Rechten Champions League tot 2019 bij Omroep Gelderland

Miljoenenbal moet inwoners weer bij provinciaal nieuws betrekken

De uitzendrechten van de UEFA Champions League zijn tot 2019 in handen van Omroep Gelderland. De regionale omroep wil met de aankoop van het kampioenenbal mensen meer betrekken bij het provinciale nieuws.

Omroepdirecteur Jan Kolkhuis betaalde 29 miljoen euro voor de rechten. Volgens Kolkhuis kunnen voetbal en regionaal nieuws elkaar versterken: “In de rust van Chelsea-Real Madrid zouden we bijvoorbeeld een reportage over de jaarlijkse boekenmarkt in Hoog-Soeren kunnen uitzenden. Op die manier bereik je een groter publiek voor zo’n wedstrijd.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ja, dit is natuurlijk een subtiel, maar goed doordacht charme offensief van Pro Gelderlandia. Buiten de Gelderse grenzen is Omroep Gelderland enkel te ontvangen met ruis in beeld, waardoor tal van wanhopige voetbal liefhebbers hun betrekking zullen nemen in de leegstaande villa’s in onzer pittoreske Gelderse dorpjes. En weg is de leegstand. Creatief omgaan met de huizenmarkt-crisis kunnen wij in Gelderland wel!

Reageer
gravatar

Het zal eens en keer niet over voetbal gaan. Bah!

We wonen niet in Gelderland, daarom is het goed nieuws dat opa voortaan op zondagavond weer gewoon aan tafel zal mee eten.

Reageer
gravatar

Omroep Rijnland heeft de rechten van de voetbalrellen die de Feynoordsuporters veroorzaken gekocht alsmede die van de beelden van de slachtoffers van illegale straatraces…

Reageer
gravatar

De NOS daarentegen heeft voor €3,27 de eeuwigdurende uitzendrechten verworven van het koningsschieten tijdens het jaarlijkse schutterijfeest te Bredevoort.

Algemeen directeur Jan de Jong: “Dit is een eerste stap in het verwerven van de rechten voor alle Gelderse streekfeesten en sporten. Dat zal ze leren, daar bij omroep Gelderland!”.

Reageer
gravatar

Nagekomen bericht;

Voor €9.236.776,15 én de toezegging dat de gehele reportageploeg zelf de koffie en koek zal betalen zijn, voor de komende vijf jaar, ook de uitzendrechten van de jaarlijkse ALV van volksdansgroep ‘de Klepperklumpkes’ te Aalten door de NOS vastgelegd.

gravatar

Dat doet pijn. Altijd een hoogtepuntje. Ik hoop dat ik freelance op schutterijfeest voor jullie iets kan betekenn. Ik heb er wel wat voor over. Is €3,25 per jaar oké? Dan doe ik er gratis een accentje bij.

Overigens zijn eeuwenoude rechten op publiciteit rond de boeknmarktn en aanverwante boeknactiviteitn gelukkig wel bij de omroep!

gravatar

Hier volgt een waarschuwing voor alle besturen van Gelderse (amateur-) verenigingen.

Laat u niet uit de markt prijzen!

Als de NOS u benadert voor het verwerven van de uitzendrechten van één of meerdere van uw verenigingsactiviteiten, weet dan dat de prijs die wij bedwongen hebben geldt pér activiteit en pér keer en niet voor het geheel van alle activiteiten.

gravatar

PERSBERICHT

De publieke omroep heeft een maatschappelijk belangrijke taak en wil die in de toekomst ook graag blijven vervullen. Gezien de huidige ontwikkelingen in het kader van de marktwerking willen wij er bij het kabinet op aandringen om per 2014 de w*ettelijke heffing ‘Kijk en luistergeld’ opnieuw in te voeren. De Nederlandse Omroep Stichting heeft berekend dat een (jaarlijks te indexeren) bedrag van €2.400 (dat is een luttele €200,– per maand voor héél véél kwaliteit ,) per aansluiting waarschijnlijk volstaat om, zowel de leegloop van top-presentatoren naar de commerciële omroepen te voorkomen, als ook om hoogwaardige regionale cultuurprogramma’s in het uitzendschema op te nemen.

gravatar

De rechten van de Champigon kweek ligt bij omroep Gelderland – prachtige uitbreiding van het Gelderse Zendings werk –
met karren mest door de straten –
groot embleem op de auto “Wij zenden U ook Champignons”

Daarvoor moet de logistiek uitgebreid worden met als grote knaller
ijsbaan annex opslag voor Champignons, yes! met flinke piek voor
het hoogte record.

Trouwens, waar blijft die berg eigenlijk die beloofd was.
Kunnen we eindelijk yodln in Nederland!

Reageer