Schrift van Romeinen eindelijk ontcijferd

Tekens blijken geen hiërogliefen te zijn

Italiaanse archeologen en taalkundigen hebben na tientallen jaren onderzoek het schrift van de Romeinen weten te ontcijferen. Volgens de onderzoekers biedt de ontdekking een groot inzicht in de taal die de Romeinen moeten hebben gesproken.

Onderzoeksleider Gianluca di Stefano stelt dat de ontcijfering bovendien een licht werpt op de geschiedenis van de Romaanse talen. “Er zijn duidelijke overeenkomsten tussen deze taalgroep en het schrift van de Romeinen. Het is niet uit te sluiten dat het Romeinse schrift zich heeft gevormd op basis van dat van de Italianen, Spanjaarden en Reto-Roemenen.”

Het lijkt te gaan om een fonetisch schrift, waarin ieder symbool een klank weergeeft. Uniek aan het schrift is dat hier de letter met de echte klank overeenkomt. Di Stefano: “Een ‘b’ wordt in het Latijnse schrift, zoals we het voor het gemak even zullen noemen, ook echt weergegeven als een b. Hierin onderscheidt het zich bijvoorbeeld van het Arabische schrift.”

Di Stefano en zijn team gingen er lange tijd van uit dat de Romeinse tekens een soort hiërogliefen waren. “Wij waren er stellig van overtuigd dat de ‘V’ stond voor de god van de jacht. Daar waren ook sterke aanwijzigingen voor. Later bleek het echter een ‘u’ te zijn. We konden weer opnieuw beginnen.”

Di Stefano legt uit dat zijn team een doorbraak beleefde toen het de Tempel van Saturnus op het Forum Romanum onderzocht. “Wij waren al enkele weken de tekst ‘SENATVS POPVLVSQVE ROMANVS INCENDIO CONSVMPTVM RESTITVIT’ aan het bestuderen. Toen ontdekte één van onze studenten een bordje bij de tempel, met vertalingen in het Italiaans, Engels, Duits, Frans en Japans. Dat stelde ons in staat om de tekst letter voor letter te ontcijferen.”

De tekst op de tempel betekent overigens ‘De teerling is geworpen’.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Bonjour,

Zou het werkwoord niet restituērunt moeten zijn, daar het onderwerp, senatur populusque romanus, een meervoud is?

Is natuurlijk wel een beetje de schuld van ons Galliërs dat jullie Forum Romanum verwoest is, maar ach.

Reageer
gravatar

Het is toch simpel? Het is zelfs te vergelijken met het Nederlands;

Het Nederlands heeft Latijnse letters voor letters en Arabische cijfers voor cijfers.
De Romeinen hadden Arabische cijfers voor letters en Latijnse letters voor cijfers. Aangezien de Romeinen toen nog geen Arabische cijfers konden ontletteren hebben ze daar ook maar Latijnse letters voor gebruikt. Overigens konden ze die weer niet goed ontcijferen en daarom is de ‘V’ een eigenlijke ‘u’ en het cijfer VW LVL X het decimale getal 100 waar duidelijk naar het toilet verwezen wordt…

Reageer
gravatar

Het zijn geen Reto Roemenen, maar Reto Romanen. De hier ontcijferde taal vertoont inderdaad overeenkomsten met het in Graubunden gesproken Rumantsch Grischun. Lees en oordeel zelf:

Bainvegni sin la preschientscha d’internet da l’Uniun Rumantsch Grischun! Qua chattais Vus las infurmaziuns davart ils cudeschs publitgads da l’URG e sia organisaziun. Plinavant èsi pussaivel da sustegnair l’URG e sia lavur per la promoziun dal rumantsch grischun cun daventar commembra u commember e cun donaziuns. Bun divertiment sin Vossa tura tras nossa pagina!

Voor meer info/per informaziun: http://www.rumantschgrischun.ch/

Reageer
gravatar

Een variatie die in opkomst is: Een verstandig mens zal een transformatorhuisje niet als dixi aanzien.
Homo sapiens non videbit tranformatorium dixus.

gravatar

En hoewel alius aliud dicid moet ik zeggen dat cetero censeo birrum bibendum esse…

Reageer
gravatar

Hoewel een wijntje ook prima gaat. Of toverdrank hips…

gravatar

Dit klopt inderdaad, zo zie je maar weer eens dat de Speld zeer betrouwbaar is. Het enige probleem dat ik nog heb is dat ik nergens zowel in het Romeins als het Arabisch als de Aziatische talen nergens heb kunnen ontdekken wat het teken van de spatie is. Hiërogliefen en hetgeen dat op Papyrus geschreven staat geven hier ook geen enkele vorm van indicatie over. Dit bijzondere teken is bovendien wereldwijd zo onzichtbaar gemaakt heeft, dat wekelijk niemand in welke taal dan ook kan aangeven wie dit geweest is. Deze uitvinder dient dan ook absoluut opgespoord te worden zodat deze alsnog de eer kan krijgen die hem/haar toekomt. Ik pleit dan ook voor een referendum, waarin de regering wordt opgeroepen hier alsnog een archeologisch onderzoek naar in te stellen. Want om ongezien met een onzichtbaar teken aan te komen dat wereldwijd op miraculeuze wijze is ingevoerd is absoluut ongehoord. Het teken wordt zelfs nergens ter wereld uitgesproken !
Als dat geen bewijsvoering is, dan weet ik het toch ook niet meer ?
Straks weet de hele wereld niet eens meer wat een spatie is en wordt er achter elkaar door gerateld zonder dat we weten wanneer de volgende woorden begonnen zijn.Dat moet toch ook voorkomen worden ?

