Protest tegen buikoperatie Bertus de Veer

Milieuactivisten vrezen verstoring 'bijzondere flora en fauna'

Ruim 140 mensen hebben protest aangetekend tegen een operatie aan de darmen van Bertus de Veer (47). Milieu-activisten willen dat de rechter de ingreep verbiedt, omdat die ernstige gevolgen kan hebben voor het leefgebied van enkele beschermde eencelligen.

De Veer lijdt sinds 2011 aan colitis ulcerosa. Volgens chirurgen kan het noodzakelijk zijn een stuk van zijn dikke darm te verwijderen. Petrus Zeeman, gastro-enterologisch chirurg: “Het is nog lang niet zeker dat het zover komt. We beginnen met een endoscopische operatie. En van drie kleine kijkgaatjes in de buikwand is nog nooit een micro-organisme uitgestorven.”

Milieuorganisaties zijn het hier niet mee eens. Chantal de Veer-Postma, voorzitter van de actiegroep Vrienden van Navelstreek De Veer: “Bertus’ navelstreek is een uniek ecosysteem, waar de natuur ongehinderd haar gang kan gaan. Als we daarin op zo’n rigoureuze manier gaan wroeten is de kans levensgroot dat dit bijzondere gebied voorgoed uit balans wordt gebracht.”

Naast de vervuilende jodiumoplossing vreest De Veer-Postma de aanleg van een stoma, dwars door het natuurgebied. “De habitat van bacteriën en gisten wordt in tweeën gedeeld. De zeldzame micro-organismen zijn daarnaast niet berekend op de enorme geluidsoverlast van zo’n ding.”

De operatie staat gepland op woensdag 14 augustus om 07:45 uur in OK 11 van het Rijnstate ziekenhuis.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Een beetje gastro-entero chirurg draait z’n scalpel niet om voor een faunavriendelijke wildtunnel en een bloemetje voor naast het bed.

Reageer
gravatar

Waar gehakt wordt vallen spaanders, al vallen ze zelden ver van de boom, reeds

Reageer
gravatar

Heeft u de gaatjes wel goed dichtgeniet na het kijken? En wat jodium erop? Het verplichte eigen risico gaat 2 kanten op: of u betaald en laat uw buik in het ziekenhuis door een bonafide arts checken, of doet het thuis zelf, op de keukentafel, gratis. Maar: evt. complicaties: ook eigen risico…

Ik hoop dat u in ieder geval iets leuks gezien heeft, anders zou het wel een zeer zinloze actie zijn geweest.. ik kijk nooit in mijn buik, heb wel een idee wat ik daar aantref en dat hoef ik niet te zien.
Lintwormen hebben dan ook geen ogen; need I say more?

gravatar

Ach, daar zijn ze hier niet zo pietluttig in hoor.
Blurp is helemaal betoeterd, hij gaat gewoon op #15 zitten terwijl hij op zijn vroegst #20 zou moeten zijn…
Maar voor de bloeddruk gaat stijgen: het is nog steeds een site under construction en zodoende gaat er van alles mis.
(NOOIT je pc weggooien om die reden; het ligt aan de Speld, heus!!)

gravatar

Is al bekend hoe het met de patiënt gaat? Of is ‘ie nog onder het mes? Me dunkt dat die operatie zo ongeveer beëindigd moet zijn. Ofschoon een nestje jonge lintwormen wel voor complicaties kan zorgen.

Reageer
gravatar

Jeetje dat is morgenvroeg al. Ze zijn er wel als de kippen bij zo vroeg. Ik wens ze veel sterkte in Arnhem. Neem voor de zekerheid als je naar Arnhem moet maar een knijper mee. Je weet maar nooit.

Reageer
gravatar

Maar heer Jeettje, heeft u die edit-button niet gezien? Nog enkele minuten de tijd voor een reactie definitief is, tot die tijd kunt u altijd nog e.e.a. aanpassen…. Tis maar een tip…

*rolt brullend van het lachen over de vloer*

p.s. was de supertroll er weer? wat zij hij? of zij, dat kan ook nog, sorry….

gravatar

Tja, dit doet mijn zoon gemiddeld vier maal per dag. Ik heb hem wel eens een poffert op zijn neus gegeven hiervoor, maar dan gaat het gemiddelde omhoog naar 8 maal per dag. Shocktherapie zou een uitkomst zijn, maar de wachtlijsten zijn wat lang.

