Weekers met beleidsnota gespot in hotellobby

‘Ik ben in een emotioneel moment vervallen in beleid’

Er zijn opnieuw foto’s opgedoken van staatssecretaris Weekers van Financiën. Op de geruchtmakende beelden van het Financieele Dagblad is duidelijk te zien hoe Weekers inzet op een integrale herziening van de beleidsnota voor medisch specialisten. De foto’s zijn gemaakt in een hotellobby in Weert.

Weekers, die als staatssecretaris van Financiën niet over gezondheidszorg gaat, kwam in april ook al in opspraak nadat hij in een discotheek een integrale langetermijnvisie op een dynamische krijgsmacht had geschreven. De staatssecretaris maakte later zijn excuses aan minister Hennis van Defensie, maar de visie was toen al met succes geïmplementeerd.

In een eerste reactie gaf Weekers toe een fout te hebben gemaakt: “Het is buitengewoon onhandig van me geweest om op een emotioneel moment te vervallen in beleid. We moeten hier als volwassen mensen uit zien te komen, ook in het belang van de medische sector waar ik me dag en nacht voor inzet. Ik hoop dat daarbij de privacy van mijn beleidsterrein gerespecteerd wordt.”

Er is veel kritiek op Weekers, ook van zijn politieke baas, minister Dijsselbloem: “Die man heeft een voorbeeldfunctie en beleid buiten de deur past daar niet bij. Het is duidelijk dat we iets te bespreken hebben. Het kan niet zo zijn dat de staatssecretaris van beleidsincident naar beleidsincident struikelt.” Weekers en Dijsselbloem zullen later vandaag met een gezamenlijke verklaring komen. Kort daarop volgt een persconferentie van Weekers en minister Schippers over het nieuwe beleidsplan voor medisch specialisten. Eerder liet de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport weten dat ze positief was over de beleidsnota van Weekers.

Vanuit het land kwam één reactie. Voorbijganger Nellie Verhoek: “Laat die man toch met rust. Als hij zo nodig de Europese landbouwsubsidies wil aanpakken, moet hij dat zelf weten. Als hij zijn werk maar goed doet.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het wachten is tot het papier alles prijs geeft aan tante Patty Brard, dan heeft het zijn fifteen minutes of fame. Ik durf te wedden dat Hoes’ toy-boy Ruud een lang en comfortabel leven in de bijstand met gratis seizoenkaart MVV te wachten staat.

Reageer
gravatar

Voor het schrijven van gewichtige beleidsnota’s heeft Weekers nu even geen tijd. Hij zit op een rustig plekje ongestoord nota’s te schrijven aan de woningcorporaties vanwege de nieuwe Blokbelasting. Van Duivesteijn moeten de rekeningen voor 1 januari de deur uit; anders moet er opnieuw over worden gepraat.

Reageer
gravatar

Nee hoor mijnheer of mevrouw,

Ik moest huilen van medeleven toen ik nog geen twee weken voor nieuwjaar een verlaten man aan een hoteltafeltje in Weert in eenzaamheid nog kerstkaarten zag schrijven aan al zijn verloren geliefden. Daarom vielen er tranen op de lens. Vandaar.

gravatar

Heeft Weekers een open relatie met zijn partner, zodat hij al die nota’s kan schrijven als zijn partner elders is? Persoonlijk zou ik geen partner willen, die stiekem nota’s zit te schrijven als ik er niet bij ben.

Reageer
gravatar

Bah, wat vunzig om zomaar in het openbaar beleid te zitten maken. Iedereen weet dat daar de achterkamertjes voor zijn bedoeld.
En als het even tegenzit is het redelijk begrijpelijk beleid en misschien zelfs met positieve kanten. Waar gaat dat heen ?

Reageer
gravatar

Nou .. kletsverhaal: er is wél iets aan de hand natuurlijk. Dat de man buiten het zicht van de ambtenaren van zijn Departement iets zit te doen zegt genoeg. Best mogelijk dat hij zit te kleuren, maar van zijn medewerkers af wil zijn die hem er telkens hinderlijk aan herinneren dat hij het Rijkslogo binnen de lijntjes moet kleuren.

Of hij zit nog steeds te oefenen op zijn handtekening: die kruisjes beginnen op te vallen.

gravatar

Volgens mij hoeft hij geen handtekening te oefenen. Gezien zijn functie en gebruik daarvan rust alle bevoegdheid tot tekenen van stukken bij zijn baas Jeroen Dijsselbloem

gravatar

Ah, Bralhuysen, zoals de Duitsers zeggen: “Einer müss Schulze heissen” en Dijsselbloem wil graag Dijsselbloem blijven heten.

gravatar

Ik zie het punt niet. Zelf schrijf ik ook voortdurend beleidsnota’s op het toilet en hoe vaak worden die niet door andere ministers, soms een kabinetvol, aangenomen? Bovendien zal Weekers de volgende week terechtgesteld worden tijdens een innoverende cultuurnota mijnerzijds.

Reageer
gravatar

Tsja, als je in het openbaar je papieren gaat zitten vingeren vraag je er natuurlijk om dat iemand dat op de gevoelige plaat vast legt. Niet doen dus. Vroeger gingen politici naar dure bordelen tegenwoordig zit elke homo-, hetero- en bibliofiel maar in het openbaar zijn lusten te botvieren.

Reageer
gravatar

Bibliofielen! Vroeger reden er van die bibliobussen in de buurt van schoolpleinen. Het was een publiek geheim dat daar veel misbruik werd gepleegd met papieren, en dat het voor kinderen zelfs gepropageerd werd. Weekers is in die tijd opgegroeid. Kind van hippie-ouders. Een tijd van verdwazing.

gravatar

Wie wordt nu niet opgewonden van zo een hitsige ToyBoyBeleidsNota? Vooral de woorden “verminderde pensioensuitgaven” en “verhoogde belastingstarieven” doen mijn hart sneller kloppen van opwinding.

Reageer
gravatar

Zeker Heer Desill. De BTW op het inhuren van toyboys verhogen van 6% naar 21% is een prima middel om de zorgkosten niet helemaal uit de pan te laten rijzen. HIV-remmers zijn immers dure medicijnen. Tevens bekruipt mij het vermoeden dat ook Weekers een protegé van Rutte is, die wordt klaargestoomd om in zijn voetsporen te treden bij de eerstvolgende Kamerverkiezingen.

gravatar

“In een emotioneel moment”…. juist ja, weekhartig mannetje. Dat moest toch niet mogen, dat een beleidsman, nota bene lid van het kabinet, een beetje beleid gaat lopen maken. En dat een paar dagen voor de kerst nog wel!

Reageer