Reageer
gravatar

Beste Lodewijk,

U hebt helemaal gelijk… Op nujij.nl en de telegraaf.nl zitten zoveel mensen die de uitvinding van de lees(baarheids)tekens zoals spatie, punt, hoofdlettergebruik niet hebben meegekregen, dat, als er niet snel onderzoek gedaan wordt naar de uitvinder dzee uitvinding in rap tempo weer in de vergetelheid zal raken…

De speld zelf doet ookalgoedmee, doordecorrectiemogelijkheid onmogelijktemaken

gravatar

BestespatieTomkomma(,)

BuitengewoonspatiefijnspatiedatspatiedespatieSpeldspatieookspatiealspatiegoedspatiemeespatiedoetkommaspatiezospatieziespatiejespatiedatspatiejespatienietspatiealleenspatiebentpuntEnter
Enter
Hartelijkspatiebedanktspatiehierspatievoorspatieallemaaluitroepteken(!)
Enter
Enter
MetspatievriendelijkespatiegroetkommaEnter
Enter
Lodewijk

gravatar

Ik zal maar niet voorstellen dat hij in plaats van de herhalingen zijn tekst éénmalig doch vet gedrukt en met hoofdletters weergeeft.

gravatar

De archeologen hebben alles nu onderzocht en men heeft het ook begrepen op één ding na.

Men is nog aan het bestuderen wat Bunga Bunga betekent.

Zeker in relatie tot een ander woord dat men heeft ontdekt nl:

BERLUSCONI.

Binnen de archeologie is verdeeldheid ontstaan of er verband is met RUBY, ook zo’n woord dat men nog niet volledig heeft ontcijferd

Reageer
gravatar

Maar van het woord Ruby was toch vrijwel meteen duidelijk dat het Algerijnse hoer (ja ook daar komen ze veel voor!) betekende? Bunga bunga is een oude plaat van ons aller Cher: “Bunga Bunga my Baby Shoot me Down”.

gravatar

Mooi, dan heeft men nu de handen vrij om de Statenbijbel te ontcijferen.

En kan iemand die Algerijn de weg wijzen naar de dichtstbijzijnde woestijn?

Reageer
gravatar

Met behoud van uitkering, pour mon part, in netto-netto dirhams welteverstaan, natuurlijk. Maar wel zonder PC, laptop, tablet, smartphone en bereik.
Overigens is de naam Jeettje, aangenaam; dank u, heer Verplicht.

gravatar

Ik twijfel toch wel aan de juistheid van dit artikel. Bij voorbeeld die Di Stefano. Die heette van zijn voornaam Alfredo en niet Gianluca. Gianluca heette namelijk Vialli of Zambrota of Pessoto of Comotto, maar niet Di Stefano.

Reageer
gravatar

Die Di Stefano, houd u mij ten goede, is een gevaarlijk man. Toen ik zijn ontcijferingsmethodiek met succes op mijn eigen agenda toepaste bleek van geen enkele afspraak meer duidelijk wat datum en tijdstip was. Helemaal ontcijferd! Toegegeven, je keert er niet mee terug tot hiëroglyfen, maar het einde der tijden komt wel dichtbij op die manier.

Reageer
gravatar

Staekerrefen, wat bedoeld u nou met ‘houdt u mij ten goede’. Hoe moet u dan gehouden worden, bent u homo? En als u ten slechte gehoudend word, hoe moet dat dan? Kent u ietwat duidelijker zijn s.v.p.?

gravatar

“”Uniek aan het schrift is dat hier de letter met de echte klank overeenkomt. Di Stefano: “Een ‘b’ wordt in het Latijnse schrift, zoals we het voor het gemak even zullen noemen, ook echt weergegeven als een b. Hierin onderschijdt het zich vijboorveeld van het Aravische schrift.””””

Helaas klopt dit gewoon niet! De geschreven B wordt in het “Latinse” schrift wel als B geschreven, maar als ‘V’ uitgesproken. Di Stefano heet dan ook helemaal geen Die Stefano, maar Johnnei Vistaplous. Het zou de Spelqt ziren alf hev zjm urommes vetem omzekogd!

Reageer
gravatar

30 juli 2013 Marokkanen in het buitenland hebben ruim 130 miljoen op Marokkaanse rekeningen staan. Dat is 21% van de bankdeposito’s in Marokko, aldus Premier Benkirane maandag in het Parlement.

Het volume van overmakingen van Marokkaanse migranten naar Marokko kent al twee decennia een groeiende trend. De geldtransfers stegen van 20 miljard dirham in 1990 naar 56,3 miljard dirham in 2012, wat goed is voor 7% van het BBP.

