CDA wil gekozen Donner

‘Laat burgers zelf kiezen waar ze hem willen hebben’

Het CDA wil dat Piet Hein Donner voortaan niet meer wordt benoemd maar gekozen. CDA-leider Buma denkt dat een Donner-referendum een goede manier is om de burger meer bij Piet Hein Donner te betrekken.

Buma: “Met een benoemde Donner gaat het eigenlijk heel ondoorzichtig: Piet Hein duikt ergens op, vaak als minister, zonder dat het volk daar iets over te zeggen heeft. Met een referendum kunnen mensen zelf kiezen wat Donner moet gaan doen. Op die manier blijft het ook voor hem spannend.”

De Raad van State is kritisch over het plan van het CDA. Vicevoorzitter Donner: “Kijkend naar de grondwettelijke kaders van onze rechtsorde, zit ik hier absoluut niet op te wachten.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Heeft het CDA dan nog enige invloed op de plaatsing van de onderkoning van Nederland. Dat beslist hij toch zeker zelf? Zoals een goede autocraat betaamt. Donner is (in zijn eentje) zowel de vliegende brigade als de vijfde colonne van het CDA, zelfs de VVD wist niks beters dan hem weg te promoveren om hem maar uit de Tweede Kamer weg te krijgen. De Donners zitten overigens historisch (al sinds koning Willem I, 1813) dicht tegen het Hof aangeplakt, als Staatsrechtelijke schriftgeleerden. De echtgenote van een vroegere Donner, Elisabeth Brünhilde Maria Donner-Wetter, heeft de hyperactieve Prins Hendrik von Mecklenburg ooit nog daadwerkelijk bijgestaan als typiste en personal assistant die zijn drankgebruik reguleerde.

Reageer
gravatar

Er gaan geruchten dat Koningin Beatrix indertijd voor abdicatie koos, omdat CDA en VVD haar P.H. Donner in de maag splitsten als vieze-voorzitter van de Raad van Staete subsidair onderkoning van Nederland. Donner is ook de man die beloofde op slag de Sharia in te stellen in Nederland “als de meerderheid van de bevolking daarom zou vragen”. Nou, dat was niet tegen dovemansoren gezegd. Met de bevordering van Bernard Wientjes tot voorzitter VNO/NCW is de coupe d’état helemaal geslaagd en is het nationale innerlijke dilemma “Koopman én/of Dominee” definitief in het voordeel van éerstgenoemde beslist, ten faveure van onze internationale handelsbelangen. Ons nieuwe Koopman-Koningspaar is nu samen met de top van BV Nederland (Raad van State, VNO-NCW en NOC/NSF) zoete broodjes aan het bakken in Sotsji. Beatrix heeft zich uit dépit teruggetrokken op Drakesteyn, in vrijwillige ballingschap.

Reageer
gravatar

In Frankrijk hebben ze wel humor en hebben ze het precies omgedraaid: Daar betekent “Donner” geven i.p.v. nemen

Reageer
gravatar

Zo ziet men maar weer dat bij de overheid iedereen langs elkaar werkt.

Er is namelijk al enige jaren een Donner-register waar men kan aangeven hoe men er tegenover staat. En het gaat tamelijk ver: U kunt hier zelfs Uw standpunt postmortaal aangeven, over Uw eigen graf heen regeren, zogezegd.

Reageer
gravatar

Rechtsorde;;; Dat is niet alleen meer uit de mode maar zwaar overtijd tot in de grote overmacht. Ik vertrouw die Donner al zeer lang niet meer met zijn politieke spel; ontmaskerd door GeenStijl nb;; Dit soort volk zou niet eens herverkiesbaar mogen zijn; teveel bloed op de bril; de ogen daartoe gesloten. Zijn naam is vlees, het is een soort vampier vrees ik Ұ

Reageer
gravatar

Donner heeft zelf te kennen gegeven liever benoemd te worden. ‘Je kunt onze democratische benoemingsregels niet tijdens het spel veranderen en nog minder erna’ verklaarde hij net voordat ik hem met mijn fiets trachtte te overrijden.

