FIFA verbant racisme met verbod op donkere spelers

Contracten worden deze zomer ontbonden

De FIFA lijkt eindelijk serieus te worden in de strijd tegen racisme in het voetbal. Met het opleggen van een speelverbod aan donkere spelers in de Europese competities wil de wereldvoetbalbond een halt toeroepen aan ‘de uitwassen van het racisme.’

Bondsvoorzitter Sepp Blatter licht in een interview aan het Britse The Sun de noodzaak van het ingrijpende maatregelpakket toe: “Als er alleen maar roomblanke spelers op het veld staan, lok je ook geen racisme uit. Voor racisme is geen plek op de velden van Europa en het wordt tijd dat we dat signaal ook aan de fans afgeven.” Volgens Blatter is de tijd van praten voorbij. “Onlangs liep AC Milan al van het veld vanwege oerwoudgeluiden. Ik vind het erg triest dat het zover heeft moeten komen. Het voetbal mag niet voor wijken voor een paar idioten die geen kleurtje kunnen verdragen.”

De UEFA laat bij monde van voorzitter Michel Platini weten enthousiast te zijn over het voorstel: “Helaas hebben ook wij de afgelopen jaren moeten constateren dat het verbieden van spreekkoren symptoombestrijding is. Nu pakken we het probleem eindelijk bij de kern aan.”

De contracten van alle donkere spelers in de Europese competities worden na afloop van dit seizoen ontbonden. Zij krijgen vervolgens de kans om transfervrij over te stappen naar Afrikaanse en Russische clubs. Blatter: “Voetbal is ‘s werelds populairste sport en zo kunnen we nog jaren bouwen aan een harmonieuze cultuur. In het voetbal kan ieder een plekje krijgen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

OP nujij.nl vond ik deze geweldige reactie van Ero-Sensei en die wil ik jullie niet onthouden:

“Ik heb net verder onderzoek gedaan naar deze nieuwe maatregel en kwam op de FIFA site het volgende tegen:
Bij het bestellen van kaarten voor het WK in Brazilië moet je nu aanvinken of je wel of geen neger bent.
Wanneer je aanvinkt dat je een neger bent krijg je een pop-up dat je naast ‘koekies’ ook ‘Banaantjahs’ moet accepteren.

Overigens is het wel heel vreemd dat wanneer je die geaccepteerd hebt alle wedstrijden op 31 februari gespeeld worden”.

Reageer
gravatar

Hoe ontroerend en inspirerend deze PR-print: Ebony and Ivory, blij kijkend als resp. een vers gebrande koffieboon en de Blatter-versie van Madame Tussaud.

Reageer
gravatar

Belachelijke maatregel. Laat de FIFA eerst maar eens haast maken om HET symbool van racisme, wat ook nog eens minimaal 90 minuten per wedstrijd gebruikt wordt aanpakken ! DAT zijn pas maatregelen !
Verwijder de WITTE 6-hoek en de ZWARTE 5-hoek van de bal ! Waarom heeft wit weer meer hoeken dan zwart ?
Al jaren (sinds het begin van voetbal) wordt er niet tegen die racisme symbool ondernomen (Om maar niet te spreken over de ZWART-WITTE nummers die gebruikt worden om de scores aan te geven : Het WITTE deel klemt symbolisch het ZWARTE deel -wat het nuttige werk doet bij scores- alleen maar in, om te voorkomen dat het kan ontsnappen)

Conclusie : Voetbal is van oorsprong en ontwerp een sport die gebouwd is op scheiding in kleuren. HOOG tijd dat het nu eindelijk een aangepakt gaat worden bij de zwart/witte wortel !

Reageer
gravatar

De bal staat inderdaad symbool voor een aarde, verdeeld in witte en zwarte gebieden, waarbij de grote witte vlakken helemaal de kleinere zwarte gebieden omsluiten (getho’s).

Alleen al vanwege deze symboliek ben ik nooit gaan voetballen. Hierdoor wordt mij een miljoenen salaris als profvoetballer door mijn neus geboord.

Dus ook al denkt u dat een beetje racisme in voetbal niet erg is, u ziet wat voor enorm ingrijpende consequenties dit uiteindelijk toch kan hebben !