Deze overmakingen dragen toe aan een 3,4% daling van de armoede in Marokko, wat een miljoen armen vertegenwoordigt. Ruim 41% van het geld wordt in vastgoed gestopt en 14% gaat naar productieve sectoren.

Bij ruim 75% van de overmakingen gaat het geld naar familie in Marokko. Van 1982 tot 2010 heeft de Marokkaanse diaspora 666 miljard dirham naar Marokko gestuurd.

Volgens Premier Benkirane werkt Marokko aan de verbetering van de procedures voor het promotiefonds MDM Invest, dat de investeringen van de Marokkanen in het buitenland moet bevorderen. Dit fonds van 100 miljoen dirham, draagt tot ​​10% bij aan investeringsprojecten van wereld-Marokkanen in Marokko.

30 juli 2013 Marokkanen in het buitenland hebben ruim 130 miljoen op Marokkaanse rekeningen staan. Dat is 21% van de bankdeposito’s in Marokko, aldus Premier Benkirane maandag in het Parlement.

Het volume van overmakingen van Marokkaanse migranten naar Marokko kent al twee decennia een groeiende trend. De geldtransfers stegen van 20 miljard dirham in 1990 naar 56,3 miljard dirham in 2012, wat goed is voor 7% van het BBP.

Deze overmakingen dragen toe aan een 3,4% daling van de armoede in Marokko, wat een miljoen armen vertegenwoordigt. Ruim 41% van het geld wordt in vastgoed gestopt en 14% gaat naar productieve sectoren.

Bij ruim 75% van de overmakingen gaat het geld naar familie in Marokko. Van 1982 tot 2010 heeft de Marokkaanse diaspora 666 miljard dirham naar Marokko gestuurd.

Volgens Premier Benkirane werkt Marokko aan de verbetering van de procedures voor het promotiefonds MDM Invest, dat de investeringen van de Marokkanen in het buitenland moet bevorderen. Dit fonds van 100 miljoen dirham, draagt tot ​​10% bij aan investeringsprojecten van wereld-Marokkanen in Marokko.

30 juli 2013 Marokkanen in het buitenland hebben ruim 130 miljoen op Marokkaanse rekeningen staan. Dat is 21% van de bankdeposito’s in Marokko, aldus Premier Benkirane maandag in het Parlement.

Het volume van overmakingen van Marokkaanse migranten naar Marokko kent al twee decennia een groeiende trend. De geldtransfers stegen van 20 miljard dirham in 1990 naar 56,3 miljard dirham in 2012, wat goed is voor 7% van het BBP.

Deze overmakingen dragen toe aan een 3,4% daling van de armoede in Marokko, wat een miljoen armen vertegenwoordigt. Ruim 41% van het geld wordt in vastgoed gestopt en 14% gaat naar productieve sectoren.

Bij ruim 75% van de overmakingen gaat het geld naar familie in Marokko. Van 1982 tot 2010 heeft de Marokkaanse diaspora 666 miljard dirham naar Marokko gestuurd.

Volgens Premier Benkirane werkt Marokko aan de verbetering van de procedures voor het promotiefonds MDM Invest, dat de investeringen van de Marokkanen in het buitenland moet bevorderen. Dit fonds van 100 miljoen dirham, draagt tot ​​10% bij aan investeringsprojecten van wereld-Marokkanen in Marokko.

30 juli 2013 Marokkanen in het buitenland hebben ruim 130 miljoen op Marokkaanse rekeningen staan. Dat is 21% van de bankdeposito’s in Marokko, aldus Premier Benkirane maandag in het Parlement.

Het volume van overmakingen van Marokkaanse migranten naar Marokko kent al twee decennia een groeiende trend. De geldtransfers stegen van 20 miljard dirham in 1990 naar 56,3 miljard dirham in 2012, wat goed is voor 7% van het BBP.

Deze overmakingen dragen toe aan een 3,4% daling van de armoede in Marokko, wat een miljoen armen vertegenwoordigt. Ruim 41% van het geld wordt in vastgoed gestopt en 14% gaat naar productieve sectoren.

Bij ruim 75% van de overmakingen gaat het geld naar familie in Marokko. Van 1982 tot 2010 heeft de Marokkaanse diaspora 666 miljard dirham naar Marokko gestuurd.

Volgens Premier Benkirane werkt Marokko aan de verbetering van de procedures voor het promotiefonds MDM Invest, dat de investeringen van de Marokkanen in het buitenland moet bevorderen. Dit fonds van 100 miljoen dirham, draagt tot ​​10% bij aan investeringsprojecten van wereld-Marokkanen in Marokko.

30 juli 2013 Marokkanen in het buitenland hebben ruim 130 miljoen op Marokkaanse rekeningen staan. Dat is 21% van de bankdeposito’s in Marokko, aldus Premier Benkirane maandag in het Parlement.

Het volume van overmakingen van Marokkaanse migranten naar Marokko kent al twee decennia een groeiende trend. De geldtransfers stegen van 20 miljard dirham in 1990 naar 56,3 miljard dirham in 2012, wat goed is voor 7% van het BBP.