Reageer
gravatar

De reactie van Pa op supertroll heeft de editor van De Speld wel overleeft.
Beste Vader, gooit u eens een handvol lepels in zoons werkende pc, shocktherapie zonder wachtlijsten zeg maar.

gravatar

Een prima idee Heer Spaland. Veel beter voor het milieu ook.

gravatar

Dat kan, Heer Jeettje. Wel even een paar posten aftikken: BTW, vergoeding netwerkbeheerder, precario, administratiekosten, energiebelasting. Mogelijk dient u zich als energieleverancier ook in te schrijven bij de Kamer van Koophandel.

Dit overzicht is indicatief. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

gravatar

Ach, ik had niet goed in mijn mail geneusd, daar staat zijn makke: SCJURFT tsja, of dat met een vers vlooienbandje op te lossen is… ik zeg: in laten slapen voor de zekerheid.
Nog besmettelijker dan mazelen (die ik overigens heb gehad, een paar heerlijke weken zonder school verder zie je er niks meer van!)
Hij, M/Vde supertroll komt dus uit de bible-belt. Wat een verrassing…

gravatar

Ja Supertroll-reactie is inderdaad weggehaald. De instellingen zijn nu overigens zo aangepast dat er verder niks meer in de spamfilter komt. Bewerkfunctie zijn we mee bezig, maar het is enigszins complex. Vandaar ook dat je die functie ook niet op andere nieuwssites zal vinden. Ivm een met een softwareupdate moet die herschreven worden.

gravatar

Beste Jochem,
fijn te horen dat jullie er mee bezig zijn. Ook ik was nogal gewend aan de oude site, maar kijk net als velen uit naar de definitieve nieuwe. En uiteraard blijf ik u volgen.

Met een groet,

Trendvolger

gravatar

Jeettje: ik acht de kans klein dat we de oude lay-out ooit nog terugzien, net als mijn lintworm.
Waar u nu geen kans meer op maakt trouwens, zie eerdere berichtgeving onder #5.
Er zijn nog wel lootjes te koop maar ik heb er in hele kleine lettertjes opgeschreven: mits de lintworm niet pleite gaat vóór de trekking, 24-12-2013.
Een kerstavondloterij, inderdaad. Gezellig!!

gravatar

Jazeker Heer Jeettje. De oude versie zonder een falend spamfilter. Hoewel ik de indruk heb dat het qua filter al een stuk de goede kant op is gegaan, mis ik nog het rijtje van de laatste tien reacties. Dat volgt natuurlijk wel zo lekker! Hoe dan ook, geduld is een schone zaak en tot die tijd moeten we het er maar mee doen. Beter De Speld dan géén Speld. Er moet natuurlijk nog wel wat te lachen blijven, nietwaar?

gravatar

Heer Jeettje, dit zijn twee lintwormen, Annie had er maar eentje, genaamd BB. Of dit een roepnaam of een lengtemaat is weet ik niet, wellicht kan Annie daar wat duidelijkheid over geven.

gravatar

O jee wat een verwarring weer.. de lintworm heette BB, is er vandoor met CC, de opbrengst van de loodjes gaat hoe dan ook naar mij, of ik er een Duits dier voor koop of lekker uit eten ga weet ik nog niet..
Eén ding is zeker: niemand valt in de prijzen (let op de kleine lettertjes!!)

Die dames zien eruit alsof ze wel van een lintworm houden; geen idee waarom; maar dat dacht ik om de een of andere reden.. is dat gek?

Het zeilverhaal is weer uitgesteld btw.
Ik ga wel in mijn eentje uit eten in een slecht restaurant, in de hoop op een nieuwe lintworm vóór kerst.

