Almere vernoemt straten naar wegen en lanen

Stratenwijk krijgt Prinsengrachtsingel en A27-steeg

Almere krijgt vanaf 2017 een stratenwijk. PvdA-wethouder Ruimtelijke Ordening Henk Mulder ontvouwde dinsdag zijn plannen voor de te bouwen wijk achter Almere Muziekwijk.

“Naast gewone straten en pleinen als de Reguliersdwarsstraatweg, de Utrechtsestraatweglaan en het Damrakspui komt er ook een winkelstraat die de Koopgootmarkt gaat heten en dertig meter onder het gewone straatniveau komt te liggen.”

Mulder wil dat Almere Straatwijk een bruisende buurt wordt: “We denken bijvoorbeeld nog aan een Prinsengrachtsingel, de Coolsingelgracht en de A27-steeg met geasfalteerde grachten. Daarop kan dan een circuit met kartcentrum komen, voor een gezellig dagje uit.”

De gemeenteraad is kritisch. VVD-raadslid Koert Huizing vindt dat er te weinig aandacht is voor de doorstroming van het verkeer in de wijk: “Als je straks van het Grote Marktplein naar de Tweede Derde Helmersstraatstraat moet, moet je helemaal omrijden via het Damrakrak omdat het bij het Grote Kleine-Gartmanplantsoenplein sowieso vast komt te staan.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Deze wethouder is duidelijk een beetje de weg kwijt geloof ik, echt van het padje af dit. Dat dit soort beleid gewoon vrij baan krijgt strookt van geen kanten. Deze wethouder moet echt zo snel mogelijk de laan uit gestuurd worden.
Ik mag hopen dat dit idee op een politieke drempel zal stuiten en geen doorgang zal vinden.

Reageer
gravatar

Kees,

Meen je nou echt dat die wethouder op de straat moet worden gezet? Mag hij van Geerts Minderbroeders nog een keuze maken uit weg, baan, padje, doorgang, straat en laan?

gravatar

De paden op, de lanen in
Vooruit met flinken pas
Met stralend oog en blijden zin
En goedgevulde tas
De zonne lacht ons vrolijk toe
Ons groet der vooglen zang
En wij, we worden vast niet moe
Al wand’len w’uren lang
Tra ta ta ta bom, bom, tra ta ta ta bom, bom
Al wand’len w’uren lang

Marcheren is gezond voor ‘t bloed
Verruimd wordt d’enge borst,
‘t Versterkt de spier van been en voet
‘t Wekt eetlust op en dorst
Daarom vooruit en in de maat
Zoo netjes als ‘t maar kan
Nu ‘t eensgezind en ord’lijk gaat
Heeft elk plezier ervan
Tra ta ta ta bom, bom, tra ta ta ta bom, bom
Heeft elk plezier er van

gravatar

Valt alweer mee dat ze niet overgaan tot het vernoemen van buitenlandse straten en pleinen. Je moet er toch niet aan denken:
Avenue des Champs Elyssees nr.20 te Almere Straatwijk.
Of deze: Sunset Boulevard nr.1 te Almere Straatwijk.
En als uitsmijter: Het winkelcentrum op het Plein van de Hemelse Vrede te Almere Straatwijk.

Reageer
gravatar

Beste Van,

Wat dacht je van het eens zo chique Avenue Concordia In het Rotterdamse Kralingen? Waarom niet gewoon Eendrachtslaan. Niet zo gek voor een plaats die al een Eendrachtsplein heeft.

Zou Jeetje wel weten van deze Franstalige pocherij?

gravatar

In ons dorp zijn we toch veel vooruitstrevender.
Onze huisadressen bevatten slechts nummers.
( ……..13 en 69 bestaan ook, voor de niet -bijgelovigen en de lolbroeken onder de lezers )

Reageer
gravatar

Ja, te bereiken via de afrit “Ausfahrt”.

gravatar

In Frankrijk heeft elk gehuchtje wel een Camping Municipal en een Camping Interdit. Opvallend is wel dat statistisch gezien een Camping Municipal veel betere faciliteiten heeft dan een Camping Interdit.

gravatar

RUIMTELIJKE ORDENING

In Almere-binnen zal het ze een zorg zijn. Daar komen ze prima uit de voeten met celnummers. Almere-binnen is tamelijk file-arm en men kent er de weg.

