Chiquita komt met hersluitbare banaan

‘Mooi stukje banaaninnovatie’

Chiquita brengt binnenkort de eerste volledig hersluitbare banaan op de markt. Dat maakte Peter Kyvon, de Amerikaanse CEO van het bananenbedrijf, vandaag bekend tijdens een drukbezochte persconferentie op het hoofdkwartier in Charlotte, North Carolina.

Volgens Kyvon is de eerste hersluitbare banaan een revolutie in bananenland, waar de liefhebbers al jaren op wachten. “Wie heeft er nou niet eens zin in een halve banaan? Maar je bent nu bijna verplicht hem helemaal op te eten. Als je hem weglegt, wordt hij binnen een mum van tijd helemaal bruin. Nu je de banaan dicht kunt doen, kun je een paar uur later gewoon weer verder smikkelen.”

“Het was de hoogste tijd voor reuring in de bananenrepubliek”, geeft Kyvon toe. “Producten werden de afgelopen jaren hersluitbaar, maar in de conservatieve bananenwereld misten we de slag volledig. Met de hersluitbare banaan komt daar verandering in.”

De hersluitbare banaan kwam tot stand in het enorme bananenlab dat Chiquita een aantal jaren geleden begon. Kyvon: “Daar zijn dagelijks honderden wetenschappers bezig met een mooi stukje banaaninnovatie. Dat betaalt zich nu uit. De afdeling Peels & Packaging vond een biologisch afbreekbare lijm uit die zich hecht aan de schil. Roger Federer heeft het prototype getest tijdens de afgelopen US Open. Hij was laaiend enthousiast”.

Er wordt door bananenkenners inmiddels ook druk gespeculeerd over de eerste rechtopstaande banaan. Volgens Chiquita is dat echter een utopie. “Nee, nee, dat is echt een brug te ver. Als je ze rechtop zet, dan vallen ze om”, aldus Kyvon.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het is een van de stomste ideeën ooit en daarom zeker wel De Speld materiaal.
In WOII werd naast ei in poeder ook de bevroren banaan in blokjes uitgevonden en daarnaast ook de peniciline.

Maar daar gaat het niet om, Chiquita, dat in het Spaans Chiquita betekent, doet zich hiermee zelf de strop om in plaats van een nieuwe banaan zal uw echtgenote immers steeds een stukje oude bewaarde banaan verorberen en zo de algehele bananenconsumptie de doodsteek toebrengen.

Het is tijd om troepen naar Chiquita te sturen en de plantages te bombarderen. Waar blijft Europa, waar is ons kabinet?

gravatar

Dezelfde fabriek werpt zich nu op herbruikbare condooms, of condooms die je ook door je maten kunt laten hergebruiken als je op herbouwingsmissie in het weekend wat gaat plunderen en verkrachten zoals een goed leger betaamt.

gravatar

Na allerlei vrouwonvriendelijke pillen nu ook nog een vrouwonvriendelijke banaan!

Krijg je na gebruik statiegeld voor het lege omhulsel? Is het nog ergens anders voor te gebruiken?

Moet je losse schillen nu apart kopen?

En de schilleboer, gaat die nu failliet? Heeft Chiquita de sociale gevolgen van haar nieuwe banaan wel goed doordacht, of zijn die juist haar doel?

En waar is Rutte op dit kritieke moment? Weer in de sauna met zijn vrindjes die allen over de veertig, ongetrouwd, maar toch fanatiek hetroseksueel zijn?

gravatar

Er moet natuurlijk wel een aparte kliko komen om te zorgen voor afvalscheiding en recycling………….

Reageer
gravatar

Ik zou Kyvon wel aanraden wel een artiestennaam nemen. Iets als bv van Dusschoten of zoiets

gravatar

Jammer dat niet gekozen is voor de baanbrekende innovatie van een anti-slipbanaan: daar is meer vraag naar, dunkt mij.
Zeker nu de stomme film aan een neergang bezig is.

