Voorbeschouwing: de Najaarstrek van 2013

Trekvogels maken zich op voor seizoensmigratie

Trekvogels overal in Europa maken zich weer op voor een sterk staaltje seizoensmigratie: de tocht naar hun zuidelijke winterverblijven. Wie trekt er dit jaar aan het langste eind? De Speld zet voor u de hoogtepunten op een rijtje.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Daarmee is dan gelijk verklaard waarom Geert Wilders zijn gidsrol en zijn enthousiasme is kwijtgeraakt; in het land van Blinde Vinken ziet men Tekens aan de Wand niet meer: Mene, Mene Tekel. Zelfs het hoedje van Fleur Agema op Prinsjesdag kon hem niet meer opfleuren. Begrijpelijk na zoveel jaren van een ménage-à-cinq met 24/7 bewaking; er is geen privacy meer, dát haalt de fut er wel uit.

Reageer
gravatar

Tja, tijden zijn veranderd Dr. Brouwer. Was men vroeger als luistervink nog doende met omgekeerde glazen tegen de muur, en iets later met richtmicrofoons, verborgen camera’s en liplezers, thans ‘tapt’ men ons probleemloos via huistelefoon, mobiel, e-mail, smartphone of desnoods nog via de brievenpost. We zijn de “brave new world” van “1984” al ver voorbij. Ceteris paribus houdt binnenkort -naar oud Oostduits model- de ene helft van de Nederlandse bevolking de andere helft in de gaten, als vrijwilliger natuurlijk, want de AIVD moet bezuinigen: er zal binnenkort wel weer een bank op omvallen staan die door de belastingbetaler overeind moet worden gehouden. Waaruit volgt dat de Nederlandse belastingbetaler ten opzichte van frauderende banken -kort door de bocht- kan worden vergeleken met Viagra t.o.v. falende prestaties in (buiten)echtelijke spondes. Bankiers zweven geluidloos als lammergieren boven ons, klaar om toe te slaan als onze Goede Herders Rutte en Samson weer eens gedienstig de blik afwenden. Voorwaar: wij zijn allen als blinde vinken, ziende blind en horende doof.

Reageer
gravatar

Enigszins laat (en derhalve beschroomd) instappend in deze specialistische ornithologendiscussie, wil ik toch nog een lans breken voor een vinkenvariant die ik nog niet elders benoemd zag: de Luistervink (Fringillidae PRISMaticus of subvariant F. AIViDius) die tegenwoordig op alle communicatielijnen op het vinkentouw zit. De Luistervink kenmerkt zich door geluidloze trillingen (thrills) die zich buiten het menselijk gehoorspectrum bevinden (> 50.000 Khz). Het kenmerk van Luistervinken is dat zij consequent zwijgen en slechts aandachtig af-luisteren. Deze genetisch gemanipuleerde variant heeft Sennheiser oorschelpen en is in staat al het gesprokene met een verbazingwekkende correctheid lineair weer te geven. Anders dan zijn naam doet vermoeden, oogt de Luistervink weinig luisterrijk; de soort komt overwegend voor in camouflagekleuren en aardtinten als okergeel, oudbruin en mosgroen. Hij verplaatst zich via onopvallend ogende dienst/bestelauto’s met draadloze peilapparatuur en GSM-navigatie. Zo zien we maar weer dat alles wat leeft en bloeit, ons toch altijd weer boeit. Dat moest ik nog even kwijt; dank u voor uw aandacht.

Reageer
gravatar

Juist ja, als ik het niet dacht, die vogels zijn niet te vertrouwen. Die Tapuit heb ik in dit exotische bonte kleed nog nooit op m’n Groningse aardappelvelden gezien. Bovendien speelt de Rosse Grutto (Limosa lapponica) akelig vals: te oordelen naar de foto laat deze rakker zijn familieleden, de Grutto (L. limosa), het zware werk opknappen.
Bewijst voor mij eens te meer dat ik niet voor niets de EHS heb laten afbreken.

