Churandy Martina nieuwe topman KLM

Churandy Martina volgt Camiel Eurlings op als president-directeur van KLM. Eurlings wil zich volledig kunnen focussen op zijn nieuwe functie als IOC-lid. Hij noemt de atleet ‘met zijn grote kennis van het bedrijfsleven in het algemeen en de luchtvaart in het bijzonder’ de ideale kandidaat om KLM te leiden. Martina laat in een reactie weten ‘blij’ te zijn. “Ik word de baas van de vliegmachientjes. Ik ben blij man!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Volkomen terecht, Churandy speelde als kind al met vliegen en heeft zijn interesse voor vliegmachines ook later toen hij automonteur werd nooit onder stoelen of banken gestoken. Hij zag ze altijd al vliegen. De KLM gaat gouden tijden tegemoet en de familie Martina kan nu ook eens op vakantie naar Spanje!

Reageer
gravatar

Ehhh, Paulus, is alles goed met je? Gezien je Bokito Trendvolger moet ik zeggen dat je een ongezonde achterdocht begint te ontwikkelen, hoor.
Heer Trendvolger is toch echt een ander persoon dan ik.

Je hebt toch geen Jeettje complex ontwikkeld: achter elke boom een Jeettje zien? Of een gorilla?

Gelukkig heeft Heer Trendvolger je de weg gewezen: als je dat spelletje 3x per dag speelt voor pak ‘m beet 8 uur per keer ben je er zo overheen en weer het mannetje. Of zeg ik nou wéér iets verkeerds …

gravatar

Pollens, zo hier en daar is er een uitbraak van mazelen en bij De Speld lijkt nu ook nog sprake te zijn van een soort collectieve identiteitscrisis. Nu vraag ik mij af wat het ergste is.

Overigens: dat “voorheen kabouter” begrijp ik niet helemaal. Een kabouterii spalandii is men voor het leven, Paulus. Leer er dus maar mee leven.

gravatar

Ah, Heer Spaland, terug van een korte onderbreking?
Ja, het is mij wat met ons Paulus: door de kolommen heen haspelt hij met zijn eigen naam: van Den Boskabouter tot Des Hertogenboschkabouter en nu zelfs nazaat.

Eigenlijk voel ik mij daar enigszins verantwoordelijk voor: dit is begonnen vrij snel nadat ik hem opmerkzaam maakte op Bossche Bollenlikeur.

Wellicht had ik beter absinth aangeraden.

gravatar

Wederom present, Heer Jeettje. En net op tijd merk ik, want het lijkt helemaal niet goed te gaan met ons Paulus. Hij is inderdaad al bezig zich te verheffen tot nazaat van een famielje die de zijne niet is.

Maar ach, het was natuurlijk altijd al wat met ons Paulus. U herinnert zich vast wel dat ik hem enkele keren heb gewezen op de uiterst leerzame site over de dominee Stephanus Hanewinckel. Meneer wilde daar geen kennis van nemen omdat die dominee niet katholiek was. En waar eens mens dan een katteklieke dominee vandaan moet halen, daar liet hij zich natuurlijk weer niet over uit. Kortom: er is geen garen mee te spinnen.

Toediening van absinth zou ik ontraden. Het goedje schijnt aardige hallucinaties op te kunnen wekken. Toediening aan Paulus zou op korte termijn kunnen leiden tot het verschijnen van DSM-6 terwijl het nu al gek genoeg is met hem.

gravatar

Och, absinth is een puur natuurlijk drankje geheel samengesteld uit wat de natuur ons biedt; kabouters zouden daar tegen moeten kunnen.

Maar misschien heeft hij een aanval van mazelen en werkt dit bij kabouters wat anders uit. Ik weet het niet; ik ben geen expert, ik gooi sle*chts een balletje op.

gravatar

Ik weet het niet Heer Trendvolger: enig onderzoek wijst uit dat het sterk spul is, let wel dat de persoon het onverdund tot zich neemt; hij giet het water ernaast:
http://tinyurl.com/o65gehu
Maar ja, kabouters hé?

Tja, Paulus. Waarschijnlijk gaat dat morgen weer verder bij een ander topic: het is me een sprintertje hoor.
En wellicht ligt hij nu met de Groene Fee te stoeien.

gravatar

Absinth is straffe taaie Heer Jeettje, na een halve fles ga je vanzelf licht geven. En als het waar is van die Fee kan ik niet ontkennen dat Paulus in ieder geval een vorm van humor heeft. Hoe heet ze Heer Jeettje, Absinth?

gravatar

Klopt Bokito, zelf maak ik gebruik van een homeopoot die mij geregeld absinth voorschrijft. Ik weiger dit echter voortdurend omdat ik de drankmaffia niet wil steunen en meer van pillen houd en pillen houden van mensen, behalve dé pil die juist mensen wil voorkomen. Niet dan? Toch?

gravatar

Absinthe Den Boschkabouter. Zou zij hierachter zitten? Paulus heet geen Paulus! En wat te denken van al die andere Paulussen en Paulusjes hier op De Speld? Als dát waar is, dan valt er nog wat te beleven alhier. Maar niet eerder dan in de namiddag of vroege avond, zoals ik u reeds meldde Heer Jeettje, ‘t is straf spul!

gravatar

Nee, geen 8 startbanen, ze gaan naar 1 startbaan, een ovale van 400 meter. Op die manier houdt Schiphol veel ruimte over en kunnen de oude start- en landingsbanen en belendende percelen worden gebruikt om woningbouw neer te zetten…

gravatar

Het is meer een tikvout. IOC moet LOC (Limbabwean Olympic Committee) zijn.

gravatar

Heel scherp opgemerkt heer/mevrouw Wasabi, u weet waar Abraham de mosterd haalt. Maar de SPELD heeft altijd het betrouwbare nieuws, bijvoorbeeld over Martina. Voor onzinnieuws zoals Camiel Eurlings die iets in het IOC gaat doen, daarvoor moet u bij het reguliere nieuws zijn, niet hier.

gravatar

Ik heb uit zeer betrouwbare bron vernomen dat de NS ook een poging heeft gedaan om Martina binnen te halen als topman.. Mijzelf lijkt hij mij daar ook geschikter voor. Hij heeft ervaring met hoge snelheden en wissels en is daarnaast altijd positief. Maar hij zal bij de KLM ook wel goed doen, daar ben ik niet bang voor.

Reageer
gravatar

Hier is tante Paulien vanaf het vliegveld Charles de Gaulle de Paris in Frankrijk.

Ik sprak hedenochtend met een zegspersoon van Air France, die mij het volgende mededeelde:

Dat wordt een een catastrofe van Olympische proporties! Ik heb daarvoor drie-eneenhalve reden.

– Ik vrees dat zijn secretaresse en de overige beslissers bij KLM zijn vliegende vaart niet zullen kunnen bijhouden.

– Hij heeft geen ervaring met het nemen van lastige horden.

– Hij wil altijd zijn werk binnen tien seconden klaar hebben; langer werken is beneden zijn stand.

– De vraag is of zijn secretaresse de Franse taal wel voldoende beheerst om met zijn baas te kunnen overleggen.

Dit was tante Paulien rechtstreeks vanaf het Parijse vliegveld Charles de Gaulle.

Reageer
gravatar

Aan Van Bralhuysen,

Ik zou kunnen zeggen dat u zich schuldig maakt aan anaal retentief gezwatel over spelling c.q. taalbeheersing.

Maar dat zal ik dus niet doen…