Conimex hoofdsponsor nieuw financieel akkoord

Extra uren overleg gedekt met commerciële partner

Het aanstaande akkoord tussen het kabinet en de verschillende oppositiepartijen gaat het ‘Conimex-akkoord’ heten. Het merk met Aziatisch georiënteerde producten als sambal, ketjap, bami en nasi in het assortiment heeft ettelijke miljoenen neergeteld om zijn naam aan het op handen zijnde akkoord te verbinden.

Premier Mark Rutte is enthousiast over het plan van Conimex. “Het overleg van afgelopen week ging steeds langer duren, waarop is besloten om een sponsor aan te trekken om de extra uren te kunnen bekostigen. Ik houd zelf erg van kroepoek.” Ook PvdA-leider Diederik Samsom ziet de sponsoring helemaal zitten. “Conimex brengt al tachtig jaar de Oosterse keuken bij u thuis. Probeer ook eens de milde satésaus, of varieer eindeloos met onze oriental noodles.”

Volgens Rianne Hemeltjes, hoofd PR bij Conimex, past een akkoord tussen zo veel verschillende politieke partijen uitstekend bij een merk als Conimex. “Je kunt zo’n akkoord een beetje zien als nasi. De ene partij brengt rijst in, de andere specerijen en weer een andere vlees of satésaus. Uiteindelijk rolt er dan een heerlijk gerecht of, in dit geval, akkoord uit: het Conimex-akkoord.”

Niet alle oppositiepartijen staan direct te springen. Fractievoorzitter Alexander Pechtold van D66. “Ik reken er wel op dat Conimex haar assortiment gaat hervormen en dat er educatieve verpakkingen komen.” Zijn collega’s van de kleine christelijke partijen zouden graag meer ruimte voor aardappelgerechten in het assortiment terugzien. GroenLinks stapte eerder al op uit onvrede over het gebrekkige aantal biologische producten.

De Afghaanse provincie Kunduz, de sponsor van het vorige akkoord, meldt zeer tevreden zijn met de stijging in naamsbekendheid, maar de beoogde toename van het toerisme is niet gehaald.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dat Conimex is gevraagd, heeft te maken met het feit dat er een wat bedorven sfeertje dreigde te ontstaan tijdens de onderhandelingen.

Dat moest worden voorkomen, en daar was CONserven IMport EXport de beste partij voor. Zij zijn namelijk erg goed in… conserveren / goed houden.

Reageer
gravatar

Ik zie het al voor mij. Binnenkort komt na elke uitzending van het kabinet de Tekst: DIT PROGRAMMA WORDT MOGELIJK GEMAAKT DOOR DE SGP.

Reageer
gravatar

Naar aanleiding van de bijdrage van JLWLWK (# 21), één vraagje: proef jij in de stelselmatige vergiftiging van onze Aziatische wokschotels door Ho Chi Ve Tsin, nog een grafoverschrijdende wraakactie van Ho Chi Min op de toenmalige koloniale overheersing van Noord-Vietnam door Frankrijk en de U.S.A.? Vetsin zo exclusief benoemen als vergif houdt de daaraan toegevoegde ballaststoffen buiten beeld; die additieven zijn echter nog schadelijker dan Vetsin zelf. Vraag het maar aan Monsanto.

Reageer
gravatar

Conimex sponsor van het kabinet? Verbaast mij niets. We kunnen nu in elk geval met recht zeggen: “we hebben het nog nooit zo zout gegeten”. Maar ‘t is allemaal peanuts, storm in een glas water, vergeleken bij de wereldwijde recessie die intussen besmuikt door Christine Lagarde werd aangekondigd. En, JNWLWK, in dat geval kunnen we straks zelfs ook zonder chinese-restaurant-syndrome hallucineren. Dan zijn we allemaal de pisang, behoudens de Bloemen der Naties, die op last van IMF en Bilderberg, verzameld worden op de Seychellen. Ironisch genoeg hoeven daarvoor niet eens Engelen uit de Openbaringen op hun bazuinen te blazen; het old-boys-network functioneert nog perfect.

Reageer
gravatar

Waarom zijn er wel demonstranten tegen Monsanto en Round-Up en niet tegen Conimex en het overkoepelende industriële mono-Natrium glutaminaat complex???? Onze Aziatische wokschotels worden op geïnstitutionaliseerde vergiftigd middels totaal overbodige “smaakversterkers” als voornoemde chemische stof, ook wel bekend als Ho Tshi Ve Tsin. Daar hoor je de Partij van/voor de Dieren nooit over.

Reageer
gravatar

Als Kunduz over 9 jaar het WK organiseert komt het wel goed met dat toerisme.

Reageer
gravatar

Beste Filosoof, het spul héét Conimex en zal ons land, en ons dus allemaal, op een uitzondering na de crises helpen doorstaan.

gravatar

‘t is niet omdat ge uwen buik vol hebt van den polletiek, dat ge dan niet met dien polletiek in uwen maag gesplitst zult zitten. In België is ‘nen bord spaghetti mijn man noodlottig geworden vermits zijn gerechtelijke stappen verstrikt raakten in de spaghetti. Welnu, in bami kunt ge evenzeer verstrikt raken als in spaghetti. ‘t zijn de slierten die nen mens van goeden wille de kop kosten.