Reageer
gravatar

Beste Hans N., Door het voedergedrag van een gestoorde naastwonende (met dank aan Annie voor de hulplijn tip) heb ik een dertiental zeer obese mussenfamilies bij mij in de tuin wonen die het al zeker 43 generaties met elkaar doen en kan u zonder blikken of blozen verzekeren dat de halve Nederlandse huismus-populatie bij mij in de tuin woont en daar blijft plakken. En dat terwijl je tegenwoordig overal in de EU vrij mag neerstrijken!
Onlangs nog heb ik mijn halve dak moeten slopen om een zo’n vogel (B.M.I. 64) te redden, het diertje zat nl. vast tussen de pannen van mijn dak alwaar het door eerdergenoemde gevoederd werd. Ik vrees nu voor de rest mijn tuin want inmiddels buigen ook de zwaarste boomtakken gevaarlijk door het soortelijk gewicht van alle huismussen.
Mocht u interesse hebben een of meerdere vogels, de Speld red. stuurt de mail wel door.

gravatar

@ Hans dat valt moeilijk te bepalen, indien we voor voldoende kunnen ze helemaal naar Amerika vliegen, dat is geen probleem. Je moet alleen zorgen voor hele grote luchtbedden en deze op de oceanen plaatsen. Als er genoeg voedsel op gelegd wordt, kunnen ze onderweg lekker eten en uitrusten. Soms moet je de natuur gewoon een handje helpen, dan is alles mogelijk. Plateservice onderweg is erg lastig als ze aan het vliegen zijn.

gravatar

Je zou in deze tijden van toenemende inburgering toch langzamerhand een trekverbod verwachten. Ja ook voor vogels want die worden normaal in een kooi verkocht.

Mag erover meepraten. Mijn vogel is vorige week overleden. Zie:
http://www.parakiki.blogspot.nl/
Maar heb al een nieuwe tweedehandse: Parakiki 6. Vinnig vogeltje, scherpe snavel. Houdt van verstoppertje spelen.

Reageer
gravatar

Neen, hr. Bokito,het draaien van de monitor zou slechts geschiedvervalsing wezen. Men moet gewoon geen lentefoto als herfstplaat presenteren, dit is niet goed voor de toch al belabberde reputatie van hem Spelt. Waarom geen retificatie in dit dagblad waarin men de lezers om excuses vraagt? Waarom geen schadeloosstelling door middel van een forse uitkering?

gravatar

Jeettje is de naam, maar ik begrijp dat namen uw zwakke punt zijn. Spelt is een gewas waar de vroege Romeinen al brood van bakten en Speld is het magazine.

Dat misverstand uit de weg geruimd hebbende: er zijn vogels wier silhouet doen vermoeden dat zij omgekeerd vliegen, neem de zwaan ten opzichte van de slechtvalk.

Maar wellicht is de werkelijkheid wat anders: het standpunt van de fotograaf. Dat bepaalt de ingeslagen richting, behoudens tussenkomst van zetduiveltjes.

In ieder geval blijft de reputatie van De Speld onberispelijk: voorloper op alle fronten, dus wat die geschiedvervalsing betreft: u krijgt een kijkje in de toekomst en als die anders blijkt te zijn moet u dat niet aan De Speld wijten.

gravatar

Als hij ligt, relaxed op het ruggetje en de pootjes omhoog en al uren of dagen in dezelfde houding aiii….. Laat hij zich ook aaien zonder een veer te bewegen?
Die trok het niet meer, en zal ook nooit meer (ver)trekken.

gravatar

Wegens onduidelijkheid in functionele vlieguren kan winterkoninkje niet meegenomen worden in de cijfers.

Reageer
gravatar

Moeten ze ook maar niet op Terlet komen….Daar valt zelfs iemand GTST
geloof ik dood. We hebben het gezien, zaten te spotten. Nou ja het was gewoon een lege niet opengaande parachute….Geen brandweer of politie te zien. Ik was er echt bij..we zaten bij het kolkje….GTST is dus ook nep.

gravatar

Hahahahahahaha!!!!

gravatar

Hai Oeleboele,

Dat geldt vooral voor het wat oudere lijstervrouwtje, het zogenaamde lijsterbesje.

Leuk grapje, toch? Zelf verzonnen!!!!!!!!

Daar gaat ie dan maar weer, doei
Paulusje

gravatar

Dikke schijt nog aan toe.

Ik bedoelde natuurlijk het lieve schijtlijsterbesje, dat niet zonder een luiertje kan. Ze krijgt van de overwerkte bejaarderverzorgster in het overvolle bejaardenschijtluisterhuis er maar één in de week. Wegens bezuinigingen van de schijtlijsters in het Kabinet.

gravatar

O ja, die vogels. Is de beschermheilige daarvan niet de bijbelse figuur Onan ? Ook onder de zoogdieren kennen wij een soortgenoot; de op alle continenten voorkomende kleine doch rappe mastur-beer.!

gravatar

Vogels die zich aan wettelijk verplicht pootringnummer, trekroute en max. vlieghoogte houden bestaat de mogelijkheid tot zowel flits als tracjectcontrole door flamingo vermomde drones.

