Bitcoin moet muntstuk vervangen bij toss

FIFA stemt over bitcoin-technologie

De FIFA stemt deze week over de invoering van bitcoin-technologie bij de toss voor aanvang van voetbalwedstrijden.

Wilfred Gaastra, hoofd ICT bij de KNVB, ziet grote mogelijkheden tot vereenvoudiging van het voetbal: “Door de bitcoin-technologie kan de toss direct tussen de aanvoerders verlopen, zonder dat er een scheidsrechter tussen zit. Op die manier voorkom je partijdigheid.”

De kritiek dat de toss op deze wijze ondoorzichtig wordt, wijst Gaastra van de hand: “Het werkt heel eenvoudig: de aanvoerder van het thuisspelende team neemt zijn mobieltje mee naar de middenstip. Via een app toont hij de code van een bitcoin. Vervolgens gooit hij zijn mobieltje in de lucht. Als de code bovenop ligt, is het munt; komt de bitcoin op de kop, is het kop. Hierna kan een van beide aanvoerders zeggen of hij kop of munt kiest, waarna het thuisspelende team aftrapt. Het voordeel is dat je verlost bent van dat gehannes met een muntstuk.”

Econome Marike Stellinga wijst op de economische voordelen: “Nu leven we boven onze stand. In tijden van crisis is het onverantwoord de euro te gebruiken voor een toss. Als je alle profclubs, amateurclubs en jeugdteams in de eurozone meerekent, is er elke zondag om half drie 350.000 euro aan muntstukken uit de economie op het moment dat er getosst wordt. Tel daar het wekelijkse aantal bankovervallen in Europa bij op en je kunt de hele berekening opnieuw doen.”

Of de FIFA zal instemmen met de nieuwe maatregel is nog maar de vraag. De organisatie staat bekend als een conservatief bolwerk. FIFA-voorzitter Sepp Blatter: “Het muntje is misschien niet handig, maar het maakt wel deel uit van de voetbalcultuur.” Gaastra is het hier niet mee eens. “Ik snap niet dat de FIFA zo terughoudend is. In het waterpolo is de bitcointoss al weken ingeburgerd.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik vind al die technologie in de lucht maar niets.

Kunnen de beide aanvoerders niet gewoon de scheidsrechter in de lucht gooien bij de toss?
Dat zijn 2 vliegen in 1 klap: naast de toss hebben we ook direct de handtastelijkheden tegen het arbitrale kwartet voor de hele wedstrijd gehad.

Reageer
gravatar

Je zult wel gelijk hebben ik heb het niet zo op dat virtuele gedoe.
Ik heb vorige week nog een virtuele natuurfilm gehuurd. Daar kwam ik ook al mee op de koffie.

gravatar

Ach, als een virtueel betaalmiddel in waarde daalt heb je toch alleen een virtueel verlies ? Of je moet zo dom geweest zijn om met echt geld iets virtueels te kopen.
Mocht je dat gedaan hebben dan heb ik nog wat investeringen voor je die je virueel heel erg rijk gaan maken !

gravatar

In mijn waterpoloteam zijn we inderdaad al een paar weken aan het experimenteren met bitcoins. Tot nu toe bevalt het heel erg goed. Die muntjes zijn onder water nergens terug te vinden, dan is een mobieltje een stuk makkelijker. Je moet wel snel zijn trouwens bij het opduiken want anders zie je niet meer wat op het scherm staat. Zeker de eerste 3 wedstrijden heeft dat voor vertraging gezorgd; mijn Nokia had dezelfde kleur als een van de strepen op de vloer van het zwembad en dus zag ik hem niet zo snel, gelukkig had de aanvoerder van de tegenstanders een witte iPhone, die zagen we direct.

Nee, ik ben heel erg tevreden, al was het alleen maar omdat ik nou regelmatig een nieuw mobieltje heb.

Reageer
gravatar

Ik ben op zoek naar een mooi insteekalbum voor mijn bitcoin verzameling. Weet iemand waar ik dat kan krijgen?
En ik ben nog op zoek naar ongebruikte bitcoins uit Oost Mongolië, Tahiti en Vuurland. Prijs n.o.t.k. of ruilen tegen puntgave eerstedagscoins uit Vlagtwedde.

Reageer
gravatar

Jouw ‘fijne’ scherts ontgaat mij. Heb je nou zo’n album of hoe zit het? Hou anders je klep.
Net vaneen ‘lollige’ BWH verlost en nou weer; die pies-en poep dingetjes.
Alleen leuk voor onrijpe geesten.

gravatar

Eindelijk !
Ik vroeg me al af wanneer het voetbal eindelijk eens de moderne tijd in zou gaan stappen.
Dat voor zulke belangrijke beslissingen nog steeds gebruik wordt gemaakt van middelen die hun oorsprong ergens in de oudheid vinden, is echt niet meer van deze tijd.
Dat meten we toch niet meer willen ?

