Ajax negeerde negatief reisadvies voor Salzburg

Amsterdammers waren gewaarschuwd

Het pak slaag van Ajax in Salzburg had voorkomen kunnen worden als de clubleiding het negatieve reisadvies voor de Oostenrijkse stad had opgevolgd. De Amsterdammers waren door het ministerie van Buitenlandse Zaken gewaarschuwd dat er grote risico’s verbonden waren aan de reis.

Minister Frans Timmermans : “Het is natuurlijk verschrikkelijk wat er is gebeurd, maar Ajax heeft dit risico willens en wetens genomen. Wij hebben reeds vorige week donderdag aangegeven dat de kans op een slachtpartij in Salzburg groot was.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar


Ik roep alle vrouwelijke lezers op om morgenmiddag op het Malieveld deel te nemen aan de protestactie tegen De Speld vanwege het glazen plafond van de volledig mannelijke redactie en de discriminatie van het vrouwelijk geslacht die daarvan de oorzaak is.

Reageer
gravatar

Inderdaad Plien, wij pikken het niet langer.

p.s.
Op welke wijs zingen wij het protestlied?

gravatar

Lieve Paulientje,

De melodie waarnaar jij Plien vroeg, weet ik ook zo gauw niet meer. Ik vraag er de tekstschrijver vanavond nog naar, zodat we morgen niet met de mond vol tanden op het Malieveld staan.

Vooralsnog denk ik, dat de melodie die van Katootje die naar de Botermarkt ging, is. De tekst luidt in ieder geval:

Ontwaakt, verworpenen der aarde!
Ontwaakt, verdoemde in hongers sfeer!
Reedlijk willen stroomt over de aarde
En die stroom rijst al meer en meer.
Sterft, gij oude vormen en gedachten!
Slaafgeboornen,ontwaakt,ontwaakt!
De wereld steunt op nieuwe krachten,
Begeerte heeft ons aangeraakt!

Refrein

Makkers, ten laatste male,
Tot den strijd ons geschaard,
en D’Internationale
Zal morgen heersen op aard.

Heb je dat genoteerd?

gravatar

Morgenmiddag.. kweeniehoor, dat is wel erg kort dag.
Het Malieveld, aiiii waarom altijd Den Haag… het is gewoon een grasveldje en protesteren mag maar zover van de weg af dat het geen ‘auditief ongemak’ oplevert voor passanten en bewoners.

Soms barsten ze in zingen uit, brr….

Een vergunning moet er ook komen anders ben je heel snel uitgeprotesteerd, ik zou even de tijd nemen om e.e.a. goed voor te bereiden.
Ik kan hiervandaan zien dat er op maandag 24 en dinsdag 25 maart nog niemand een vergunning heeft gekregen of aangevraagd, het Malieveld is vrij!

gravatar

De laatste zin roept toch enige vraagtekens op, met name het deel “die daarvan de oorzaak is”.
Wordt met “die” het glazen plafond bedoeld? Dan zou het “dat” moeten zijn.
In feite staat er nu “de discriminatie … die daarvan de oorzaak is”, wat kan u hiermee bedoeld hebben?
Is het dus toch de schuld van de dames dat de redactie kennelijk geheel uit leden van het mannelijk geslacht bestaat? Wie wordt hier nu gedemoniseerd?

Waar is de Juf als je haar nodig hebt?

gravatar

Betrouwbare bronnen niet ver van de Coolsingel melden ‘oefenvluchten’ boven de Kuip van een twintig tal gevechtshelikopters van een type dat vooral door Amsterdam wordt gebruikt

Reageer
gravatar

Wij van de curlingvereniging: SportClub Apelfoort Vooruit (SCAV) organiseren daarom vooral onze curlingwedstrijden op ons vertrouwde eigen ijs. Niks geen reisproblemen. Verder willen de Speld, dit prachtige Ezine, heel hartelijk danken voor de zo accurate verslaggeving van de curlingwedstrijden tijdens de Olympische Winterspelen. Dat was nu eindelijk eens ‘puur curling’. En dit zelfs zonder een foto van de Russische curlingdames, bravo!!

Reageer
gravatar

Als de Ajacieden ook blikjes vol Red Bull hadden geslobberd vòòr de heenwedstrijd, waren ze een waardige tegenstander geweest, maar ja ze waren bang steeds te moeten (de)Boer(en).
En bij de return hebben ze nog niet gesnapt waarom de tegenstander vleugels leek te hebben. Dom hoor.

gravatar

Naar ik vrees/hoop (doorhalen wat niet van toepassing is) staat Red Bull niet op de dopinglijst, evenmin als Mozartkügeln.

gravatar

Waarom moet de redactie weer zo hoog nodig een artikel over dat domme voetbal publiceren. Waarom niet eens een keer over het boeiende en sportieve dameskorfbal? Bovendien heeft nog nooit in de geschiedenis een Nederlandse dameskorfbalploeg in Salzburg verloren.