Deze overmakingen dragen toe aan een 3,4% daling van de armoede in Marokko, wat een miljoen armen vertegenwoordigt. Ruim 41% van het geld wordt in vastgoed gestopt en 14% gaat naar productieve sectoren.

Bij ruim 75% van de overmakingen gaat het geld naar familie in Marokko. Van 1982 tot 2010 heeft de Marokkaanse diaspora 666 miljard dirham naar Marokko gestuurd.

Volgens Premier Benkirane werkt Marokko aan de verbetering van de procedures voor het promotiefonds MDM Invest, dat de investeringen van de Marokkanen in het buitenland moet bevorderen. Dit fonds van 100 miljoen dirham, draagt tot ​​10% bij aan investeringsprojecten van wereld-Marokkanen in Marokko.

30 juli 2013 Marokkanen in het buitenland hebben ruim 130 miljoen op Marokkaanse rekeningen staan. Dat is 21% van de bankdeposito’s in Marokko, aldus Premier Benkirane maandag in het Parlement.

Het volume van overmakingen van Marokkaanse migranten naar Marokko kent al twee decennia een groeiende trend. De geldtransfers stegen van 20 miljard dirham in 1990 naar 56,3 miljard dirham in 2012, wat goed is voor 7% van het BBP.

Deze overmakingen dragen toe aan een 3,4% daling van de armoede in Marokko, wat een miljoen armen vertegenwoordigt. Ruim 41% van het geld wordt in vastgoed gestopt en 14% gaat naar productieve sectoren.

Bij ruim 75% van de overmakingen gaat het geld naar familie in Marokko. Van 1982 tot 2010 heeft de Marokkaanse diaspora 666 miljard dirham naar Marokko gestuurd.

Volgens Premier Benkirane werkt Marokko aan de verbetering van de procedures voor het promotiefonds MDM Invest, dat de investeringen van de Marokkanen in het buitenland moet bevorderen. Dit fonds van 100 miljoen dirham, draagt tot ​​10% bij aan investeringsprojecten van wereld-Marokkanen in Marokko.

30 juli 2013 Marokkanen in het buitenland hebben ruim 130 miljoen op Marokkaanse rekeningen staan. Dat is 21% van de bankdeposito’s in Marokko, aldus Premier Benkirane maandag in het Parlement.

Het volume van overmakingen van Marokkaanse migranten naar Marokko kent al twee decennia een groeiende trend. De geldtransfers stegen van 20 miljard dirham in 1990 naar 56,3 miljard dirham in 2012, wat goed is voor 7% van het BBP.

Deze overmakingen dragen toe aan een 3,4% daling van de armoede in Marokko, wat een miljoen armen vertegenwoordigt. Ruim 41% van het geld wordt in vastgoed gestopt en 14% gaat naar productieve sectoren.

Bij ruim 75% van de overmakingen gaat het geld naar familie in Marokko. Van 1982 tot 2010 heeft de Marokkaanse diaspora 666 miljard dirham naar Marokko gestuurd.

Volgens Premier Benkirane werkt Marokko aan de verbetering van de procedures voor het promotiefonds MDM Invest, dat de investeringen van de Marokkanen in het buitenland moet bevorderen. Dit fonds van 100 miljoen dirham, draagt tot ​​10% bij aan investeringsprojecten van wereld-Marokkanen in Marokko.

30 juli 2013 Marokkanen in het buitenland hebben ruim 130 miljoen op Marokkaanse rekeningen staan. Dat is 21% van de bankdeposito’s in Marokko, aldus Premier Benkirane maandag in het Parlement.

Het volume van overmakingen van Marokkaanse migranten naar Marokko kent al twee decennia een groeiende trend. De geldtransfers stegen van 20 miljard dirham in 1990 naar 56,3 miljard dirham in 2012, wat goed is voor 7% van het BBP.

Deze overmakingen dragen toe aan een 3,4% daling van de armoede in Marokko, wat een miljoen armen vertegenwoordigt. Ruim 41% van het geld wordt in vastgoed gestopt en 14% gaat naar productieve sectoren.

Bij ruim 75% van de overmakingen gaat het geld naar familie in Marokko. Van 1982 tot 2010 heeft de Marokkaanse diaspora 666 miljard dirham naar Marokko gestuurd.

Volgens Premier Benkirane werkt Marokko aan de verbetering van de procedures voor het promotiefonds MDM Invest, dat de investeringen van de Marokkanen in het buitenland moet bevorderen. Dit fonds van 100 miljoen dirham, draagt tot ​​10% bij aan investeringsprojecten van wereld-Marokkanen in Marokko.

30 juli 2013 Marokkanen in het buitenland hebben ruim 130 miljoen op Marokkaanse rekeningen staan. Dat is 21% van de bankdeposito’s in Marokko, aldus Premier Benkirane maandag in het Parlement.

Het volume van overmakingen van Marokkaanse migranten naar Marokko kent al twee decennia een groeiende trend. De geldtransfers stegen van 20 miljard dirham in 1990 naar 56,3 miljard dirham in 2012, wat goed is voor 7% van het BBP.