Gezellig!!

gravatar

Wat jammer nu toch Annie; van dat zeilen én dat die lintworm de pleiterik heeft gemaakt: met aanstaande Prinsjesdag had je hem goed kunnen verkopen voor malle hoedjes op leeghoofdige malle politica’s. Had zeker een week eten in Des Indes opgeleverd, minstens.

Ik geloof dat er ergens op de Lozerlaan nog een louche cafetaria is, die over de datum spul gebruikt: moet ruim lukken voor kerstmis.

gravatar

Ik weet het nog niet helemaal zeker, maar volgens mij is de lintworm terug! Nu al!
Eén broodje bal waarvan ik dacht: O nee, die vreet ik niet tóch opgegeten en ik geloof dat DD geboren is.
Op prinsjesdag ga ik met de Speldschreeuwer langs de route staan, ik wil ook een keer op tv! En heel lang de cel in, gratis eten en nooit meer afwassen hoera!

De avond daarvoor ga ik zeker ergens iets lekkers eten, ik zet wel een contact-advertentie in het Gastronomisch Dagblad voor Zelfdenkers (de zaterdagbijlage natuurlijk).

Daarna ga ik een doe het zelf kijkoperatie uitvoeren, ik wil DD zelf weleens zien, ook al ziet hij mij niet. Gewoon goed jodium erop en dichtnieten, wat kan er misgaan?

gravatar

Jeettje!!!! Inderdaad, véél leuker en nog voor het eind van deze maand helemaal van toepassing; ikke is bijna jarig, mijn leeftijd verklap ik niet als dame, ik kan alleen vertellen dat het nog net geen 50 is maar wel tweertig al heel wat jaren.
Klittenband is dan heel handig, plakband… alleen de náám al… het klinkt zeurderig, klef, pechvogelinderegen-ish (associatie met klapband) dus ik ben om!!
Toch lief om een demonstratie ‘creatief met klittenband’ te geven en mijn interesse te wekken door er een persoonlijk tintje aan te geven; vraagje: hoe wéét je toch hoe oud ik ben, ik lieg er altijd over!!

Nieten doe ik nooit niet meer, echt niet.
Klittenband is het nieuwe nieten! Niet meer nieten dus.

ps: een hele mooie tekening, ruim op tijd… ik ben ontroerd ja.
Ik zal hem uitprinten en met klittenband aan de muur hangen tot ik denk jaha nou weet ik het wel.. Tnx!!

gravatar

Beste Annie,

Een klittende lintworm; ik weet het niet joh.
En dan die vetput op de loserlaan. Als je daar twee
keer geweest ben haal je op zeker de vijftig niet!
Voor je het weet lig je in Hotel ‘t Einde.
Kijk je wel een beetje uit wil je?

gravatar

Volgens mij is Chantal haar man gewoon zat en heeft ze liever een vette erfenis dan nog meer ergernis; het leven met een colitis ulcerosa patient vergt nogal wat van de directe omgeving om voor de hand liggende redenen.
Bertus, je hebt het er wel zelf naar gemaakt en je wéét waarom 140 (and counting) mensen je liever onbehandeld naar huis sturen.
Niemand wil je helpen, en ik zeg het niet graag maar in jouw geval: echt, helemaal eigen schuld lamzak!! Ja doe maar niet net of je gek bent, dat doe je al veel te lang vervelend stuk vreten blegh!

Reageer
gravatar

Veel gedoe over niets weer, dat artikel. Het gaat er uiteraard om de echte ondeelbare kleine deeltjes van de aarde te beschermen, de neurino’s, de atomen, in die richting dienen wij te denken om echt aan werelderfgoed behoud toe te komen!

Reageer
gravatar

Waar blijft de reactie van de Partij van de Dieren. Of voor de Dieren; dat is mij om het even.

Reageer
gravatar

Wij zijn voor de bestrijding van ongedierte, zoals daar zijn: muggen, vlooien, luizen, teken, vliegen en dergelijk onderkruipsel, dat door den duivel op de achtste dag is geschapen uit boosheid dat de enig ware god – die van de zevende-dags adventisten – verdiend rust nam na zijn creatieve gedane arbeid.

