Geen subsidie meer voor staatssecretaris

Functionaris moet creatief op zoek naar financiële middelen

De staatssecretaris wordt vanaf 2014 niet meer door de overheid gefinancierd. Ministeries die een staatssecretaris willen zullen op zoek moeten naar alternatieve bronnen van inkomsten. Dit staat in de Miljoenennota van het kabinet.

“Het is niet meer van deze tijd dat er twee bewindslieden op één ministerie zitten”, aldus minister Dijsselbloem van Financiën.”De rol van surrogaatminister is niet meer te handhaven. De staatssecretaris van de 21ste eeuw moet ondernemen, creatief op zoek gaan naar geldstromen. Zo zullen de staatssecretarissen die echt talent hebben overblijven.”

Staatssecretarissen tekenen massaal protest aan tegen de aangekondigde maatregel. Sander Dekker (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap): “Staatssecretarissen zijn van ongekend belang voor de samenleving. Wij kosten geld, maar daar krijg je ook een aantal grote dossiers voor terug. Bezuinigen op ons leidt tot een ongekende bestuurlijke kaalslag.”

Volgens Dijsselbloem zal het voor de huidige generatie staatsecretarissen even wennen zijn. “Ze moeten het echt over een andere boeg gooien. In eerste instantie moet je dan denken aan vrienden en familie die wat geld toestoppen, maar wie het slim aanpakt, kan een groot publiek voor sponsoring interesseren. Pakkende crowdfundingacties op sociale media, lezingen geven, een app ontwikkelen. De staatssecretaris wordt zijn eigen merk.”

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Toch wel en schokkende foto: een ambitieus knaapje met trots glunderende vader. Het knaapje houd zijn eerste crowdfundingresultaat omhoog en pa zag dat het goed was.

Is dit nu de moderne opvoeding? Je kroost op die leeftijd alvast geld bij elkaar laten bedelen voor een Staatssecretarisschap? Je reinste kindermishandeling dit; waar blijft Jeugdzorg nu?

Reageer
gravatar

Geachte Heer van Staeckerfven,
Deze mensen hoeven alleen maar gemotiveerd te worden en kunnen ook de gewone mens inspireren zodat de politiek er naar luistert.
De schilders E. Munch en P. Picasso zijn hier goede voorbeelden voor met hun schilderij Guernica en de schilderijen De Schreeuw. Hier kunt u hen op wijzen, als het niet helpt, verdien je er in ieder geval geld en roem mee. Het wordt namelijk altijd wel op een of andere manier gewaardeerd.
Men dient slechts beeldelijk naar voren te brengen wat men dwars zit, ook al ziet het er nog zo apart uit. Men hoeft op basis van dit soort werken namelijk helemaal niet heilig verklaart te worden, dat is juist wat vele mensen tegenhoud. Zalig worden is voor velen meer dan genoeg. Een Heilstaat is namelijk ook niet altijd alles. In de hoop u hiermee van dienst te zijn,

Met vriendelijke groet,

Lodewijk van Eikeltjesland

gravatar

Ach heer Van Eikeltjesland,

Uw gelijk is groot. Wat voor nut heeft het om de blik te richten op een schilder die inmiddels alweer zo’n 80 jaar geleden beeldelijk naar voren bracht wat hem dwars zat (en daar trouwens een bovengemiddeld groot doek voor koos)?
Er waren in dat tijdsgewricht overigens meer opmerkelijke carrières. Zo kreeg de russische politicus J. Stalin een mobiel orgel naar zich vernoemd. Het leven biedt altijd mogelijkheden tot creatieve dienstbaarheid, dacht u niet?