Reageer
gravatar

Ik heb tot voor 5 jaar geleden meerdere malen per week shoarma- en kebabtenten gefrequenteerd, maar ik kan me niet herinneren er ooit iemand uit Turkije of Noord-Afrika gezien te hebben behalve de werknemers. Of dat een goed teken is????

gravatar

hahaha
Ronald (Plasterk, Red.) heeft vandaag onthuld dat de AIVD en de MIVD in de afgelopen jaren iedereen heeft afgeluisterd, behalve christelijke politici.
hahaha
Dat had namelijk geen enkele zin; wat die vertellen berust zelden op de waarheid en altijd iets anders dan de waarheid. Zo waarlijk helpe hun god almachtig.
hahaha
Laat nu het geval zijn, dat die god nog nooit ergens mee geholpen heeft.
hahaha
q.e.d

Reageer
gravatar

Waarom zou die God een Kabinet helpen dat zo verdeeld is en totaal geen rekening meer met Hem houdt en als u God niet zo belangrijk vindt (wat mag) misbruik zijn naam dan niet voor uw politieke doeleinden Mark…

gravatar

Dat hij niet absoluut zit te wachten was te verwachten. Ik zou daarom de CDA willen adviseren om meneer Donner niet absoluut, maar relatief te laten wachten.

Per slot van rekening is tijd een relatief begrip. Daarin moet men dus flexibel zijn. Zo refereer ik nu de tijd aan die van Sochi. Handig voor de volgers van de winterspelen.

Reageer
gravatar

Maar natuurlijk moeten we alle CDA-ers zelf kiezen en op kei-belangrijke plaatsen zetten. Dan gaat het weer kei-goed met ons land en vooral Brabant. Sybrand aan de top, zal ik maar zeggen.

Reageer
gravatar

Ja, en het C.O.C. pleit ervoor dat Donner mag zelf kiezen waar hij ‘m wil hebben.

Reageer
gravatar

Kijk, dat hadden wij in Apelfoort nu al veel en veel langer gewild! Donner is hier al eens gedropt geweest als wethouder, als loco-burgemeester en zelfs als burgemeester!! Terwijl wij die Donner nooit gewild hebben. (Ja, vroeger, die schaker dan, Jan-Hein Donner maar dat is wat anders, die mocht hier wel eens een partijtje schaak spelen. Leuk grafschrift heeft hij overigens: “Hier ligt Hein. Zijn was zijn.` Maar dit terzijde.) Sinds een jaar of 5 hebben wij hier de actiegroep ‘Nooit meer Donner in Apelfoort’ opgericht en sindsdien is het rustiger. Gelukkig is vanaf die tijd ook het CDA verdwenen uit Apelfoort, toch echt een partij die goede sier maakt met een standpunt als het ze uitkomt. Nu voor een gekozen burgemeester, ja, maar dan wel als de gemeenteraad hem kiest. Wie zei ooit al weer dat je je vingers diende na te tellen als een CDA’er je een hand heeft gegeven?

Reageer
gravatar

Was dat Donner zelf niet die dat zei? Maar gaat een ‘Nooit meer Donner in Apelfoort’ niet wat ver, beste Apelfoorter?
Niet dat ik het sentiment niet begrijp, donders goed zelfs, maar die boekhandel zijn wij hier nu kwijt en dat is toch wel jammer. En als we dan die Donner erbij krijgen, mag hij in een afgescheiden hoekje in de schuilkelder proberen gristelijke boeken te slijten tegen één kopje slappe thee en een Mariakaakje per uur.

Is die slogan overigens nog niet gekaapt door de Apelfoortse PVV door hem te veranderen in ‘Nooit meer Döner in Apelfoort’? Ik bedoel; zó creatief zijn die jatmozen nu ook weer niet en een schrijffoutje ligt in de lijn der verwachting, toch?

gravatar

Meneer De Apelfoorter,

Toen ik eens een keer een CDA’er uit Limburg een had gaf, zaten mijn vingers er allemaal nog aan, maar plakte er een briefje van honderd aan mijn handpalm.

gravatar

Ach, geachte heer Jeettje, redelijk wat boeken zijn tegenwoordig helaas halflegaal gratis de downloaden als e-reader, dus naast de Prachtige Rotterdamse zullen er helaas meer verloren gaan. Een grote plus: mensen die boeken lezen onthouden meer en trainen hun geheugen beter. (Werkelijk waar wetenschappelijk bewezen.) Verder, Ferry, werd er ooit al eens gesproken over de ‘Maffia aan de Maas’, dus in hoeverre het CDA hierbij betrokken is/ was? Tegenwoordig lijkt het meer de Limburgse VVD te zijn maar wellicht is het een mengvorm net zoals een Vaticaanse loge (destijds?) bij de Italiaanse??