Identiteit vrouw op meesterwerk Warhol bekend

Mysterieuze glimlach hield liefhebbers decennialang bezig

Het is een vraag die kunstliefhebbers al decennialang bezighoudt: wie is de vrouw met de mysterieuze glimlach op ‘Marilyn Diptych’? Het meesterwerk van de Amerikaanse kunstenaar Andy Warhol trekt jaarlijks talloze bezoekers naar Tate Museum, maar altijd bleef onduidelijk wie hij heeft geportretteerd. Amerikaanse onderzoekers denken nu een einde te kunnen maken aan alle speculaties. Volgens hen gaat het vrijwel zeker om Norma Jeane Mortenson (1926-1962) uit Los Angeles.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het gaat hier om Truus Bartels die voorheen in de jaren vijftig driemaal per week als werkster actief was in de woning van de adoptieouders van ex-premier Van Agt die toen zelf op kostschool zat. Truus is later neukend naar de VS gegaan waar zij cassiëre werd bij dezelfde kruidenierswinkel waar Richard Milhouse Nixon werd opgepakt voor het stelen van een (vanille) ijsje.

Reageer
gravatar

Dus het gaat toch echt om die vrouw ?

Ik heb altijd gedacht dat het Andy’s reactie was op de discussie ‘High-art demigod/Consummate businessman or a blurring of the two’ ? Waarbij het doek rechts steeds blurrier wordt.

Ben blij dat die onduidelijkheid nu eindelijk is opgehelderd.

Reageer
gravatar

Redactie De Speld, jullie zitten er een beetje naast, kan gebeuren, zelfs bij De Speld. De afgebeelde vrouw is Norma Jean Baker!

Reageer
gravatar

Gelukkig ben ik geen kunstliefhebber.

Reageer
gravatar

Ik zou normaal gesproken gewoon zeggen dat het een lekkerstuk was, maar ja wat uit de mond komt dat vervuilt de mens en dus hou ik veilig mijn mond dicht. Zowel op als in de hemel herinneren mensen zich nog een andere naam.

gravatar

hier dien ik kort maar krachtig in te grijpen zie ik, voordat uw verkondiging aan de haal gaat en een eigen leven gaat lijden. Onder insiders is het genoegzaam bekend dat de heer Mussolini zich in vrije avonduren graag vermaakte in opwaaiende vurige jurken en de heer Warhol… Ach een en een is een optelsom op niveau.

Reageer
gravatar

Hm, ik meen er eentje van te herkennen, de middelste is volgens mij mevrouw Postzegel.

Mogelijk dat die linksboven Mevrouw Euromunt zou kunnen zijn, maar helemaal zeker ben ik daar niet van.

Reageer