Wel of geen datingtherapie?

Potentiële koppels over hun ervaringen

Het lijkt het ideale scenario: al voor je aan een serieuze relatie begint de mogelijke valkuilen leren kennen. Tijdens de eerste dates onder deskundige begeleiding ontdekken of er toekomst in zit. In de praktijk levert datingtherapie niet altijd de gehoopte resultaten op.

Therapie tijdens het daten leidt in meer dan 65 procent van de gevallen tot een premature breuk, vertelt socioloog Jurgen Burger. Hij onderzocht de effecten van datingtherapie sinds het twee jaar geleden werd geïntroduceerd. Volgens Burger komen veel toekomstige koppeltjes bedrogen uit: “De verwachtingen op zo’n eerste date met een professional erbij zijn natuurlijk hooggespannen. Maar de confrontatie met de psyche van de potentiële partner schrikt veel mensen toch af.”

Veel stellen vinden het bovendien moeilijk om een geschikte therapeut te vinden. Ruben (34) en Saskia (32) hebben drie intakegesprekken gevoerd voordat ze de juiste hadden gevonden. Saskia: “We leerden elkaar gedurende het proces wel beter kennen, maar zonder professionele begeleiding. Toen we eenmaal een goede therapeut gevonden hadden, kwam er bij de eerste date meteen veel oud zeer naar boven. Tijdens de intakegesprekken had ik best een klik met Ruben, maar toen wist ik: dit gaat niks worden.”

Datingtherapeut Michiel van Vliet gelooft nog steeds in zijn aanpak. “Een eerste date is vaak voorzichtig aftasten. Dan kan een therapeut uitkomst bieden. Bijvoorbeeld door ervoor te zorgen dat mogelijk weerkerende conflicten worden vermeden. In datingtherapie leer je de emoties achter de ongemakkelijke stiltes kennen en voorkom je dus dat al bij de eerste date de verwijten over en weer vliegen.”

Jessica (46) en Ricardo (43) zijn zeer tevreden over het verloop van hun therapie bij Van Vliet. Ricardo: “Michiel maakte ons al snel duidelijk dat mijn onderdanigheid en angststoornissen goed aansluiten bij haar narcisme en redderssyndroom. Voor ons was dat inzicht de gedroomde start van een mooie toekomst.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Begeileiding bij de eerste afspraak? Dat is dan geilijk een trioOotje. Veelbelovend begin of wordt het dan juist niet ingewikkelder?

Maar serieus als je bij daten al een therapeutpik nodig hep, kun je beter niet een relatie inlazeren. Dan mot je eerst in jezelf leren geloven, gezonde trots enzo. Wellicht een masturbatiecursus. Wellicht iets voor Michiel van Vliet: “Michiel van Vliet: masturbatiemeester”. En tijdens de gevorderdencursus: de masturbatie-orgie, zijn er zeker mooie dingen mogelik.

Reageer
gravatar

Wees niet bang Han-Hans, een relatie is niets voor u zoveel is duidelijk.
Zoek eerst maar eens een date!

Maar een masturbatiecursus? U bent nog geen volleerd rukker, zoals dat hier heet?
U wilt daarvoor een aanvullende cursus volgen begrijp ik…. omg.

Sommige mensen hebben echt overal begeleiding bij nodig.

Ik zou hier in alle talen over zwijgen tijdens een evt. eerste afspraakje; een opmerking in de trend van: ‘Sorry, ik moet bijtijds weg; morgenvroeg een afspraak met Michiel, mijn masturbatiemeester, ik mag al bijna door naar de cursus voor gevorderden’ doet de meeste damesharten niet sneller kloppen kan ik u verzekeren…

Neem Joyce nou maar gewoon mee, mocht er ooit een dame zin hebben in een kapputsjieno op een verwarmd terras in uw gezelschap.
Dan kan Joyce het woord doen, u staart naar uw date tot ze zich zo ongemakkelijk voelt dat ze opstapt (ong. een half uur, max.)
De rest er gewoon zelf bijdenken.

Prettig weekend!!

gravatar

Ik zou zeggen aan iedereen scheelt wel wat. Het kan beter worden met NIKS te eten voor 4 weken. Of allebei een motorfiets kopen van minstens 112 BRAKE HORSE POWER. Wie het eerst aankomt heeft de race gewonnen en MOET NAAKT opdraven in een reality TV show. Gewoon om zeker te zijn.

When the drinks finally hit her she burnt up d’r FLUO VEST waar iedereen bij stond.

Reageer
gravatar

Geachte heer Viesman,

Ik heb zelf een paar jaar op het slachthuis gewerkt en heb uw keuringsdienst echt niet nodig. Ik weet zeer goed wat voor vlees ik in de kuip heb, ik ken mijn pappen- en mamaheimers. Gaat u morgenmiddag maar liever biljarten of zo.

Reageer
gravatar

Pieter die zich Hector noemt,

Jij bent bevooroordeeld!

