Mensen in omstandigheden

Unieke fotoreportage

Diverse mensen zijn in Nederland in omstandigheden verzeild geraakt. Op een doordeweekse dag nog wel. Dat levert mooie plaatjes op.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik lees hier verschillende reacties van mensen die hun bijdrage voor deze omstandigheden op giro 555 willen storten. Doe dit NIET. Deze wordt binnenkort immers ingezet voor de preventieve omstandigheden in Peru en zal waarschijnlijk pas medio 2014 weer beschikbaar komen. Het wordt nu echt tijd dat de rampenkalender uitkomt, dan kan afgestemd worden met de omstandighedenplanning, zodat die twee elkaar niet in de weg gaan lopen. Dit is natuurlijk weer een planningstechnische ramp in wording!

Reageer
gravatar

Geachte heer, mevrouw Structuurkip,

U zult er vast goede redenen voor hebben, en daarom: zou u een vleugeltipje willen oplichten wat betreft uw buiten beschouwing laten van de omstandighedenkalender en de rampenplanner?
Met deze en de door u genoemde instrumenten bij elkaar kan een no-go voor 2014 wellicht nog worden afgewend.

gravatar

Geachte H.J. van Staeckerven,

Wellicht heeft mijn schrijven de indruk gewekt dat ik van het instituut ter bevordering van rampen en omstandigheden ben, maar dit is niet het geval. In mijn stukje deed ik slechts een oproep aan dit instituut om snel over de brug te komen met beide planningen. Ik weet wel van de preventieve actie voor de toekomstige ramp in Peru die in januari gaat plaatsvinden via de berichtgeving van de Speld. Verder heb ik in de wandelgangen geruchten gehoord over een omstandigheid in het voorjaar tussen Appelhof en Stuttebos, wat dan waarschijnlijk ter hoogte van de Bekhofweg staat te gebeuren. Vermoedelijk gaat dit om een volkomen misplaatste activiteit van het knotten van treurwilgen. Misschien dat beide kalenders daarom zo lang op zich laten wachten, omdat het insituut nog in overleg is of deze omstandigheid niet eerder op de rampenkalender thuishoort

gravatar

Geachte hr/mw Structuurkip,

Dank voor uw heldere positieweergave in deze kwestie. Wil mij vergeven dat ik betreffende uw motivering van de wens tot het snel over de brug komen met rampenkalender en omstandighedenplanner uw ongetwijfeld gelijkdringende wens mis tot het over diezelfde brug komen met de rampenplanner en omstandighedenkalender.
Reden om u hier zo aanhoudend mee lastig te vallen is dat ik zonder een compleet planinstrumentarium voor 2014 het intrekken van mijn no-go voor 2014 niet zou kunnen rechtvaardigen. Ziet u het al voor u, die vuurwerk- en champagneloze overgang naar een ongekalendreede 32e december 2013? Een ongeplande ramp zonder plek op de omstandighedenkalender…

gravatar

Geachte etc etc,

Vergeef mijn anomalie, het is mij nu helemaal duidelijk. uiteraard onderschrijf ik het zo snel mogelijk verschijnen van zowel de rampenplanner en omstandighedenkalender als ook de omstandighedenplanner en rampenkalender. Een no-go voor 2014 zou verstrekkende gevolgen hebben en in geen enkele kalender te plannen zijn, niet qua omstandigheid noch als ramp. Wellicht moeten we het instituut nog dringender aansporen. Ik vertrouw hiermee op uw inzet. Ik was namelijk even helemaal van de leg, vanwege de daling op de ranglijst van veelzijdigheid van de kip, waardoor deze actie overschaduwd werd door een nieuwe actie. Inmiddels weer hersteld, verblijf ik

op stok

PS Het zal u niet verbazen dat u mij met mevrouw kunt aanspreken, anders was ik wel een structuurhaan geweest

gravatar

Neen, Heer Trendvolger, ik woon niet op het Noordereiland. Dat trouwens sinds mensenheugenis onderloopt: daar zou eigenlijk best een permanente actie voor opgestart mogen worden, bedenk ik mij.

Reageer
gravatar

Toch verheugd te zien dat er geen mensen met een Solex op de foto’s staan: eens te meer een bewijs van de gedegen degelijkheid van de Solex.
Immers; de berijders zijn mensen die niet gauw in omstandigheden geraken juist vanwege hun doordachte keuze voor de Solex.
Q.E.D.

Reageer
gravatar

Ah, goedenavond Heer Jeettje,

Inderdaad, geen Solex te zien. Waarschijnlijk wegens omstandigheden verzopen. Heeft u de voetjes droog gehouden?

gravatar

Da’s een goed idee beste Jeettje. Met bijvoorbeeld als motto: ‘Mijn eiland is uw eiland, dus blijven storten mensen!’ De keuze welke bn’ers er moeten worden gevraagd om de afsluitende avond aan elkaar te praten, met als hoogtepunt de bekendmaking van de stand van zaken op de giro laat ik aan u. Dat vind ik zo moeilijk kiezen.. Heer Jeettje, mocht u het van de grond krijgen een dergelijke happening op poten te zetten, moet u het mij even laten weten. Ik beloof u bij deze dat ik dan ook kom storten. En dan neem ik die Sjeklade bollen wel mee. Gezellig!

n.b. Reactie had natuurlijk onder nr. 34 moeten staan.

gravatar

‘Mensen in omstandigheden’ Het zal weer eens niet over mensen gaan. Mensen, mensen, altijd maar weer over mensen. En dat terwijl wij al zo’n 64 miljoen jaar geleden in omstandigheden verkeerden.

Reageer
gravatar

Die vrouw met dat mobieltje, zou ik graag onder andere omstandigheden willen zien. Je weet wel.

