Minister Kamp krijgt Ronald Plasterk in portefeuille

‘Plasterk had geen zicht meer op eigen functioneren’

Premier Mark Rutte heeft bekendgemaakt dat minister Henk Kamp vanaf heden verantwoordelijk is voor Ronald Plasterk. Eerder was minister Plasterk van Binnenlandse Zaken nog verantwoordelijk voor Ronald Plasterk.

“De afgelopen dagen werd duidelijk dat Ronald Plasterk geen zicht meer heeft op zijn eigen functioneren”, zei de minister-president. “Als eindverantwoordelijke heb ik daarom besloten dat iemand anders Plasterk in beheer moet krijgen. Henk Kamp is een kundig bewindspersoon en heeft een rijke ervaring met uitdagende dossiers.”

De minister van Economische Zaken en Ronald Plasterk staat te popelen om te beginnen. “Het zal een hele klus worden om Plasterk in goede banen te leiden, maar ik ga m’n stinkende best doen”, aldus Kamp. Hij zal inzake Plasterk worden bijgestaan door minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten.

Het is niet de eerste keer dat een minister van portefeuille wisselt. Tijdens de kabinetten Balkenende waren steeds verschillende ministers verantwoordelijk voor de premier. “Dat was een hoofdpijndossier dat je er liever niet bij wilde hebben”, herinnert voormalig vice-premier André Rouvoet zich.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Beste W. Attenstaafje, namens mijn nieuwsgierige gezins- annex huisgenoten het volgende verzoek: kunt u a.u.b. uw bijdrage “Je bent zelf een portfeuille” nog eens contextueel en in diepere zin uitleggen? Wij snappen de quintessens niet, “portefeuille” heeft namelijk meer dan één betekenis; o.a. 1) de politieke die het werkveld van ministers aanduidt, 2)de gelddragersfunctie die bij gewone mensen portemonnee heet, 3) de verzameling aandelen en obligaties die door ABN of Bink Bank voor de doorsnee-belegger wordt beheerd en 4) de leesportefeuille (kortweg “de map” genaamd) die elke week opgehaald en ververst wordt. Bij voorbaat dank voor uw moeite.

Reageer
gravatar

Het is weer typisch blauwpaars houtje-touwtje beleid. Rutte stuurde die VVD-jongere van Kamp eerst naar het CDA-Noorden (“Er gaat immers niets boven Groningers’) ter pacificatie van opstandige aardbevende Saksen om dan Henk -nog maar nèt terug van deze voorspelbaar uiterst onsuccesvolle pacificatiecampagne- gelijk op te knappen met de voogdij over een uit de bocht gevlogen PvdA-minister.
De ironie van het (nood)lot is dat Ronald P. wél de waarheid sprak (de NSA luistert immers ALLES af, zelfs tot in de slaapkamers van Angela Merkel en president Hollande), maar dat onze VVD- regering het beter vond het gezichtsverlies te beperken en er nog de schijn van “eigen keuze” aan te verbinden. Dus lieve lezers: “de AIVD heeft deze 1,8 miljoen gesprekken zelf afgeluisterd, in opdracht van de NSA en ze daarna -netjes vertaald- doorgesluisd naar de VS”. Hennis-Plasschaert houdt zich wijselijk op de vlakte omdat het bedrijf van haar echtgenoot grote defensiecontracten in de wacht moet slepen; de standaard-aanpak van de VVD (methode Hooymayers-Van Rey) die weer voor veel stemmen zal zorgen bij de onvermijdelijke versnelde verkiezingen van zomer 2014. Buma’s CDA is zich al aan het warmlopen langs de (demarcatie)lijn.

Reageer
gravatar

Ondertussen zitten WIJ met Griet Wilders. Of wat had je gedacht? Gelukkig lopen hier genoeg allochtonen rond om Griet Wilders nog een eind buiten te houden. NIEMAND zit er op te wachten.

Ook en vooral rechts niet. JEANETTEN DIE HUN HAAR KANARIEGEEL VERVEN ONTSNAPPEN aan zowat elke FATWA.