Reageer
gravatar

Meneer de aap genaamd Jeettje,

Bedoelt u soms misschien eventueel banaanbrekende innovatie?

gravatar

Jongeheer Paulusje: neen, dat bedoel ik niet. Wel even de gedachten gepasseerd, geef ik toe, maar verworpen wegens té makkelijk en derhalve banaal.

gravatar

Komkom beste Beertje: laten we het netjes houden? Per slot is dit Voetbal International niet, en een jeugdig persoon leest mee.

gravatar

Geïnspireerd door dit succes is het oerhollandse Aviko bezig met voorgebakken frieten die in afwachting van het definitieve frituurproces weer als aardappel in de schil terug kunnen worden gestopt. Directeur Opperdoes verklaarde “dat de door Chiquita ontwikkelde lijmtechniek nieuwe kansen biedt, des te meer omdat Aviko al over het benodigde zetmeel beschikt”. TNO heeft zich bereid verklaart om de eerste prototypes te testen op enkele deelnemers van het (letterlijk) afval-programma “De biggest Loser”.

Reageer
gravatar

Fijn! Gek op bananentosti (kaas, massala naar smaak, zout peper en een halve banaan) maar 2 tosti’s is nét ff teveel.
Wie wat bewaart heeft wat. Nobelprijswaardig product, en dan denk ik nog niet eens aan de mogelijkheden tot het smokkelen van verboden sjit.

O nu wel opeens.
Je zou een trosje kunnen vullen met smokkelwaar en het achteloos in je hand houden tijdens het passeren van de douane.
Laat 1 banaan banaan blijven en scheur hem met verveelde blik van de tros semtex af, dit versterkt het vermoeden dat het gewoon hersluitbare bananen zijn zodat de kans dat een gewapende meneer met pet onvriendelijk vraagt: ‘Mag ik even in uw bananen kijken’ te verwaarlozen is.
Vervolgens vlooit men hooguit de handtas uit op scheermesjes en nagelvijlen (die ik jammerend en protesterend inlever, voor de show) en op naar een land waar ze wel wat semtex kunnen gebruiken.
Kassa!!!

Reageer
gravatar

DJ Banana: neem van mij aan dat ham niet thuishoort in deze bananentosti; anders was het een ham-kaas tosti met banaan geweest.
Een aanrader desalnietteplus: dat hou ik staande.

Een tosti geitenkaas/honing/pijnboompitten is ook heel goed te knagen en bevat geen grammetje ham…., meer verklap ik niet.
Binnenkort komt mijn kookboekje op de markt (net ná de feestdagen helaas.. leuk voor volgend jaar onder de paasboom?!?) ‘Met 999 tosti’s het jaar rond as told by Haagsche Annie.

Inwoner: in alle bescheidenheid: ik ben inderdaad nogal goed in wat ik doe, áls ik iets doe. Gelukkig doe ik niet zoveel dus kan ik weinig kwaad.

Ok, ik geef toe, ik begin me een beetje te vervelen en heb wel weer zin in een adrenalinekick op Schiphol Airport.
Of The Hague Airport in Rotterdam; al snap ik echt totaal niet wie een Rotterdams vliegveld Haagsch noemt. Vroegâh heette het gewoon Zestienhoven, dat sloeg nog ergens op. Geloof ik.
We spreken toch ook niet over de Haagsche Havens in Rotterdam?

gravatar

Wat een heerlijke tosti’s, Frau Annie, Hartelijk dank. Ik verheug mij al op uw kookboek.

Graag zou ik nog het recept vernemen van die uitheemse tosti semtex.
bij voorbaat dank

gravatar

Wij hiero noemen het nog steeds Zestienhoven, hoor. Aan die rare flauwekul doen wij niet mee, zeker niet omdat Delft en Rijswijk er nog tussen liggen.
Ben je snel in Rotterdam, sta je op Zestienhoven en moet je met bus of sneltram verder, of via de A13 die altijd volstaat; nee, dat schiet op!
Den Haag had Ypenburg niet vol moeten bouwen, hadden ze hu eigen vliegveld gehad, de sukkels.

Maar een satétosti met banaan gaat er altijd wel in. Mag zelfs wat ham op.

gravatar

Prof. Dr. P. Beertje: nog even geduld, het boekje met álle recepten ligt dus vlak na de feestdagen, als iedereen blut is, in de winkel.