Ik kom daarom morgenmiddag jouw relatie keuren, als jij op jouw werk zit. Daardoor kun jij de keuring met jouw hardnekkig vooroordeel niet beïnvloeden, want daar zou het resultaat onder lijden.

Ik durf haast te wedden, dat een wekelijkse relatietherapie onvermijdelijk is. Het is ook dan beter voor jou, dat jij daar niet aan meedoet.

Vriendelijke groeten,
De heer Viesman, die eigenlijk mijnheer Viesman heet.

gravatar

Ik heb 8 jaar datingtherapie gedaan en ben nu reeds 2 jaar getrouwd. Ik heb nog nooit zo’n spijt gehad en ik hou het datingbureau verantwoordelijk voor mijn onbezonnen, stomme, idiote huwelijksstap. Ze horen nog van me!

Reageer
gravatar

Nee lieve oma,

Joyce zoekt matchmakers. Dat zijn doelpuntenmakers die een voetbalwedstrijd kunnen maken (of breken). Het is echter raar dat zij niet naar dergelijke sterren zoekt voor Drenthe, Groningen, Limburg en Brabant, waar ze toch het hardste nodig zijn.

Ik begrijp uw vergissing wel. U houdt immers niet van voetbal.

gravatar

Tijdens je eerste ontmoetingen meteen een therapeut erbij… De meeste mensen hebben dit niet nodig. Leer elkaar gewoon lekker 1 op kennen en word lekker verliefd op elkaar!
Het kan goed zijn om van te voren met een coach, therapeut of workshop aan jezelf werkt zodat je makkelijker een relatie aangaat. Met een psycholoog heb ik speciaal daarvoor de Relatie Vaardig Scan (http://www.individuo.nl/relatievaardig/) ontwikkeld. Dan weet je of je nog ontwikkelingspunten hebt of dat je helemaal klaar bent om een blijvende relatie aan te gaan. Dit kan je veel zelfvertrouwen geven.
Verder is het voor sommige personen fijn om begeleid te worden in de beginfase van de relatie. Singles die zich bij IndiviDuo inschrijven bellen mij soms op voor advies voor de eerste ontmoetingen. Dit werk doe ik met liefde!

Reageer
gravatar

Toch geloof het of niet bestaat het in de Grotemensenwereld echt! Zie de reactie hier gelijk boven. De werkelijkheid is soms bizarder dan een Speldartikel!!

gravatar

Geachte mevrouw Boerkoel,

Heeft u uw advertentie wel betaald, anders moet ik opdracht geven uw reclame te verwijderen.

gravatar

Sorry de heer Viesman, ik ben het niet geheel met uw stelling eens. Als gewezen zaadcel lijkt het mij eerder verstandig dat de zaadcellen eens een keer goed nadenken voordat ze de eicel willen binnendringen. Het zou ook goed zijn om bij zo’n premature koppeltherapie eerst uitvoerig te bespreken dan wel te testen wie nou de meeste weerstand bied tijdens de voortplanting. De eicel of de zaadcel.

gravatar

Beste Luistergoeroe,

als u dat dan ook met liefde doet, heeft u wellicht een date…

gravatar

Weet uw baas trouwens dat u dat onder werktijd doet beste Luistergoeroe?

gravatar

Beste Flet,

Het begeleiden van de rendez-vous van zaadcel en eicel durf ik met bezwaard gemoed gerust over te laten aan Joyce Boerkoel, die met de hulp van een occult enneagram zich zeker meer dan onbekwaam zal kwijten aan haar esoterische taak.

gravatar

Beste Luistergoeroe,

hoewel ik gevleid ben door uw interesse, bedoel ik niet dat u met liefde naar mij moet luisteren. Hoewel dat ook prima is, ben ik niet in de markt voor goeroes en andere spirituelen anders dan drank…

gravatar

Zal wel goedbedoeld zijn, maar voor dat geld kan ik genoeg flessen champagne kopen om helemaal mezelf te zijn en te blijven en dan zit die relatie benoorlijk in de weg als ze mee wil zuipe ….. ehhhh …genieten.

gravatar

Beste Jeettje, in zekere zin is dat ook een vorm van pre-relatietherapie.
Trouwens, dat zit wel goed met de liefde voor champagne. Kijkt u een in een spiegel na een flesje of twee, dan ziet u dat het best gezellig kan zijn samen. Heer Jeettje, op uw gezondheid, proost!

gravatar

Joyce, lieverd, ik zou je graag meenemen de eerstvolgende keer dat ik zin krijg om weer eens ‘lekker verliefd te worden’.
Mijn ontwikkelingspunten waren bij de laatste telling zelfkennis en inzicht in het eigen karakter blablabla.

Wel neem ik graag een oerlelijke, asociale vriendin mee als ik op mannenjacht ga teneinde zelf beter uit de verf te komen, dat was een goede tip van je!