Deze overmakingen dragen toe aan een 3,4% daling van de armoede in Marokko, wat een miljoen armen vertegenwoordigt. Ruim 41% van het geld wordt in vastgoed gestopt en 14% gaat naar productieve sectoren.

Bij ruim 75% van de overmakingen gaat het geld naar familie in Marokko. Van 1982 tot 2010 heeft de Marokkaanse diaspora 666 miljard dirham naar Marokko gestuurd.

Volgens Premier Benkirane werkt Marokko aan de verbetering van de procedures voor het promotiefonds MDM Invest, dat de investeringen van de Marokkanen in het buitenland moet bevorderen. Dit fonds van 100 miljoen dirham, draagt tot ​​10% bij aan investeringsprojecten van wereld-Marokkanen in Marokko.

30 juli 2013 Marokkanen in het buitenland hebben ruim 130 miljoen op Marokkaanse rekeningen staan. Dat is 21% van de bankdeposito’s in Marokko, aldus Premier Benkirane maandag in het Parlement.

Het volume van overmakingen van Marokkaanse migranten naar Marokko kent al twee decennia een groeiende trend. De geldtransfers stegen van 20 miljard dirham in 1990 naar 56,3 miljard dirham in 2012, wat goed is voor 7% van het BBP.

Deze overmakingen dragen toe aan een 3,4% daling van de armoede in Marokko, wat een miljoen armen vertegenwoordigt. Ruim 41% van het geld wordt in vastgoed gestopt en 14% gaat naar productieve sectoren.

Bij ruim 75% van de overmakingen gaat het geld naar familie in Marokko. Van 1982 tot 2010 heeft de Marokkaanse diaspora 666 miljard dirham naar Marokko gestuurd.

Volgens Premier Benkirane werkt Marokko aan de verbetering van de procedures voor het promotiefonds MDM Invest, dat de investeringen van de Marokkanen in het buitenland moet bevorderen. Dit fonds van 100 miljoen dirham, draagt tot ​​10% bij aan investeringsprojecten van wereld-Marokkanen in Marokko.

30 juli 2013 Marokkanen in het buitenland hebben ruim 130 miljoen op Marokkaanse rekeningen staan. Dat is 21% van de bankdeposito’s in Marokko, aldus Premier Benkirane maandag in het Parlement.

Het volume van overmakingen van Marokkaanse migranten naar Marokko kent al twee decennia een groeiende trend. De geldtransfers stegen van 20 miljard dirham in 1990 naar 56,3 miljard dirham in 2012, wat goed is voor 7% van het BBP.

Deze overmakingen dragen toe aan een 3,4% daling van de armoede in Marokko, wat een miljoen armen vertegenwoordigt. Ruim 41% van het geld wordt in vastgoed gestopt en 14% gaat naar productieve sectoren.

Bij ruim 75% van de overmakingen gaat het geld naar familie in Marokko. Van 1982 tot 2010 heeft de Marokkaanse diaspora 666 miljard dirham naar Marokko gestuurd.

Volgens Premier Benkirane werkt Marokko aan de verbetering van de procedures voor het promotiefonds MDM Invest, dat de investeringen van de Marokkanen in het buitenland moet bevorderen. Dit fonds van 100 miljoen dirham, draagt tot ​​10% bij aan investeringsprojecten van wereld-Marokkanen in Marokko.

30 juli 2013 Marokkanen in het buitenland hebben ruim 130 miljoen op Marokkaanse rekeningen staan. Dat is 21% van de bankdeposito’s in Marokko, aldus Premier Benkirane maandag in het Parlement.

Het volume van overmakingen van Marokkaanse migranten naar Marokko kent al twee decennia een groeiende trend. De geldtransfers stegen van 20 miljard dirham in 1990 naar 56,3 miljard dirham in 2012, wat goed is voor 7% van het BBP.

Deze overmakingen dragen toe aan een 3,4% daling van de armoede in Marokko, wat een miljoen armen vertegenwoordigt. Ruim 41% van het geld wordt in vastgoed gestopt en 14% gaat naar productieve sectoren.

Bij ruim 75% van de overmakingen gaat het geld naar familie in Marokko. Van 1982 tot 2010 heeft de Marokkaanse diaspora 666 miljard dirham naar Marokko gestuurd.

Volgens Premier Benkirane werkt Marokko aan de verbetering van de procedures voor het promotiefonds MDM Invest, dat de investeringen van de Marokkanen in het buitenland moet bevorderen. Dit fonds van 100 miljoen dirham, draagt tot ​​10% bij aan investeringsprojecten van wereld-Marokkanen in Marokko.

30 juli 2013 Marokkanen in het buitenland hebben ruim 130 miljoen op Marokkaanse rekeningen staan. Dat is 21% van de bankdeposito’s in Marokko, aldus Premier Benkirane maandag in het Parlement.

Het volume van overmakingen van Marokkaanse migranten naar Marokko kent al twee decennia een groeiende trend. De geldtransfers stegen van 20 miljard dirham in 1990 naar 56,3 miljard dirham in 2012, wat goed is voor 7% van het BBP.