Het recept van de S-tosti is nog niet helemaal perfect maar alles lost zichzelf op; gelukkig was ik afgelopen week verdwaald.
Bij navraag bleek ik mij in de Universiteit Utrecht te bevinden, waar ik zag dat er cursussen springmeester worden gegeven.

Na 2 weken je diploma en mag je los, niet alleen met groot vuurwerk maar ook met semtex, TNT e.d.
Niet duur, paar honderd euro en je weet alles!!! Dat moet ik dus nog doen; tot nog toe ontploften de tosti’s regelmatig in de hitte en dat wil je niet.
Het is niet meer na te vragen maar degenen die het is overkomen hadden het vast niet gewild denk ik…

Heer Jeettje: ik kan wel vast verklappen dat een satetosti ook een enorme boost kan krijgen van wat sambal en dungesneden schijfjes komkommer. En natuurlijk Zestienhoven, The Hague Airport is te gek voor woorden… Ypenburg slaat ook nergens op trouwens.

Eigenlijk is mijn boek onmisbaar in ieder huishouden merk ik. Ik wist wel dat er iets anders moest komen qua oud brood opmaken dan broodpap; dat lust niemand.
Ook staan er nog tips in voor de bereiding: ‘een strijkijzer op de heetste stand ligt niet voor de hand’ dit wil ik als tegeltjeswijsheden her en der tussen de recepten plaatsen.

Als ik nou nog geen ME aan de deur krijg weet ik zeker dat de NSA mij vergeet af te luisteren, spannend!!!

gravatar

Geachte redactie, met alle respect, maar als die banaan zelf hersluitbaar is, wat is dan de reden om deze noviteit af te beelden met een kapotte schil eromheen? Mogen wij lezers het banaanritsje niet zien omdat het wellicht wel hersluitbaar maar niet openbaar is?

Reageer
gravatar

Bant, hij heeft wel een beetje gelijk…. steeds als ik vloekend appels sta te schillen om een appeltaart in elkaar te flatsen b.v. denk ik eerlijk gezegd ook: had ik maar gewoon 1 hele grote appel gekocht dan was ik nu al klaar geweest…

Daarom bak ik dus nooit appeltaart. Al die appels met hun klokhuizen en schillen; nee lamaar, ik hou toch al niet van taart dus bestel liever een pizza met geschilde en schoongemaakte salami -en de rest-) kant en klaar in hersluitbare doos.
Aan de deur gebracht ja, geef ik meteen de vuile was mee!

Zolang die schoonmaakpil er nog niet is blijft het nog even tobben vrees ik…

gravatar

Ik verstop het overgebleven stuk altijd luchtdicht, onderin. Werkt heerlijk! Heb ook geen schoonmaakpil nodig, want ik heb altijd zin om (mijn) man te ontvangen in een gekuist huis. En een half uurtje niet luchtdicht overleeft de banaan wel, na de daad altijd trek in nog meer banaan. Het is een geheel pakket, maar ik ben ook echt fan van bananen

Reageer
gravatar

Ik hoor geluiden dat de appels, peren en vooral de kokosnoten zich zwaaar achtergesteld voelen. En terecht. Als kokosnoot zou ik ook hersluitbaar willen zijn. Wat denkt meneer Kyvon daaran te gaan doen?

Reageer
gravatar

Het zal wel weer net zo gaan als met die hersluitbare plastic zakjes. Na ongeveer 5x open en dicht werkt het mechanisme niet meer. Of ben ik te pessimistisch?

Reageer
gravatar

Nee, theezakjes, heer Jeettje, is’t nou goed?

gravatar

Thee in plastic theezakjes? drinkt u dan, net als in Asterix bij de Britten, een kopje warm water met een wolkje melk?

Maar zonder verdere gekheid: die wietzakjes bevatten toch net genoeg voor een beschaafde toeter? Hoe je daar wat van zou kunnen bewaren is me een vraagteken.

gravatar

Doe mij mAAr gewoon een BAKbanAAn. Blijft oOK langer gOEd. Je kan ze grOEn kOPen, maar zelfs als ze na 2 mAAnden helemAAl zwart zijn is het nog steeds prima voer.

Reageer