Gelieve mijn hartelijkste groet hierbij aan te treffen,
Staeckerfven, H.J. van

gravatar

Ach ja hooggewaardeerde Heer van Staeckerfven,

Voor eenvoudige mensen wordt het argument dat het slechts 80 jaar geleden is, soms toch als bijzonder hoopvol gezien. De aarde is immers 5,3 miljard jaar oud, de meest eenvoudige schilders zullen dus menen te begrijpen 80 jaar geleden niet zo lang geleden is. Bovendien is dit nog altijd bijna 160 jaar na het begin van de industriële revolutie, wat toch door velen als het begin van de moderne samenleving beschouwd wordt. Ik wil dan ook mijn grote bewondering uitspreken voor de enorme moed om ondanks al uw intelligentie toch de juiste vraag te stellen. Zo kunnen we kaders scheppen waarbinnen deze mensen weer de moed krijgen om er tegenaan te gaan. Dit kan bovendien positieve invloed hebben op de omzet in de verfhandel. Mijn dank voor uw buitengewoon constructieve en actieve deelname, ik beschouw dit als werkelijk als formidabel !

Ik hoop van ganser harte dat u de kracht ontvangt om dit nog vaker te doen.
Overigens heeft Stalin wel de liefde gehad om zijn grote kameraad Lev Davidovitsj Bronstein een buitengewoon spectaculaire gang naar het hiernamaals te gunnen. Gelukkig hoeft dat in deze tijd in Nederland niet meer.

Met allervriendelijkste groet,

Lodewijk van Eikeltjesland

.p.s. U Hartelijkste groet is inderdaad goed aangekomen !

gravatar

Bovengerenommeerd heer Lodewijk van Eikeltjesland,

Mijn groot respect want Uw vertrouwensvolle woorden geven deze rubriek een glans welke die van dit opgepoetste prikkelkrantje mega overstijgt, waarvan acte. Het lijkt me dat bovendien ook de handel in verf volop de vruchten uit u plukken kan, en dat hopelijk op non-destructieve wijze, want het zou jammer zijn als, afijn… Wie immers heeft hier nog oog voor het belang van verheffing van d’eenvoudige mens? En wil daar zo duidelijk en aanhoudend rechtstreeks vanuit het hart zijn handen en voeten aan geven?

Mag ik u dan ook de belofte doen op mij te willen kunnen mogen rekenen voor uw hoogbeglansde goede zaak?

Dat mijn beste groet U vergezelle,
Staeckerfven, H.J. van

gravatar

Grootnobelachtbare Heer van Staeckerfven,

Mijn dank voor uw buitengewoon vriendelijke woorden.
Uiteraard mag ik willen op u en uw belofte te kunnen rekenen, heel graag zelfs ! Ik beschouw dit als een meer dan fantastisch aanbod. U bent hierbij dan ook uitgenodigd om onder het genot van een drankje zowel uw mogelijkheden als onmogelijkheden te bespreken.

Met allervriendelijkste groet en zegen,

\van

Lodewijk van Eikeltjesland

gravatar

Toch moet ik even kwijt dat de speld niet zo maar een opgepoetst prikkelkrantje Hooggewaardeerde heer van Staeckerven. ik heb niet alleen vreselijk moeten lachen, om vele stukjes en hun reacties.Ontspanning blijft belangrijk in moeilijke tijden. Bovendien hadden wij anders nooit onze woorden kunnen wisselen. Herinneringen zijn nu eenmaal kostbaarder, dan een Rolls Royce van 2 euro, 50,,ook al zou ik best een paar massagesalons willen hebben.

gravatar

Minister znw, de (v/m), -s
Een staatsdienaar, die uit naam van het vorstelijke staatshoofd [vanaf 30 april 2013 twee staatshoofden, de koningin en de koning] een overheidstaak uitoefent, waarbij gezond verstand en kennis van zaken geen vereiste is.

Staatssecretaris znw, de (m), -sen
Onderminister Vergelijk met onderwereld, onderbuik en onderbroek. Zie: minister, secretaresse, staat

Reageer
gravatar

Ik vertrouw het eerlijk gezegd niet zo.
Het zal wel weer eeb verkapte bezuinigingsmaatregel zijn, zoals de maatregelen om meer taken aan d egemeenten toe te schuiven. En ik geloof niet dat de onzichtbare hand van de markt overal goed voor is. We hebben het gezien bij de privatisering van allerlei nutstaken: dat wordt een puinhoop of althans minder soepel dan voorheen.

En straks gaan ze de Staatspenningmeesters en de Staatsvoorzitters ook nog privatiseren!

