuseren bij zijn (waarheidsge)trouwe lezers, maar ook een artikel te plaatsen over dameskorfbal, want anders blijft mij niets anders over dan een klacht in te dienen bij de Raad voor de Journalistiek.

Reageer
gravatar

Zijn ze nou helemaal van de ratten besnuffeld!!
Ik ben uitsluitend en alleen Haagsche Annie, nooit reacteur ik anoniem of onder valse voorwendselen en namen.

Oma kén ik nog niet eens al sta ik vaak vierkant achter haar als het om voetbal gaat, dat wel.

Erger nog dat ik ná 13.14 pas De Koe heb gefeliciteerd en Te Laat streng heb toegesproken.
Toen ging de deurbel, een pakje maar daar vertel ik elders over.

Gewoon over het hoofd gezien, net als een fout die ik niet meer kon verbeteren elders.

Ik heb inderdaad alle reden om te klagen. Dameskorfbal is stom; dat wil ik wel even duidelijk hebben.

Er komt dan ook een klacht op hoge poten – als was ik de Haagse Ooievaar (hoog op de poten, dun in de veren en een héle grote bek) maar waar ga ik die klacht indienen..

Ik dacht zelf meteen aan de Raad voor Riooljournalistiek.
Even Brammetje bellen… die doet alles voor een kistje wijn, zelfs reclame maken voor wasmiddel.

Jullie horen nog van me Speld!!

gravatar

Haagsche Annie, er is hier geen rat in de buurt, laat staan dat die me heeft besnuffeld.

Voor Rudolf Julius moge het inmiddels duidelijk zijn, dat ook Oma en Ingrid Wouterson zijn transfer naar het buitenland liever gisteren dan vandaag zien gebeuren.
Ik ben benieuwd op welke dagen van deze aprilmaand De Speld aandacht zal besteden aan ooievaars en koersbal.

gravatar

Kijk nou gvd eens op de kalender, of desnoods gewoon hier, naast je toepasselijke naam.

2 April, 1300 uren.
Weet je meteen ook hoe laat het is.

gravatar

Hier past een driewerf: boehoehoe.

Overigens ben ik vandaag lekker de eerste!

Reageer