Dameskorfbal, een balsport waarop Nederland wel trots kan zijn! Een sport die geen vorst nodig heeft.

Reageer
gravatar

Lieve Oma,

Wat dacht u van dameshockey? Een balsport waarin ons land al heel lang grote faam verwerft.

Deze sport staat in grote belangstelling van de vorst, zoals alle vrouwelijke sporters. Daarbij blijft de interesse van de vrouwonvriendelijke machoredacteuren van De Speld schandalig ver achter. Zelfs onze schaatssters werden genegeerd.

gravatar

Lieve kleindochter,

Ik heb even snel de rubriek Sport doorgekeken. Negentig procent gaat over mannenvoetbal en tien procent over mannenfietsen.

Dit is vrouwendiscriminatie!

Een groot schandaal, dat ik onverwijld bij het Collega van de Rechten van de Vrouw zal melden. Dat zal de machoredactie leren!

Ik roep bovendien alle vrouwen op tot een lezersstaking.

gravatar

Oma, u snapt er blijkbaar geen bal van, want het hele artikel illustreert juist wat u zegt, namelijk dat voetballers dom zijn, vooral die uit Amsterdam.
De eerste korfbalster, waarvoor dat geldt, moet nog door de mand vallen.
Overigens laat uw IQ ook te wensen over, want korfbal is van oudsher een gemengde sport (= mannen en vrouwen in één team)

gravatar

S. Limpie, die zich vreselijk intelligent waant,

Met jouw enorme intelligentiequotiënt had je moeten weten, dat tijdens het Rijke Roomse leven in het zuiden des land de korfbalsport zonder mannen werd beoefend. Die is helaas na het vallen der Zuilen wat minder populair geworden, maar het vrouwenkorfbal bestaat gelukkig nog steeds.

gravatar

Ik kan meepraten over het vrouwenkorfbal. Helaas viel ik bij het douchen door de mand.

gravatar

Zie mijn oproep onder onderaan.

gravatar

Naar verluid is Frank de Boer een van de initiatiefnemers achter de actiegroep wijvertrouwenfranstimmermansniet.nl. Dus ik begrijp Ajax wel.

Reageer
gravatar

Altijd weer die Amsterdammers. Stronteigenwijs, en luisteren ho maar.

Reageer
gravatar

Minister Timmermans heeft zojuist een negatief reisadvies afgegeven voor Rotterdam en omstreken. Het advies gaat in vanaf morgenmiddag 13.00 uur en geldt tot zondagavond 22.00. Omdat vervolgens Jack van Gelder een uur over de wedstrijd Feijenoord-Ajax zal gaan lullen, geldt tot middernacht een avondklok voor de gehele Randstad. In Enschede is ondertussen al een eerste lachende derde gesignaleerd….

Reageer
gravatar

Het is nog erger: er wordt door Sjek van Gelder een uur over die wedstrijd gel*ld voordat het begint, tijdens de wedstrijd zit er iets wat ze tegenwoordig commentator noemen de namen op te lezen wie er een trap tegen de bal geeft -geen benul waarom tegen die bal getrapt wordt-, en na de wedstrijd wordt er de hele verder avond over gez*ken met de onvermijdelijke Groningse windhuiler Jan Mulder op volle kracht.

Voor mij hoeft het niet: kunnen we geen voetbaleiland voor de kust aanleggen? Met daarnaast een vliegeiland? En een Binnenhofeiland?
Kunnen wij, normale burgers, ongehinderd van ons leven genieten.

gravatar

Hopelijk wint Feijenoord zondag van Ajax, want als Pellè tegen de Kuip aantrapt, kon die wel eens instorten. Overigens weet Ajax nu wat ze moeten drinken om Feijenoord te overvleugelen, maar gezien het bovenstaande is dat niet te hopen.

gravatar

Ik ken echter vastgoed-Rotterdammers die daar juist op hopen: die willen voor grof gemeenschapsgeld een ‘nieuwe’ Kuip bouwen. Alsof dat kan.
Maar duidelijk is dat de werking van Red Bull samen met Mozartkügeln dodelijk is voor Amstedammerts.

gravatar

Dus weten nu alle tegenstanders van Ajax, te beginnen met Feijenoord, wat ze vòòr de wedstrijd moeten nuttigen. Eerlijk gezegd mag van mij nu wel eens een andere club dan Ajax kampioen worden, maar dat vechten ze zelf maar onderling uit.