“Almere-buiten zou eens bij zichzelf te rade moeten gaan”, aldus gedetineerde Keith Bakker.

Reageer
gravatar

De volgende wijk gaat dan zeker Die Wijk worden. Analoog aan die buurtjes in Porters Lake in Canada (This Street, That Street, The Other Street) en Humble in Californië (This Way, Same Way, Right Way, My Way, Any Way) worden de straatnamen Die Ene Straat, Dat Andere Weggetje, Het Steegje Ertussen, Het Groene Plantsoentje en Dat Lelijke Plein voorgesteld. Dat maakt het duidelijker om de weg te wijzen.

Reageer
gravatar

Dat wordt dan knap lastig: van Die Lelijke Straat langs Dat Afschuwelijke Plein, dan door die Nog Lelijker Straat langs het Lelijkste Pad dat langs De Stinkende Singel loopt, en dan ben je Op De Plek Waar Je Nog Niet Dood Gevonden Wil Worden.
Zoiets?

gravatar

Beste Jeettje en Van,

Ik wil nergens dood worden gevonden. Mag dat ook?

gravatar

Waarom überhaupt nog namen aan straten geven? Dat is zo uit de tijd en gezien de technologische vooruitgang volstrekt overbodig. De PTT brengt allang geen post meer rond en het bezoek vindt de bestemming wel met de TomTom.

Laat mensen hun eigen straatnamen registreren die dan in een databank gekoppeld kunnen worden aan het kadastrale nummer. Dan krijg je zoiets als: [email protected] of [email protected]

Reageer
gravatar

Leuk! Lekker retro ook, daar in dat landelijke, rustieke, ja, dat Anton Pieck-achtige Almere. Wellicht dat iemand alhier de vooruitgang middels een blog met ons zou willen delen, ik ben er altijd alweer voorbij gereden voor dat ik er erg in heb.

Reageer
gravatar

Met zo’n grote PVV fractie zou je toch eerder een minderhedenbuurt verwachten, met onder andere de Marokkanenweg, Antillianenweg en de Turkenweg.

Reageer
gravatar

Aangezien Almere toch een echt PVV-bolwerk is en Geert trouw is tot in den doet, hier nog wat straatnamen met ex-PVV’ers:
Louis Bontesplein
Arjen Brogtweg
Geert Tomlow-Kade
Oege Bakkersteeg
Hero Brinkmanplein
Daniël ter Haar weg
Henk Schererweg
Roland van Vlietsteeg
Joram van Klaverenpad
Laurence Stassen-Allee
Chris van der Helmkade
Jhim van Bemmelweg
Marcial Hernandez-Allee
Wim Kortenoevenpad
James Sharpe-Allee
Richard De Mossteeg
Eric Lucassen-Omgang
Cor Bosmansteeg
Lucas Hartong-Omgang
Otto van der Galiënweg
Pieter Buismankade
Jelle Hiemstra-Allee
Paul ter Linden-Omgang
Arnoud van Doornplein
Marjolein van de Waalkade

Al met al keuze genoeg! Almere kan dus lekker blijven doorbouwen!
Namens de gemeente Apelfoort groet ik u!

gravatar

Amersdoorn gaat voor het gewoon nummeren van de straten en wegen. Straten liggen dan in de noord-zuid richting (of andersom voor de liefhebbers) en wegen oost-west. OP die manier krijg je dus 1 straat, 2 straat en bijvoorbeeld 3 weg of 4 weg. Gezien de dubbelzinnigheid van het woord weg wordt er nog druk gediscussieerd om deze dan toch laan te noemen.

gravatar

Apelfoort zou kunnen overwegen om een en ander te combineren tot een heus stratencircuit, alwaar men Formule 1 races kan gaan houden. De ultieme stap is dan om de stad om te dopen tot Monacofoort?!

gravatar

Als voormalig lid van de straatnaamgevingscommissie van Almere (80-er jaren) ben ik trots op de ontwikkeling die de commissie blijkbaar sindsdien heeft doorgemaakt. Ik kan me herinneren dat we toen voor het polderkwartier al voorgesteld hebben een plein het Kleinpolderpleinplein te noemen.

Reageer