TROS komt met Candid Zomergasten

Voorbijgangers drie uur lang met een verborgen camera geïnterviewd

De TROS zal deze zomer zes afleveringen uitzenden van het spraakmakende format Candid Zomergasten. In het programma worden willekeurige voorbijgangers drie uur lang met een verborgen camera geïnterviewd over hun favoriete tv-fragmenten. Rolf Wouters presenteert het programma.

Het nieuwe paradepaardje van de TROS werkt gedurende drie uur naar een climax toe, als de gasten erachter komen dat ze hun ideale televisieavond hebben samengesteld. Eindredacteur Pim ter Horst: “Het programma is live en het draait echt om de verrassing aan het einde, de weg ernaartoe bestaat enkel uit het volpraten van de tijd.” De zes Candid Zomergasten voor komende zomer zijn Hans Verweij, Janneke Brader- de Rooij, Leon van Dongen, Nico Schaap, John van der Zanden en Marijke Wildschut.

Volgens Ter Horst was er bij de pilotaflevering sprake van enkele kinderziektes: “Het blijkt moeilijk om binnen tien minuten de rechten van een bepaald fragment te verwerven. Soms heeft de presentator dan voor niets tien minuten volgepraat over een filmscène die uiteindelijk niet getoond wordt. Als dat drie keer achter elkaar gebeurt, loop je het risico het vertrouwen van de gast te verliezen. Een bijkomend probleem is dat onze eerste gast zonder aankondiging langdurig naar het toilet ging. Die wachttijd is moeilijk in te vullen. Wat dat betreft is het een nadeel dat het live is.”

“Je moet het natuurlijk ook treffen met een interessante gast”, zegt presentator Rolf Wouters. “Als het tegenzit, weet je na vijf minuten al dat het niets wordt. Eigenlijk zitten er alleen maar risico’s aan dit format.” Toch meent eindredacteur Ter Horst dat een geïmproviseerd avondvullend interviewprogramma een belangrijke aanvulling is op het huidige aanbod.

Candid Zomergasten zal vanaf 28 juli elke zondagavond worden uitgezonden om 20:00 uur op Nederland 3. “We zijn erg blij met dat tijdstip, omdat er dan hoegenaamd geen concurrentie is”, aldus Ter Horst.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Sorry MG, ik mag dit snertblad ook al helemaal niet, maar je kunt niet ontkennen dat ALLES op TV gebeurt. Of het nou dr. Kildare is, een voetbalwedstrijd, een revolutie, een reclamespot, het is alleen maar op TV te zien. Een mens kan hooguit vijf dagen zonder drinkwater, [hangt er wel vanaf hoe hoog de verwarming staat. red.] maar na twee TV loze dagen springt de gekteklep al los en een half uur later gaat de arme patiënt door het rode lint en vraagt nog nauwelijks verstaanbaar om acute euthanasie. Gelukkig zijn er nog in Syrië opgeleide legerartsen die de TV loze voor een paar Euro met een nekschot uit zijn/haar lijden willen helpen.

gravatar

Beste lezers,

Mijn verontschuldigingen namens de Reactieraad. U moet maar denken dat het komkommertijd is.

Wij raden u dan ook aan om uw informatieve blad deze en komende maand ongelezen te laten. Uw favoriete leesvoer zal sl*chts hoogst zelden een bericht bevatten dat lezenswaardig is door tijdelijk gebrek aan nieuws.

Om te voorkomen dat uw brievenbus verstopt raakt tijdens uw vakantie, kunt u uw abonnement tijdelijk op zeggen. Dat kunt u hier en daar.

Beter is om beide bladen maar direct helemaal op te zeggen door chronisch gebrek aan feiten.

Reageer
gravatar

Erg leuk, dank je Paulus: ik heb hem gelijk als ringtone ingesteld.

Maar dat jij met jouw naam zit te kloten betekent nog niet dat je het met die van anderen ook moet doen, toch?

gravatar

Waarde heer Jeettje,

Windt u zich niet zo op. Denk aan de rikketik!

Ik moet het met Paulus eens zijn*. Hij heet weliswaar Den Boschkabouter, maar dat maakt hem nog niet tot zo’n dwergachtig wezen.

Volgens uw bewonderenswaardige logica is iemand die op een Bokito lijkt een Bokito. Opmerkelijk is dat uw pasfoto gelijkt op de bekende Bokito. Hij is de meest intelligente inwoner van Rotterdam. Dus u mag wel trots zijn.

p.s.
* Paulus bedankt voor de krat wijn met inhoud.

gravatar

Beste Paulus, al sinds tijden niet meer, maar ook nu heb je een plaatje met een mutsje. Vind je het gek dat ik dan met psycho-logica aan de slag ga?

Brammetje, die kist Château Petrus kun je nu wel vergeten.

gravatar

Hahahahaha Ik kan moeilijk in zo’n korte tijd weer acht miljoen door de staatskassier laten ophoesten voor een passende promotie van koning Rolf I. Hahahahaha

Trouwens, moet ik ‘m ergens van kennen? Hahahahahah

gravatar

Heeft prins Rolf wel een lekker geil jong ding uit het buitenland, dat nageslacht voor hem baart en hem onzichtbaar maakt? Anders ben ik niet voor.

gravatar

Dit programma is Europees uitbesteed en zo overkwam het mij dat ik door een Roemeense reporter werd geïnterviewd en toen ik hem na anderhalf uur nog steeds niet begreep gaf ik hem 20 cent en schopte hem vriendelijk doch streng tegen zijn kloten en vervolgde zingend en fluitend mijn weg.

Reageer