Deze overmakingen dragen toe aan een 3,4% daling van de armoede in Marokko, wat een miljoen armen vertegenwoordigt. Ruim 41% van het geld wordt in vastgoed gestopt en 14% gaat naar productieve sectoren.

Bij ruim 75% van de overmakingen gaat het geld naar familie in Marokko. Van 1982 tot 2010 heeft de Marokkaanse diaspora 666 miljard dirham naar Marokko gestuurd.

Volgens Premier Benkirane werkt Marokko aan de verbetering van de procedures voor het promotiefonds MDM Invest, dat de investeringen van de Marokkanen in het buitenland moet bevorderen. Dit fonds van 100 miljoen dirham, draagt tot ​​10% bij aan investeringsprojecten van wereld-Marokkanen in Marokko.

Reageer
gravatar

Nee hoor gebelgde Belg,

Het betreft hier een enorm dik ventje van dertig met een intelligentie van een driejarig kind, dat met zijn gebroken worstvingers steeds dezelfde toetsjes indrukte toen zijn gewelddadige papa even niet oplette. Die vond het namelijk spontaan nodig om ventjes gestoorde mama weer eens flink af te afrossen, omdat ze dat oerdomme gewrochtje op de wereld had gezet.

gravatar

Ik begin me – ondanks dat De Speld over het algemeen haar feiten goed checkt – aan de juistheid van sommige artikelen te storen.
Eerdaags heb ik in een epos van Asterix en de Galliërs gelezen dat de vertaling van ‘De teerling is geworpen’, ‘Alea iacta est’ zou moeten zijn.
Of zou men gewoon de bordjes verwisseld hebben?

Reageer
gravatar

Ah, u stoort zich aan de juistheid van sommige artikelen… Ik stoor me al jaren aan de juistheid van allerlei feiten maar wie doet wat?

gravatar

Home > Marokkanen in het buitenland
Marokkanen sturen nog meer geld naar Marokko in 2013
18 oktober 2013 De overmakingen van in het buitenland gevestigde Marokkanen naar Marokko, groeiden tot eind september van 44,3 naar 44,7 miljard dirham, wat 0,9% meer is.

In 2012 bedroegen de geldzendingen naar Marokko 56,3 miljard dirham, wat goed is voor 7% van het BBP. In 2011 was dit bedrag van 58,3 miljard en in 2010 van 54,3 miljard dirham

Ruim 40% van deze overdrachten zijn afkomstig uit Frankrijk. Daarna volgen Spanje, Italië, de Verenigde Staten en ten slotte de Arabische landen.

Premier Abdelilah Benkirane verklaarde in juli voor het parlement, dat een miljoen armen in Marokko overleven dankzij overdrachten van hun familieleden in het buitenland.

Marokkanen in het buitenland hebben bovendien naar schatting 130 miljoen dirham op Marokkaanse rekeningen staan. Dat is 21% van de bankdeposito’s in Marokko.

http://www.bledna.nl kijk naar informatie maroco
Gelukkig algeije heeft grens dicht 17 jaar al
ik hoop gaat nooit open nooit nooit nooit open

Home > Marokkanen in het buitenland
Marokkanen sturen nog meer geld naar Marokko in 2013
18 oktober 2013 De overmakingen van in het buitenland gevestigde Marokkanen naar Marokko, groeiden tot eind september van 44,3 naar 44,7 miljard dirham, wat 0,9% meer is.

In 2012 bedroegen de geldzendingen naar Marokko 56,3 miljard dirham, wat goed is voor 7% van het BBP. In 2011 was dit bedrag van 58,3 miljard en in 2010 van 54,3 miljard dirham

Ruim 40% van deze overdrachten zijn afkomstig uit Frankrijk. Daarna volgen Spanje, Italië, de Verenigde Staten en ten slotte de Arabische landen.

Premier Abdelilah Benkirane verklaarde in juli voor het parlement, dat een miljoen armen in Marokko overleven dankzij overdrachten van hun familieleden in het buitenland.

Marokkanen in het buitenland hebben bovendien naar schatting 130 miljoen dirham op Marokkaanse rekeningen staan. Dat is 21% van de bankdeposito’s in Marokko.

Home > Marokkanen in het buitenland
Marokkanen sturen nog meer geld naar Marokko in 2013
18 oktober 2013 De overmakingen van in het buitenland gevestigde Marokkanen naar Marokko, groeiden tot eind september van 44,3 naar 44,7 miljard dirham, wat 0,9% meer is.

In 2012 bedroegen de geldzendingen naar Marokko 56,3 miljard dirham, wat goed is voor 7% van het BBP. In 2011 was dit bedrag van 58,3 miljard en in 2010 van 54,3 miljard dirham

Ruim 40% van deze overdrachten zijn afkomstig uit Frankrijk. Daarna volgen Spanje, Italië, de Verenigde Staten en ten slotte de Arabische landen.

Premier Abdelilah Benkirane verklaarde in juli voor het parlement, dat een miljoen armen in Marokko overleven dankzij overdrachten van hun familieleden in het buitenland.

