Wat de metadata zeggen over Ronald

Waarschijnlijk heeft hij sympathie voor de PvdA

Ronald is halverwege de vijftig en woont in Bussum. Dat blijkt uit metadata die De Speld afgelopen maand over Ronald kreeg. Er zijn geen inhoudelijke telefoongesprekken, e-mails en sms-berichten opgevangen.

Het lijkt een tumultueuze periode te zijn voor Ronald. Hij voerde meer dan 500 telefoongesprekken, de meeste gesprekken vonden plaats met mensen in Den Haag. Of hij getrouwd is is niet met zekerheid te zeggen. Wel whatsappte hij de laatste dagen meer dan 73 keer per dag met ene Jeanine.

Hij googelde vooral op “beter spreken in het openbaar”, “een nieuwe hoed, liefst een zwarte maar grijs is ook goed”, “help” en “wat zijn metadata nu weer?”. Opvallend: de laatste paar dagen zocht hij steeds vaker op vacatures in de culturele sector.

We vermoeden dat hij sympathie heeft voor de PvdA. Vanuit zijn werk heeft hij geregeld contact met politieke partijen. Op zijn hotmailaccount verschijnen geregeld nieuwsbrieven van die partij.

Ronald haalt veel van zijn informatie van de online encyclopedie Wikipedia. Hij is waarschijnlijk ijdel, want hij houdt het nieuws over zichzelf nauwlettend in de gaten. Hij belt opvallend vaak met het Caribisch gebied, het is onduidelijk of hij er familie heeft wonen of vakantieplannen heeft. Hij volgt via het nieuws de besluitvorming over de geheime diensten.

Als we met een commerciële bril naar zijn profiel zouden kijken, dan zouden we hem bestoken met aanbiedingen voor hoeden, goedkope vluchten naar Spanje, dure vluchten naar Curaçao, nieuws over elektrische auto’s en tijdschriften over platwormen.

Wat zeggen de metadata verder over Ronald? Hij is opvallend vaak in Hilversum en Den Haag. We vermoeden dat Ronald minister is, maar dat is niet met zekerheid te zeggen. Waarschijnlijk van Cultuur, Media of Volksgezondheid.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De suggestie achter enkele reacties is dat Ronald en Jeanine meer delen dan het wanbeheer van ontembare geheime diensten, zoals dat in elk beschaafd land het geval is. Ik stel nadrukkelijk dat de enige band tussen Ronald en Jeanine haar hand is die het mes tussen zijn schouderbladen plaatste. De stringente VVD-code vereist namelijk dat VVD-ministers zich onthouden van vriendschappelijke betrekkingen met PvdA-bewindslieden, zeker niet als deze lijden aan zichtbare neusharen. Dezelfde VVD-code vereist ook een zeer nauwe band tussen vrouwelijke ministers en hun ministerie enerzijds en anderszijds de toeleverende bedrijven van hun echtgenoten. Vrouwelijke ministers worden intern en vooraf geselecteerd op echtgenoten die toeleverantie-capabel zijn. Zo was van Edith Schippers lang onzeker of haar echtgenoot nu wel of niet in medische apparatuur en geneesmiddelen handelde. Toen dat niet het geval bleek, kwam dat haar bijna te staan op een schorsing als minister en een royement uit de VVD en uitstoting uit de Rotary-club. De Speld verzuimde hieraan ruchtbaarheid te verlenen op -niet uitsluitend- haar moverende gronden, maar het landsbelang prevaleert, vandaar!

Reageer
gravatar

Ja, ik ook. Maar ook die van een Van Rey, een Offermanns, een Ton Hooijmaijers, Curlings, met welk ip-adres Frans Weekers inlogd op Werk.nl en niet te vergeten een Bert Bokhoven, wat die zoal in zijn vrije tijd apped om zijn onderzoeken gepubliceerd te krijgen.

gravatar

Jeanine is Jeanine Paulussen, de dochter van Truus Paulussen. Ze wordt door Ronald geholpen door middel van What’s ap wanneer ze vast loopt met haar huiswerk. Gezien de intensiteit heeft Truus haar dochter veel te hoog ingeschat en gaat deze opleiding eindigen in een hoge studieschuld. Meer kan ik er helaas niet over zeggen. Ik hoop dat uw nieuwsgierigheid ietwat getemperd is.

gravatar

Oooh daarom was hij om 22u in Leiden. Hij was Jeanine aan het “helpen” met haar “huiswerk”

gravatar

Toch zou de NSA eens meer inlichtingen dienen in te winnen over de geheime relatie tussen deze Plasterk en die Jeanine; H., als ik het goed begrepen heb. Wordt hij daardoor niet chantabel en dient hij dan niet op te stappen?? NSA: do your job, also in the Netherlands.

Reageer
gravatar

Heeft de speld ook kunnen achterhalen dat Ronald gewoon een lulhannes is die uit zijn nek kletst om zich vervolgens te verschuilen achter staatsgeheimen. Nota bene gegevens die hij zelf de wereld in heeft geholpen om interessant te doen en die niet eens op waarheid berusten.