Reageer
gravatar

Dan moet je bij Tjeempie zijn, die heeft mussen in de aanbieding. Licht zouten, gekruid gehakt erin en even door de geplette maiskorrels rollen. In een matig hete oven bakken totdat de mais goudbruin is, smullen!

gravatar

Ik zal hem maar invullen voor een bekende nogal reactionaire mopperaar hier: de Neederlandsche Hardwerkende Belaschtinghbetaaler.

Dezelfde die zoveel belasting betaalt dat hij het zich niet kan permitteren te overwinteren en desondanks de prijs betaalt voor het vele geld dat meetrekt en in buitenlandse economieën wordt gepompt, zoiets.

Persoonlijk denk ik dat de graspieper aan het langste eind trekt: als het gras onder dikke lagen sneeuw en ijs ligt, valt er weinig te piepen. Met als gevolg dat meelevende geesten deze dakloze diertjes in allerlei goed verwarmde vogelcentra onderbrengen: geen meter vliegen en toch genoeg voer en warmte. We hebben een winnaar!

Reageer
gravatar

Ja Margootje, maar vliegen gaat niet. En mij hoor je niet mopperen over zoiets futiels als belasting: ik ben blij dat ik het kan betalen; dat betekent dat ik wat verdien en niet de voedselbank als vaste super heb.

Aan de andere kant …. het is nog nooit geprobeerd bij mijn weten en er bestaat wel een fietsvliegtuig … hm.. de tekentafel roept …

gravatar

Omdat de Neederlansche Hardwerkende Belastingbetaler wegens een akkefietje met een medewerkster van de voedselbank voorlopig achter gesloten deuren zit, tenminste 72 uur, de weekenden tellen niet mee (iets met naar boven/beneden afronden in zijn nadeel) heb ik besloten deze week te monitoren wat er met de door hem afgedragen florijnen gebeurd.

De graspieper als grote kanshebber! Ik denk het ook hoor, maar als rashagenees kies ik natuurlijk en tegen beter weten in voor de ooievaar.

De graspieper…als het koud is zitten ze illegaal op mijn zolder te overwinteren, ik laat ze maar.. maakt dat een meelevende geest van mij of een totaal onverschillige?
Het boeit me gewoon niet, dus ik ga voor onverschillig.
Toch heb ik ooit een papegaai gehad, en allerlei parkieten en deed werkelijk alles om te zorgen dat de piepvogels niet verder weg konden vliegen dan mijn woonkamer groot en hoog was. Vreemd.

Ik ga de hulplijn bellen voor mensen zonder psychische ziektes om te vragen wat me dan wel mankeert…

gravatar

Gut, méén je dat nou Annie? Zelf heb ik agapornissen gehad; op een gegeven moment 8 in totaal, maar verleden jaar is de laatste in een onbewaakt moment met vogeltrek gegaan via het bovenraam. Geen geduld om te wachten op een schone kooi of zoiets, en die kooi was nodig: vliegende sloopkogels zijn het. Behang, boeken, planten zelfs het lood uit het glas-in-lood ging eraan. Heb ik met de parkieten nooit last van gehad.
Maar lekker rustig is wel geworden: die beesten maakten voornamelijk rommel en vooral herrie. Ik kom weer helemaal bij.

Zou je die hulplijn nou wel bellen? Voor je het weet ben je gediagnosticeerd als zwaar geval van ontkenning wegens het vermeende gebrek aan psychische klachten.

gravatar

Nou en óf ik dat meen! 2 Volieres vol, en soms in kooien.
Sorry maar bij agapornissen schoot ik al in de lach.. het geteisem onder de gedomesticeerde vogels! Asociale schreeuwbekken, tuig, tokkies, bijgoochems, slopers enz. enz.
Nóóit aan beginnen om bovenstaande redenen!
Wegvliegen? I wish… al liet ik de balkondeur per ongeluk een half uur openstaan, ze bleven gewoon.

De enige die tot mijn grote verdriet wegvloog door een bovenraampje, naar zijn roots in Congo denk ik, met tomtom want hier geboren, was mijn papegaai na 2 jaar intensief inburgeren en inmiddels vloeiend ABN sprekend.
Het is hem gelukt denk ik, nooit meer gezien. Bovenraampjes…. grrr!