Marokkanen in het buitenland hebben bovendien naar schatting 130 miljoen dirham op Marokkaanse rekeningen staan. Dat is 21% van de bankdeposito’s in Marokko.

Home > Marokkanen in het buitenland
Marokkanen sturen nog meer geld naar Marokko in 2013
18 oktober 2013 De overmakingen van in het buitenland gevestigde Marokkanen naar Marokko, groeiden tot eind september van 44,3 naar 44,7 miljard dirham, wat 0,9% meer is.

In 2012 bedroegen de geldzendingen naar Marokko 56,3 miljard dirham, wat goed is voor 7% van het BBP. In 2011 was dit bedrag van 58,3 miljard en in 2010 van 54,3 miljard dirham

Ruim 40% van deze overdrachten zijn afkomstig uit Frankrijk. Daarna volgen Spanje, Italië, de Verenigde Staten en ten slotte de Arabische landen.

Premier Abdelilah Benkirane verklaarde in juli voor het parlement, dat een miljoen armen in Marokko overleven dankzij overdrachten van hun familieleden in het buitenland.

Marokkanen in het buitenland hebben bovendien naar schatting 130 miljoen dirham op Marokkaanse rekeningen staan. Dat is 21% van de bankdeposito’s in Marokko.

Home > Marokkanen in het buitenland
Marokkanen sturen nog meer geld naar Marokko in 2013
18 oktober 2013 De overmakingen van in het buitenland gevestigde Marokkanen naar Marokko, groeiden tot eind september van 44,3 naar 44,7 miljard dirham, wat 0,9% meer is.

In 2012 bedroegen de geldzendingen naar Marokko 56,3 miljard dirham, wat goed is voor 7% van het BBP. In 2011 was dit bedrag van 58,3 miljard en in 2010 van 54,3 miljard dirham

Ruim 40% van deze overdrachten zijn afkomstig uit Frankrijk. Daarna volgen Spanje, Italië, de Verenigde Staten en ten slotte de Arabische landen.

Premier Abdelilah Benkirane verklaarde in juli voor het parlement, dat een miljoen armen in Marokko overleven dankzij overdrachten van hun familieleden in het buitenland.

Marokkanen in het buitenland hebben bovendien naar schatting 130 miljoen dirham op Marokkaanse rekeningen staan. Dat is 21% van de bankdeposito’s in Marokko.

Home > Marokkanen in het buitenland
Marokkanen sturen nog meer geld naar Marokko in 2013
18 oktober 2013 De overmakingen van in het buitenland gevestigde Marokkanen naar Marokko, groeiden tot eind september van 44,3 naar 44,7 miljard dirham, wat 0,9% meer is.

In 2012 bedroegen de geldzendingen naar Marokko 56,3 miljard dirham, wat goed is voor 7% van het BBP. In 2011 was dit bedrag van 58,3 miljard en in 2010 van 54,3 miljard dirham

Ruim 40% van deze overdrachten zijn afkomstig uit Frankrijk. Daarna volgen Spanje, Italië, de Verenigde Staten en ten slotte de Arabische landen.

Premier Abdelilah Benkirane verklaarde in juli voor het parlement, dat een miljoen armen in Marokko overleven dankzij overdrachten van hun familieleden in het buitenland.

Marokkanen in het buitenland hebben bovendien naar schatting 130 miljoen dirham op Marokkaanse rekeningen staan. Dat is 21% van de bankdeposito’s in Marokko.

Reageer
gravatar

10 november 2013 Rabbijn Eliezer Berland gezocht voor pedofilie in Israël, zou Marokko donderdag hebben verlaten voor Egypte. De man vluchtte enkele maanden geleden naar Marrakech.

De ultraorthodoxe rabbijn wordt in Israël gezocht voor de verkrachting van meerdere vrouwen én minderjarige meisjes.

De slachtoffers zijn leden van de chassidische Breslov beweging, een ultraorthodoxe tak binnen het Jodendom. Eliëzer Berland zelf is de oprichter van de Yeshiva Shuvu Banim in Jeruzalem.

Afgelopen april was Rabbi Eliezer Berland door Joodse pelgrims herkend in Marrakech, tijdens het Joodse feest Pesach. Marokko had daarop een uitzettingsbevel tegen hem uitgevaardigd schrijft NRG.

Een paar dagen voor Pesach bevond de Rabbijn zich in de Amerikaanse stad Miami, waarna hij zich naar Zwitserland en nadien naar Marokko begaf.

10 november 2013 Rabbijn Eliezer Berland gezocht voor pedofilie in Israël, zou Marokko donderdag hebben verlaten voor Egypte. De man vluchtte enkele maanden geleden naar Marrakech.

De ultraorthodoxe rabbijn wordt in Israël gezocht voor de verkrachting van meerdere vrouwen én minderjarige meisjes.

De slachtoffers zijn leden van de chassidische Breslov beweging, een ultraorthodoxe tak binnen het Jodendom. Eliëzer Berland zelf is de oprichter van de Yeshiva Shuvu Banim in Jeruzalem.