Reageer
gravatar

Ik vraag mij af of de arbeidsrechter wel akkoord zal gaan met het gedwongen ontslag van minister Plasterk. Wat hier ook wordt geschreven, dat zit er echt aan te komen!

Ik zou in ieder geval een prima ontslagregeling voor hem in de wacht hebben weten te slepen. Met behulp van een kistje wijn dat ik tijdens een rendez-voustje bij waxinelicht aan mevrouw de rechter zou overhandigen.

Oh jee, verontschuldigingen aan de lezers; (puntkomma. ik heb de tip van de Speld begrepen) ik had dit niet moeten schrijven. Ik ben immers oud nieuws.

Reageer
gravatar

Het gaat wel gelijk op: de stand is nu 1-1.
Eerst Verdaas weg (PvdA), toen Weekers (VVD).
Nu hangen Plasterk (PvdA) en Hennis (VVD) aan een draadje, maar de nieuwe man Wiebes (VVD) loopt zich al warm met een paar lijken in de kast, Schulz (VVD) blijft een twijfelgeval, Mansveld (PvdA) is ook al verkeerd begonnen met de NS, maar vlak brulboei Opstelten (VVD) ook niet uit.

Kleinsma (PvdA) is inwisselbaar: met haar antisociale beleid geen stemmentrekkertje -kun je beter kwijt zijn- en uit te ruilen met krijmfijter Teeven (VVD)die zijn best doet justitie op te blazen.

Het wordt nog spannend: in de coulissen zien we een Dijksma (PvdA) zich warmlopen, dus …..

Reageer
gravatar

Een heldere uiteenzetting beste Jeettje.

Men heft elkaar namelijk op. Zo is het altijd al geweest tussen die twee. In de jaren negentig heeft men een flinke tube glijmiddel van het merk D66 tussen beide leeggespoten, met als resultaat dat men het vanaf mei ’94 tot half mei ’99 volgehouden heeft door met enige regelmaat sorry te zeggen. Welnu, de geschiedenis herhaald zich wederom in de polder, met dit verschil dat ‘D66’ een uiterste houdbaarheidsdatum blijkt te hebben. Pechtold beschouwt op dit moment zijn positie als een soort superglue; het glijdt als de beste, maar o wee als het spul opdroogt.
Terwijl een Dijksma warm loopt, ben ik benieuwd naar de volgende VVD’er spartelend in het drijfzand.
Enig idee wie?

gravatar

Inmiddels zou je toch voor een geheel uit COC vertegenwoordigers (m/v) bestaand gayministerschap zijn. Die doen tenminste een statement, lopen niet zo te klungelen en te stuntelen, maken écht beleid en kun je in Sotsji helemaal niet over het hoofd zien. Google is al begonnen met de regenboogvlag, nu Nederland nog als trendvolger.

Reageer
gravatar

Oké Tiens, bij deze: Geen Gezeik, Iedereen Gelijk!

gravatar

In de portefeuille nog wel! Heet dat tegenwoordig niet “chipknip”?! En past zo’n Plasterk daar wel op dan? Ach, wat zal ik me druk maken; zijn allemaal binnenlandse zaken, dus de NSA heeft er beslist geen weet van!

Reageer
gravatar

Oei, dat zal de Groninger niet leuk vinden. Nu wordt men alwéér naar de achtergrond geschoven. Praatpaal Plasterk zal een hoop aandacht van de minister vergen. Daar komt nog bij dat de zoektocht naar de nog verborgen lijken in diverse kasten een enorme hoeveelheid van zijn beschikbare tijd vragen.

Reageer
gravatar

Minister Plasterk probeerde het afluisterschandaal onder de pet… eh… zijn hoed te houden. Toen de waarheid toch aan het licht kwam, schrok Rutte zich een hoedje en heeft hij in zijn hoed-anigheid van minister-president geprobeerd het kabinet voor grotere reputatieschade te be-hoed-en door Plasterk voortaan onder één hoedje te laten spelen met Kamp.

Reageer
gravatar

En?

gravatar

Men kijkt inmiddels uit naar een burgemeestersvacature voor Plasterk, of commissaris van sire Bolle Domme Pils ergens, of wie weet comissaris in de EU, of ambassadeur in Nieuw Zeeland.

Reageer