Bij de hulplijn zeiden ze dat ik geen inzicht heb in mijn eigen ziektebeeld, en hun al helemáál niet als ik ze niet adequaat kan vertellen wat er mis is met me… Gelukkig weet ik nu wel wat eraan scheelt!!

gravatar

Nu ja, het begon met twee, stonden als decoratie in een winkel die sloot, dus wat doe je dan. Die ene was wel aardig, de ander stevig op zijn snavel moeten rammen omdat hij het concept ‘nooit de hand bijten die je voert’ niet begreep. Daarna slachtoffer geworden van diverse dierenwinkelbezoeken waar er dan weer één in een celletje zat weg te kwijnen; vond ik weer zielig, zo gaat dat. Ging dat, herstel: nu laat ik ze zitten, het gespuis.

Paar maanden geleden een jong uit het nest gevallen, dus wat doe …, terugzetten ging niet, dan maar van een melkkartonnetje een dependance gemaakt, na een weekend vergeefs vogelklassen en dierenambulances bellen en het een paar keer van de kat redden.

Bleek trouwens een koekoek te zijn, ondankbaar beest; hang je hem veilig te drogen, binnen de kortste keren weer op zoek naar een kat.
En geen hulplijn te vinden die een koekoeksjong met zelfmoordneigingen wil behandelen. En wegfladderen zonder bedankje, uiteraard.

Maar dan is het toch vooruitgegaan Annie: als je zelf niet weet wat je mankeert, gaan zij het niet voor je verzinnen: dat is wel eens anders geweest. Dan kreeg een nietsvermoedende een kwaal aangewreven waar hij nog nooit van gehoord had en een behandeling die hem die kwaal ook daadwerkelijk bezorgde.
Je bent door het oog van de naald gegaan, lijkt me.

gravatar

Ja, ik ken dat. Het begon met 1 witte valkparkiet in een stoffig hokje van een dierenwinkel die ermee stopte(!!).
Het beestje leren praten, a sielug so alleen dus: vrouwtje erbij, ze praatten met elkaar en voor ik het wist (al moedigde ik ze aan met een nestblok) zaten ze hun jongen te voeren, in het Nederlands.
Klonk als: ‘mjammie lekker happie, ja he, nog een stukkie?’ en ‘ga is vliegen bangerd’ als er een aarzelde om gewoon hop! te duiken en te vliegen.

Ik had een wachtlijst met mensen die zo’n pratend kuiken van 8 weken wilden kopen en ja, voor je het weet denk je ach, koop wat anders en opeens had ik een hobby, dat was best eng. Tegen de tijd dat ik de broedsels aan de groothandel ging verkopen wegens veuls te veul en mijn honden die ik toen ook had gingen klagen heb ik niks nieuws meer gekocht, het probleem lostte zichzelf op uiteindelijk.

Maar inderdaad, de stilte is nog steeds weldadig aan mijn oortjes, ook nu, de tel. die steeds gaat is al irritant genoeg; en toch denk ik nog steeds: zal ik 1 of 2 kleinezieligevogeltjes nemen, of rustige vinkjes, astrildes oid.
Ook leuk en ze slopen niks, hebben ze de snavels niet voor.
Uit de bomen valt niets dan bruin blad hier, zelfs geen ondankbare koekoek.
Ik ga straks maar eens door een park wandelen en kijken naar de halsbandparkieten die hier de baas zijn overal. Wel de lusten, niet de lasten.
Nu snap ik de kwijte koekoeks opeens! De halsbandparkieten…..

Ik vind de nieuwe hulplijn ook een verbetering trouwens, vroeger belde ik weleens met zo’n lijn waar echte logen zaten te wachten op klandizie en ik heb al 3 vormen van schizofrenie, PTSS, 7 post-natale depressies en een acute psychose gehad. Of een paar, al hou ik het op een paar slappe lachbuien.
En autistisch, dat kon niet anders met Asperger en een dwangstoornis. (vogels voederen, kweken) O ja ADHD ook, of juist CVS. (die diagnose beviel me het best, jammer dat het vanzelf over ging toen ik er niet meer aan dacht, stom!!)
Ook toen heb ik alle hulp geweigerd en was er binnen een dag vanaf; het schijnt veel langer te duren als je een ‘behandeling’ begint. Zeker als je de vraag: heeft u de afgelopen 10 jaar een kind gekregen met ‘nee’ beantwoord duurt het wel even voor je van je postnatale depressie af bent.