Een bit is eigenlijk ook het enige juiste middel voor dit soort beslissingen. De basis is ook ontworpen op het feit dat er maar 2 toestanden zijn (0 of 1), waardoor andere situatie niet voor kunnen komen.
Hierdoor worden genante en amateuristische toestanden (zoal bv een munt op zijn kant valt, met al de nare gevolgen zoals een hertos e.d.) voorkomen. Het gebruik van een middel wat dat soort knullige neveneffecten kan veroorzaken is niet representatief voor een professionele high performance organisatie die professionaliteit, eerlijkheid en betrouwbaarheid uit wil stralen.

Reageer
gravatar

Waarom eigenlijk zoiets als bitcoin? Wat is er mis met toverdrank, lauw bier, doorgestoofde everzwijn in muntsaus en menhirs als ruilmiddel?

Reageer
gravatar

Daar is van alles mis mee met die verrekte menhirs. Bij een grote transactie is mijn zak gescheurd en heb ik een zakbreuk opgelopen.

gravatar

De Speldt brengt wel steeds dommer nieuws helaas. Waarom, oh stel idioten, moet er voorafgaand aan een wedstrijd getost worden en onverdiendt geluk de spelhelft bepaalen? Kan dit lot niet op een eerlijke manier bepaald worden? Bv. door een wedstrijd touwtrekken, een wedstrijd zakhoppen of een potje schaken? Waarom nu toch dit weer?

Reageer
gravatar

Inderdaad, ik wil tersluiks wijzen op de dartwereld waar degene mag beginnen, die voorafgaand een pijltje het dichtst bij de Bulls-eye heeft gegooid.
Een mooi voorbeeld voor de voetballers, al moeten ze proberen de bal niet te raken met hun pijltjes.

gravatar

Ja Speld past zich aan aan het niveau van de reacteurs om bij de tijd te blijven en de binding met de achterban niet te verliezen. Aangezien u ook niet tot de heldersten behoort kunt u het nog net bijbenen vermoed ik. Gezien uw voornaam heeft de inteelt ook al behoorlijk toegeslagen in de koninklijke familie. Of bent u een buitenechtelijk kind?

gravatar

Mischa,

Wat betekent in godsnaam WTF met maar liefst drie uitroeptekens?

Is het mogelijk luie puberale internettaal?
Je kunt het als nieuweling niet weten, maar dat spreken verreweg de meeste lezers gelukkig niet.

gravatar

De scheids moet dan wel een dag of twee vantevoren zijn PC opstarten, om de actuele blockchain te kunnen laden. En dan zul je zien dat zijn Bitwallet genakt blijkt op het moment van de toss. Nee jongens, gewoon een goudstaaf koppen. Veel veiliger.

Reageer
gravatar

Een half goed idee. Het deel met het mobieltje spreekt mij wel aan, maar om bitcoins te gebruiken niet. Het aantal bitcoins is beperkt, kan niet uitgebreid worden en voor we het weten is er een tekort aan bitcoins omdat ze niet meer teruggevonden kunnen worden in het gras, gravel, water of ander speelmedium. Bovendien kun je niet tossen met een bitcoin. Bitcoins laten zich uitsluitend tossen per groepje van acht, een zgn. bytecoin. Als we per wedstrijd 8 bits kwijtraken zijn we binnen de kortste keren door onze bitcoins heen.

Ik stel voor om een nieuwe digitale valuta te introduceren, de itoss. Deze is uitsluitend bruikbaar voor toss doeleinden en kan in ongelimiteerde hoeveelheden aangemaakt worden zonder het financiële systeem te verstoren. Bovendien kunnen we deze valuta dan ook laagdrempelig ter beschikking stellen aan graaiers. Iedereen blij.

Reageer
gravatar

Mijnheer Ternet,

Mijn cliënt Apple wil via mijn persoon u er nu nog vriendelijk op wijzen dat de letter “i” als prefix gebruikt zodanig is beschermd, dat alle gebruiksrechten over de gehele wereld mijn cliënt toekomen.

Bovendien lijkt “toss” wel erg veel op mijn cliënts meest succesvolle product, de Macintosh.

Voor iToss zult u dus in dubbel opzicht iets anders moeten bedenken.