Ook daarom moet

gravatar

U maakt hier met elkander een aantal cruciale fouten. Om te beginnen heeft het grotere aantal witte vlakken meer hoeken dan de zwarte, omdat het zwaar nodig is die witte ‘alle hoeken van het veld te laten zien’.
Daar komt bij, dat het WEL meedoen met voetballen, de mogelijkheid biedt tegen de witte hegemonie aan te schoppen.
Ver Schillen kleuren de wereld, dus schaam u rood, betaal u blauw, erger u groen, zowel als geel, bak ze bruin en -voor alles- laat u zwart betalen.

gravatar

Graag ook de opdeling in groepen aanpakken: momenteel is het zo dat er een thuis-groep is, met rechten zoals thuisvoordeel, en een uit-groep, de vreemdelingen, die vaak met de bus gebracht en achteraf afgevoerd worden. Daarom stel ik voor dat vanaf nu iedereen hetzelfde shirtje aantrekt en bij aankomst direct een nieuwe pas krijgt zodat ie niet langer in de uit-groep zit.
Dat kon met Maxima toch ook?!

gravatar

Ook dergelijk tegengeluid is heel simpel af te schaffen. Het maakt de keuzevrijheid zoveel minder complex. Ik zie durchaus mogelijkheden.

gravatar

Men wil de burger wel alle vertier afnemen! Eerst de bezuinigingen om allerlei rioollanden te helpen en nu weer het racisme uit het voetbal halen! Waar leggen we dan de lijn? Als een speler te bruin wordt tijdens zijn Braziliaanse vakantie wordt hij dan voor 8 wedstrijden geschorst? Toevallig 2 weken vergeten onder de douche te gaan en hup, niet meespelen? En dan alleen nog maar die saaie spierwitte blauwogige wormen op het veld? Ik geloof dat ik mijn televisie weggooi en naar een beschaafd land vertrek waar racisme nog gewoon is.

Reageer
gravatar

Waarde M. Cuppeveld. Het is onder de dictatoren van het kapitalisme een basis-wet dat men het volk nooit zijn platte vermaak mag afnemen in moeilijke tijden. Er moet immers altijd een afleiding zijn om nadelige effecten -die altijd alleen het plebs ten deel vallen- te compenseren. Dat wisten de Romeinen al: men wierp wat Christenen in de Arena als leeuwenvoer en onderwijl kon Nero Rome platbranden. Nu hebben we overdoses sport op tv en tegen de tijd dat de verdovende werking daarvan is uitgewerkt, heeft de Tweede Kamer het oplopende begrotingstekort, de ondersteuning van buitenlandse staatsbanken en het bonusbekostigingsmodel van de bankiersmaffia en bijbehorende CEO’s al afgewenteld op de kleine man. Panem et circenses; het werkt nog steeds.

gravatar

Even terug naar de core-business, zie foto. Het is hier Pele goed aan te zien dat hij kort daarvoor uit de kont is gekropen van Sepp Blatter; der Sepp heeft nog de typische gelaatstrekken van een zeer recent orgasme. En Pele heeft nog niet gedoucht.

Reageer
gravatar

Ik vindt uw reactie kort en bondig.
Mede omdat ik inhoudelijk tegen dit soort argumenten niet veel in kan brengen,
moet ik het duswel met u eens zijn.
Ook al lijkt uw reactie op het eerste gezicht nietszeggend….

Chapeau !

gravatar

Ik geloof hier niets van. Het past wel in het Islamitische gedachte om vrouwen te beschermen tegen verdrinking door hen niet te laten zwemmen of te behoeden voor auto ongelukken door hen te verbieden auto te rijden…

Reageer
gravatar

Wat u al dan niet wenst te geloven moet u weten, maar nu u er toch over begint; u levert het bewijs dat de islam vele malen vrouwvriendelijker is (een burka laten dragen om niet verkracht te worden vergat u nog) dan het calvinisme.

Daar moeten de vrouwen van werken als paarden: een paardentand en vrouwenhand staan nooit stil, heet dat daar.
En wikkelrokken dragen met een grote veiligheidsspeld voor easy acces.

gravatar

En niet te vergeten: vrouwen stenigen om hen voor (verder) overspel te behoeden. Hier in Nederland moesten echtparen tot in de jaren ’60 scheiden omdat er -buitenechtelijk- vleselijke gemeenschap was geweest (in de VS heette dat toen carnal knowledge). In moreel ontwikkelder streken kunnen vrouwen worden gestenigd omdat er vleselijke gemeenschap wordt vermoed. Of dood worden geslagen om hen te behoeden voor erger: de eer van de familie. Tja Alfred of Abdullah, het is maar net hoe men het bekijkt: ‘s lands wijs, ‘s lands eer.

gravatar

De gedachtenwisselingen zijn weer erg “drollig”. Zo zien we maar weer, als discussies off topic gaan, loopt het keer op keer weer op stront uit, waarvan acte.

