‘IOC laat Turkse homo’s in de kou staan’

Kritiek op 'brave' keuze voor Tokyo

De beslissing van het IOC om de Olympische Spelen van 2020 toe te wijzen aan de Japanse hoofdstad Tokyo, kan rekenen op veel kritiek.

Voorzitter Tanja Ineke van homobelangenorganisatie COC noemt het een ‘gemiste kans’ dat de Spelen niet in Istanbul worden gehouden. “Het is een beetje een brave keuze. Het verleden heeft uitgewezen dat toewijzing van de Spelen heel positieve effecten heeft op de mensenrechtensituatie in het organiserende land. Een keuze voor Istanbul had dan ook veel kunnen betekenen voor de rechten van Turkse homo’s. Erg jammer.”

Ook acteur en schrijver Stephen Fry heeft kritiek. In een open brief roept hij de Britse regering op om de Spelen van 2020 te boycotten. “IOC-voorzitter Rogge doet nu hetzelfde wat premier Chamberlain in 1938 deed toen hij Hitler Sudetenland cadeau deed: laf wegkijken van de realiteit in plaats van opstaan en verantwoordelijkheid nemen.”

Het IOC zegt in een reactie van de Japanse regering de garantie te hebben gekregen dat de doodstraf vóór 2020 niet wordt afgeschaft. “Zo is er in de aanloop naar de Spelen toch iets waar wereldverbeteraars zich druk om kunnen maken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Paul had zich -in leven- trouwens ook het lot van de affectief verwaarloosde Fyra’s aangetrokken, die nu op een onverwarmd emplacement ergens in 020 staan te kleumen, in afwachting van uitwijzing naar Breda(Ansaldo). Teeven en de IND piekeren er niet over ze asiel aan te bieden, zelfs geen studievisum zoals Mauro.

Reageer
gravatar

We missen hier node witte wapenhandelaar Paul Wilking (“Pistolen Paultje”) die er streng doch rechtvaardig op toezag dat er bij vorst en sneeuw geen koeien, paarden, schapen, geiten en homo’s in de kou bleven staan.

Reageer
gravatar

Namens bloedbroeders ik blij dat Henk Krol voorstel heeft om via IOC verzoek doen aan eerstminister Erdögan om Turks homo’s bij buitentemperatuurs lager dan -5 in winterstalling te stallen. Alsublieft niet in kou laten staan.

Reageer
gravatar

Inderdaad, een regelrechte schande. Trouwens, wat de komende winterspelen in Rusland betreft; las laatst dat het pedofielen daar verboden is zich te verenigen. Daar schrok ik van. Wat is dat voor achterlijk land, dat deze mensen de kans te ontneemt elkaar in het bestaansrecht van hun geaardheid te bevestigen en te steunen met nuttige tips en interessante url’s. Waarom is daar geen aandacht voor?!

Reageer
gravatar

Turkse homo’s in de kou laten staan? Flikker toch op; volgens Gül en Erdogan zijn er helemaal geen homo’s meer in Turkije, die hebben al lang geleden allemaal een eenmalig uitreisvisum gekregen naar Berlin-Kreuzberg en aangrenzende randgemeente Nederland? Nieuwe homo-aanwas wordt kort na de geboorte bij de ouders weggehaald en volgens de Al-Wahaziri-norm consequent fundamentalistisch opgevoed.

Reageer
gravatar

Voor Jacques Rogge zijn veel zoete broodjes gebakken in Nippon. Japanners -bij uitstek- zijn ervaringsdeskundigen in wonen en werken in radio-actieve omgevingen; na Nagasaki en Hiroshima nu ook in Fukushima. Bij gunstige windrichting kreeg men in Japan ook nog een staartje mee van Tsjernobyl (net zoals iedereen in Europa) en genoten zij ook nog van rqadioactieve regen na de melt-down in Three Mile Island. Kernenergie is veilig en Japanners zijn gezond, ze bestralen AL hun voedsel en ze eten veel radio-actief besmette vis en sushi doch met Omega vetzuren 3 en 6; men vangt belangeloos veel walvissen voor levertraan en organoleptisch toegepast natuurwetenschappelijk onderzoek en om Greenpeace in de gordijnen te jagen. Japan draagt bij aan de mondiale vooruitgang; dat kan Nederland onder Rutte & Samson niet meer zeggen, gezakt de 5e naar de 9e plaats onder ‘s werelds grootste vervuilers en als niet uitgenodigd deelnemer (28e, ná Abchazië, Afghanistan en Andorra) op de G20 in Sint Petersburg

Reageer
gravatar

Jongetjes en meisjes van de redactie

In onze taal plachten wij London te schrijven als Londen, Paris als Parijs en Tokyo als Tokio.

Allemaal na schooltijd overblijven.

Reageer
gravatar

Strenge Juf,

Hoeft er in uw aanhef achter het woord redactie geen leesteken meer te staan tegenwoordig ?

Zoals u zegt; wij PLACHTEN te schrijven als bovenvermeld. Echter het is algemeen bekend dat de Speld zijn tijd vooruit is, en altijd als eerste De Waarheid brengt. Derhalve PLEGEN wij Tokio vanaf zondag 8 september als volgt te spellen: Tokyo.

Desalniettemin hebt u als onrechtvaardige het recht om een onterechte straf uit te delen. Deze dient echter wel uitvoerbaar te zijn.

Als de jongetjes en meisjes dienen over te blijven na schooltijd, vertoeven ze dan op school tot de volgende ochtend 8.15h ? Is er toezicht geregeld ? bezoektijden voor de ouders ? voedsel ? verhaaltje voorlezen ? slaapplekken ?

Of dienen de jongetjes en meisjes slechts over te blijven in de middagpauze ?

Of bedoelde u dat de jongetjes en meisjes een aantal uren dienen NA te blijven aan het eind van de dag ?

Wilt u alstublieft de arme jongetjes en meisjes van de redactie niet meer in verwarring brengen voortaan?

gravatar

En hoe schrijven wij Amsterdam eigenlijk?

gravatar

Hoe zo dan? Mogen die Turkse homo’s in Tokio niet meedoen?

Reageer
gravatar

Als Tanja Ineke van het COC van mening is dat het IOC homo’s in de kou heeft laten staan dan doet zij er beter aan haar pijlen te richten op de organisatie van de Winterspelen, immers daar staan de deelnemende homo’s per definitie in de kou.

Reageer
gravatar

Hé die Mosie,

Dat kan niet waar zijn. Waar heb je dat gehoord?

Toedeloe,
Paulusje

gravatar

Het staat er gewoon tussen de regels door: Willen we de Olympische Spelen van 2028 binnenhalen dan moet Nederland de doodstraf invoeren op paarse krokodillen, zodat wereldverbeteraars zich ergens druk om kunnen maken.

Reageer
gravatar

Er is toch iets met het volkomen zinloos doden van o.a. dolfijnen in een Japanse baai? Wellicht dat de zwemmers zich druk hierover kunnen maken? En de dierenactivisten? En Marianne Thieme? En… enz.