Reageer
gravatar

Het zijn altijd omstanders die hun deelname betuigen aan d’ander zijn omstandigheden. De echte deelnemers zijn er gewoon in verzeild geraakt als stand-ins van de standigheden. Wat betreft dodelijke slachtoffers van de omstandigheden, die zijn er zelf vaak niet meer bij. Dat zou, met alle respect, ook te gevaarlijk zijn.

Reageer
gravatar

Een niet goed te praten misser is het ontbreken van een foto van de duistere omstandigheid waarin de modale abonnee van De Speld verkeerd.

Reageer
gravatar

Komt er binnenkort een hulpactie voor deze mensen op tv?
Of kan ik nu alvast storten op 555?

Reageer
gravatar

Eindelijk eens een fotograaf die vanuit de intrinsieke humanistische waarden gekoppeld aan een liefdevolle en sociale blik wederom gekoppeld aan een subliem vakmanschap de varieteit van de Nederlandse samenleving in treffende woorden kan uitdrukken: mensen op de fiets: mensen die lopen, mensen in het museum. En dan die subtiele poetische taal. De maker heeft meteen een visitekaartje met “beeldend kusntenaar”laten drukken.

Reageer
gravatar

Even serieus mensen,

Gezien de mondiale omstandigheden vind ik dat ook De Speld een minuut stilte moet houden. Laten we niet vergeten dat charismatische reus Nelson Mandela niet alleen een magnifiek mens, een fenomenale vredestichter, een geweldige president, een voorbeeld van verdraagzaamheid voor allen en een groot sportliefhebber was, maar ook een man met een groot gevoel voor humor, die altijd een twinkel in zijn ogen had.

Een fantastische inspirator is van ons heengegaan.

De Hoofdreacteur in naam van de Reactieraad en alle abonnees

Reageer
gravatar

Hij is de enige die met recht de Nobelprijs voor de Vrede heeft gekregen.

gravatar

Helemaal niet serieus. Daarmee bent u op de verkeerde plaats en bij het verkeerde communicatiemiddel. Wat u van Mandela vindt moet u zelf weten, maar het hoort niet in de Speld thuis!

gravatar

Mijnheer Kirk Verwoerd,

De Waarheidscommissie voor gerechtigheid verwacht u morgenochtend om uw grieven aan te horen. Maar nu even een minuut stilte graag.

gravatar

Zeg Kirk,

Heette jouw opa niet Hendrik?

gravatar

Kippevel, indrukwekkende fotografie, dank!

Reageer
gravatar

Vooral de vrouw die kijkt maakt een diepe indruk op me.

Reageer
gravatar

En ik maar denken dat mijn omstandigheden (bankhangen en een kop koffie drinken) al heftig waren… Ik heb het erg met deze mensen te doen… Aandachtspunt voor giro 555???

Reageer
gravatar

f*ck, ik wist echt niet dat die mensen zoveel omstandigheden hadden.

Reageer
gravatar

Oh, dan zijn de gelukkige paasdagen waarschijnlijk weer nodig om een sinterklaas te vieren. Dan is het cirkeltje weer heerlijk rond, naar omstandigheden.

gravatar

Waarom vraagt niemand hoe de omstandigheden hierdoor geraakt worden? Iedereen die doet maar wat en houdt weinig tot geen rekening met de omstandigheden.

Reageer
gravatar

Dat is waar, maar dat is louter aan de omstandigheden te wijten. Als de omstandigheden zich nu een beetje hielden aan de planning dan was er niks aan de hand. Maar nee hoor, vooral die onvoorziene doen maar wat. De enige die een nog beetje meewerken zijn de gelukkige.

gravatar

Bij gebrek aan omstandigheden ben ik helaas niet in de gelegenheid om op dit bericht een reactie te plaatsen. Sorry. Volgende keer beter.

Reageer
gravatar

Ik organiseer een stille tocht tegen de omstandigheden. Wie voelt zich aangesproken?

Reageer
gravatar

Nee Heintje, dan mag je het ook zelf organiseren. Beetje vrijblijvend wat roepen en dan een ander het klusje laten doen zeker.

gravatar

Interessant artikel. Ik dacht altijd dat ik de enige was die met omstandigheden te maken kreeg. Mooi om te lezen dat er meerdere mensen in Nederland zijn die dit meemaken. Een last die van mijn schouders valt.

Reageer
gravatar

Het stel op de roltrap maakt het naar omstandigheden goed. De mannen aan tafel daarentegen zijn opgenomen in het medisch Spectrum Twente, alwaar Dr. Ernst Jansen-Steur de diagnose acute hyperbolische ADHD heeft gesteld…..

Reageer
gravatar

Vreselijke waarheidsverdichting! Enkele plaatjes zijn duidelijk niet deze doordeweek gemaakt maar in de zomer. Zo valt het allemaal rrn stuk mee. Schandalig!

Reageer
gravatar

Tsja …, Giro 555 is door omstandigheden helaas al bezet. Misschien een stille tocht? Als de omstandigheden dat tenminste toelaten?

gravatar

Mogen ze nog blij wezen dat ze niet in gezegende omstandigheden zijn gekomen, met de kerst voor de deur en zo. Op stap met zo’n os en zo’n ezel, en bij die bijtende kou in een stal slapen, drie van die idioten op bezoek die zich wijze koningen noemen, en dan zo’n Pontius Pilatus die al die kindertjes om wil brengen. Kan Geertje Wilders zich dáár niet eens druk om maken?

Reageer
gravatar

Precies, Pontius Pilatus heeft 33 jaar later gedaan wat Herodes mannen hebben nagelaten. En moet je eens zien wat een ellende die nalatigheid over de wereld heeft uitgestort. Helaas was Pilatus optreden te laat.