Reageer
gravatar

En hoe zit het dan met de tussen-n in samenstellingen? In dit geval met de samenstelling: “Hond en drol”.

gravatar

Ik vind het voorstel van de Fifa lagwekkend en slecht voor de economie.
Ik vrees dat mijn verkoop van bananen drastisch zal vermidderen omdat de fans van de diverse clubs geen bananen meer zullen kopen wanneer de zwarte spelers van de europese velden worden verbannen.
Dit gaat ten koste van vele arbeidsplaatsen.

Reageer
gravatar

Wij zijn bijzonder verheugd met dit uitstekende voorstel van de Fifa.
Wij zijn blij eindelijk een luisterend oor te hebben gevonden in onze strijd tegen culturele minderheden.

Reageer
gravatar

Wat een aanfluiting, en miskenning van de Nederlandsche volks-aart.

Kent dan niemand het spreekwoordelijk gezegde:

Die kut-moffen moeten van onze kut-joden afblijven ?

Wij Nederlandersch, zijn van de interactie, en oorlog is gewoon een dingetje van aandacht tijdens een gesprek, en dus liever van niet.

Spreekkoren van racistische aart hören er gewoon bij.

Lied-maanen, hoho, lied-maanen, hohoho.

Petteur-zon, petteur-zon, petteur-zon.

Laten we de Engelen bij nachte voor Godenzonen er op deze plek maar niet bijhalen.

(dan blijft de competitie spannend)

Reageer
gravatar

Vanwege het gedoe met die rotjoden vind ik dat ze ook heel Ajax uit de competitie moeten halen. Kan daar ook niet meer op gescholden worden.

gravatar

@MAD vet kewl, oh wacht hanky.

Kunst is nieuw.

En de correcte terminologie volgens mijn grootvader die het daadwerkelijk vertelde;

Die rot-moffen moeten van onze rot-joden afblijven.

Ik ver-herhuisveste-dat naar nu.

Die Kut sunnies en sjie-ietsen moeten verfijnen.

Kan B.B. een overzicht plaatsen ?

gravatar

Nou je het er toch niet over hebt: vorige week was de marathon van Rotterdam, de dag daarna die van Boston. Wanneer is de marathon van 020 eigenlijk? Een snelcokepan staat er al!

gravatar

@bus show fur;

dam tot dam loop ?

Ben je echt een Rotterdammer, dat je dit soort banale dingen ontkent ?

Bestaat de werkelijkheid dan wel ?

gravatar

@bs ;

geen idee of je uit rotterreldam komt.

Geen idee hoe dat soort menseh benneh.

Of jij kat-holy k bent, naja, hoe moet ik dat weten ?

Wat ik wel weet is dat ik de meest verfijnde poster ben in:

Universum->Melkweg->onze arm->zonnestelsel->aarde->continenten, naja, de rest is redelijk belerend erm bekend.

Hoe verfijnd ben jij ?

gravatar

@bassos: je geeft er blijk van uit dat dorp in noord-holland te komen. Hoe sneu ook, dat is alles-behalve een compliment waardig. Geeft niet, hoor. Je bent daarom niet echt heel erg veel minder dan -pak ‘m beet, hou ‘m vast- een gescheurd hondendrollenzakje.

gravatar

Beste heren Bøs en Bassos: mij is lang geleden geleerd dat de juiste spelling “Ratterdom” is.

gravatar

Bus sjeau veur, als je mij daadwerkelijk kwalijk gaat nemen dat ik opgegroeid ben in de Jordaan, dan ben je een echte buiten-amsterdammer.

Sorry gast, maar ons maakt jullie mening niet uit, wij hebben genoeg interne dingen.

Em tegenwoordig ook buitenlanders.

Die hadden we niet in 1980 in de jordaan.

Dus….

PS:

Kom jij dan ook uit de jordaan dan ?