P.s.
Voor een rijkgevuld wijnkistje wil ik voor u wel wat proberen te ritselen bij mijn cliënt.

gravatar

Even een quote in hetzelfde kader:”…de aanvoerder van het thuisspelende team neemt zijn mobieltje mee naar de middenstip.” Die mobieltjes zijn heel makkelijk te hacken door een aanhanger van de uisspelende partij…

gravatar

@ Afhaal Chinees: Neem dan wel gelijk drie Babi Pangang mee, extra sambal, 5 saté (kip), een Nasi Ramas, een dubbele portie Pisang Goreng, 2 Tjap Tjoy en extra portie Kroepoek.
Kunnen we gelijk oversteken! Deal?

gravatar

De reden dat in het waterpolo de bitcoin al is ingevoerd, is heel simpel. men speelt waterpolo immers in het water, en wanneer er met een muntje wordt getosst, zinkt deze naar de bodem, waar het regelmatig op zijn zijkant blijft staan. dan is een mobieltje toch maar een handige oplossig.

gravatar

U moet dat mobieltje wel van zwembandjes voorzien. Boven moeten
de onderwater camera’s de toss goed blijven volgens anders draait een van de spelers (M/V) het stiekum om.
Het maakt natuurlijk een groot verschil of je onder of boven water mag spelen.

gravatar

men vergeet te zeggen dat met invoering van de bitcoin in het voetbal er elke zondag om half drie 350.000 mobiele telefoons tijdelijk uit de roulatie worden genomen. Tel hier de cijfers uit de waterpolowereld bij op en je ontdekt dat er direct gevaar voor de stabiliteit van de wereldmarkt ontstaat!

Nee, dan toch maar euro’s. De financiële markt is inmiddels gewend aan sterk fluctuerende bedragen en mocht het echt de spuigaten uitlopen, dan slaan we gewoon wat euro’s bij!

Reageer
gravatar

tja je hebt altijd voor en tegenstanders, unanieme besluiten zijn in de voetbalwereld een zeldzaamheid maar ik geloof dat je in de minderheid bent gezien de reacties.

gravatar

Geachte heer de Ridder, u vergeet dat er ondertussen honderdduizenden mobieltjes ongebruikt in lades liggen te wachten op een nadere bestemming. Als die worden ingezet bij de toss, zal dat alleen maar een zegening zijn voor de voetballerij in het algemeen en de wereld in het bijzonder.

gravatar

Waterpolo?????????
De enige die daarin geinteresseerd is is volgens Mij dhr Viesman en dan vooral van de beelden onder water bij de vrouwen

gravatar

Het aantal mobieltjes dat in de bus blijft liggen is sterk afgenomen. Dat komt vrijwel niet meer voor. De vraag is of dat komt doordat men zich sinds het uitbreken van de crisis beter bewust is van de waarde van zo’n ding, of dat het komt ten gevolge van het veranderde gebruik van die dingen: vroeger belde men ermee of stuurde een SmoezeMoeSje. Tegenwoordig gaan er geen vijf seconden voorbij of men gebruikt dat apparaat voor een van de zeven-miljoen functies, waaronder waarschijnlijk ook ademhalen. Mocht men het ding laten liggen, is men zich daarvan dus bewust nog vóór het voertuig te hebben verlaten.

gravatar

Ik vind het een zodanig verstandig idee, dat het vrijwel zeker zal sneuvelen in schoonheid. Ik heb bij internationale wedstrijden al eens een ingevlogen scheidsrechter bij de toss met een creditcard zien zwaaien. Die wedstrijd is met een vertraging van maar liefst vier uur en eenentwintig minuten vertraging begonnen, omdat er niemand bereid was een muntstuk ter beschikking te stellen. De bitcoin zal ook voor dat probleem uitkomst bieden.
Zo te zien is het experiment hiertoe op de foto gedaan bij een wedsttrijd van Sunderland. Dat is dan wel weer veelbelovend: Sunderland was een der allereerste voetbalclubs, haar tijd ver vooruit. Op het voorbeeld van die club volgden er nog vele. Sunderland was zelfs de club van wie het prachtige, rood-wit gestreepte shirt het voorbeeld was voor onze stedelijke voetbalclub.

Reageer
gravatar

Uw rood wit gestreepte club zal nog wel een bitcointje extra uit moeten geven om feest te kunnen vieren. Want ze laten nogal wat steken vallen de laatste tijd en ik moet er niet aan denken dat Cambuur alsnog met de eer gaat strijken. Dan moet onze lieve heer wel een ontzettende hekel aan mij hebben en ik heb mezelf nog wel zo voorbeeldig gedragen de laatste tijd. Ze hebben nu wel een onbezoldigde ouwe Kater als trainer alos dat maar niet op een kater uitdraait. Dus tandje erbij en gas geven heer B.
Bovendien dat feestje in Den Bosch wordt ook niks

gravatar

Ouwe Hoer,

Mijn feestje wordt momenteel geheel overschaduwd door een archaïsch feestje dat de gemeenschap tientallen miljoenen bitcoins gaat kosten.