gravatar

Hmmm, ja; zebravinkjes, ook wel eens aan gedacht. Iets van kneu kneu en frrrtsj, heel beschaafd allemaal.
De halsbandparkietenzwerm vliegt regelmatig over mijn parkje heen op weg naar Zestienhoven – daar staan meer bomen, maar het is slechts een kwestie va tijd of er zal een luchtslag woeden tussen de kraaien en de parkieten denk ik.
Die koekoek heeft de katten wel overleefd en is op eigen kracht gevlogen, waarheen heeft-ie niet laten weten. Ben nu wel voorgoed genezen van koekoeksklokken: die komt er bij mij niet meer in, ook al is het ding nog zo antiek.

Postnatale depressie: dat steekt toch bij beide ouders regelmatig de kop op? Vooral als ze in de puberteit verkeren of anderszins stupide dingen uithalen die niet gedekt worden door de WA verzekering. Om daar nou ook nog telefoonkosten bij op te tellen lijkt me wat teveel van het goede.

In het kader van ‘je moet toch wat hebben om erbij te horen’ heb ik zojuist de psych de deur uitgedaan: dadelijk heb ik niks en dan zit je op feesten en partijen toch wat verloren als zielig geval van loser. Komt ook door de nieuwe DSM: daar zijn relatief onschuldige gebreken uitgesloopt: ADHD en Asperger bestaan niet meer in die mate dat je dat veilig kon hebben. Ik ga nu voor Narcolepsie, ghehheheheh.

Misschien moet ik maar weer doen wat ik vroeger deed: zeggen dat ik psycholoog ben. Vroeger hielp dat tegen lastige figuren: die waren zó verdwenen en gingen bij de gek staan die openlijk bekende dat hij medicijnen studeerde voor gratis advies ‘voor iemand die ik ken en hamertenen heeft’, dat soort werk. Tegenwoordig hoef ik alleen maar te doen alsof ik naar het gezwatel luister en hmhm, jaja te brommen, méér verlangt men ook niet en dan ben ik toch de toffe peer.

Wat dit ook weer met trekvogels te doen heeft …… mmmm … oh ja, die vogels trekken van de ene aandoening naar de andere in de Libelle of Margriet staande, zoiets.

gravatar

Dit heeft niks meer met de vogeltrek te maken, klopt.

Maar: Narcolepsie!!! Briljant!! Ik ken een echte Narcoleptlijder en ik moet toegeven dat ik een een keer wilde uithalen, echt hard slaan toen hij tijdens een vurig betoog mijnerzijds omdat ik ergens gelijk in had allang en diep bleek te slapen. Zo creëer je rust om je heen en visite de deur uit.
Toch mag men niet boos worden, overmacht… Goed zeg!! In het echt slaap je dan s ‘nachts beroerd maar fakers niet, ben er stil van…

Zebravinken zijn dan weer te makkelijk, de muizen onder de vinken.
Nee, dat kan exotischer; ik kan de roodwang-binsenastrilde (Schlegel-variant, uit mijn hoofd even) aanraden. Meer dan 10 decibel komt er niet uit, mooi om te zien en smaken ook heel goed volgens hetzelfde recept elders (voor die huismussen) Wel wat extra olie want die mussen zijn vet, deze niet zo. Multifunctioneel vogeltje!

Met een ernstig geschifte broer die psycholoog werd/is geworden toen ik nog kind was wist ik op basisschoolleeftijd al: nooit maar dan ook nooit serieus nemen die gasten, of dames. Serieus. Drink maar kamillethee wat er ook aan scheelt, dat geeft niks en kan geen kwaad…
Nu snap ik alsnog de depressie van mijn ouders destijds! Postnataal dus.