Niet dus, dus.

gravatar

Alleen de Russische competitie. Met de Afrikaanse competitie gaan ze een uitwisselingsprogramma opstarten, zodat alle blanke spelers uit Afrika in Europa kunnen komen spelen.

gravatar

Zolang er geen hooligans bij uw tuin oerwoudgeluiden staan te maken, is er nog niks aan de hand, lijkt me.

gravatar

Eerlijk gezegd ben ik persoonlijk altijd meer onder de indruk geweest van de donkere spelers dan van die FIFA. Als jochie kon ik al ademloos kijken naar beelden van Eusebio en Pele. HHet opdragen van de Gouden Bal aan Nelson Mandela, zoals Gullit destijds deed bezorgde mij prettig kippenvel. Daar staat tegenover dat ik nog nooit, zelfs niet een enkele, schier vergeten dan wel traumatiserend unieke keer, onder de indruk geweest ben van de verrichtingen der FIFA. Ik voel er dan ook meer voor dat spelers, clubs en landenteams het voetbal verder zullen spelen zonder die FIFA. De FIFA is feitelijk meer een soort uitzuiger, een parasiet op de verrichtingen der voetballers. Waarschijnlijk is het geschreeuw des publieks op de tribunes veel meer gericht tegen de FIFA dan tegen spelers van andersgeaardheid dan wel van donkere huidskleur. Dat lijkt mij ook veel logischer: van die FIFA heeft elke voetballiefhebber alleen maar last. Spelers met een kleurtje geven kleur aan het voetbal. Logisch toch?

Reageer
gravatar

De FIFA had allang afgeschaft moeten worden. Dit is een buitegewoon onsportieve organisatie. De voorzitter is zelfs betrapt mop een “Schwalbe” tijdens een vergadering.

gravatar

Er zijn ook plannen om arbitrale trio’s, kwartetten, quintetten en sextetten van het veld te verbannen. Laakbaar gedrag middels subjectieve besluitvorming van deze groeperingen heeft te vaak geleid tot opstootjes, gewonden en in een enkel geval zelfs de dood. Arbiter, arbitrair, willekeurig, het woord zegt het eigenlijk al…

Reageer
gravatar

Dat idee hebben ze gejat! Bij ultimate frisbee doen ze dat al jaren!
Ik denk echter dat het alleen werkt als er minder geld omgaat in het voetbal, dus de salarissen van alle roomblanke spelers drastisch naar beneden. Alles wat overblijft kan in de economie gestopt worden, dus 2 vliegen in 1 klap!

gravatar

Na een proefperiode van enkele maanden wordt bekeken of ook blanke spelers met donker haar en donkere ogen voor de zekerheid van het veld genomen moeten worden. Dit om het voor de fans absoluut duidelijk te maken dat racistische spreekkoren niet gepast zijn. Ze moeten niet per ongeluk leuzen gaan roepen tegen spelers op wie het niet van toepassing is.

Reageer
gravatar

Heer Frederik, u draagt een tamelijk geniaal idee aan! Wellicht is dat beleid veel breder toepasbaar in het voetbal. Zo kan het worden toegepast bij schijnbaar moeilijke beslissingen: “Was die bal wel uit?” Het antwoord ‘Doný ask, don’t tell!’. Hetzelfde kan gelden voor penalties, ballen die wel of niet de doellijn zijn gepasseerd, buitenspel en vele andere moeilijke beslissingen. Daarmee zou ook het aantal leidslieden danig gereduceerd kunnen worden, waardoor die dan weer in staat zullen woden gesteld hun moeders op te halen uit het bordeel waar die -naar verluidt- werkzaam zijn.

gravatar

‘Tuuk! Ze moeten mij wel even vertellen waar ze moeten zijn, maar dan breng ik ze er hoogst p’soonlijk heen en als ze genoeg schokken, neem ik ze met moeders en al weer mee terug, waarna ik ze thuis aflever. (Niet meer in het stadion zoals je zult begrijpen. Don’s ask, don’t tell!)

gravatar

‘Tuuk! Ze moeten mij wel even vertellen waar ze moeten zijn, maar dan breng ik ze er hoogst p’soonlijk heen en als ze genoeg schokken, neem ik ze met moeders en al weer mee terug, waarna ik ze thuis aflever. (Niet meer in het stadion zoals je zult begrijpen. Don’s ask, don’t tell!)