Aaibare dieren worden er immers door gehinderd. Bacteriën en gisten zijn eveneens kwelgeesten. Het is evenwel niet bekend door wie ze zijn geschapen. Persoonlijk denk ik door evolutionaire atheïsten.

gravatar

Beste Marianne, wat is uw standpunt t.a.v. lintwormen, zeker nadat zulke voor verloting in de aanbieding worden gedaan?

gravatar

En Duitse dieren? Als je lintworm kwijt is en je noodgedwongen een ander dier aan moet schaffen?
Ik had met het geld van het lootje dat ik al verkocht had niet veel keus in de dierenwinkel en slaap er nog een nachtje over, een Duits dier of toch een fret, graag uw advies lieve Mariannen! Bedankt alvast!

gravatar

Even een foutje herstellen, beste De Speld. De naam van de man is niet Bertus de Veer, maar Bert van der Veer. Waarvan acte.

Reageer
gravatar

Zeer juist beste Carrotte. Soms is De Speld wat onzorgvuldig, maar dankzij goed geïnformeerde lezers zoals u komen we er wel!

http://tinyurl.com/lza98gm

Dank u.

gravatar

Jaha leuk; maar hebben micro-organismen geen recht op privacy meer? Liggen hun NAW gegevens nu gewoon op straat met ‘dank’ aan Trendvolger?
Fijn zo, volgende week een artikel over het liefdesleven van mijn lintworm BB.. of heb ik alweer teveel gezegd? Ik had dit beter niet kunnen vertellen.. spijt van!!

gravatar

Ja Annie, had je niet moeten doen! Maar wat betreft die lintworm: Maakt Heer Jeettje een kans denk je?

gravatar

Nee, en dat terwijl ik weet dat dat edit-knopje een geintje is en je echt goed moet nadenken: wil ik dit delen met de rest van de wereld?
Dom dom dom… die lintworm ga ik verloten als ik hem te pakken krijg, het geld hou ik zelf, niks goed doel.
Ik ga er lekker van eten, doet mijn lintworm ook. Natuurlijk dingt Heer Jeettje ook mee voor de hoofdprijs, mijn lieve lintworm, mits hij een lootje koopt.

gravatar

Ik krijg net de boodschap dat mijn lintworm iemand heeft leren kennen via de CCJongeren site en sowieso genoeg van me had.
Vaarwel lintworm dus. Snelle rakkers moet ik zeggen.

Trouwens: de CCJongeren site.. moet niet gekker worden maar ze bestaan, kijk maar: http://nl.wikipedia.org/wiki/Colitis_ulcerosa#Hoe_vaak_komt_IBD_voor.3F

Zie externe links maar toch… alle verkochte lootjes zijn per direct ongeldig wegens overmacht. Toch maar een ander huisdier?

http://youtu.be/c6mhHFyZWZA

gravatar

Juist bij een stoma lopen we natuurlijk een gigantische kans dat geluidminnende bacteriën van rond de anusstreek naar de stomaopening gaan emigreren en zonder de juiste papieren daar als illegale vreemdelingen, die cultuurverstorend werken, zich vestigen. Waar is de sterke darm als je hem nodig hebt?

Reageer
gravatar

Oei, een delicate kwestie! Zou men niet eerst eens beginnen die veer te verwijderen voordat men in dat ecosysteem begint te wroeten?

Reageer
gravatar

Alle begrip voor de protesten, maar u vergeet de noodzaak van de ingreep te vermelden. Daarnaast is de bewering dat micro-organismen niet zijn berekend op het geluid van een stoma volstrekt ongefundeerd! Waar haalt u dat vandaan?

Reageer
gravatar

Hear hear. Voor een boel aerobe bacterien zou het bovendien een hele opluchting zijn

gravatar

Er zijn precies wel niet driehonderdentwaalf cellen uitgespuwd bij het maken van die opmerkingen. Waarom is dat hypocriete onzin? Cellen is niet eencelligen, hypocriet is niet onzin, Bovendien, al het niet-menselijk leven dat door God geschapen is, verdient hetzelfde respect, of wou u soms zeggen dat een plofkip minder respect verdient dan een fokstier?