Leidse basisschool ontgroent nieuwe leden

Vernederingen stimuleren saamhorigheid

Leerlingen die dit jaar mee willen doen aan groep 1 van de Haanstrabasisschool in Leiden moeten zich eerst bewijzen tijdens een introductieperiode, die is bedoeld om saamhorigheid te stimuleren.

Het ontgroeningstraject behelst onder meer het zingen van ludieke liederen, het dagelijks memoriseren van alle getallen onder de tien en extreem lange kringgesprekken over het weekend. Juffrouw Saar Sem Bralhuysen: “Door de vele vernederingen die ze gezamenlijk ondergaan, scheppen ze al gauw een onderlinge band en zoeken ze elkaar na verloop van tijd ook buiten de jaarclub op.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik heb zelf goede ontgroenings ervaringen met Roundup. Is echter nog niet vrijgegeven voor kindachtigen geloof ik.

Wil je biologisch ontgroenen dan kun je ze het beste op een zonnige dag onderuit schoffelen, laten uitdrogen, en bij elkaar harken.

Reageer
gravatar

Goed voor die weerbierheid inderdaad. Gelijk wat mores erinstampen. Ik kreeg destijds blauwe brinta als maaltijd. Dat kunnen we handhaven. Al zijn wat extra lollies wel een teken van liefdadigheid.

Doel is om geen kinderen te discrimineren. Dus ook op de kleuterschool al ontgroenen! Denk aan tijgeren door de zandbak. Naakt bij de juf op schoot en -voor de lastige exemplaren- enige uurtjes opsluiten met wat zwarte pieten. Er zijn stemmen die zeggen dat de inwijding al op kinderdagverblijven moet beginnen. Maar dan gaan ze waarschijnlijk wel eerder dood.

Reageer
gravatar

Ik vind het een beetje een zielig puppy dat nog nét gedoogd wordt door de andere leerlingen en joepie joepie is ook niet wat er door zijn hoofd spookt de hele dag als je het mij vraagt… dat kind heeft een hondenleven. Wedden dat hij later ook ernstig last krijgt van acne? Dat maakt de zaak er ook niet beter op; op zulke momenten zie je wel de noodzaak van het ontgroenen in zeg!
Triest.

gravatar

Gaat het, aan de foto te zien, in plaats van Leiden niet om het pittoreske Welshe plaatsje Lleiddwn? Wat overigens niet wegneemt dat het schrijnend blijft.

Reageer
gravatar

Het zal tijd worden…De jeugd van tegenwoordig mag wel eens flink gedrild worden! Je kan daar niet vroeg genoeg mee beginnen.
Naar ik aanneem, staat deze ontgroening volledig los van de reeds bestaande ontgroeningen bij de kleutervereniging dan wel sociëteit?

Overigens opteer ik ervoor om het verbergen van een zakdoek achter iemands rug tijdens een soort kring gesprek, toe te voegen aan de lijst met vernederingen!

Reageer
gravatar

Ik kom nog uit de tijd dat we Colditz speelden op de basisschool… eg waor! Is dat gek? Ter verdediging: de gelijknamige tv-serie was toen op tv en anorexia en/of veel te dikke kinderen had je nog niet zo heel veel.
Nu heb je tenminste duidelijke uitgemergelde gevangenen en volgevreten bewakers onder de 12 jaar.
Zo komt een potje ‘Dachau’ binnen je bereik.
Ik doe nog steeds regelmatig een ‘Anne Frankje’ als ik geen zin in bezoek heb.

Ik heb nog wel een suggestie voor een (school)kamplied, hier in Den Haag moest je het uit je hoofd kennen na het eerste jaar anders: kinderporno… en niks niet alleen in de vogelwijk; ook de betere buurten.
Ik kan het nog steeds zo opdreunen na al die jaren..

http://youtu.be/m8ffZVfyAE8

gravatar

Juffrouw S. S. Bralhuysen? Nou de familie van Van Bralhuysen staat er weer gekleurd op.

Reageer
gravatar

Deze dame is voor zover bij mij bekend, geen familie. Bovendien heb ik mijn opleiding niet in Leiden genoten maar in Delft (de enige echte universiteitsstad in dit land). Leiden was bij ons alleen bekend vanwege het vele vrouwelijk schoon wat aldaar oververtegenwoordigd was, dit ter compensatie van ondervertegenwoordiging in Delft.

gravatar

Ja van Bralhuysen, de leuke dames wisten wel waar ze heen moesten in Delft teneinde vervelende dronken plakstudenten te ontlopen… echt genant en al snel gaat men in de Hofstad uit als leuk meisje om die brallende, plakkerige vervelende idiote stakkers te ontlopen….. Geen last van studenten in Den Haag, een beetje hagenees houd niet van dat gelul en uit zich wat makkelijker dan een student uit Appelscha.
(uh ben je hier alleen? heb je n friendje? nee nou dan mag ik je onbeperkt lastig vallen; moet je maar niet alleen uitgaan, doen ze in Appelscha ook niet) en dan de lullo’s van jiskefet; niks satire maar de harde waarheid.
Troost: mej. Bralhuysen staat hier bekend als de bonte hond; wees blij dat het je zus niet is en baal maar dat je haar nooit ontmoet hebt; een dame met als bijnaam de Delfsch Blauwe Matras wil je toch niet in je familie hebben….

gravatar

Ach weet u meneer Van Bralhuysen ontkenning inzake vaderschap, verwekking of genetische afkomst komt in de beste families voor zelfs koninklijke.

gravatar

Paulus toch,

Weet je dan niet dat het woord “bejaarden” beledigend is voor ouderen, zoals “negers” beledigd is voor onze donker gekleurde medemens. Beschaafde landgenoten spreken daarom over “senioren”.

gravatar

Lieve tante Paulien,

In groep één moest ik juffrouw Jannie nog uitleggen dat met sluiten van Windows niet de ramen van ons klaslokaal werd bedoeld. Behoort zij nu ook tot de senioren?

Nou dan ga ik nu maar even naar Kabouter Pop kijken.

Doeg

gravatar

De kinderen op heden stuiteren van nature al door het leven. Om dan in de ontgroeningstijd de skippybal te promoten lijkt mij dan ook geen goede zaak.

Reageer
gravatar

Beste K. Pot, Hoezo skippyballen, terwijl dit overduidelijk differentiatie in de basis en lesstofverrijking voor toekomstige corpsballen is.

gravatar

Ja. Het is geheel verantwoord en zelfs zeer aan te raden om kinderen vanaf jongs af aan in aanraking te laten komen met vernedering, angst en psychologische marteling.