Elkaar ‘gewoon lekker’ 1 op kennen (bedoelde je ‘1 op 1’ maar: dhr. Viesman..? ok ik snap) is in het verleden voor mij geen goed idee gebleken Joyce, daar is iedereen het over eens.
De politie had er zijn handen vol aan en.. nou ja, dat is geweest.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen was het motto toch?

Heb je ook een scan waarmee je niet aan jezelf hoeft te werken maar de ander wat sneller/makkelijker kan manipuleren?

De MANscan vind ik zelf een goed woord; aan mezelf werken…?
Aan mij mankeert niets, hoe breng ik dat goed over bij de kennismaking? Ach Joyce… ga een keer met me mee? Please? In the name of love??

Als je daarna nog met liefde je werk doet is het je roeping, mij lijkt het leuk! Zorg jij ook voor een leuke meneer voor me?
Een relatievaardige graag; daar schort het bij mij een beetje aan.
O ja een weesje, dat is een must. Geen schoonfamilie, no way.
Dat is een dealbreaker, daar moet ik streng in zijn.

Toedels Joyce, we bellen!!

gravatar

Het wordt een hele uitdaging om na de gesprekken met een dergelijke therapeut elkaar nog beter te leren kennen, mogelijkerwijs neemt dit dan ook een deel van de romantiek weg die hun te wachten staat na ruzies en bekgevechten. Bovendien kost het geld, het lijkt me beter voor de toekomst na een date om vast te stellen, hoe de gewenste vormen van de partner er binnen een bepaalde termijn uit moeten zien. Op deze wijze komt men er achter hoe hoog de kosten zullen bedragen en hoe groot de inspanningen dienen te zijn om het gewenste resultaat binnen de relatietermijn te behalen. Zo kun je eraan werken om elkaar met een tevreden gevoel weer te verlaten. Dit lijkt misschien wat oppervlakkig allemaal, maar dat is het ook.

Reageer
gravatar

Geen datingtherapie natuurlijk! Laat die mensen lekker alleenstaand blijven. Het aantal mensen op deze wereld is inmiddels toegenomen tot absolute plaagproporties. Daten en vervolgens voortplanten zou wat dat betreft verboden moeten worden. Geef de bloemetjes en de bijtjes ook een kans. Redt onze prachtige planeet!

PS: toegegeven, we zullen voor de ooievaar wel een andere functie moeten zoeken.

Reageer
gravatar

Dat heeft u goed gezien!

Mejuffrouw De Ooievaar kan tegenwoordig haar werk nauwelijks nog aan. De Dieren zullen hulp voor haar moeten zoeken, anders is de kans groot dat ze naast De Juf in het sanatorium terecht komt.

Dat laatste moeten wij zien te voorkomen, omdat er weliswaar teveel kinderen ter wereld komen, maar helemaal geen is teveel van het goede.

gravatar

Beste boomknuffeler,

Met deze economische krisis weet ik niet of het slim is de economie een trap op de kop te geven, luiers zijn toch verantwoordelijk voor zeker 20% van de staatsinkomsten, laat staan de kinderkleding industrie. Alhoewel Rutte’s annulering op de kinderbijslag wel een gedeelte van deze verloren winst zal goed maken, neem ik wel de gok dat dat tóch gaat gebeuren onachtend er kinderen geboren worden of niet.

Het zou wel tot een deflatie van de waarde van geld leiden. En deflatie zien we de laatste tijd enkel het totaal aantal breincellen in de mens en natuurlijk de Dollar. (wellicht gerelateerd) Voor mij is dat allemaal prima, maar de overheid zou dan zijn staatsschuld niet meer terug kunnen betalen.

De werkeloosheid van de Ooievaar telt technisch gezien niet onder werkeloosheid dus dat boeit niemand iets. Ik zeg een spuitje bij de dierenarts.

gravatar

Heren Beertje en Jeettje,

Ik mag jullie erop wijzen dat de boerenkool de uitgang is voor een foetus die zijn ondergang tegemoet gaat. Het verbaast mij bij elke geboorte weer, dat de warme en veilige moederschoot daarvoor met graagte verlaten wordt.

Daarom dient de eicel te worden voorgelicht, voordat zij zich laat binnendringen door een mannelijk zaadcel. Dat zal het geboorte-overschot flink doen kelderen.

gravatar

Boerenkool, Beertje, geen bolognese. Als de ooievaar het moet afleggen volgens milieufreak, dan de boerenkool ook ( in sommige streken ook de rode kool) omdat die ooievaar ze daar vandaan schijnt te halen.

gravatar

Ome Viesman,

Ik ga later mijn toekomstige zes kinderen echt niet vertellen, dat er tussen mijn benen een boerenkool zit. Dan maar liever de ooievaar.

gravatar

Zussie,

Oudtante meent wellicht dat ze teveel ongehuwde oudere neven heeft. Dat zou haar nevenactiviteit kunnen verklaren. Ze bedoelt het goed. Trek je er maar niks van aan.