Dus hou ik mijn kabouterportemonnee voorlopig dicht. Voor je het weet gaat een of andere oranjepromotievereniging erin graaien.

gravatar

Paulus ik heb geen idee hoe de andere feestgangers hierover denken maar dit vind ik echt een kutsmoes.
Kortgeleden nog heel serieus lopen te vertellen dat je de boel aan het organiseren bent en je er nu zo vanaf maken.

gravatar

SP-AR-TA!!! Altijd mooi om Jules Deelder dit te zien zingen.

Emm ja, nu bekruipt mij toch de neiging om de suggestie onder 11 eens uit te voeren zonder hier gipsen beelden voor te gebruiken; inderdaad een kutsmoes, wat u zegt Oude Hoer.
Nog even en die bakkerij kan z’n faillissement aanvragen.

gravatar

Waarom tossen de clubs niet gewoon met Sylvie op hun mobieltje? Die staat tegenwoordig toch op alle sites en dan kan ze bij haar hoofd omhoog naar Parijs, en anders blijft ze in Hamburg of misschien wordt het Rome en anders is Londen vast ook wel in de markt. Zo stoten we ook Sylvie op in de vaart der volkeren.

Reageer
gravatar

Meneer of mevrouw De Sterkere,

Waarom dan niet gelijk tossen met de echte Sylvie. Kiezen voor buik of rug en dan jonassen.

Een extra voordeel is dat het aantal toeschouwers flink zal groeien. Er zal bij de spelers en het grootste deel van de toeschouwers wel meer gaan groeien, maar dat wil ik het hier niet over hebben. Men heeft immers zo snel een slechte naam en probeer dat dan maar weer eens recht te breien.

gravatar

Als er gekozen moet worden tussen pootje over en het dwergwerpen kies ik voor het laatste heer Jeetje.
Is het een idee om de mideenstap dan te vervangen door een betontegel?

gravatar

HA! De roep van de Boschkabouterii Spalandii weerklinkt weer, mooi.

Jawel Paulus, natuurlijk is dat beschaafd: je zou toch niet willen dat echte kabouters het luchtruim kozen, al dan niet vrijwillig?
Het is een substituut net als de Kop van Jut: niemand staat op een echte kop te hengsten, maar op een grote knop. Ik bedoel maar: de beschaving heeft ook hier gezegevierd.

Goed, nu we het er toch over hebben, ook namens Heer Spaland: Bossche Bollen?

gravatar

Het is nogal wiedes dat die ouwe Blatter tegen de bitcoin is.
Ik zag hem recentelijk nog plat op zijn bek de muntjes bij een vergadering van de grond zoeken. Die waren natuurlijk voor de parkeermeter en die zijn nog niet aangepast aan de bitcoin.

Reageer
gravatar

Ook de mondiale uniformiteit is hiermee gediend. Vroeger werd er getosst met de franc, gulden en mark. Dat is in Europa de Euro geworden. Met de bitcoin zijn we weer een stap verder, want mondiaal toepasbaar.
Ongewenste invloeden van wisselkoersen op de toss zijn dan helemaal de wereld uit. En is het wisselen weer een echte voetbalterm i.p.v. ook een financiele. In de praktijk zorgde dat toch voor verwarring op de bank.

Reageer
gravatar

Dat Sepp Blatter tegen de bitcoin is
snapo ik wel. Laats zag ik hem plat op zijn bek nog muntjes van de grond opzoeken dit lukt niet met de bitcoin

Reageer
gravatar

U heeft gelijk het is per slot van rekening betaald voetbal. Je moet er ook niet aan denken dat de supporters met aanstekers gaan gooien op een assisstent scheidsrechter met een kort lontje.

gravatar

Mijnheer of mevrouw De Ouwe Hoer,

Je zou als grensrechter niet roken, dan zit je toch mooi met een zootje onnodige aanstekers.

gravatar

Ik zeg: Terug naar de Gulden! Die is toch al niks meer waard. Meteen dat economische probleem en iets met bankovervallen opgelost.

gravatar

Probleem is wel dat het aantal bitcoins wereldwijd beperkt is. Aan de andere kant is er een overvloed aan mobieltjes om in de lucht te gooien. Dus waar heb ik het over?

Reageer
gravatar

Carotte ik moet heel eerlijk bekennen deze keer kan ik je ook niet helpen.
Als advies voor je mobieltje om mee te gooien kan ik je de Samsung S5830 Galaxy Ace adviseren

gravatar

Dat munt opgooien is toch niet van deze tijd. Waarom gaan de beide aanvoerders en de scheidsrechter voor de wedstrijd niet met een kop koffie en een gevulde koek gezellig polderoverleggen over de onderhavige kwestie.

gravatar

Dergelijke afspraken zijn absoluut niet toegestaan conform de regels van de Europeese Commissie. Hier zal streng tegen opgetreden worden.