Reageer
gravatar

Geachte heer Kees22, U moet niet vergeten dat de meeste bedrijven meer verdienen, als er vrede is. Hoe groter sommige bedrijven en stichtingen, des te makkelijker wordt het om de wereld buiten de politiek om te organiseren. op deze wijze kunnen sommige dingen sneller gaan. Met vriendelijk excuses, voor de gebruikte logica, maar soms gaat de landelijke politiek niet snel genoeg. Indien de meerderheid voortdurend smal is en men in deze kleine kring niet helemaal helder is, valt het draagvlak weg en dat is wat we nu zien gebeuren.

gravatar

Beste lezers, toekomstige stemmers op mij,

Als u bij de volgende verkiezingen nu eens allemaal voor uw eigen bestwil op mij stemmen, dan beloof ik dat ik zal zorgen dat het voltallige kabinet, dat ik dan natuurlijk zal leiden, wordt betaald uit mijn fondsen bij de Amerikaanse Tea Party en de Israëlische Likoed.

Ik hoop natuurlijk dat de volgende verkiezingen vóór het eindigen van de Syrië-crisis zal zijn, zodat ik mij in mijn eerste honderd dagen als niet-verlichte despoot geliefd kan maken door mijn geliefde Israël te ondersteunen met de kernbommen die op de luchtmachtbasis te Volkel daarvoor gereed liggen.

Reageer
gravatar

Staatsecretarissen zullen zich privaat moeten laten financieren. De methode van Rey moet wellicht van aangescherpt worden in discretie, maar het is niet onmogelijk.
Ook zullen de achterliggende oostelijke gewesten op de wijze meer invloed gegund worden in Den Haag. Provinciale fondsen zijn beter in staat een staatssecretaris te handhaven dan het budget van het binnenhof dat toestaat.

Voorwaar: geen bezuiniging, maar een structurele ombuiging.

Reageer
gravatar

Ik ben het hier uiteraard helemaal mee eens en al helemaal klaar voor.
Deze ontwikkeling stond al sinds het begin van de crisis vast.. In plaats van te protesteren, moeten ze anticiperen op de Nieuwe Tijd.
Ze moeten het handig aanpakken en gewoon van functie wisselen waarbij ze hun inhoud zowel kunnen handhaven als uitbreiden. In plaats van Staatssecretaris kunnen ze van hun departement gewoon een Volksministerie maken. Daarna kunnen ze zichzelf promoveren tot Volksminister, door te stellen dat ze voor het volk werken. Het vinden van sponsors wordt dan een eitje. Ten slotte zijn hun huidige meerderen slechts gewoon Minister en het hoofd van de regering is ten slotte de Koning, feitelijk werken ze dus voor hem. Het zal heus nog wel even duren voordat het volk beseft, dat deze strategische manoeuvre op zijn tijd een evaluatie nodig heeft, dus voorlopig zullen de sponsors wel mogen schuiven. Tot die tijd benoem ik mezelf tot Schijnpremier en Volksminister van Ongelofelijke Zaken van het land dat naar mijn pseudoniem genoemd is.

Mijn motto is simpel;

Gok eens met Lowietjes (20 Euro muntjes) en zet in op het Koninginnenrijk der Hemelen.

Dat is toch een stuk minder dan het bedrag dat u aan belasting moet betalen, toch ?
Hierbij krijgt u uiteraard de garantie dat als dit niet goed gaat, uw geld inderdaad verdwenen is. Ten slotte is dat mij in het verleden ook altijd gelukt.
Uit de goedheid van mijn hart schenk ik U allen de gelegenheid om dit eenmalig of automatisch per jaar, per maand, per week of per dag te doen. Zij die meer willen schenken mogen daar geheel onnodig ook om vragen, het bespaard echter een hoop moeite om dit gewoon te doen. Het geld is bedoeld om feest te vieren met/voor hen die dat nodig hebben, dat is nu eenmaal een cultuurkwestie.