Tijd om te kijken of alle 68 koekoeksklokken die ik verzameld heb allemaal gelijk lopen. Liefst vóór 21.00 uur nog, opschieten geblazen!
Is dát gek?

gravatar

Beste Annie als je wil weten of je wat mankeert in jouw situatie, dan moet je een vuurvogel bellen, Dit zijn de enige die al die luitjes daar zo exact op de grens gooit, dat straks niemand meer weet waar ie aan toe is. De psychiater vergist zich in de symbolistische impact en de wijze waarop wij dingen aanpakken. Vuurvogels trekken niet zomaar weg omdat het koud wordt, dat is niet aardig voor de mensen die er wonen, dus vanwege de aankomende temperatuur zetten ze desnoods het land in de hens, zodat men het niet koud krijgt.

gravatar

Hm, ja, eens gekeken, maar het kleurenschema van het beestje accordeert niet met de inrichting, de kapoetsensijs scoort hoger wat dat betreft. Alleen stook je je suf dan, en dat is nu ook weer niet de bedoeling.
Misschien moet ik voor de conopophaga melanops gaan: die eet muggen – erg handig. Ik heb nu een klamboe om het bed gehangen tegen die muggen, maar dat is ook niet alles, zeker niet als je met een slaapdronken hoofd nog even iets moet doen.

Nou ja, nog ‘s denken ….. zouden ze ook leasevogels hebben? Een beetje zoals de Kunstuitleen? Dat zou wel een oplossing zijn, eigenlijk.

gravatar

Voordeel is wel dat die soorten als ik het goed heb uit midden- of zuid-amerika komen, of ze terug zouden kunnen en willen vliegen betwijfel ik, das wel een voordeel.
Maar die 10 decibel…. een mug maakt meer herrie.

Een klamboe werkt ook, en kan de kast in zodra de muggen aan hun muggentrek beginnen, maar de conopophaga melanops moet ook buiten het muggenseizoen voldoende muggen eten en waar haal je die dan weer vandaan…. aan dilemma’s geen gebrek. En dan de oplossing:

Vogels leasen, net als een hond of lammetje!!! M.i. een gat in de markt!
Ik kan natuurlijk, met die grote zolder, als ZZP dieren gaan leasen.

Mensen kopen vaak maar wat in een opwelling en hebben binnen 24 uur spijt, hieronder een voorbeeld van wat mijn trouwe dierenleverancier bijna dagelijks te verduren heeft wat dat betreft:
http://youtu.be/6FeDxbX0Zcg

Gebruiksaanwijzing erbij en een wurgcontract met veel kleine lettertjes zodat de tijdelijke eigenaar altijd aansprakelijk is mocht het dier iets overkomen. Wegvliegen/lopen/rennen/stuiteren: statiegeld kwijt.
Klachten los ik altijd op door in de ontkenningsfase te schieten, heel doeltreffend zie mijn grote voorbeeld: http://youtu.be/Oj8RIEQH7zA

Zal ik ook invalidehulp-honden gaan verhuren? Zodoende hoeft men niet meer met een slaapdronken hoofd dingen te gaan halen, die brengt de hond wel.
De hond regelt ook de partytent bij warm weer en kan koken.

Het is geen verplichting om invalide te zijn om zo’n hond te kunnen leasen in mijn optie, wel kan het invaliditeit voorkomen omdat je dan ‘s nachts met je slaapdronken hoofd gewoon in bed kan blijven liggen; de hond regelt alles, niks botten breken op zoek naar de elektrieke muggenmepper mocht dat onverhoopt toch een keer nodig zijn.

Goed idee, ik word binnenkort -en geheel onverwacht- toch nog een ZZP!
Ik ga er een nachtje over wakker liggen en snel een beetje!!

Bedankt, als dank voor de tip regel ik een Blauwbekkende Sneeuwschuiver nog vóór er sneeuw ligt, gratis, tot eind mei 2014.
Nou maar hopen dat het flink gaat sneeuwen.
Incl. strooizout en suikerwater. Woont in de koelkast (groentela!!) dus geen hok schoonmaken, ideaal hoor.

gravatar

@ Jeettje en H. Annie Goed dat jullie over muggen beginnen, die beestjes worden namelijk niet eerlijk behandeld, er wordt gegeneraliseerd en dat moet je nooit doen. Vrouwtjes muggen steken, maar mannetjes muggen niet.
Daarom moet je ze eerst uit de lucht plukken, kijken of het een mannetje of een vrouwtje is. Als het een mannetje is kun je hem laten vrijlaten, maar ja.. als het een vrouwtje is, dan moet je helaas je conclusie trekken als je niet gestoken wil worden…

gravatar

Ja, en dan zeker het Anti-discriminatieplatform over mij heen krijgen: mooi niet Lodewijk.
Ik discrimineer niet: een mug is een mug dus péts – in mijn geval: knetter. Was het een mannetje dan heeft-ie pech gehad, had-ie maar uit de buurt van dat vrouwtje moeten blijven, de stalkerd.