Reageer
gravatar

Staatsgehein, staatsgeheim … daar is wat voor te zeggen: we willen natuurlijk niet dat iedereen er achter kan komen dat we een regering hebben louter bestaande uit incompetente, narcistische, nitwitterige lachebekjes die het erg met zichzelf getroffen hebben en ……. ow, wat zeg ik nu weer; eh beste afluisteraartjes, dit was sarcastisch bedoeld en hoeft niet per se een kern van waarheid te bevatten!

gravatar

Het is al eeuwen een staatsgeheim dat bewindspersonen uit hun nek kletsen. Sinds de invoering van de Mammoetwet en het hoge percentage schooluitval is het intelligentiepeil van de doorsnee burger dusdanig opgekrikt (een IQ van 150 en meer is normaal geworden) dat een bewindspersoon zich niet meer achter staatsgeheimen kan verschuilen. Het enige wat dan overblijft voor zo’n bewindspersoon is een hoge mate van interessantdoenerij. En volgens mij doen hoeren ook maar alsof, verschuilen zich ergo komma sum achter fake orgasmes en zogenaamde lieve woordjes.

gravatar

Die sarcastische toon bevalt mij wel heer Jeetje maar volgens bevat het juist een enorme kern van waarheid.
Onze allerbeste vrienden ( zeer sarcastisch bedoeld) beschuldigen terwijl je wel weet dat je gewoon staat te liegen. Diederikje zal wel gezegd hebben wat ruikt je plas sterk waarop Ronaldje antwoorde dat niet maar ik voel nattigheid.

gravatar

Beste Jeettje, Goed mogelijk dat u inmiddels bekend staat binnen de diensten als ‘Jeettje – Metarotterdammer Z.H.’ Hij, die zich bediend van metasarcasme binnen het dataverkeer welke niet perse een kern van waarheid hoeft te bevatten. Niets om u druk over te maken dus. Dat ligt wat anders wanneer men u benaderd in de gedaante van een kabouter; in dat geval is enige oplettendheid m.b.t. het delen van informatie raadzaam.

gravatar

Dat geheimzinnige gedoe komt mij de strot uit. De bron waaruit de betreffende metagegevens afkomstig is, past prima in onze cultuur van open gordijnen en doorzon- oftewel doorkijkkamers.

Gooit die bron open. Laat iedereen mee profiteren van deze moderne verworvenheden.

Zo wil ik ook wel eens weten waar mijn echtgenoot regelmatig ‘s avonds moet “overwerken”, met welke “schoolvriendin” mijn dochter drie keer in de week huiswerk maakt en welke kater mijn poes heeft bezwangerd.

Reageer
gravatar

Uw echtgenoot werkt regelmatig over op zijn werk. Hij is dan echter niet aan het werken.

Uw dochter maakt regelmatig “huiswerk” met verschillende personen. Enkele daarvan zijn schoolvriendinnen. Ten minste één daarvan _was_ een schoolvriendin; dit is nu een schoolvriend. Ook zijn ze niet altijd met z’n tweeën.

Uw poes is bezwangerd door Max.

gravatar

De firma Brother heeft Dhr. Plasterk woensdag j.l. een brochure via de mail doen toekomen met productinformatie over de nieuwe breimachine in haar assortiment.

Reageer
gravatar

BILDERBERG BABY I’M COUNTING ON YOU

FOR TO HELP ME AND JOIN ME ALL THE NIGHT THROUGH

OOO BILDERBERG BABY I’M COUNTING ON YOU

FOR TO FUCK ME AND SUCK ME
WHILE I DON’T EVEN SEE

AL CAPONE LOOKED DIFFERENT ON THINGS. HEB JE DIE AL EENS GOED BEKEKEN? TOTAAL ANDERS.

gravatar

Och, beste Belg, u bent van de week weer even de grens overgestoken om ‘een boodschap’ te doen? Klapt ‘ie een beetje?

gravatar

Ook de zoekterm ‘matennaaier’ duikt laatstelijk veel op in zijn google-acties, vermoed ik.

Reageer
gravatar

U denkt dat hij genaaid is door Jeanine interessante gedachten moet ik zeggen. Ik dacht dat dat alleen in de burelen van de PVV gebeurde.
Pow nieuws maar even inschakelen

gravatar

We missen nog zijn gemiddelde snelheid. Zou gewoon #opendata moeten zijn, toch?

Reageer
gravatar

Wij van Justitie zijn meer geinteresseerd in zijn maximum snelheid. Is dat ook te achterhalen aan de hand van de metadata?

mvg.
mr. I.W. Opstelten

gravatar

Niemand die MIJ nou eens volgt met al die Metadata. Anders zou het publiek wel te horen dan wel lezen krijgen dat ik vaak reisjes naar het buitenland (Monaco en Toscane!) maak, veel talen spreek op beschaafd geleuter-niveau, regelmatig in Hilversum verpoos, en veelvuldig whattsapp met Wibi Sioerjadi en ene “Sting”. Interessant hè?!

Reageer
gravatar

Jazeker beste Erik. Maar ook of de uitnodigingen op tijd en ordentelijk de deur uit zijn gegaan om toestemming te verkrijgen er op te zitten.