Reageer
gravatar

Vanaf maandag as. zal het kabinet het Conimex uniform dragen evenals de daarbij behorende pet.
De Nederlandse vlag zal echter precies hetzelfde blijven, maar wel met een Conimex schild midden in.
Conimex heeft tevens bedongen dat het Willem Alexander verboden zal zijn de Conimex kleuren te dragen, of het woord Conimex zelfs uit te spreken, daar hij een negatieve nuance aan dit verder uitstekende product zou geven.

Reageer
gravatar

Hm, verre van mij om hier een conspiratietheorie aan te willen hangen, doch het moet gezegd dat de heren Rutte, Wilders en Bolkestein, allen VVD, sterke banden hebben met Indonesië.
En dat het wel héél toevallig is, dat mevrouw Hennis-Plasschaert, ook VVD, een dienstreis naar Indonesië heeft gemaakt om onze krijgsmacht, of wat daar nog van over is, te promoten voor een samenwerkingsverband.

De transportkosten worden kunnen gedrukt op deze wijze: dit heeft alles in zich van oneerlijke concurrentie en kartelvorming. Weet de NMA hiervan?

Reageer
gravatar

@ Beste Jeettje, dat is niet nodig, ik ben ook in Indonesië geweest en als ze daar lastig doen, koop je ze gewoon om, bij agenten was dat in ieder geval nog mogelijk toen. Het is weliswaar 16 jaar geleden ,maar toch Indonesië blijft Indonesië.

gravatar

Heer van Eikeltjesland, gelezen uw relaas heeft u een punt, maar, u benadert de Indonesiër vanuit uw eigen reserves. Een vvd’er onderhoudt de banden met gebruikmaking van ‘s Lands belastinggeld.
Mocht u de Oost nog eens aandoen, zou u het als bezwaarlijk ervaren de mensen aldaar eens naar de mening te vragen omtrent de kwaliteiten van Conimex producten?

gravatar

Ik vind deze naam teveel verwijzen naar de koloniale tijd in Nederlands-Indië.
Zal proberen nog 21 mensen te vinden die met mij protest willen aantekenen. Niet meer van deze tijd als je het mij vraagt.

Reageer
gravatar

Toch is ‘t nog niet katintbakkie voor de Conimex. Zo wil een busmaatschappij cosponsoren en er het Conimexxion-akkoord van maken. Maar ik hoorde afgelopen avond Arie (uit ‘t) Slob die het over een Zwolsch-fundamentalistisch akkooord had.

Reageer
gravatar

Lekker anders, puur oosters ook.
Dit is een duidelijk gevolg van de werking van stille kracht.
Die komt ook uit het oosten.
Conimex heeft trouwens nog veel meer Foe Yong Hai vindt ik weer erg lekker. Eerlijkheidshalve moet ik hier wel bij zeggen dat mijn smaak in dit geval als een persoonlijke kwestie opgevat moet worden.

Reageer
gravatar

Ik verwacht nog commentaar uit de feministische hoek over het ouderwetse rolmodel dat het logo van Comimex toont en waar de betrokken partijen blijkbaar achter staan. Ik vermoed dat de SGP gekomen is met het idee om voor Conimex te kiezen. Extreem-rechts zal het er ook wel niet mee eens zijn.

Reageer
gravatar

Overigens vind ik dat dat Conimex logo niet langer zwart mag zijn. Ik vind dat uitermate discriminerend. Blanke vrouwen gebruiken ook hun produkten.

gravatar

Toch is dat nu weer wat onsportief van GroenLinks om eruit te stappen want Conimex staat ook bekend om zijn heerlijke tempeh gerechten gemaakt van eerlijke soja, geìncubeerd voor 24 uur na vermengd te zijn met een zeer gezonde schimmel. Rijk aan de nodige vitamines B, hoogwaardige eiwitten, aminozuren enz dus ideaal voor ook de -vegetarische- rijsttafel. Een oergezond product dus waar ook GroenLinks de nodige eer in mee kan leggen in brede familiekring.

Reageer
gravatar

Juist. En niet alleen culinaire ketens hebben het recht om mee te dingen, het hele bedrijfsleven. De gezamenlijke thuiskwekers van Nederwiet bijvoorbeeld. Conimex verkoopt buitenlandse producten, en dat kan de onafhankelijkheid aantasten. Bij Nederwiet heb je dat probleem niet.

gravatar

Wij hadden ook interesse om dit akkoord te sponsoren
Maar om mee te mogen bieden zouden we een minimale jaaromzet van
Eur. 57,392.86 moeten hebben. Om deze omzet te halen zouden we een week lang alles wit moeten doen. Dat zijn natuurlijk eisen die je aan een gezond familiebedrijf niet kunt stellen.
Tja, conimex. Die is groot geworden door kleine jongens als wij.
Zij hebben slechts 1 x een rijsttafel op het binnenhof mogen verzorgen en nu doen ze alsof ze hofleverancier zijn.

gravatar

Kei vet akkoord. Drukt zwaarder op de koopkracht dan Griekse belastinggyros.

Reageer