Het rekeningnummer waar het naartoe kan is:
Iban; NL61INGB0753134373.
t.n.v. mijn omhulsel L.Moolhuizen
onder vermelding van Eikeltjesland

Voor excessieve bedragen zijn tijdelijke Bestuurszetels voor projecten beschikbaar. Uiteraard is dit onderhandelbaar.
Het geld wordt goed beheerd, het administratiekantoor schrikt zich een hoedje
Ter extra geruststelling deel ik u mede dat zodra grootschalige projecten mogelijk zijn, deze met de lokale autoriteiten overlegd zullen worden.,
Check voordat u geld via internet gaat overmaken of u achter uw computer zit, dat gaat wel zo makkelijk, toch ?. Is dit zo ? Zo ja, doen !

Reageer
gravatar

Hehe eindelijk! Laat ze maar voor zichzelf zorgen. Nu zeggen ze dat ze voor ons zorgen, maar wij zorgen voor hen. Zij verdelen de kruimels die overblijven na incasseren van de maximale winsttaart en het uitbetalen van een grotesk bestuursapparaat. En dan maar eens kijken wie daar vrijwillig aan mee wil doen.

Het is afgelopen met de SinterklaasStaat. Alles wat rest zijn schulden. Je zult het wel merken.

Reageer
gravatar

Een juiste constatering heer Jooker. U doelt hier op de Kabinetsbubble, welke is ontstaan bij het aantreden van Paars 1. Niet dat de kabinetten daarvoor zoveel beter zijn geweest, maar het grote graaien is pas echt begonnen in ’94. Nu is ons b.v. weer lekker strategisch een JSF door de strot geduwd. Of kunnen we nu al spreken van een vliegende Fyra?

gravatar

In Apelfoort zijn we het hier zo mee eens dat we onze wethouders al niet meer financieren. Dat doen ze zelf en ineens blijken we ook met minder wethouders af te kunnen. Een win-win situatie! Zo houden we dus alleen de echt gemotiveerde wethouders over. Onze burgemeester zal in de toekomst ook een baan worden voor iemand die zichzelf kan bedruipen. Eindelijk echte mensen op bestuurlijke posten i.p.v. de vriendjeskliek politici, een ware verademing!

Reageer
gravatar

Uiteraard moet voor de staatssecretaris van onderwijs het mogelijk zijn om naast een krappe basisbeurs in aanmerking te komen voor een sociale lening bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO).

Mijn voorstel heeft het voordeel, dat hij zich beter kan inleven in de praktijk van het onderwijs.

Daarom lijkt het mij ook goed om de minister van onderwijs een inkomen te verschaffen ter grootte van dat van een leerkracht in het basisonderwijs.

Reageer
gravatar

Kan me helemaal vinden in de maatregel. Als deze proef goed uitpakt is ligt het in de lijn om eveneens de ministers van de loonlijst af te voeren. Een goed voorbeeld voor de participatiesamenleving.

Reageer
gravatar

Zou de staatssecretaris dan ook een andere naam krijgen als hij niet meer gefinancierd wordt door de staat? Dan krijgen we straks een vriendenvanhenkssecretaris, een Shellssecretaris, een Johndemolssecretaris etc.

Reageer
gravatar

Als er A gezegd wordt, moet B natuurlijk ook uitgevoerd worden. Weg met die wachtgeldregeling voor hen die overbodig zijn verklaard!

Reageer
gravatar

Hup onderminister, vandaag je trimpak van DouweEgberts aan en morgen van BouwendNederland. Regel je contracten voor de hele week en maak meteen zo reclame voor het zakenleven, da’s goed voor onze economie. Ik zie het wel zitten, zo’n strak pak.

Reageer
gravatar

Geachte Heer Jeettje. Het is misschien ook een idee om dit te laten doen, door mensen die hier al met hun gedachten bij waren, voordat het nieuws naar buiten kwam.
Als Proformateur Bestuursvormingprocessen heb ik u al in een actueel voormalig verband al de functie van Penningmeester doen aanvaarden.
Ik wil U dan ook prijzen voor het feit dat u hier niets om gevraagd heeft, ik vond dat meer dan geweldig. Het is altijd het beste om met de meest enthousiaste mensen te werken. Met betrekking tot de mogelijkheden mag de Verwijzer u verwijzen naar reactienummer 10.