Afgelopen april was Rabbi Eliezer Berland door Joodse pelgrims herkend in Marrakech, tijdens het Joodse feest Pesach. Marokko had daarop een uitzettingsbevel tegen hem uitgevaardigd schrijft NRG.

Een paar dagen voor Pesach bevond de Rabbijn zich in de Amerikaanse stad Miami, waarna hij zich naar Zwitserland en nadien naar Marokko begaf.

10 november 2013 Rabbijn Eliezer Berland gezocht voor pedofilie in Israël, zou Marokko donderdag hebben verlaten voor Egypte. De man vluchtte enkele maanden geleden naar Marrakech.

De ultraorthodoxe rabbijn wordt in Israël gezocht voor de verkrachting van meerdere vrouwen én minderjarige meisjes.

De slachtoffers zijn leden van de chassidische Breslov beweging, een ultraorthodoxe tak binnen het Jodendom. Eliëzer Berland zelf is de oprichter van de Yeshiva Shuvu Banim in Jeruzalem.

Afgelopen april was Rabbi Eliezer Berland door Joodse pelgrims herkend in Marrakech, tijdens het Joodse feest Pesach. Marokko had daarop een uitzettingsbevel tegen hem uitgevaardigd schrijft NRG.

Een paar dagen voor Pesach bevond de Rabbijn zich in de Amerikaanse stad Miami, waarna hij zich naar Zwitserland en nadien naar Marokko begaf.

10 november 2013 Rabbijn Eliezer Berland gezocht voor pedofilie in Israël, zou Marokko donderdag hebben verlaten voor Egypte. De man vluchtte enkele maanden geleden naar Marrakech.

De ultraorthodoxe rabbijn wordt in Israël gezocht voor de verkrachting van meerdere vrouwen én minderjarige meisjes.

De slachtoffers zijn leden van de chassidische Breslov beweging, een ultraorthodoxe tak binnen het Jodendom. Eliëzer Berland zelf is de oprichter van de Yeshiva Shuvu Banim in Jeruzalem.

Afgelopen april was Rabbi Eliezer Berland door Joodse pelgrims herkend in Marrakech, tijdens het Joodse feest Pesach. Marokko had daarop een uitzettingsbevel tegen hem uitgevaardigd schrijft NRG.

Een paar dagen voor Pesach bevond de Rabbijn zich in de Amerikaanse stad Miami, waarna hij zich naar Zwitserland en nadien naar Marokko begaf.

10 november 2013 Rabbijn Eliezer Berland gezocht voor pedofilie in Israël, zou Marokko donderdag hebben verlaten voor Egypte. De man vluchtte enkele maanden geleden naar Marrakech.

De ultraorthodoxe rabbijn wordt in Israël gezocht voor de verkrachting van meerdere vrouwen én minderjarige meisjes.

De slachtoffers zijn leden van de chassidische Breslov beweging, een ultraorthodoxe tak binnen het Jodendom. Eliëzer Berland zelf is de oprichter van de Yeshiva Shuvu Banim in Jeruzalem.

Afgelopen april was Rabbi Eliezer Berland door Joodse pelgrims herkend in Marrakech, tijdens het Joodse feest Pesach. Marokko had daarop een uitzettingsbevel tegen hem uitgevaardigd schrijft NRG.

Een paar dagen voor Pesach bevond de Rabbijn zich in de Amerikaanse stad Miami, waarna hij zich naar Zwitserland en nadien naar Marokko begaf.

10 november 2013 Rabbijn Eliezer Berland gezocht voor pedofilie in Israël, zou Marokko donderdag hebben verlaten voor Egypte. De man vluchtte enkele maanden geleden naar Marrakech.

De ultraorthodoxe rabbijn wordt in Israël gezocht voor de verkrachting van meerdere vrouwen én minderjarige meisjes.

De slachtoffers zijn leden van de chassidische Breslov beweging, een ultraorthodoxe tak binnen het Jodendom. Eliëzer Berland zelf is de oprichter van de Yeshiva Shuvu Banim in Jeruzalem.

Afgelopen april was Rabbi Eliezer Berland door Joodse pelgrims herkend in Marrakech, tijdens het Joodse feest Pesach. Marokko had daarop een uitzettingsbevel tegen hem uitgevaardigd schrijft NRG.

Een paar dagen voor Pesach bevond de Rabbijn zich in de Amerikaanse stad Miami, waarna hij zich naar Zwitserland en nadien naar Marokko begaf.

Reageer
gravatar

Het Diets, om precies te zijn, de oudste taal ter wereld. U kunt maar beter niets zeggen als u niet weet waar u het over heeft.

gravatar

De onderzoekers hebben zich behoorlijk beet laten nemen. Incendio is gewoon een spreuk uit de Harry Potter-serie, verzonnen door J.K. Rowling.

Reageer
gravatar

Dat bordje met die vertalingen is de grootste vondst sinds de Steen van Rosetta en moet met de grootst mogelijke bewaking onderzocht worden.
Briljant gewoon, en dat vlak onder hun neus.

Reageer
gravatar

volgens mij staat er dat het volkscongres de handel in de fik gestoken heeft. en dat klopt, want ik speelde op een lier om het geheel meer drama te geven.

Reageer